demessakis Δημοσ. 1 Απριλίου 2011 Δημοσ. 1 Απριλίου 2011 Με συγχωρείτε, αλλά δεν διάβασα όλο το thread. Θα ήθελα να κάνω μια παρέμβαση στο παρακάτω σχόλιο Δεν σκιζονται οι Κυπριοι ή διερυγνιουν τα ιματια τους αλλα δε μας μισουν κιολας, οπως θελεις να πιστευεις. Φίλε, όπως υπάρχουν Έλληνες, που μισούν τους Τούρκους και άλλοι που δεν έχουν κάποιο πρόβλημα, έτσι υπάρχουν και Κύπριοι, που μισούν τους Έλληνες και κάποιοι που δεν έχουν πρόβλημα. Γνωρίζω πως φαίνεται παράλογο να συμβαίνει κάτι τέτοιο, μιας και έχουμε πολλά κοινά, αλλά αρκετοί μας θεωρούν υπεύθυνους, για την εισβολή των Τούρκων.
ioannnis Δημοσ. 1 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 1 Απριλίου 2011 Σοβαρα πιστευεις πως οσοι ειναι οι κυπριοι που μισουν τους τουρκους, τοσοι ειναι και οι κυπριοι που μισουν τους ελληνες? Υπευθυνους οχι εμας, τη χουντα...
marantonis Δημοσ. 1 Απριλίου 2011 Δημοσ. 1 Απριλίου 2011 ρε παιδια, ποιο ειναι το προβλημα, να το λυσουμε...
ioannnis Δημοσ. 1 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 1 Απριλίου 2011 Φίλε, όπως υπάρχουν Έλληνες, που μισούν τους Τούρκους και άλλοι που δεν έχουν κάποιο πρόβλημα..... Υπαρχουν ελληνες που δεν εχουν καποιο προβλημα με τους τουρκους?
demessakis Δημοσ. 1 Απριλίου 2011 Δημοσ. 1 Απριλίου 2011 Δεν μίλησα αναλογικά. Ο Κύπριος, θα είναι ή πολύ φιλικός απέναντί σου, ή θα σε κοιτάει με μισό μάτι. Ενδιάμεσο δεν υπάρχει.
ioannnis Δημοσ. 1 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 1 Απριλίου 2011 Αυτα τα στερεοτυπα και οι γενικευσεις εξυπακουεται οτι δεν ειναι σοβαρα. Μελετησες τη ψυχοσυνθεση του κυπριακου πληθυσμου και συμπερανες οτι δεν κρατανε ποτέ ενδιαμεση σταση?
demessakis Δημοσ. 1 Απριλίου 2011 Δημοσ. 1 Απριλίου 2011 Έζησα κάποιο καιρό στην Κύπρο, και έβγαλα αυτά τα συμπεράσματα. Εσύ άραγε, έχεις κάνει μελέτη;
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 1 Απριλίου 2011 Δημοσ. 1 Απριλίου 2011 Συγνωμη αλλα παλι οτι να ναι.Δλδ εκτος του οτι εξ αρχης του νηματος ειχαμε ουτε λιγο ουτε πολυ κυρηγμα για το ποσο σκιζονται οι Κυπριοι κ καλα για την Ελλαδα κ οτι διερυγνιουν τα ιματια τους για την μανα πατριδα (που για μενα ειναι εντελως ακυρο) στην συνεχεια εχουμε μαθημα Ελληνικων κ μαλιστα χρησιμοποιουμε ποστ αλλου χρηστη για Μπαμπινιωτες κ σιες για την ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΚΗ αναλυση της λεξης εθνικοφρονων ενω εξ αρχης ειπαμε για τον πατριωτισμο με την ευρυτερη εννοια του.Καλα ειπαμε ειμαι που ειμαι μπαζο εγω με τα Ελληνικα αλλα ενα θεματακι με το reading comprehension μαλλον πρεπει να το εχεις.Φιλικα παντα. Οχι δεν ειπαμε για πατριωτισμο. Πηρες ως αφορμη ενα ποστ μου που μιλουσε για εθνικοφρωνες, διευκρινιζα οτι εννοουσα τον ορο αυτο ΚΑΙ με την καλη του εννοια, και μου απαντησες ενα σωρο ακυρα πραγματα για να μου αποδειξεις ποσο αδικο εχω για κατι που ωστοσο δεν ειπα. Οταν λοιπον, αλλα γραφω εγω, αλλιως τα μεταφραζεις εσυ, και αλλα απαντας, ε ναι θα καταληξω ΚΑΙ στην ετυμολογια, εφοσον με ολα τα υπολοιπα παιζεις το βιολι σου, παρα τις διευκρινησεις μου. Ειναι σαν να γραφω "η θαλασσα ειναι μπλε" και να μου ερχεσαι να απαντας "ακου τι ειπε το ατομο, πως η θαλασσα ειναι φουξια", να σου εξηγω πως ειπα οτι η θαλασσα ειναι μπλε, να ξαναλες τα ιδια και στο τελος να σου φερνω μια φωτογραφια της θαλασσας και να μου λες "δε δεχομαι φωτογραφιες". Σουρεαλ φαση. ΥΓ. Το "οτι ναναι" που χρησιμοποιεις σχεδον σε καθε ποστ στο οποιο προσπαθεις να μου απαντησεις, δεν αποτελει επιχειρημα. Φυσικα δεν αμφισβητω πως πειθει εσενα τον ιδιο για το δικιο σου.
ioannnis Δημοσ. 1 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 1 Απριλίου 2011 Έζησα κάποιο καιρό στην Κύπρο, και έβγαλα αυτά τα συμπεράσματα. Εσύ άραγε, έχεις κάνει μελέτη; Δε χρειαζεται μελετη για να εχεις κοινο νου. Τα ρατσιστικα στερεοτυπα, οι προκαταλειψεις και οι γενικευσεις του στυλ "ολοι οι ταδε ειναι ετσι, ολοι οι δεινα ειναι γιουβετσι" κλπ. δε θυμιζουν πολιτισμο ουτε και φυσικα εχουν καμμια αληθεια.
Τοξοβολος_UK Δημοσ. 1 Απριλίου 2011 Δημοσ. 1 Απριλίου 2011 Οχι δεν ειπαμε για πατριωτισμο. Πηρες ως αφορμη ενα ποστ μου που μιλουσε για εθνικοφρωνες, διευκρινιζα οτι εννοουσα τον ορο αυτο ