Προς το περιεχόμενο

Βγαλατε σημαια εξω σημερα?

ioannnis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 242
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Τι σημαινει "αλληλοεξουδετερωνονται"?

Αυτα που εγραψες κατοπιν δεν εχουν σχεση με τη πραγματικοτητα, ειναι δικες σου αυθαιρετες σκεψεις.

Ρε μεγάλε, λέω επανειλημμένα πως όλοι, δεν είμαστε ίδιοι. Και απ' ότι έχω καταλάβει, με συγχωρείς, αλλά δεν σου μοιάζω. Τα συμπεράσματα που βγάζω, τα στηρίζω κάπου. Το αν τα βγάζω αυθαίρετα ή όχι, είναι στην κρίση του κάθε σκεπτόμενου συμφορουμίτη (που έχει διαβάσει σχόλιά μου), να το αποφασίσει. Και σταμάτα να γράφεις ασυναρτησίες, προκαλώντας.

Μη μπερδευεσαι, οι 500χιλ. δεν ειναι δειγμα, ειναι ολοτητα. Μονο αν γνωριζεις την αποψη της ολοτητας (με μια ψηφοφορια) μπορεις να ξερεις τι λενε. Αλλιως θα βγαζεις παντα "συμπερασμα" απο δειγμα 10 ατομων...

Μα και να εζησες εκει, αν φορας παρωπιδες δε προκειται να αντιληφθεις τι συμβαινει. Μενεις παντα προσανατολισμενος στις εμμονες σου.

Με αυτη τη λογικη εισαι κι εσυ ισχυρογνωμων, αφου επιμενεις στην στειρα επιχειρηματολογια σου(εμεινες εκει, ειχες δειγμα 10 ατομων, τα εμαθες ολα) Μεγα σφαλμα:rolleyes:

Για άλλη μια φορά δεν κατάλαβες (το έχω συνηθίσει πλέον). 10 άτομα, αρκούν για να λάβεις τις 2 διαφορετικές εκδοχές της απάντησης. Όπως είπα σε προηγούμενο σχόλιο, αν ρωτήσεις όλο τον πληθυσμό των Κύπριων, η διαφορά θα είναι να βγάλεις ένα ακριβές ποσοστό (μην με ξαναπείς στατιστικολόγο). Δεν σημαίνει πως πήρα δείγμα από 10 άτομα. Μην με βάζεις λόγια, που δεν έχω πει. Αλλά από την άλλη όμως, άλλο επιχείρημα δεν έχεις, οπότε...

Τοξοβόλε, ναι είναι Έλληνες. Αλλά αυτό, δεν αναιρεί το γεγονός, πως αρκετοί μας θεωρούν υπαίτιους για την εισβολή.

Δημοσ.
Μα και να εζησες εκει, αν φορας παρωπιδες δε προκειται να αντιληφθεις τι συμβαινει.

Με άλλα λόγια είτε έχει ζήσει κάποιος στην Κύπρο είτε όχι το ένα και το αυτό. Δεν πιάνεσαι αδερφέ !

Δημοσ.

Με άλλα λόγια είτε έχει ζήσει κάποιος στην Κύπρο είτε όχι το ένα και το αυτό. Δεν πιάνεσαι αδερφέ !

Φυσικα,αμα πχ εχεις φαει κολλημα οτι κ καλα οι Κυπριοι ειναι αδερφια μας για να νιωθεις πιο ασφαλης η γουατεβερ φυσικα κ η γνωμη σου ειναι λιγο ακυρουα.

Παντως εγω να ξαναπω για την θεια μου.20 χρονια εζησε στην Κυπρο κ ουτε λιγο ουτε πολυ λεει οτι κ εγω.Οτι ο μεσος Κυπριος ειναι αδιαφορος για την Ελλαδα κ μονο τα ακρα θα μιλησουν ειτε πολυ θετικα ειτε πολυ αρνητικα.Οι περισσοτεροι στα τετοια τους για το τι γινεται στην Ελλαδα.

γνησιοι ομως ε:-)

Κανενας μας δεν ειναι γνησιος Ελληνας.Εξαφανιστηκαν αυτοι καιρο τωρα.Παρολα αυτα οι περισσοτεροι ειστε γνησιοι νεοελληνες :mrgreen:

Δημοσ.

Κανενας μας δεν ειναι γνησιος Ελληνας.Εξαφανιστηκαν αυτοι καιρο τωρα.Παρολα αυτα οι περισσοτεροι ειστε γνησιοι νεοελληνες :mrgreen:

Η Ελλάδα ήταν σε πόλεμο με έναν λαό που είχε πολεμικές μηχανές που δεν μπορούσε να ανταγωνιστεί. Η μόνο επιλογή που είχαν οι σοφοί της Ελλάδας ήταν να μετατρέψουν όλους της τους κατοίκους σε πνεύματα, που είναι σε λήθαργο μέχρι σήμερα. Εμείς είμαστε τα όνειρα αυτών των πνευμάτων. Όμως τα πνεύματα αυτά, εδώ και καιρό έχουν κουραστεί να ονειρεύονται...

