MiDi_MiLiZ Δημοσ. 6 Απριλίου 2011 Δημοσ. 6 Απριλίου 2011 Τι τονιζω με αυτο.Οτι απλα η Ελλαδα εχει πολυ περισσοτερο leverage τοσο πριν οσο μετα την εισβολη κ στην τελικη οπως ειπα δεν γουσταρω την Ελλαδα να εχει το παραμικρο δικαιωμα πανω στην Κυπρο εστω κ σημερα...κατι το οποιο δινετε κ τυπικα στην Ελλαδα απο την συνθηκη του 1960 Συμφωνω και επαυξανω λεγοντας κατ'επαναληψη οτι η Ελλαδα δεν ειναι ικανη να προστατεψει ουτε τα δικα της εδαφη και κεκτημενα, ποσω δε μαλλον αυτα της Κυπρου. *Κι οταν λεω Ελλαδα, εννοω ολη η Ελλαδα. Πολιτικη, λαος, στρατος. Πολιτικη διεφθαρμενη, λαος με μειωμενη εθνικη συνειδηση ανιστορητος και ανενημερωτος του οποιου δεν καιγεται καρφακι για το αν οι Τουρκοι ζαχαρωνουν το μισο Αιγαιο, και στρατος που υπαρχει για να συντηρει κλικες και να εξυπηρετει συμφεροντα, παντως οχι εθνικα συμφεροντα.
ioannnis Δημοσ. 6 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2011 Πως γίνεται συνεχώς, την μια να γράφεις κάτι, και αμέσως μετά να το αναιρείς, χωρίς να παίρνεις χαμπάρι, είναι άξιο απορίας. Αν κοιτάξω στον καθρέφτη, δυστυχώς για σένα, δεν θα σε δω. Δεν γραφω τη μια ετσι και την αλλη αλλιως, ειμαι σταθερος. Αν δεις καπου αντιφαση, σαν τις δικες σου δηλαδη, να μου την επισημανεις αμεσως χωρις δισταγμο. Αν δεν ξέρεις να διαβάζεις, ή δεν έχεις μάθει να βγάζεις αυτονόητα συμπεράσματα, ή έχεις μάθει να ξεχνάς επιλεκτικά, ο μόνος που σου φταίει είναι ο εαυτός σου. Διάβασε το παραπάνω σχόλιο του MiDi_MiLiZ. Eξακολουθεις επιμελως να αποφευγεις την απαντηση... γιατι αραγε? Κατέχω καλά την ελληνική, και αντιθέτως με σένα, γνωρίζω την σημασία της λέξεως η οποία σε χαρακτηρίζει. Και ένα παράδειγμα, αν σε πει κάποιος πως έχει λιοντάρια στην Αφρική, θα τον θεωρήσεις κι αυτόν ισχυρογνώμων, επειδή εσύ θα λες, πως είναι ψέματα, και ότι δεν έχει "υπάρχουν" ή "δεν υπάρχουν", αλλά υπάρχει και η ενδιάμεση κατάσταση; Η γνώμη μου νομίζω πως είναι τεκμηριωμένη, γιατί αντιθέτως με σένα, έχω ζήσει στην Κύπρο. Εσύ είσαι αυτός που βασίζεται σε ψευδαισθήσεις, για να βγάλει συμπεράσματα. Οι χαρακτηρισμοί των σχολίων σου, ως άστοχα, αβάσιμα και άκυρα, ταιριάζουν απόλυτα, γιατί ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα (όχι την δική σου πραγματικότητα, γιατί εσύ ζεις στην δική σου). Ελπίζω να το κατάλαβες, και να σε έπεισα. Τόσο καιρό, έχεις καταλάβει, πως προσπαθείς εσύ, που δεν έχεις πατήσει το πόδι σου στην Κύπρο, να με πείσεις πως έχουν τα πράματα εκεί, και ότι όλ' αυτά που βίωσα, ήταν ένα ψέμα; Ναι, εσυ κατεχεις καλα την ελληνικη ενω εγω ειμαι ακομα στο "α"... Για να μαθεις τι σημαινει η λεξη "ισχυρογνωμων" ανοιξε ενα ερμηνευτικο λεξικο στο λημμα αυτο. Θα ενημερωθεις αμεσως. Η υπαρξη λεοντων οπουδηποτε δεν εχει σχεση με την ανθρωπινη φυση. Μην αναμασας συνεχως οτι επειδη και καλα εζησες στη Κυπρο τα ξερεις ολα... Και 500 χρονια να εζησες στις κυπρο, αν φορουσες παρωπιδες στραβα θα εβλεπες. Ψευδαισθηση ειναι ο κοινος νους? Ψευδαισθηση φιλε μου ειναι τα ακρα. Πρεπει να το αποδειξεις οτι ειναι "αστοχα αβασιμα και ακυρα", οχι απλα να το λες σα ρομποτακι... λογια στον αερα λεει και η γατα μου, μπορει ομως να τα τεκμηριωσει? Δεν παω να σε πεισω, γιατι αυτοι που φορανε παρωπιδες δεν πειθονται με τιποτα. Αλλο το ενα αλλο το αλλο. Προφανως και δεν θα σκοπευε κανεις να αφησει γη, αυτο δεν αναιρει οτι το πλουσιο σε πορους κομματι ειναι το νοτιο με διαφορα και σιγουρα αν τωρα ηταν ~70's θα το ζαχαρωναν περισσοτερο απτο Βορειο, thats the point. Aπο που συμπεραινεις οτι το μετανιωσαν? Εγω ξερω οτι οχι μονο δεν το μετανιωσαν αλλα το εχουν μαι καμαρι. Μαλιστα μετανιωνουν που δεν τη κατακτησαν ολοκληρη, χαρη λεει μας εκαναν. Για ποιο λογο να το εχουν μετανιωσει, εξηγησε μου. H αντιστροφη μετρηση για την διχοτομηση της Κυπρου ειχε ξεκινησει αρκετα χρονια νωριτερα πριν τη χουντα. Ηταν θεμα χρονου, και συγκυριακα συνεπεσε με τη χουντα που προφανως δεχθηκε να διευκολυνει την διαδικασια, δινοντας την αφορμη για εισβολη. Και χουντα να μην υπηρχε το αποτελεσμα θα ηταν ενα και το αυτο. Αν μελετησεις ιστορια θα το διαπιστωσεις οτι ΟΛΑ δειχναν οτι παει για διχοτομηση, πολυ πριν τη διχοτομηση και πολυ πριν την εμφανιση της χουντας. Καλα, αυτα ειναι υποθετικα. Η χουντα ομως δεν ηταν που επενεβη στρατιωτικα για να ανατρεψει το Μακαριο και κατα συνεπεια να καταλαβει το νησι? Μετα απ αυτο η επεμβαση της Τουρκιας ηταν αναποφευκτη.