MiDi_MiLiZ Δημοσ. 6 Απριλίου 2011 Δημοσ. 6 Απριλίου 2011 H χουντα ηταν αφορμη για την προκαθορισμενη/προκανονισμενη εισβολη των Τουρκων στο βορειο κομματι. Οπως ηταν προκαθορισμενο και το κομματι που θα παρουν με την εισβολη (και να μην την παρουνε ολη, κατι που δεδομενων των συνθηκων δεν ηταν και τοσο δυσκολο για τους Τουρκους). Αυτο δεν αναιρει οτι μεγαλος αριθμος προδοτων που βοηθησαν την ολη κατασταση προερχοταν απο το χωρο της χουντας, οπως και απο πολλους αλλους πολιτικους χωρους. Απλα η χουντα φερεται να βοηθησε τις διεθνεις δυναμεις (Αμερικη, Αγγλια κατα βαση) στη διεκπεραιωση μιας προγραμματισμενης εισβολης. Πλεον οι Τουρκοι χτυπανε το κεφαλι τους στον τοιχο για το κομματι που κατελαβαν (που τους δοθηκε βασικα). Τα κοιτασματα χρυσου και φυσικου αεριου βρισκονται στο νοτιο κομματι.
ioannnis Δημοσ. 6 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2011 Οι τουρκοι οχι μόνο δε χτυπανε το κεφαλι τους αλλα δε σκοπευουν με τιποτα να αποχωρησουν. Η χουντα ηταν που επιχειρησε πρωτη να επεμβει στρατιωτικα στο νησι, με αποτελεσμα βασει συνθηκης να επεμβει η Τουρκια(ηταν προστατιδα δυναμη). Προγραμματισμενη πως? Το ακομα πιο λυπηρο ειναι οτι η χουντα αντι να υπερασπιστει τη Κυπρο καθησε σα κοτα...
Τοξοβολος_UK Δημοσ. 6 Απριλίου 2011 Δημοσ. 6 Απριλίου 2011 Αφορμη την οποια εδωσε η Ελλαδα,βεβαιως βεβαιως η οποια τραμπουκικα θελησε να καταλαβει επισημα την εξουσια της Κυπρου με τον εγκαθετο Σαμψων. Οπως κ να εχει η Ελλαδα την Κυπρο την ειχε ενα διαπραγματευτικο χαρτακι κ την χρησιμοποιουσε κ την χρησιμοποιει οπως θελει ακομα κ σημερα εναντι των αιτηασεων της Τουρκιας.Στον Α Παγκοσμιο η Ελλαδα λογω των εσωτερικων της αρνηθηκε την Κυπρο που την εδινε στο πιατο η Αγγλια στην Ελλαδα.Επισης νομιζω με το τελευταιο σχεδιο Ατσερσον η Κυπρος παλι ουτε λιγο ουτε πολυ προσφεροταν παλι στο πιατο με ενωση με την Ελλαδα με μοναδικη δεσμευση 100 χρονια 2 τουρκικων βασεων στην Κυπρο κατι στο οποιο η Τουρκια ειχε συμφωνησει.Κ αυτο ο Παπαντρεου τοτε το ειχε αρνηθει.Γενικα η Ελλαδα θα κοιταξει πρωτα το δικο της συμφερον για το πως θα πλησιασει την Κυπρο.Για μενα οπως ειπα απολυτα συνυπευθηνη για την διαιρεση του νησιου.
RedPanda Δημοσ. 6 Απριλίου 2011 Δημοσ. 6 Απριλίου 2011 Ενταξει ειμαι ''Ελληνας'' το γενος κ εχω κ μια Ελληνικη υπηκοοτητα εκει να βρισκεται.Αυτο κ να θελω δεν μπορω να το αλλαξω(που το θελω μερικες φορες πολυ ειναι η αληθεια).Εξαλλου η πολη μου ειναι μια κ αυτη ειναι η Αθηνα! Ξεφυγαμε ομως παλι Όχι, νομίζω πως άθελα σου το πήγες ακριβώς ontopic. Γιατί το θέμα μας είναι τι στην πραγματικότητα σημαίνει να κρεμάς μια σημαία, αν τη χρησιμοποιείς για το θεαθήναι ή αν αντιπροσωπεύεις κάτι πιστεύεις. Το να λες "Πανάθα Ρε !" ή "η πολη μου ειναι μια κ αυτη ειναι η Αθηνα" σε επίπεδο κοινωνικής συμπεριφοράς είναι σαν να σηκώνεις μια σημαία, να λες πως ανήκω κάπου. Σε αυτό το θέμα έχεις δείξει ήδη πόσο ελαστικός είσαι.
demessakis Δημοσ. 6 Απριλίου 2011 Δημοσ. 6 Απριλίου 2011 Δεν καταλαβες τι ειπα. Ειπα οτι δεν το παιζω φωστηρας που μονο εγω κατεχω την αληθεια. Αυτο το κανουν αλλοι. Κατάλαβα πολύ καλά τι είπες. Και δυστυχώς για σένα, δεν μπόρεσες να το κουκουλώσεις, λέγοντας πως δεν κατέχεις μόνο ΕΣΥ την αλήθεια. Σοβαρά τώρα, για ποια αλήθεια μιλάς; Αυτή που νομίζεις πως είναι "έτσι"; Δεν συμπερανα κατι, σε ρωτησα συγκεκριμενα: Εφταιξε καθολου η χουντα? Σε απάντησα συγκεκριμένα. Αν διάβαζες, δεν θα χρειαζόταν να ξαναρωτήσεις για δεύτερη φορά. Το ειπαμε πολλες φορες. Ισχυρογνωμων εισαι προφανως εσυ. Εγω κινουμε με επιχειρηματα, αν με τα επιχειρηματα σου με πεισεις ευχαριστως να αλλαξω τη γνωμη μου, αλλα με στειρες γενικοτητες/απλοποιησεις δε γινεται να πεισεις λογικο ανθρωπο. Τι με ρωτησες πολλακις? Στη Κυπρο αν παω εχεις την εντυπωση οτι οι κυπριοι θα μου πουν τα δικα σου? Τα οποία επιχειρήματά σου (εκτός από τα άστοχα, αβάσιμα και άκυρα), ποια είναι; Πως έτσι απλά νομίζεις πως έχει η κατάσταση; Και μάθε ακριβώς την σημασία της λέξης ισχυρογνώμων, γιατί νομίζω πως σου ξεφεύγει. Σε ρώτησα πολλές φορές, κάτι που αφορά το προηγούμενο σχόλιο σου. Το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι να δεις τις προηγούμενες σελίδες, και να την θυμηθείς. Αν πας στην Κύπρο, το μόνο σίγουρο είναι πως εσύ θα έρθεις πιο κοντά στην πραγματικότητα, και αν υπερισχύσουν αυτά που θα δεις/μάθεις της ισχυρογνωμοσύνης σου, τότε θα αναθεωρήσεις πολλά πράγματα.
Τοξοβολος_UK Δημοσ. 6 Απριλίου 2011 Δημοσ. 6 Απριλίου 2011 Όχι, νομίζω πως άθελα σου το πήγες ακριβώς ontopic. Γιατί το θέμα μας είναι τι στην πραγματικότητα σημαίνει να κρεμάς μια σημαία, αν τη χρησιμοποιείς για το θεαθήναι ή αν αντιπροσωπεύεις κάτι πιστεύεις. Το να λες "Πανάθα Ρε !" ή "η πολη μου ειναι μια κ αυτη ειναι η Αθηνα" σε επίπεδο κοινωνικής συμπεριφοράς είναι σαν να σηκώνεις μια σημαία, να λες πως ανήκω κάπου. Σε αυτό το θέμα έχεις δείξει ήδη πόσο ελαστικός είσαι. Σε επιπεδο κοινωνικης συμπεριφορας.Πολυ μου αρεσε Χιουμορ το λεω εγω παντως.
RedPanda Δημοσ. 6 Απριλίου 2011 Δημοσ. 6 Απριλίου 2011 Σε περίπτωση που δεν το κατάλαβες σου είπα πως είσαι μόνο λόγια και δεν με διαψεύσεις.
Τοξοβολος_UK Δημοσ. 6 Απριλίου 2011 Δημοσ. 6 Απριλίου 2011 Σε περίπτωση που δεν το κατάλαβες σου είπα πως είσαι μόνο λόγια και δεν με διαψεύσεις. Κ εγω οτι εχεις αδυναμια να αντιληφθεις ποτε κανω χιουμορ.
RedPanda Δημοσ. 6 Απριλίου 2011 Δημοσ. 6 Απριλίου 2011 γλώσσα λανθάνουσα αλήθειαν λέγει Ο πολύ γενικός ισχυρισμός, "δεν με κατάλαβες κάνω χιούμορ" δείχνει υπεκφυγή. Είμαστε σε κοινωνικό ιστιότοπο στο κάτω κάτω και μικρές ακούσιες αντιδράσεις, δείχνουν συγκεκριμένα πράγματα. είπες "Πανάθα Ρε" για να αμβλύνεις το κλίμα με τον midi, του πρόσφερες κοινό τόπο, δείχνοντας πως χρησιμοποιείς κάτι που έχει μεγάλη σημασία για κάποιους απλά σαν εργαλείο προσέγγισης. Την ίδια συμβιβαστική προσπάθεια έκανες αναφέροντας ελαφρά τη καρδία την Αθήνα ως πόλη σου αναιρώντας τα περί Βρετανού. Με άλλα λόγια σήκωσες μια σημαία που δεν πίστευες.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 6 Απριλίου 2011 Δημοσ. 6 Απριλίου 2011 Οι τουρκοι οχι μόνο δε χτυπανε το κεφαλι τους αλλα δε σκοπευουν με τιποτα να αποχωρησουν. Αλλο το ενα αλλο το αλλο. Προφανως και δεν θα σκοπευε κανεις να αφησει γη, αυτο δεν αναιρει οτι το πλουσιο σε πορους κομματι ειναι το νοτιο με διαφορα και σιγουρα αν τωρα ηταν ~70's θα το ζαχαρωναν περισσοτερο απτο Βορειο, thats the point. Η χουντα ηταν που επιχειρησε πρωτη να επεμβει στρατιωτικα στο νησι, με αποτελεσμα βασει συνθηκης να επεμβει η Τουρκια(ηταν προστατιδα δυναμη). Προγραμματισμενη πως? Το ακομα πιο λυπηρο ειναι οτι η χουντα αντι να υπερασπιστει τη Κυπρο καθησε σα κοτα... H αντιστροφη μετρηση για την διχοτομηση της Κυπρου ειχε ξεκινησει αρκετα χρονια νωριτερα πριν τη χουντα. Ηταν θεμα χρονου, και συγκυριακα συνεπεσε με τη χουντα που προφανως δεχθηκε να διευκολυνει την διαδικασια, δινοντας την αφορμη για εισβολη. Και χουντα να μην υπηρχε το αποτελεσμα θα ηταν ενα και το αυτο. Αν μελετησεις ιστορια θα το διαπιστωσεις οτι ΟΛΑ δειχναν οτι παει για διχοτομηση, πολυ πριν τη διχοτομηση και πολυ πριν την εμφανιση της χουντας. Οπως ειπα, αυτο δεν αναιρει το γεγονος οτι αυτοι που στρωσανε απλα το κοκκινο χαλι στους Τουρκους ηταν η χουντα, και κατα συνεπεια αυτοι που προδωσαν Κυπρο/Ελλαδα κλπ. Αφορμη την οποια εδωσε η Ελλαδα,βεβαιως βεβαιως η οποια τραμπουκικα θελησε να καταλαβει επισημα την εξουσια της Κυπρου με τον εγκαθετο Σαμψων. fix1: Την αφορμη τη δωσανε 2-3 προσωπα που καταδυναστευσαν ΚΑΙ την Ελλαδα. Και οχι η Ελλαδα. fix2: Δεν θελησε να καταλαβει τιποτα η χουντα. Αυτην την εντολη ειχε η χουντα απτους Αγγλοαμερικανους για να προχωρησει η διχοτομηση. Και σε αυτο διευκολυναν και οι (ισως εσκεμμενα) κακιστες σχεσεις της χουντας με τον Μακαριο. Οπως κ να εχει η Ελλαδα την Κυπρο την ειχε ενα διαπραγματευτικο χαρτακι κ την χρησιμοποιουσε κ την χρησιμοποιει οπως θελει ακομα κ σημερα εναντι των αιτηασεων της Τουρκιας.Στον Α Παγκοσμιο η Ελλαδα λογω των εσωτερικων της αρνηθηκε την Κυπρο που την εδινε στο πιατο η Αγγλια στην Ελλαδα.Επισης νομιζω με το τελευταιο σχεδιο Ατσερσον η Κυπρος παλι ουτε λιγο ουτε πολυ προσφεροταν παλι στο πιατο με ενωση με την Ελλαδα με μοναδικη δεσμευση 100 χρονια 2 τουρκικων βασεων στην Κυπρο κατι στο οποιο η Τουρκια ειχε συμφωνησει.Κ αυτο ο Παπαντρεου τοτε το ειχε αρνηθει.Γενικα η Ελλαδα θα κοιταξει πρωτα το δικο της συμφερον για το πως θα πλησιασει την Κυπρο.Για μενα οπως ειπα απολυτα συνυπευθηνη για την διαιρεση του νησιου. Η Ελλαδα αυτη τη στιγμη δεν ειναι ικανη να υπερασπιστει τα δικα της εδαφη και κεκτημενα και βαζει στο τραπεζι των διαπραγματευσεων και αυτα, την Κυπρο θα στηριξει? Η Κυπρος ως ανεξαρτητο κρατος, πλεον δεν εχει τοση αναγκη την Ελλαδα οσο παλαιοτερα καθως εξυπηρετει μεγαλα οικονομικα παγκοσμια συμφεροντα αυτη τη στιγμη. Οι προστατες της ελευθερης Κυπρου πλεον ειναι αλλοι και πανισχυροι. Ρωσσια, Ισραηλ, Καναδας, Καταρ ειναι βασικοτατοι επενδυτες και συνεργατες στην ελευθερη Κυπρο αυτη τη στιγμη. Και δεν μιλαω για μικροεπιχειρησεις που δραστηριοποιουνται εδω, μιλαω για πολυεθνικες μερικες εκ των οποιων καθοριζουν παγκοσμιως το ρου της ιστοριας στις μερες μας. Βλεπε πετρελαικες.
ioannnis Δημοσ. 6 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2011 Κατάλαβα πολύ καλά τι είπες. Και δυστυχώς για σένα, δεν μπόρεσες να το κουκουλώσεις, λέγοντας πως δεν κατέχεις μόνο ΕΣΥ την αλήθεια. Σοβαρά τώρα, για ποια αλήθεια μιλάς; Αυτή που νομίζεις πως είναι "έτσι"; Mην κουραζεσαι να "καταλαβεις" οτι σε συμφερει. Ισχυει μόνο αυτο που σου εξηγησα. Για "φωστηρες" κοιτα αλλου(πχ. στο καθρεφτη σου), οχι σε μενα. Τι να κουκουλωσω? Σε απάντησα συγκεκριμένα. Αν διάβαζες, δεν θα χρειαζόταν να ξαναρωτήσεις για δεύτερη φορά. Δεν απαντησες και το αποφευγεις μεχρι στιγμης. Ξαναλεω το πεντακαθαρο ερωτημα: Εφταιξε καθολου η χουντα για την τουρκικη εισβολη? Μη ντρεπεσαι να καταθεσεις την αποψη σου. Και μη μου πεις παλι απλα οτι εδωσε την αφορμη. Τα οποία επιχειρήματά σου (εκτός από τα άστοχα, αβάσιμα και άκυρα), ποια είναι; Πως έτσι απλά νομίζεις πως έχει η κατάσταση; Και μάθε ακριβώς την σημασία της λέξης ισχυρογνώμων, γιατί νομίζω πως σου ξεφεύγει. Σε ρώτησα πολλές φορές, κάτι που αφορά το προηγούμενο σχόλιο σου. Το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι να δεις τις προηγούμενες σελίδες, και να την θυμηθείς. Αν πας στην Κύπρο, το μόνο σίγουρο είναι πως εσύ θα έρθεις πιο κοντά στην πραγματικότητα, και αν υπερισχύσουν αυτά που θα δεις/μάθεις της ισχυρογνωμοσύνης σου, τότε θα αναθεωρήσεις πολλά πράγματα. Η σημασια της λεξης ισχυρογνωμων βρισκει ερμηνεια σε σενα αφου εισαι αμετακινητος στη γνωμη σου, σε αντιθεση με μενα που οπως ειπα ο αλλος με τα επιχειρηματα του μπορει να μου αλλαξει τη γμωμη. Το να αποκαλεις απλα τα επιχειρηματα του αλλου "αστοχα αβασιμα και ακυρα" δεν εχει αξια. Πρεπει να εξηγησεις ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ειναι αστοχα, αβασιμα και ακυρα με αναλογα δικα σου επιχειρηματα. Γιατι λογια στον αερα πεταει ο οποιοσδηποτε με ευκολια. Ολα οσα με ρωτησες τα απαντησα. Δε χρειαζεται να πας στη Κυπρο για να αντιληφθεις τα αυτονοητα: Δεν υπαρχει μόνο ασπρο-μαυρο, υπαρχουν και ενδιαμεσα.
