Προς το περιεχόμενο

Βγαλατε σημαια εξω σημερα?

ioannnis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγώ όσους Κυπρίους έχω γνωρίσει, είχα καλές σχέσεις και δεν διαπίστωσα να δείχνουν κάποια εμπάθεια έναντι της Ελλάδας.

Αντιθέτως έχω γνωρίσει αρκετούς Ελλαδίτες Έλληνες που ισχυρίζονται ότι οι Κύπριοι Έλληνες δεν γουστάρουν τους Ελλαδίτες Έλληνες. Παράξενα πράγματα.

Στη Νέα Υόρκη μια φορά θυμάμαι είχα γνωρίσει κάτι Κύπριους τυχαία, ακούγοντάς τους να μιλάνε Ελληνικά. Όταν τους ρώτησα αν είναι Έλληνες, μου απάντησαν ναι. Και ούτε είδα να με μισούνε. Τίποτα ακροδεξιοί θα ήταν μάλλον...

• Απαντ. 242
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Εκτος απτο υπολοιπο γαργαλιστικο ποστ, μενω στο ΥΓ.

Ψυχολογος και μαντης δια του πληκτρολογιου. Ξερεις ας πουμε τι συμβαινει εδω διπλα μου, ξερεις αν εχω προβληματα προσαρμογης και οτι καταφευγω στο ινσομνια για να τα αμβλυνω, ξερεις ξερεις ξερεις.

Μην κρινεις εξ'ιδιων τα αλλοτρια. Αραξε στο UK ασε με εμενα να αραξω εδω και τα σχολια για τη ζωη μου και τις αποφασεις μου απο ανιδεους και ασχετους (για τη ζωη μου και τις αποφασεις μου), να λειπουν παρακαλω.

Παντως τον εθνικο υμνο στον Πενταδαχτυλο δεν βλεπω να τον πιανεις!Βελτιωση να υποθεσω?Κ Ελλαδιτης κ παντογνωστης της Κυπρου κ φυσικα καθηγητης της Ελληνικης βεβαιως βεβαιως.Με την σειρα μου λεω να αραξεις Κυπρο κ χτυπα παρεακι κανεναν οπαδο ΑΠΟΕΛ να τα λετε κ απο κοντα κ να συμφωνειτε.Η Ομονοια θα ταραξει την νομοτελια των αποφασεων της ζωης σου φρονω...

Δημοσ.

Εγώ όσους Κυπρίους έχω γνωρίσει, είχα καλές σχέσεις και δεν διαπίστωσα να δείχνουν κάποια εμπάθεια έναντι της Ελλάδας.

Αντιθέτως έχω γνωρίσει αρκετούς Ελλαδίτες Έλληνες που ισχυρίζονται ότι οι Κύπριοι Έλληνες δεν γουστάρουν τους Ελλαδίτες Έλληνες. Παράξενα πράγματα.

Στη Νέα Υόρκη μια φορά θυμάμαι είχα γνωρίσει κάτι Κύπριους τυχαία, ακούγοντάς τους να μιλάνε Ελληνικά. Όταν τους ρώτησα αν είναι Έλληνες, μου απάντησαν ναι. Και ούτε είδα να με μισούνε. Τίποτα ακροδεξιοί θα ήταν μάλλον...

Επειδή, το μήνυμά σου, δείχνει "εμένα", και για αποφυγή τυχών παρεξηγήσεων γενικότερα, να αναφέρω πως είχα και έχω φίλους Κύπριους, και όσοι διαφωνούν με τα προηγούμενα σχόλια μου, ας πάνε καμιά βόλτα από κει, να δουν με τα μάτια τους, τι ακριβώς συμβαίνει.

Και μια ερώτηση, αν μου επιτρέπεις. Αν υποθέσουμε πως κάποιος που υποστηρίζει φανατικά τον Ολυμπιακό, συναντήσει κάποιον που υποστηρίζει φανατικά τον Παναθηναϊκό, σε άλλη χώρα, πιστεύεις να έχουν την ίδια κόντρα που θα είχαν αν η συνάντηση γινόταν στην Ελλάδα ή θα υπερίσχυε η εθνικότητά τους, έναντι του φανατισμού τους;

Δημοσ.