Δημοσ.

Καλα οχι τοσο ντηπ θηνκηγκ.Απλα λεω οτι οσο σχεση φυλετικη εχω εγω με τον Μ.Αλεξανδρο αλλη τοση εχει κ ο κατοικος της Γης του Πυρος (ασιουμινγκ πηπολ ληβ δερ) :mrgreen:

Δημοσ.

Παντως εγω να ξαναπω για την θεια μου.20 χρονια εζησε στην Κυπρο κ ουτε λιγο ουτε πολυ λεει οτι κ εγω.Οτι ο μεσος Κυπριος ειναι αδιαφορος για την Ελλαδα κ μονο τα ακρα θα μιλησουν ειτε πολυ θετικα ειτε πολυ αρνητικα.Οι περισσοτεροι στα τετοια τους για το τι γινεται στην Ελλαδα.

Δε μπορω να πω. Η επιχειρηματολογια σου και η εξελιξη της στο παρον thread ειναι εντυπωσιακη εως συγκλονιστικη :-D

Σταδιο Α: Μαγκες εγω μια Κυπρια που ηξερα μου ειχε πει οτι τη σημαια ουτε για κωλοχαρτο δεν την εχει.

Σταδιο Β: Μαγκες εδω στο Λονδινο εχω γνωρισει πολλους Κυπριους.

Σταδιο Γ: Η θεια μου, ο μπαντζανακης μου, ο γαμπρος της γκομενας του κολλητου μου, εζησε στην Κυπρο και τα ξερει.

...

(αρα αναμεσα στις δεκαδες αποψεις, ΠΡΕΠΕΙ να επικρατησει η δικη μου γιατι ειναι η σωστη)

...

Τι σου ειναι ο Ελληνας οταν προσπαθει να επιχειρηματολογησει υπερ της ισχυρογνωμοσυνης του...

Δημοσ.

Aλλο πραγμα ειπε... "ενα και το αυτο" εφοσον φορας παρωπιδες;)

Δημοσ.

Aλλο πραγμα ειπε... "ενα και το αυτο" εφοσον φορας παρωπιδες;)

Φίλε, εφόσον, δεν φοράς παρωπίδες, συνέχισε να πιστεύεις, πως κάποιος που δεν έχει πατήσει ποτέ του στην Κύπρο, γνωρίζει περισσότερα (σχετικά με την μεγαλόνησο), από έναν που ζει ή έζησε στην Κύπρο.

Και κάτι ακόμη. Εντελώς φιλικά. Αυτός που είναι ισχυρογνώμων, φορά παρωπίδες.

Δημοσ.

Το οτι εχεις παει στο νησι δε σου δινει το δικαιωμα να στρεβλωνεις τη πραγματικοτητα.

Εσυ δεν εισαι ισχυρογνωμων?

Τοξοβόλε, ναι είναι Έλληνες. Αλλά αυτό, δεν αναιρεί το γεγονός, πως αρκετοί μας θεωρούν υπαίτιους για την εισβολή.

Oχι ολους μας... τη χουντα. Και καλα κανουν, αφου η χουντα εφερε τους τουρκους στο νησι, και κατοπιν τους αφησε ανυπερασπιστους.

Ρε μεγάλε, λέω επανειλημμένα πως όλοι, δεν είμαστε ίδιοι. Και απ' ότι έχω καταλάβει, με συγχωρείς, αλλά δεν σου μοιάζω. Τα συμπεράσματα που βγάζω, τα στηρίζω κάπου. Το αν τα βγάζω αυθαίρετα ή όχι, είναι στην κρίση του κάθε σκεπτόμενου συμφορουμίτη (που έχει διαβάσει σχόλιά μου), να το αποφασίσει. Και σταμάτα να γράφεις ασυναρτησίες, προκαλώντας.

Bεβαιως και δε μου μοιαζεις, δεν εχουμε καμμια σχεση.

Αν θες να διαβασεις προκλητικες ασυναρτησιες ριξε μια ματια στα posts σου. Στα δικα μου θα βρεις μονο λογικη, αντικειμενικοτητα, μετριοπαθεια.

Για άλλη μια φορά δεν κατάλαβες (το έχω συνηθίσει πλέον). 10 άτομα, αρκούν για να λάβεις τις 2 διαφορετικές εκδοχές της απάντησης. Όπως είπα σε προηγούμενο σχόλιο, αν ρωτήσεις όλο τον πληθυσμό των Κύπριων, η διαφορά θα είναι να βγάλεις ένα ακριβές ποσοστό (μην με ξαναπείς στατιστικολόγο). Δεν σημαίνει πως πήρα δείγμα από 10 άτομα. Μην με βάζεις λόγια, που δεν έχω πει. Αλλά από την άλλη όμως, άλλο επιχείρημα δεν έχεις, οπότε...