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 6 Απριλίου 2011 Δημοσ. 6 Απριλίου 2011 Aπο που συμπεραινεις οτι το μετανιωσαν? Εγω ξερω οτι οχι μονο δεν το μετανιωσαν αλλα το εχουν μαι καμαρι. Μαλιστα μετανιωνουν που δεν τη κατακτησαν ολοκληρη, χαρη λεει μας εκαναν. Για ποιο λογο να το εχουν μετανιωσει, εξηγησε μου. Αντε παλι. Που ειπα οτι μετανιωσαν? Χαριτολογωντας ειπα οτι χτυπανε το κεφαλι τους που πηρανε το βορειο αντι για το νοτιο κομματι, επεξηγωντας το θεμα των φυσικων πορων. Δεν ειπα καπου οτι μετανιωσαν γενικα για την εισβολη, ελληνικα μιλαω. Καλα, αυτα ειναι υποθετικα. Η χουντα ομως δεν ηταν που επενεβη στρατιωτικα για να ανατρεψει το Μακαριο και κατα συνεπεια να καταλαβει το νησι? Μετα απ αυτο η επεμβαση της Τουρκιας ηταν αναποφευκτη. Υποθετικα ειναι αν δεν εχεις ασχοληθει με το ζητημα. Αν εχεις ασχοληθει, θα ηξερες οτι απο το 1955 μεθοδευοταν η διχοτομηση του νησιου κατ'αυτον τον τροπο, κυριως απο τους Αγγλους. Η χουντα επενεβη, ειπα εγω κατι διαφορετικο? Αυτο που θα πρεπει να αντιληφθεις, ειναι η διαφορα των λεξεων αιτια και αφορμη. Το πραξικοπημα κατα του Μακαριου ηταν μια αφορμη για εισβολη. Αν δεν υπηρχε αυτη, θα υπηρχε αλλη αφορμη. Αν δεν υπηρχε αλλη, παλι εισβολη θα γινοταν. Οι μεθοδευσεις οπως προανεφερα ξεκινησαν ΠΟΛΥ πριν τη χουντα. Οι Αγγλοι δεν πονταρανε το 1955 οτι στην Ελλαδα σε 15 χρονια θα εχουμε χουντα, οτι η χουντα θα κανει παραξικοπημα και οτι το πραξικοπημα θα τους βοηθησει στα σχεδια. Τα κανονιζαν και χωρις χουντα, μια χαρα. Και σιγουρα δε θα περιμεναν επ'αοριστον την ελευση μιας πιθανης χουντας. Φυσικα απτη στιγμη που ηρθε και ηταν συνεργασιμη μαζι τους, τι καλυτερο? Τους εστρωσε το κοκκινο χαλι, οπως προανεφερα.
Τοξοβολος_UK Δημοσ. 6 Απριλίου 2011 Δημοσ. 6 Απριλίου 2011 Υποθετικα ειναι αν δεν εχεις ασχοληθει με το ζητημα. Αν εχεις ασχοληθει, θα ηξερες οτι απο το 1955 μεθοδευοταν η διχοτομηση του νησιου κατ'αυτον τον τροπο, κυριως απο τους Αγγλους. Η χουντα επενεβη, ειπα εγω κατι διαφορετικο? Αυτο που θα πρεπει να αντιληφθεις, ειναι η διαφορα των λεξεων αιτια και αφορμη. Το πραξικοπημα κατα του Μακαριου ηταν μια αφορμη για εισβολη. Αν δεν υπηρχε αυτη, θα υπηρχε αλλη αφορμη. Αν δεν υπηρχε αλλη, παλι εισβολη θα γινοταν. Οι μεθοδευσεις οπως προανεφερα ξεκινησαν ΠΟΛΥ πριν τη χουντα. Οι Αγγλοι δεν πονταρανε το 1955 οτι στην Ελλαδα σε 15 χρονια θα εχουμε χουντα, οτι η χουντα θα κανει παραξικοπημα και οτι το πραξικοπημα θα τους βοηθησει στα σχεδια. Τα κανονιζαν και χωρις χουντα, μια χαρα. Και σιγουρα δε θα περιμεναν επ'αοριστον την ελευση μιας πιθανης χουντας. Φυσικα απτη στιγμη που ηρθε και ηταν συνεργασιμη μαζι τους, τι καλυτερο? Τους εστρωσε το κοκκινο χαλι, οπως προανεφερα. Οχι,συγνωμη αλλα εδω εχεις λαθος.Η αφορμη καθε αλλο απο ''αφορμη'' ηταν.Ξεχνας να αναφερεις οτι μετα την ΕΟΚΑ Α κ αργοτερα συστηματικα απο το 1960 μεχρι τις παραμονες της εισβολης το 74 η Ελληνοκυπριακη πλειοψηφια ειχε σχεδον αφανισει τους Τουρκοκυπριους.Οι θηριωδες των Ελληνοκυπριων εναντι των Τουρκοκυπριων πριν την εισβολη ηταν το συνεχες επιχειρημα της Τουρκιας για απειλη στρατιωτικης παρεμβασης.Παρολα αυτα για 14 χρονια η Τουρκια παρακολουθουσε σαν θεατης οσο οι Ελληνοκυπριοι εστελναν στα πιο απομακρυσμενα enclaves τους Τουρκοκυπριους κ προχωρουσαν σε μαζικες αποστολες τυπου εθνοκαθαρισεων.Τρανο παραδειγμα το 1963 που εδωσε κ το εναυσμα για το σχεδιο Ατσερσον. Τι βλεπουμε αρα?Οτι μονο οταν δωθηκε η αφορμη ειχαμε την εισβολη της Τουρκιας διοτι πλεον ηταν πολιτικα οριμο το ρισκο για την Τουρκια να μπει σε στρατιωτικη συραξη.Με λιγα λογια ακριβως οτι ισχυει μεχρι σημερα τοσο για Ελλαδα οσο για Τουρκια,οτι δλδ μονο οποτε οταν οι συνθηκες ειναι ωριμες κ συμφερει την μια η την αλλη πλευρα θα εγειρουν θεμα για Κυπρο.Η τραγικοτητα της Κυπρου στο μεγαλειο της...
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 6 Απριλίου 2011 Δημοσ. 6 Απριλίου 2011 Οχι,συγνωμη αλλα εδω εχεις λαθος.Η αφορμη καθε αλλο απο ''αφορμη'' ηταν.Ξεχνας να αναφερεις οτι μετα την ΕΟΚΑ Α συστηματικα απο το 1960 μεχρι τις παραμονες της εισβολης το 74 η Ελληνοκυπριακη πλειοψηφια ειχε σχεδον αφανισει τους Τουρκοκυπριους.Οι θηριωδες των Ελληνοκυπριων εναντι των Τουρκοκυπριων πριν την εισβολη ηταν το συνεχες επιχειρημα της Τουρκιας για απειλη στρατιωτικης παρεμβασης. Αναφερεσαι στην ΕΟΚΑ Β που ηταν σαφως μειοψηφια και δεν ειχε ιδιαιτερη απειχηση συγκριτικα με την ΕΟΚΑ Α ουτε και ειχε πολλα κοινα. Απο κει και περα φασαριες υπηρχαν επανειλημενως μεταξυ Ελληνοκυπριων και Τουρκοκυπριων, οι οποιες συνηθως προκαλουνταν με ξενο δακτυλο. Παρολα αυτα για 14 χρονια η Τουρκια παρακολουθουσε σαν θεατης οσο οι Ελληνοκυπριοι εστελναν στα πιο απομακρυσμενα enclaves τους Τουρκοκυπριους κ προχωρουσαν σε μαζικες αποστολες τυπου εθνοκαθαρισεων.Τρανο παραδειγμα το 1963 που εδωσε κ το εναυσμα για το σχεδιο Ατσερσον. καθε αλλο παρα θεατης ηταν η Τουρκια αυτα τα 14 χρονια. Εκανε στρατιωτικες επιθεσεις και βομβαρδισμους το 1964 με νεκρους. Το 1967 οι Τουρκοι απειλησαν με στρατιωτικη επεμβαση αν δεν αποσυρθουν τα ελληνικα στρατευματα απτο νησι, με αποτελεσμα ο ελληνικος στρατος να αποσυρθει. Παραλληλα εκανε τη δουλεια της και η ΤΜΤ, για να μην ξεχνιομαστε, οποια "δουλεια" ηταν αυτη. Αυτο το λεω, γιατι στις ενεργειες της ΕΟΚΑ Β αναφερεσαι, αλλα δεν αναφερεσαι και σε αυτες της ΤΜΤ. Δεν λες και θεατες τους Τουρκους, οταν εχουν επιχειρησει αεροπορικους βομβαρδισμους σε περιοδο ειρηνης... Τι βλεπουμε αρα?Οτι μονο οταν δωθηκε η αφορμη ειχαμε την εισβολη της Τουρκιας διοτι πλεον ηταν πολιτικα οριμο το ρισκο για την Τουρκια να μπει σε στρατιωτικη συραξη.Με λιγα λογια ακριβως οτι ισχυει μεχρι σημερα τοσο για Ελλαδα οσο για Τουρκια,οτι δλδ μονο οποτε οταν οι συνθηκες ειναι ωριμες κ συμφερει την μια η την αλλη πλευρα θα εγειρουν θεμα για Κυπρο.Η τραγικοτητα της Κυπρου στο μεγαλειο της... Η ιδεα της διχοτομησης δοθηκε το 1955 απο τους Αγγλους. Τα επομενα χρονια Αγγλοι και Τουρκοι εργαστηκαν (και συνεργαστηκαν) συστηματικα για το σκοπο αυτο. Καποτε ωριμασαν οι συνθηκες, παρουσιαστηκε και η συνεργασια απο την χουντα και εισεβαλαν. Παλι θα ειχαν εισβαλλει αν η χουντα δεν ακουμπαγε τον Μακαριο. Η μεθοδευση 20 χρονων ηταν πολυ συγκεκριμενη και ενδεικτικη του που θα οδηγουταν η Κυπρος. Απο κει και περα η εισβολη ηταν παρανομη με βαση τις διεθνεις συνθηκες, κανενας διεθνης οργανισμος δεν αντεδρασε απο τοτε μεχρι σημερα, ενδεικτικο του οτι η εισβολη ηταν κατα γραμμα κανονισμενη και προσχεδιασμενη και δεν περιμενανε καμια χουντα. Επισης, θηριωδιες γινανε σε αυτα τα χρονια απο Τουρκους προς Ελληνοκυπριους (Γκριζοι Λυκοι), αλλα παλι δεν αντεδρασε κανεις απο τη διεθνη κοινοτητα, οπως ας πουμε αντεδρασαν τη δεκαετια του 70. Αλλο ενα απο τα 100δες ενδεικτικα-αποδεικτικα στοιχεια της μεθοδευσης και των διεθνων "θελω". ΥΓ. Τουρκοι στρατηγοι εκεινης της εποχης παραδεχονται οτι αν υπηρχε στοιχειωδης στρατιωτικη συνεργασια Ελλαδας-Κυπρου η εισβολη θα ηταν αποτυχημενη. Αλλο ενα ενδεικτικο οτι η χουντα που δηθεν ηθελε τον ελεγχο του νησιου, απλως εξυπηρετουσε συμφεροντα αλλων και οχι εθνικα. O αρχηγος ΓΕΕΘΑ ας πουμε τη νυχτα της εισβολης βρισκοταν εκτος Αθηνων στο εξοχικο του, νομιζω Αγιους Θεοδωρους. Και ενω οι τουρκικες φρεγατες τις προηγουμενες μερες περιτρυγυριζαν το νησι και περικυκλωνοντας το ολο και πιο στενα. Τυχαιο?
Τοξοβολος_UK Δημοσ. 6 Απριλίου 2011 Δημοσ. 6 Απριλίου 2011 Αναφερεσαι στην ΕΟΚΑ Β που ηταν σαφως μειοψηφια και δεν ειχε ιδιαιτερη απειχηση συγκριτικα με την ΕΟΚΑ Α ουτε και ειχε πολλα κοινα. Απο κει και περα φασαριες υπηρχαν επανειλημενως μεταξυ Ελληνοκυπριων και Τουρκοκυπριων, οι οποιες συνηθως προκαλουνταν με ξενο δακτυλο. καθε αλλο παρα θεατης ηταν η Τουρκια αυτα τα 14 χρονια. Εκανε στρατιωτικες επιθεσεις και βομβαρδισμους το 1964 με νεκρους. Το 1967 οι Τουρκοι απειλησαν με στρατιωτικη επεμβαση αν δεν αποσυρθουν τα ελληνικα στρατευματα απτο νησι, οπως κι εγινε. Παραλληλα εκανε τη δουλεια της και η ΤΜΤ, για να μην ξεχνιομαστε, οποια "δουλεια" ηταν αυτη. Δεν λες και θεατες τους Τουρκους, μη τους βγαλουμε και θυματα ξαφνικα... Η ιδεα της διχοτομησης δοθηκε το 1955 απο τους Αγγλους. Τα επομενα χρονια Αγγλοι και Τουρκοι εργαστηκαν (και συνεργαστηκαν) συστηματικα για το σκοπο αυτο. Καποτε ωριμασαν οι συνθηκες, παρουσιαστηκε και η συνεργασια απο την Ελλαδα και εισεβαλαν. Παλι θα ειχαν εισβαλλει αν οι Ελληνες δεν ακουμπαγαν τον Μακαριο. Η μεθοδευση 20 χρονων ηταν πολυ συγκεκριμενη και ενδεικτικη του που θα οδηγουταν η Κυπρος. Οχι αναφερομαι ιστορικα συνολικα απο την περιοδο της ΕΟΚΑ Α μεχρι το 1974 για τα γεγονοτα τα οποια με την ανοχη της Ελλαδας κ της Τουρκιας οδηγησαν στην διχοτομηση. Λεω ξεκαθαρα οτι υπηρχε ενα ιστορικο κοντεξτ κ οτι οι Ελληνοκυπριοι λιγο ακομα κ να πεταγαν ολους τους Τουρκοκυπριους στην θαλασσα.Οι θηριωδιες της Ελληνικης πλευρας εκεινη την περιοδο με την ανοχη της Ελλαδας κ της εισαγωγης 25000 στρατου απο Ελλαδα πριν χουντας με εντολη Παπαντρεου εφερε την κατασταση στα ορια.Η Τουρκια παρα τις οποιες απειλες για 14 χρονια ΔΕΝ εκανε καποια κινηση για στρατιωτικη εισβολη.Αυτη την αφορμη την εδωσε η Ελλαδα με την τραμπουκιστικη κινηση της χουντας με το ετσι θελω παω κ καταλαμβανω την Κυπρο. Τι βλεπουμε απο ολα τα παραπανω??Οτι η Κυπρος ηταν,ειναι κ δυστυχως το βλεπω να παραμενει η απολυτη θυματαρα τοσο της πολιτικης της Ελλαδας,της Τουρκιας κ των ξενων δυναμεων κ οπως ειπα καλο ειναι η Ελλαδα τωρα απλα να το εχει ραμμενο κ εαν γινεται μονερως να την κανει κ απο την συνθηκη του 1960 κ να αφησει τους Ελληνοκυπριους να τα βρουν με τους Τουρκοκυπριους.Ισως αυτο δωσει εναυσμα κ στην αλλη πλευρα να κανει το ιδιο κ επιτελους η Κυπρος να ξαναενωθει.