Τοξοβολος_UK Δημοσ. 6 Απριλίου 2011 Δημοσ. 6 Απριλίου 2011 fix1: Την αφορμη τη δωσανε 2-3 προσωπα που καταδυναστευσαν ΚΑΙ την Ελλαδα. Και οχι η Ελλαδα. fix2: Δεν θελησε να καταλαβει τιποτα η χουντα. Αυτην την εντολη ειχε η χουντα απτους Αγγλοαμερικανους για να προχωρησει η διχοτομηση. Και σε αυτο διευκολυναν και οι (ισως εσκεμμενα) κακιστες σχεσεις της χουντας με τον Μακαριο. Η Ελλαδα αυτη τη στιγμη δεν ειναι ικανη να υπερασπιστει τα δικα της εδαφη και κεκτημενα και βαζει στο τραπεζι των διαπραγματευσεων και αυτα, την Κυπρο θα στηριξει? Η Κυπρος ως ανεξαρτητο κρατος, πλεον δεν εχει τοση αναγκη την Ελλαδα οσο παλαιοτερα καθως εξυπηρετει μεγαλα οικονομικα παγκοσμια συμφεροντα αυτη τη στιγμη. Οι προστατες της ελευθερης Κυπρου πλεον ειναι αλλοι και πανισχυροι. Ρωσσια, Ισραηλ, Καναδας, Καταρ ειναι βασικοτατοι επενδυτες και συνεργατες στην ελευθερη Κυπρο αυτη τη στιγμη. Και δεν μιλαω για μικροεπιχειρησεις που δραστηριοποιουνται εδω, μιλαω για πολυεθνικες μερικες εκ των οποιων καθοριζουν παγκοσμιως το ρου της ιστοριας στις μερες μας. Βλεπε πετρελαικες. Κοιτα καλες οι πολυεθνικες κ αδυναμια της Ελλαδας κτλ σημερα κ ολα καλα κ χρυσα.Αυτο που τονιζω ειναι οτι ειτε με την μορφη της χουντας ειτε με αλλα διαφορα προσχηματα η Ελλαδα τοσο πριν οσο μετα την εισβολη χρησιμοποιησε την Κυπρο καθαρα βαση του δικου της συμφεροντος,χωρις να κοπτεται ιδιαιτερα για τον Κυπριακο Ελληνισμο.Ακομα κ το ενιαιο αμυντικο δογμα εγινε επειδη εξυπηρετουσε την Ελλαδα.Σημερα δεν ακουω για κανενα αμυντικο δογμα.Αλλαξαν οι πολιτικες της Ελλαδας επεσε η προτεραιοτητα Κυπρος.Οταν με το καλο ξανασυμφερει την Ελλαδα θα εγειρει θεμα στην Κυπρο.Γνωστα αυτα. Οπως ειπα η Ελλαδα δυο φορες αρνηθηκε να δωσει τελος στο Κυπριακο οταν η Κυπρος της προσφεροταν στο πιατο κ κλασσικα η Ελλαδα ηταν αυτη η οποια σταθηκε ως αφορμη με την χουντα για την διαιρεση της Κυπρου.Η πραγματικοτητα οπως εχω πει ειναι οτι η Ελλαδα επαιζε κ παιζει βασικο ρολο για τα γεγονοτα που εφτασαν στην διχοτομηση της Μεγαλονησου κ μονο οταν κ εαν οι Κυπριοι μπορεσουν να συνεργαστουν περα απο Ελλαδες κ Τουρκιες κ εθνικους διαχωρισμους πιστευω η Κυπρος θα μπορεσει να ειναι ενωμενη ξανα.