Οταν διατυπωνεις αποψεις οπως "Ο Κύπριος, θα είναι ή πολύ φιλικός απέναντί σου, ή θα σε κοιτάει με μισό μάτι. Ενδιάμεσο δεν υπάρχει" αντιλαβανεται κανεις το τροπο σκεψης σου...

Δημοσ.

Δε μπορω να πω. Η επιχειρηματολογια σου και η εξελιξη της στο παρον thread ειναι εντυπωσιακη εως συγκλονιστικη :-D

Σταδιο Α: Μαγκες εγω μια Κυπρια που ηξερα μου ειχε πει οτι τη σημαια ουτε για κωλοχαρτο δεν την εχει.

Σταδιο Β: Μαγκες εδω στο Λονδινο εχω γνωρισει πολλους Κυπριους.

Σταδιο Γ: Η θεια μου, ο μπαντζανακης μου, ο γαμπρος της γκομενας του κολλητου μου, εζησε στην Κυπρο και τα ξερει.

...

(αρα αναμεσα στις δεκαδες αποψεις, ΠΡΕΠΕΙ να επικρατησει η δικη μου γιατι ειναι η σωστη)

...

Τι σου ειναι ο Ελληνας οταν προσπαθει να επιχειρηματολογησει υπερ της ισχυρογνωμοσυνης του...

Αυτο λεγεται συνθεση αποψεων ομως.Φυσικα κ θα αναφερω παραδειγματα.Σιγα μην κολλησω επειδη απλα αναιρουν εντελως αυτα που λες εσυ για την Κυπρο.Η ουσια ειναι οτι απλα επειδη το λες εσυ κ ολη σου την ζωη να εχεις ζησει στην Κυπρο αν υπαρχει κολλημα στο μυαλο ,οπως αναφερθηκε κ πριν τοτε η γνωμη σου δεν νομιζω να εχει κ ιδιαιτερη σημασια.Γι αυτο κανουμε συνθεση κ δεν μενουμε στα κολληματα κατα φαντασιαν ξερολων ακομα κ να μενουν στην Κυπρο.Δεν ειναι θεμα ποιου η γνωμη θα επικρατησει απλα θεμα να περιοριζουμε τις κατα καιρους ακυροσυνες που ακουμε για να περνουμε μια ολιστικη αποψη.

Αλιμονο δλδ αν βγαζαμε συμπερασμα απο το ποστ σεντονι που μας τα ειχες κανει να με το συμπαθειο οτι ολοκληρη η Κυπρος κοπτεται για την Ελλαδα,οι Κυπριοι προσκηνουν την σημαια κ ολοι ειναι ετοιμοι να δωσουν την ζωη τους για την ''μανα-πατριδα''.Αυτα ειναι εντελως γραφικα ρε συ φιλε μου κ απλα να χαμε να λεγαμε τα κοβω για να νιωθεις εσυ κουλ.

ΥΓ.Κ ναι η θεια μου 20 χρονια εζησε Κυπρο.

ΥΓ 2.Βρετανος ειμαι B)

Δημοσ.

Αυτο λεγεται συνθεση αποψεων ομως.Φυσικα κ θα αναφερω παραδειγματα.Σιγα μην κολλησω επειδη απλα αναιρουν εντελως αυτα που λες εσυ για την Κυπρο.Η ουσια ειναι οτι απλα επειδη το λες εσυ κ ολη σου την ζωη να εχεις ζησει στην Κυπρο αν υπαρχει κολλημα στο μυαλο ,οπως αναφερθηκε κ πριν τοτε η γνωμη σου δεν νομιζω να εχει κ ιδιαιτερη σημασια.Γι αυτο κανουμε συνθεση κ δεν μενουμε στα κολληματα κατα φαντασιαν ξερολων ακομα κ να μενουν στην Κυπρο.Δεν ειναι θεμα ποιου η γνωμη θα επικρατησει απλα θεμα να περιοριζουμε τις κατα καιρους ακυροσυνες που ακουμε για να περνουμε μια ολιστικη αποψη.

Προσαρμοστικοτητα και ελιγμοι με βαση τις αναγκες της συζητησης λεγεται. Δεν επιασε το επιχειρημα Α, παμε στο επιχειρημα Β που φανταζει ισχυροτερο, παμε στο επιχειρημα Γ που φανταζει πιο ισχυροτερο, ανεξαρτητα αν το καθε επιχειρημα αναιρει εμεσσως το προηγουμενο.