demessakis Δημοσ. 6 Απριλίου 2011 Δημοσ. 6 Απριλίου 2011 Δεν γραφω τη μια ετσι και την αλλη αλλιως, ειμαι σταθερος. Αν δεις καπου αντιφαση, σαν τις δικες σου δηλαδη, να μου την επισημανεις αμεσως χωρις δισταγμο. Αν ανατρέξεις σε προηγούμενα σχόλιά σου, στα οποία αδίκως με "στολίζεις" με διάφορους άστοχους χαρακτηρισμούς, θα καταλάβεις πολύ εύκολα, πως δεν έχεις άλλα επιχειρήματα, και κάνεις επίδειξη των βίαιων ξεσπασμάτων σου. Αν όντως ήσουν σταθερός, θα το απέφευγες το παραπάνω. Eξακολουθεις επιμελως να αποφευγεις την απαντηση... γιατι αραγε? Ο πιο εύκολος τρόπος, να πας σε προηγούμενη σελίδα, είναι να κάνεις αριστερό click, σε κάποιο κουτάκι, ακριβώς κάτω από το όνομα του θέματος. Αν θες να πας, στην αμέσως προηγούμενη σελίδα, κάνεις click, στο κουτάκι δίπλα ακριβώς από την σελίδα στην οποία βρίσκεσαι (είναι γραμμένη με έντονο πράσινο χρώμα). Ναι, εσυ κατεχεις καλα την ελληνικη ενω εγω ειμαι ακομα στο "α"... Για να μαθεις τι σημαινει η λεξη "ισχυρογνωμων" ανοιξε ενα ερμηνευτικο λεξικο στο λημμα αυτο. Θα ενημερωθεις αμεσως. Η υπαρξη λεοντων οπουδηποτε δεν εχει σχεση με την ανθρωπινη φυση. Μην αναμασας συνεχως οτι επειδη και καλα εζησες στη Κυπρο τα ξερεις ολα... Και 500 χρονια να εζησες στις κυπρο, αν φορουσες παρωπιδες στραβα θα εβλεπες. Ψευδαισθηση ειναι ο κοινος νους? Ψευδαισθηση φιλε μου ειναι τα ακρα. Πρεπει να το αποδειξεις οτι ειναι "αστοχα αβασιμα και ακυρα", οχι απλα να το λες σα ρομποτακι... λογια στον αερα λεει και η γατα μου, μπορει ομως να τα τεκμηριωσει? Δεν παω να σε πεισω, γιατι αυτοι που φορανε παρωπιδες δεν πειθονται με τιποτα. Αν φοράς παρωπίδες, δεν παίζει κανένα απολύτως ρόλο, αν έχεις ζήσει αλλού, ή όχι. Έχεις την άποψη, πως όλος ο κόσμος φοράει παρωπίδες, επειδή δεν συμφωνεί κανείς με σένα. Μήπως το λάθος είναι δικό σου; Λέω εγώ τώρα. Και μια διευκρίνηση, ψευδαίσθηση, είναι όταν νομίζεις πως κατέχεις την αλήθεια, ενώ στην πραγματικότητα, είναι ψέμα. Κάποιες φορές, θαρρώ πως είναι καλό. Αλλά όχι και στην δική σου περίπτωση, γιατί εσύ, κυρίως, δεν έχεις μάθει να έχεις τρόπους και είσαι κολλημένος στο ψέμα αυτό. Τα ρομποτάκια που λες, και τις ομιλούσες γάτες, τις αφήνω ασχολίαστες, γιατί νομίζω πως σου ξέφυγαν. Για το τελευταίο, που έγραψες, πήγαινε αμέσως και διάβασέ το καμιά 10ρια φορές, και ίσως καταλάβεις, για ποιο λόγο είσαι τόσο κολλημένος σε μία ψεύτικη αντίληψη που υφίσταται μόνο στο μυαλό σου.
RedPanda Δημοσ. 7 Απριλίου 2011 Δημοσ. 7 Απριλίου 2011 Και εδώ βλέπουμε πως μπορούν τα ίδια γεγονότα, με κατάλληλους χειρισμούς, να χρησιμοποιηθούν για διαφορετικούς σκοπούς: Για τον φανατισμό και τις εντυπώσεις ...οι Ελληνοκυπριοι λιγο ακομα κ να πεταγαν ολους τους Τουρκοκυπριους στην θαλασσα.Οι θηριωδιες της Ελληνικης πλευρας εκεινη την περιοδο...εφερε την κατασταση στα ορια. Για την Ιστορία Αναφερεσαι στην ΕΟΚΑ Β που ηταν σαφως μειοψηφια και δεν ειχε ιδιαιτερη απειχηση συγκριτικα με την ΕΟΚΑ Α ουτε και ειχε πολλα κοινα. Απο κει και περα φασαριες υπηρχαν επανειλημενως μεταξυ Ελληνοκυπριων και Τουρκοκυπριων, οι οποιες συνηθως προκαλουνταν με ξενο δακτυλο.
ioannnis Δημοσ. 7 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 7 Απριλίου 2011 Αντε παλι. Που ειπα οτι μετανιωσαν? Χαριτολογωντας ειπα οτι χτυπανε το κεφαλι τους που πηρανε το βορειο αντι για το νοτιο κομματι, επεξηγωντας το θεμα των φυσικων πορων. Ok, ειπες Πλεον οι Τουρκοι χτυπανε το κεφαλι τους στον τοιχο για το κομματι που κατελαβαν (που τους δοθηκε βασικα). Τα κοιτασματα χρυσου και φυσικου αεριου βρισκονται στο νοτιο κομματι. Δεν τους δοθηκε... το κατελαβαν με τα οπλα και μεγαλο φορο αιματος. Το παν σε μια περιοχη δεν ειναι τα κοιτασματα χρυσου. Αποβαση βολευε να κανουν οι τουρκοι στο βορειο τμημα, δηλ. αυτο που βρισκεται ακριβως απεναντι τους. Για να κανουν αποβαση στο νοτιο τμημα θα επρεπε να κανουν κυκλο και να πανε απο κατω με οτι κινδυνους ειχε αυτο. Υποθετικα ειναι αν δεν εχεις ασχοληθει με το ζητημα. Αν εχεις ασχοληθει, θα ηξερες οτι απο το 1955 μεθοδευοταν η διχοτομηση του νησιου κατ'αυτον τον τροπο, κυριως απο τους Αγγλους. Η χουντα επενεβη, ειπα εγω κατι διαφορετικο? Αυτο που θα πρεπει να αντιληφθεις, ειναι η διαφορα των λεξεων αιτια και αφορμη. Το πραξικοπημα κατα του Μακαριου ηταν μια αφορμη για εισβολη. Αν δεν υπηρχε αυτη, θα υπηρχε αλλη αφορμη. Αν δεν υπηρχε αλλη, παλι εισβολη θα γινοταν. Οι μεθοδευσεις οπως προανεφερα ξεκινησαν ΠΟΛΥ πριν τη χουντα. Οι Αγγλοι δεν πονταρανε το 1955 οτι στην Ελλαδα σε 15 χρονια θα εχουμε χουντα, οτι η χουντα θα κανει παραξικοπημα και οτι το πραξικοπημα θα τους βοηθησει στα σχεδια. Τα κανονιζαν και χωρις χουντα, μια χαρα. Και σιγουρα δε θα περιμεναν επ'αοριστον την ελευση μιας πιθανης χουντας. Φυσικα απτη στιγμη που ηρθε και ηταν συνεργασιμη μαζι τους, τι καλυτερο? Τους εστρωσε το κοκκινο χαλι, οπως προανεφερα. Yποθετικα σε καθε περιπτωση. Μεθοδευσεις υπηρχαν και θα υπαρχουν παντα, τι εγινε ομως στη πραξη ειναι που μετραει. Το εγκλημα βαραινει τη χουντα, μη τους δινεις ελαφρυντικα. Ειπες "Αν δεν υπηρχε αυτη, θα υπηρχε αλλη αφορμη", προσεξες το "αν"?.. "αν" σημαινει υποθεση. Αν ανατρέξεις σε προηγούμενα σχόλιά σου, στα οποία αδίκως με "στολίζεις" με διάφορους άστοχους χαρακτηρισμούς, θα καταλάβεις πολύ εύκολα, πως δεν έχεις άλλα επιχειρήματα, και κάνεις επίδειξη των βίαιων ξεσπασμάτων σου. Αν όντως ήσουν σταθερός, θα το απέφευγες το παραπάνω. Δεν συνεβη τετοιο πραγμα, εσφαλμενη εκτιμηση κανεις. (μου αρεσει πoυ εμαθες τη λεξη "αστοχος" και τη κοπανας συνεχως) Ο πιο εύκολος τρόπος, να πας σε προηγούμενη σελίδα, είναι να κάνεις αριστερό click, σε κάποιο κουτάκι, ακριβώς κάτω από το όνομα του θέματος. Αν θες να πας, στην αμέσως προηγούμενη σελίδα, κάνεις click, στο κουτάκι δίπλα ακριβώς από την σελίδα στην οποία βρίσκεσαι (είναι γραμμένη με έντονο πράσινο χρώμα). Εξακολουθεις επιμελως να αποφευγεις την απαντηση... γιατι αραγε δυσκολευεσαι? Αν φοράς παρωπίδες, δεν παίζει κανένα απολύτως ρόλο, αν έχεις ζήσει αλλού, ή όχι. Έχεις την άποψη, πως όλος ο κόσμος φοράει παρωπίδες, επειδή δεν συμφωνεί κανείς με σένα. Μήπως το λάθος είναι δικό σου; Λέω εγώ τώρα. Και μια διευκρίνηση, ψευδαίσθηση, είναι όταν νομίζεις πως κατέχεις την αλήθεια, ενώ στην πραγματικότητα, είναι ψέμα. Κάποιες φορές, θαρρώ πως είναι καλό. Αλλά όχι και στην δική σου περίπτωση, γιατί εσύ, κυρίως, δεν έχεις μάθει να έχεις τρόπους και είσαι κολλημένος στο ψέμα αυτό. Τα ρομποτάκια που λες, και τις ομιλούσες γάτες, τις αφήνω ασχολίαστες, γιατί νομίζω πως σου ξέφυγαν. Για το τελευταίο, που έγραψες, πήγαινε αμέσως και διάβασέ το καμιά 10ρια φορές, και ίσως καταλάβεις, για ποιο λόγο είσαι τόσο κολλημένος σε μία ψεύτικη αντίληψη που υφίσταται μόνο στο μυαλό σου. Oxι, δε νομιζω οτι ολος ο κοσμος φοραει παρωπιδες, εσυ δεν εισαι ολος ο κοσμος. Ο περισσοτερος κοσμος φυσικα συμφωνει με μενα, αφου οι ακραιοι ειναι σε καθε κοινωνια οι λιγοτεροι. Σε ποιο ψεμα ειμαι κολλημενος? Συνεχεια λες γενικοτητες με προσβλητικο περιεχομενο, απλα για να τις πεις. Επι της ουσιας, τσιμουδια. Ψεμα ειναι το να λες οτι ολα ειναι ασπρο-μαυρο. Οι λεκτικοι ακροβατισμοι ουτε θα σε βοηθησουν, ουτε θα σου δωσουν δικιο. Eν τελει, εκανα αυτο το thread για αλλο λογο και σε αλλο θεμα κατεληξε...:/
demessakis Δημοσ. 7 Απριλίου 2011 Δημοσ. 7 Απριλίου 2011 Δεν συνεβη τετοιο πραγμα, εσφαλμενη εκτιμηση κανεις. (μου αρεσει πoυ εμαθες τη λεξη "αστοχος" και τη κοπανας συνεχως) Φαίνονται λανθασμένα, σύμφωνα με την ισχυρογνωμοσύνη σου. Και σου είπα να διαβάσεις 10 φορές, αυτό που είχες γράψει: "Δεν παω να σε πεισω, γιατι αυτοι που φορανε παρωπιδες δεν πειθονται με τιποτα.". Θα καταλάβεις πολλά. Αν είναι άστοχα, τότε μόνο έτσι θα χαρακτηρίζονται, είτε το θες, είτε όχι. Εξακολουθεις επιμελως να αποφευγεις την απαντηση... γιατι αραγε δυσκολευεσαι? Επειδή με κούρασες, και ίσως δεν κατάφερες να πας σε προηγούμενη σελίδα, το παραθέτω: Η χούντα, δεν έφερε τους Τούρκους στο νησί. Απλά ήταν η αφορμή για να μπουκάρουν. Oxι, δε νομιζω οτι ολος ο κοσμος φοραει παρωπιδες, εσυ δεν εισαι ολος ο κοσμος. Ο περισσοτερος κοσμος φυσικα συμφωνει με μενα, αφου οι ακραιοι ειναι σε καθε κοινωνια οι λιγοτεροι. Σε ποιο ψεμα ειμαι κολλημενος? Συνεχεια λες γενικοτητες με προσβλητικο περιεχομενο, απλα για να τις πεις. Επι της ουσιας, τσιμουδια. Ψεμα ειναι το να λες οτι ολα ειναι ασπρο-μαυρο. Οι λεκτικοι ακροβατισμοι ουτε θα σε βοηθησουν, ουτε θα σου δωσουν δικιο. Eν τελει, εκανα αυτο το thread για αλλο λογο και σε αλλο θεμα κατεληξε...:/ Ρε μεγάλε, για μισό. Εγώ είμαι αυτός που νομίζω ότι κατέχω τα πάντα; Ή εσύ; (υπενθυμίζω για άλλη μια φορά, πως δεν έχεις πατήσει το πόδι σου στην Κύπρο, και νομίζεις πως ξέρεις περισσότερα, από μένα, που έζησα εκεί , αυτό τυγχάνει να είναι και το μεγαλύτερο λάθος/ψέμα σου, από το οποίο πηγάζουν και όλα τα υπόλοιπα). Από το τελευταίο, βγαίνει το λογικό συμπέρασμα, πως εσύ νομίζεις πως τα ξέρεις όλα. Αν ήταν στην θέση σου, κάποιος λογικά σκεπτόμενος, θα κρατούσε αυτό που είπα, και θα προσπαθούσε να το διασταυρώσει αν ισχύει ή όχι, και μετά να κάνει διάλογο. Αλλά εσύ, θεώρησες πρέπον, να αρχίσεις τους (για άλλη μια φορά) άσχετους χαρακτηρισμούς, γιατί απ' ότι φαίνεται, δεν ανήκεις στην παραπάνω ομάδα. Και ανέφερα σε προηγούμενα σχόλια, πως σε κάποιες περιπτώσεις, αναγκαστικά υπάρχουν μόνο τα άκρα. Αν δεν μπορείς να το διανοηθείς, τότε όλος ο κόσμος, εκτός από την μεγαλειότητά σου φυσικά, εκτός του ότι φοράει παρωπίδες, είναι και ακραίοι (δηλαδή ρατσιστές και ψεύτες (?), σύμφωνα πάντα με σένα). Και κάτι τελευταίο, που έχει αρχίσει να γίνεται εκνευριστική καραμέλα. Δεν είμαι των άκρων, όπως μόνο εσύ νομίζεις.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 7 Απριλίου 2011 Δημοσ. 7 Απριλίου 2011 Δεν εχει κανενα νοημα να προσπαθει το μισο insomnia να "συντονιστει" με το ιδιο ατομο επειδη μιλαει σε αλλες συχνοτητες. Σε καθε thread η ιδια ιστορια... Λντιδραση για την αντιδραση για να εκφρασουμε ταχα οτι ειμαστε διαφορετικοι, ανατρεπτικοι και ξερωγω.
Nemo Δημοσ. 7 Απριλίου 2011 Δημοσ. 7 Απριλίου 2011 Λεω ξεκαθαρα οτι υπηρχε ενα ιστορικο κοντεξτ κ οτι οι Ελληνοκυπριοι λιγο ακομα κ να πεταγαν ολους τους Τουρκοκυπριους στην θαλασσα. ............... .Η Τουρκια παρα τις οποιες απειλες για 14 χρονια ΔΕΝ εκανε καποια κινηση για στρατιωτικη εισβολη. Η Τουρκία έμεινε άπραγη για 14 χρόνια ???? 1)"Στις 5 Ιουνίου1964 ο πρόεδρος Τζόνσον με αυστηρή επιστολή στον Ινονού ανακόπτει την Τουρκική πρόθεση δηλώνοντας πως “Εάν η Σοβιετική Ενωση αντιδρούσε στη Τουρκική εισβολή, το ΝΑΤΟ δεν θα εμπλεκόταν και η Τουρκία θα αφηνόταν στο έλεος της Σοβιετικής Ένωσης. Henry Kissinger, “Years of Renewal”. Weidenfeld and Nicolson, London 1999 p.200 " 2)Το πογκρομ των Σεπτεμβριανων και οι απελασεις του 1964 εγιναν και με "αφορμη" τα τεκταινομενα στην Κυπρο "Βάσει της Συνθήκης της Λωζάννης (1923), άνω των 130.000 ομογενών παρέμειναν στην Κωνσταντινούπολη, στην Ίμβρο και στην Τένεδο. Έκτοτε, ως συνέπεια μίας σειράς συστηματικών διώξεων του τουρκικού κράτους, οι οποίες κορυφώθηκαν με τα Σεπτεμβριανά (1955) και τις απελάσεις (1964) οδήγησαν στη σταδιακή και ραγδαία συρρίκνωση (λιγότεροι από 3000 σημερα)". 3) Η Τουρκία είχε παραιτηθεί υπέρ της Αγγλίας από κάθε δικαίωμα της στην Κύπρο από το 1878 όταν είχε πουλήσει το νησί στους Βρετανούς. Η Τουρκία μαλλον αδιαφορουσε για την Κύπρο ώσπου η Μ.Βρεττανία την έβαλε στο παιχνίδι για λόγους διαίρει και βασίλευε. Υ.Γ. Επισης τις οποιες πιεσεις(καποιες φορες σαφως περα απο τα ορια) των Ελληνοκυπριων προς τους Τουρκοκυπριους και το αντιστροφο (σε μικροτερο βαθμο), περα απο την εσωτερικη τους διασταση στα πλαισια των εσωτερικων του νησιου της Κυπρου ,ή στα Βρεττανο-Ελληνο-Τουρκικα πλαισια πρεπει να ειδωθουν και στα πλαισια των τεκταινομενων της ευρυτερης γειτονιας της Κυπρου, οταν μεταξυ 1957 και 1962 κυριως, πολλες Χιλιαδες Αιγιπτιωτες Ελληνες "εκδιοκωνται" ουσιαστικα απο το καθεστως Νασερ. Υ.Γ. Γιατι τοσο ετεροβαρης προσεγγιση Τοξοβολε_Uk ???
Τοξοβολος_UK Δημοσ. 7 Απριλίου 2011 Δημοσ. 7 Απριλίου 2011 Ετεροβαρης ως προς το τι? Eτεροβαρης θα ηταν εαν τα εριχνα ολα στην Τουρκια κ Βρετανια.Απλα αναφερω το πολυ απλο το οποιο κανεις δεν αναφερε.Οτι για την διαιρεση της Κυπρου ειναι κ η Ελλαδα με τις πολιτικες της σαφως υπευθυνη.Ολιστικα πιανουμε το θεμα κ σαφως δεν θα μπορουσαν να μην αναφερθουν οι θηριωδιες της Ελληνοκυπριακης πλευρας απο την περιοδο της συστασης της Κυπριακης δημοκρατιας κ πριν μεχρι την εισβολη με την ανοχη κ προτροπη της Ελλαδας κ γενικα τον ρολο της Ελλαδας ολιστικα στο Κυπριακο,ο οποιος για μενα την καθιστα απολυτως συνηπευθηνη μαζι με ολους τους αλλους για την διχοτομηση. Η Ελλαδα κ γραμμενη την ειχε κ θα την εχει την Κυπρο κ θα το παει αναλογα με τα συμφεροντα της,οπως εξαλλου κ η Τουρκια κ ολοι οι αλλοι εμπλεκομενοι.Η Κυπρος ειναι απλα μια τραγικη ειρωνια βασικα αν το καλοσκεφτουμε
ioannnis Δημοσ. 7 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 7 Απριλίου 2011 Δεν εχει κανενα νοημα να προσπαθει το μισο insomnia να "συντονιστει" με το ιδιο ατομο επειδη μιλαει σε αλλες συχνοτητες. Σε καθε thread η ιδια ιστορια... Λντιδραση για την αντιδραση για να εκφρασουμε ταχα οτι ειμαστε διαφορετικοι, ανατρεπτικοι και ξερωγω. Tι σε καθε thread? Εννοεις και το αλλο που ειπες οτι το Ισραηλ ειναι αφρικανικη χωρα και μετα προσπαθησες να εμφανισεις εμενα οτι δεν ξερω γεωγραφια?...
Stockholm4ever Δημοσ. 8 Απριλίου 2011 Δημοσ. 8 Απριλίου 2011 Ετεροβαρης ως προς το τι? Eτεροβαρης θα ηταν εαν τα εριχνα ολα στην Τουρκια κ Βρετανια.Απλα αναφερω το πολυ απλο το οποιο κανεις δεν αναφερε.Οτι για την διαιρεση της Κυπρου ειναι κ η Ελλαδα με τις πολιτικες της σαφως υπευθυνη.Ολιστικα πιανουμε το θεμα κ σαφως δεν θα μπορουσαν να μην αναφερθουν οι θηριωδιες της Ελληνοκυπριακης πλευρας απο την περιοδο της συστασης της Κυπριακης δημοκρατιας κ πριν μεχρι την εισβολη με την ανοχη κ προτροπη της Ελλαδας κ γενικα τον ρολο της Ελλαδας ολιστικα στο Κυπριακο,ο οποιος για μενα την καθιστα απολυτως συνηπευθηνη μαζι με ολους τους αλλους για την διχοτομηση. Η Ελλαδα κ γραμμενη την ειχε κ θα την εχει την Κυπρο κ θα το παει αναλογα με τα συμφεροντα της,οπως εξαλλου κ η Τουρκια κ ολοι οι αλλοι εμπλεκομενοι.Η Κυπρος ειναι απλα μια τραγικη ειρωνια βασικα αν το καλοσκεφτουμε Η Κύπρος είναι πολύ μακρυά απο την Ελλάδα και τα αεροπλάνα μας.. και αυτά που σας στείλαμε τα ρίξατε εσείς οι ίδιοι.. εκτός και θέλατε να παρουμε τίποτε αεροπλανοφόρα οταν διασπαστήκατε απο την Ελλάδα και δέν μας το είπατε.. Η Ελλάδα βγάζει περισσότερο ΑΕΠ απο την Σουηδία και το Ισραήλ που είναι στο φούλ σε τεχνολογία, ωστόσο επι τόσα χρόνια όχι μονο δέν κατάφερε να δημιουργήσει τεχνολογία αλλα ούτε επενδύθηκε το παραμικρό στην ανάπτυξη της χώρας.. ξέρουμε όλοι γιατί.. και σαν να μην έφτανε αυτό.. σαν λαός δέν έχουμε ακόμα ξεπεράσει αυτό το ταμπού μας με την δικτατορία.. σε σημείο την περίοδο 50 και 60 που η Ελλάδα ζούσε το Ελληνικό Οικονομικό Θαύμα ώς η δεύτερη ταχυτερα αναπτυγμένη χωρα στον κόσμο μετά την Ιαπωνία.. εμείς να μην θέλουμε να τη θυμόμαστε εξαιτίας της χούντας.. λές και δέν πρέπει ποτέ ξανα να αναπτυχτούμε γιατί θα μας έρθει πάλι δικτατορία.. και δώστου αντιφασιστικοί αγώνες εναντίον ανύπαρκτων φασιστών.. και δώστου ακραία αριστερά παραληρήματα απο ανύπαρκτους ιδεολόγους.. και δώστου ψήφο στους λύκους να μας βόσκουν και ας τρώνε και κανα πρόβατο οποτε γουστάρουν... και δώστου η Ελλάδα ψωροκόστενα.. τρελοκομείο.. και δέν ξέρω τί άλλο.. Ειναι η μοναδική χώρα στην οποία ενα 3-9% ΚΟΠΡΙΤΕΣ καταφέρνουν να βγάζουν το υπόλοιπο 90τόσο% ΠΙΟ ΚΟΠΡΙΤΕΣ! Η μοναδική σύγχρονη και ανεπτυγμένη χώρα που βγάζει τόσο πλούτο αλλα έχει καταντήσει τριτοκοσμικό κράτος.. Η μοναδική στρατιωτική δύναμη που έχει περισσότερα πολεμικά αεροπλάνα απο τη Γερμανια και μεγαλύτερο πολεμικό ναυτικό απο την Ιταλία και δεν μπορεί να φυλάξει τα σύνορά της απο πεινασμένους και εξαθλιωμένους.. οχι απο εχθρούς.. και αυτο το φόρουμ είναι το μοναδικό που έχει τοσα πολλά αντιεθνικά πόστς.. Μήπως πρέπει να γίνουμε και μείς Τουρκία? Εχετε δεί τί σημαίες βγάζουν αυτοί κάθε μέρα και τί δείκτες ανάπτυξης έχουν? ή είναι πολύ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.