Μεχρι τοτε οι Κυπριοι θα βρισκονται στα διασταυρουμενα πυρα της Ελλαδας,της Τουρκιας,των ξενων δυναμεων κτλ. Ας μην κοροιδευομαστε η Ελλαδα το μονο που εχει να κανει τωρα ειναι να το εχει βουλωμενο κ να φυγει μονομερως απο την συνθηκη του 1960.Αρκετα καταδυναστευσε η ιδια το νησι.Η Κυπρος δεν εχει αναγκη απο προστατες κ εγγυητριες δυναμεις που δρουν βαση ατζεντας.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 6 Απριλίου 2011 Δημοσ. 6 Απριλίου 2011 Παρεπιπτοντως αυτη τη στιγμη Ελληνοκυπριοι και Τουρκοκυπριοι δεν εχουν ιδιαιτερες αντιπαλοτητες, βασικα συνυπαρχουν σε πολλα μερη της ελευθερης Κυπρου χωρις προβληματα. Οι δε Τουρκοκυπριοι των κατεχομενων δεν θελουν την Τουρκια να μπλεκεται στα ποδια τους, ενω πολλοι εξαυτων επιθυμουν ενωση και ενιαιο κρατος, οπως αλλωστε και αρκετοι Ελληνοκυπριοι. Το προβλημα στην ολη φαση δεν ειναι η Ελλαδα αυτη τη στιγμη. Αλλα το οτι οι μεγαλοι, δεν επιθυμουν για πλειστους λογους ενιαιο κρατος. Το οτι η Ελλαδα στην πολιτικη της δε χαλα δεκαρα τσακιστη για την Κυπρο το ξερουμε. Οπως δε χαλα δεκαρα τσακιστη και για τα ιδια της τα εδαφη, τα οποια "υπερασπιζεται" μονο για λαικιστικους σκοπους. ΥΓ> Δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα να λεμε οτι προσφερθηκαν λυσεις στο πιατο και η Ελλαδα τις αρνηθηκε. Με τα τοτε δεδομενα κανενας πολιτικος δε θα τολμαγε να δεχθει στρατιωτικες βασεις των Τουρκων μεσα στην ελευθερη και ενιαια Κυπρο. Μην κρινεις με τα τωρινα δεδομενα που υπαρχει φαινομενικη (ισως και ουσιαστικη) σταθεροτητα στη μεγαλονησο. Ειναι σαν να αποδεχομαστε τωρα, Τουρκικες βασεις μεσα στην Θρακη, λογω της υπαρξης των μουσουλμανικων μειονοτητων. Οι Τουρκοι δεν ειχανε καμια δουλεια μεσα στην Κυπρο, ποσω δε μαλλον να φερουν και στρατιωτικες βασεις σε ενα ενιαιο κρατος. Φυσικα εκ των υστερων κρινοντας, ισως να ηταν συμφερουσα λυση. Αλλα χωρις να ξερουμε τις πιθανες εξελιξεις ενος τετοιου συμβιβασμου αν θα ηταν καλυτερες η χειροτερες απο την τωρινη κατασταση.