Επειδή, το μήνυμά σου, δείχνει "εμένα",

Τίνος είσαι εσύ; Δεν σε ξέρω και ούτε σε δείχνω. Τώρα σε είδα που μίλησες.

Δεν ασχολούμαι με γαύρους και βαζέλες.

Ναι ρε. ΠΑΟΚ :P

Δημοσ.

ΠΑΝΑΘΑ λεμε Καναδε :mrgreen:

Κ επεμβαινω γιατι μαλλον εμενα ''εδειχνες''.Αλλα δεν σου κρατω κακια.

Ναι ρε εσένα δείχνω γιατί δεν γουστάρω βάζελους που κρατάν Ελληνική σημαία στο μουντιάλ. Φασίστα! :P

Βάλτε φωτιά,

κάψτε καλά,

Ομόνοια και Πειραιά,

το Σύνταγμα

και τη Βουλή

τη μπασταρδούπολη αυτή

και μπιπ (δεν το λέμε γιατί πέφτει μπαν)!

Δημοσ.

Στο euro2004 την κραταγα την σημαια.Ασε με δεν ξερω που να κρυφτω,κατι φιλοι ακομα εχουν φωτογραφικα πειστηρια.Μοντιε!

Νομιζω θα χρειαστει να τους σκοτωσω για να βγαινω ξανα με λευκο κουτελο στην κοινωνια

Δημοσ.

Τίνος είσαι εσύ; Δεν σε ξέρω και ούτε σε δείχνω. Τώρα σε είδα που μίλησες.

Δεν ασχολούμαι με γαύρους και βαζέλες.

Ναι ρε. ΠΑΟΚ :P

Απλά νόμιζα πως παρακολουθούσες το thread... Αλλά και να μην το παρακολουθούσες, καλό θα ήταν να έκανες quote και την επόμενη φράση.

Ούτε κι εγώ ασχολούμαι, αλλά έφερα ένα παράδειγμα, πάνω στο δικό σου παράδειγμα.

Δημοσ.

Εσύ πρώτος έκανες λόγο για μελέτη. Αν δεν μπορείς να στηριχτείς στα λεγόμενά σου, δεν σου φταίει ο καθένας, που γνωρίζει ίσως κάτι παραπάνω. Αλήθεια ξέρεις πολλούς Κύπριους, που αδιαφορούν για τους Έλληνες;

Aυτο που ειπα ειναι οτι δε χρειαζεται μελετη για να εχει καποιος κοινο νου. Το να εχεις ρατσιστικα στερεοτυπα και προκαταληψεις δε σημαινει οτι γνωριζεις κατι παραπανω. Σε αυτο το θεμα δε γινεται να γνωριζεις γιατι απλα δεν υπαρχει κατι για να γνωρισεις... Ειναι δυνατον να πιστευεις οτι γνωριζεις τη συλλογικη σταση των κυπριων και τα συναισθηματα τους?

Τι εννοεις "κυπριους που αδιαφορουν για τους ελληνες"? αδιαφορουν απο ποια αποψη?

Γενικα, δε πρεπει ποτέ να βγαζουμε γενικο συμπερασμα απο καποια τυχαια δειγματα που συναντησαμε.

Συνηθως ο καθενας κραταει το συμπερασμα εκεινο που τον "βολευει", αυτο δηλαδη που συμπιπτει με τις πεποιθησεις του(ακραιες ως επι το πλειστον).

Δημοσ.

Συνηθως ο καθενας κραταει το συμπερασμα εκεινο που τον "βολευει", αυτο δηλαδη που συμπιπτει με τις πεποιθησεις του(ακραιες ως επι το πλειστον).