Αλιμονο δλδ αν βγαζαμε συμπερασμα απο το ποστ σεντονι που μας τα ειχες κανει να με το συμπαθειο οτι ολοκληρη η Κυπρος κοπτεται για την Ελλαδα,οι Κυπριοι προσκηνουν την σημαια κ ολοι ειναι ετοιμοι να δωσουν την ζωη τους για την ''μανα-πατριδα''.Αυτα ειναι εντελως γραφικα ρε συ φιλε μου κ απλα να χαμε να λεγαμε τα κοβω για να νιωθεις εσυ κουλ.

Δεν νομιζω να εγραψα κατι τετοιο καπου. Φυσικα αναμεσα σε ολα τα ποστ σου που βασιζονται σε γενικευσεις, υπερβολες και εντυπωσιασμους, δεν μου κανει εντυπωση οτι σου δημιουργειται η αναγκη να προσαπτεις λογια που δεν ειπωθηκαν για να διευκολυνεις τη θεση σου επιχειρηματολογωντας απεναντι σε υπερβολες που σκεφτηκες οτι θα ηταν ωραια να εχω γραψει.

ΥΓ 2.Βρετανος ειμαι B)

Και οι Αλβανοι που ζησαν 10 χρονια Ελλαδα, Ελληνες λενε οτι ειναι.

Θαρρω πως ενας Βρετανος σε ενα φορουμ, θα ειχε τελειως διαφορετικη φιλοσοφια αντιμετωπισης μιας αντιθετης γνωμης. Η δικη σου φιλοσοφια στην διαμαχη και τον τονο της κουβεντας δειχνουν καθαροαιμη ως το κοκκαλο ελληνικοτατη ιδιοσυγκρασια. Excuse moi

YΓ. Και το "οτι δηλωσω ειμαι" παραπεμπει σε καθαροαιμο Ελληνα με τα ολα του :rolleyes: Αρα δηλωνω Βρετανος κλπ

Δημοσ.

Το οτι εχεις παει στο νησι δε σου δινει το δικαιωμα να στρεβλωνεις τη πραγματικοτητα.

Εσυ δεν εισαι ισχυρογνωμων?

Την οποία πραγματικότητα, κατέχεις εσύ, που δεν έχεις πατήσει το πόδι σου στην Κύπρο. Έλεος με τον κάθε πανεπιστήμονα. Έτσι όπως πας, σε κάποια χρόνια, θα είσαι στα παράθυρα των καναλιών, για να αναλύεις, τα πάντα.

Oχι ολους μας... τη χουντα. Και καλα κανουν, αφου η χουντα εφερε τους τουρκους στο νησι, και κατοπιν τους αφησε ανυπερασπιστους.

Η χούντα, δεν έφερε τους Τούρκους στο νησί. Απλά ήταν η αφορμή για να μπουκάρουν.

Bεβαιως και δε μου μοιαζεις, δεν εχουμε καμμια σχεση.

Αν θες να διαβασεις προκλητικες ασυναρτησιες ριξε μια ματια στα posts σου. Στα δικα μου θα βρεις μονο λογικη, αντικειμενικοτητα, μετριοπαθεια.

Χαίρομαι που επιτέλους συμφωνήσαμε και σε κάτι. Άλλη μια διαφορά μας, είναι πως έχω μάθει και να σκέφτομαι, και να διαβάζω, οπότε και να ξεχωρίζω το σωστό από το λάθος.

Οταν διατυπωνεις αποψεις οπως "Ο Κύπριος, θα είναι ή πολύ φιλικός απέναντί σου, ή θα σε κοιτάει με μισό μάτι. Ενδιάμεσο δεν υπάρχει" αντιλαβανεται κανεις το τροπο σκεψης σου...

Είναι σαν να σε ρωτάει κάποιος για μια πρώην σχέση σου. Υπάρχει ποτέ περίπτωση, να μην τρέφεις ακόμη συναισθήματα (οποιουδήποτε είδους);

ΥΓ.Κ ναι η θεια μου 20 χρονια εζησε Κυπρο.

ΥΓ 2.Βρετανος ειμαι B)

Τοξοβόλε, μερικές ερωτήσεις, με όλο τον σεβασμό. Από πότε κάποιος που γνωρίζει, θεωρείται ξερόλας; Ξερόλας, αν δεν κάνω λάθος, θεωρείται κάποιος, που δεν έχει γνώσεις, και απλά αυτοαποκακλείται γνώστης. Από πότε κάποιος που έχει αποκτήσει εμπειρία πάνω σε κάτι, θεωρείται πιο άσχετος από κάποιον, που απλά έτσι νομίζει πως είναι; Και τέλος ποιος ο λόγος, αν κάποιος, δεν κατέχει ένα θέμα, να λαμβάνει μέρος στην συζήτηση, επειδή απλά έτσι νομίζει πως είναι;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...