demessakis Δημοσ. 6 Απριλίου 2011 Δημοσ. 6 Απριλίου 2011 Mην κουραζεσαι να "καταλαβεις" οτι σε συμφερει. Ισχυει μόνο αυτο που σου εξηγησα. Για "φωστηρες" κοιτα αλλου(πχ. στο καθρεφτη σου), οχι σε μενα. Τι να κουκουλωσω? Πως γίνεται συνεχώς, την μια να γράφεις κάτι, και αμέσως μετά να το αναιρείς, χωρίς να παίρνεις χαμπάρι, είναι άξιο απορίας. Αν κοιτάξω στον καθρέφτη, δυστυχώς για σένα, δεν θα σε δω. Δεν απαντησες και το αποφευγεις μεχρι στιγμης. Ξαναλεω το πεντακαθαρο ερωτημα: Εφταιξε καθολου η χουντα για την τουρκικη εισβολη? Μη ντρεπεσαι να καταθεσεις την αποψη σου. Και μη μου πεις παλι απλα οτι εδωσε την αφορμη. Αν δεν ξέρεις να διαβάζεις, ή δεν έχεις μάθει να βγάζεις αυτονόητα συμπεράσματα, ή έχεις μάθει να ξεχνάς επιλεκτικά, ο μόνος που σου φταίει είναι ο εαυτός σου. Διάβασε το παραπάνω σχόλιο του MiDi_MiLiZ. Η σημασια της λεξης ισχυρογνωμων βρισκει ερμηνεια σε σενα αφου εισαι αμετακινητος στη γνωμη σου, σε αντιθεση με μενα που οπως ειπα ο αλλος με τα επιχειρηματα του μπορει να μου αλλαξει τη γμωμη. Το να αποκαλεις απλα τα επιχειρηματα του αλλου "αστοχα αβασιμα και ακυρα" δεν εχει αξια. Πρεπει να εξηγησεις ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ειναι αστοχα, αβασιμα και ακυρα με αναλογα δικα σου επιχειρηματα... Γιατι λογια στον αερα πεταει ο οποιοσδηποτε... Ολα οσα με ρωτησες τα απαντησα. Δε χρειαζεται να πας στη Κυπρο για να αντιληφθεις τα αυτονοητα: Δεν υπαρχει μόνο ασπρο-μαυρο, υπαρχουν και ενδιαμεσα. Κατέχω καλά την ελληνική, και αντιθέτως με σένα, γνωρίζω την σημασία της λέξεως η οποία σε χαρακτηρίζει. Και ένα παράδειγμα, αν σε πει κάποιος πως έχει λιοντάρια στην Αφρική, θα τον θεωρήσεις κι αυτόν ισχυρογνώμων, επειδή εσύ θα λες, πως είναι ψέματα, και ότι δεν έχει "υπάρχουν" ή "δεν υπάρχουν", αλλά υπάρχει και η ενδιάμεση κατάσταση; Η γνώμη μου νομίζω πως είναι τεκμηριωμένη, γιατί αντιθέτως με σένα, έχω ζήσει στην Κύπρο. Εσύ είσαι αυτός που βασίζεται σε ψευδαισθήσεις, για να βγάλει συμπεράσματα. Οι χαρακτηρισμοί των σχολίων σου, ως άστοχα, αβάσιμα και άκυρα, ταιριάζουν απόλυτα, γιατί ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα (όχι την δική σου πραγματικότητα, γιατί εσύ ζεις στην δική σου). Ελπίζω να το κατάλαβες, και να σε έπεισα. Τόσο καιρό, έχεις καταλάβει, πως προσπαθείς εσύ, που δεν έχεις πατήσει το πόδι σου στην Κύπρο, να με πείσεις πως έχουν τα πράματα εκεί, και ότι όλ' αυτά που βίωσα, ήταν ένα ψέμα;
Τοξοβολος_UK Δημοσ. 6 Απριλίου 2011 Δημοσ. 6 Απριλίου 2011 Ειναι σαν να αποδεχομαστε τωρα, Τουρκικες βασεις μεσα στην Θρακη, λογω της υπαρξης των μουσουλμανικων μειονοτητων. Με την διαφορα οτι το συμφωνημενο σχεδιο Ατσερσον Β (νομιζω αυτο ηταν η το Γ δεν θυμαμαι ακριβως) μιλουσε για ενοικιο το οποιο θα κατεβαλε η Τουρκια στην Ελλαδα για 100 χρονια για τις βασεις κ στην συνεχεια αυτες θα περνουσαν στην Ελλαδα.Εν κατακλειδι το Ατσερσον Β αν θυμαμαι καλα ελεγε οτι de jure ολοκληρη η Κυπρος θα αποτελουσε αναποσπαστο μερος της Ελληνικης επικρατειας. Τι τονιζω με αυτο.Οτι απλα η Ελλαδα εχει πολυ περισσοτερο leverage τοσο πριν οσο μετα την εισβολη κ στην τελικη οπως ειπα δεν γουσταρω την Ελλαδα να εχει το παραμικρο δικαιωμα πανω στην Κυπρο εστω κ σημερα...κατι το οποιο δινετε κ τυπικα στην Ελλαδα απο την συνθηκη του 1960
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.