Δηλαδή θεωρείς ακραία την αίσθησή μου ότι κάποιοι δεν με αντιπαθούνε και ότι δεν τους αντιπαθώ και 'γω;

Μάλιστα. Το ακούσαμε και αυτό. Ε είμαι ακραίος τότε. Δεν αντιπαθώ κάποιον και δεν νιώθω ότι με αντιπαθούν. Και γ@μ0 τις ακρότητες μιλάμε.

Καληνύχτα.

Δημοσ.

Aυτο που ειπα ειναι οτι δε χρειαζεται μελετη για να εχει καποιος κοινο νου. Το να εχεις ρατσιστικα στερεοτυπα και προκαταληψεις δε σημαινει οτι γνωριζεις κατι παραπανω. Σε αυτο το θεμα δε γινεται να γνωριζεις γιατι απλα δεν υπαρχει κατι για να γνωρισεις... Ειναι δυνατον να πιστευεις οτι γνωριζεις τη συλλογικη σταση των κυπριων και τα συναισθηματα τους?

Τι εννοεις "κυπριους που αδιαφορουν για τους ελληνες"? αδιαφορουν απο ποια αποψη?

Δηλαδή έχεις εσύ κοινό νου, που λες ξεκάθαρα, πως εγώ είμαι ρατσιστής; Δεν χρησιμοποιείς καλύτερα τρίτο ενικό; Και σύμφωνα με τα λεγόμενά σου, έκανες ερεύνα πάνω σε μένα, και έβγαλες αυτό το συμπέρασμα; Τι άλλο θα ακούσω ακόμα, απορώ.

Και μια διευκρίνηση, όπως έγραψα και σε προηγούμενο σχόλιο, αν δεν πας να δεις, εσύ ο ίδιος, πως έχει το πράμα στην Κύπρο, μην βγάζεις εύκολα συμπεράσματα, χωρίς καν, να το έχεις διερευνήσει το θέμα, μιας και έχεις κοινό νου. Χίλια άτομα να σου πουν το ίδιο, μικρή σημασία θα έχει.

Δε χρειαζεται μελετη για να εχεις κοινο νου. Τα ρατσιστικα στερεοτυπα, οι προκαταλειψεις και οι γενικευσεις του στυλ "ολοι οι ταδε ειναι ετσι, ολοι οι δεινα ειναι γιουβετσι" κλπ. δε θυμιζουν πολιτισμο ουτε και φυσικα εχουν καμμια αληθεια.

"κυπριους που αδιαφορουν για τους ελληνες", σημαίνει πως δεν είναι ούτε έτσι ούτε γιουβέτσι.

Δημοσ.

Για να τελειωνουμε.Η Κυπρος ειναι Τουρκικη η αν δεν ειναι να γινει να γλιτωσουν οι Κυπριοι απο το νεολληνικο μανουριασμα :devil:

Δεν μπορουσα θα εσκαγα

Δημοσ.
Γιατι ρωτας?

Πολύς λόγος γίνεται για Κύπρο και δεν ξέρω αν η μόνη επαφή που έχουν οι περισσότεροι είναι το πολύ μερικά άτομα από τη σχολή ή κάτι τέτοιο. Μόνο ο demessakis είπε πως έζησε στην Κύπρο.

Δημοσ.

Πολύς λόγος γίνεται για Κύπρο και δεν ξέρω αν η μόνη επαφή που έχουν οι περισσότεροι είναι μερικά άτομα από τη σχολή ή κάτι τέτοιο.

Ελα τωρα,στην μαπα τους εχω φαει.Ολο το Λονδινο γεματο ειναι.Ποιες σχολες κ ιστοριες.Ζω εδω 11 συναπτα ετη.Περνα μια βολτα Β.Λονδινο να παρεις μια δοση απο Κυπρο.

Δημοσ.

Περνα μια βολτα Β.Λονδινο να παρεις μια δοση απο Κυπρο.

Μη μου βάζεις ιδέες!...

Έλεγα το καλοκαίρι να πάω στην Κύπρο,αλλά τώρα σκέπτομαι σοβαρά να έρθω στο Λονδίνο, να γνωρίσω 2 λαούς!

Ή μήπως θα γνωρίσω περισσότερους;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...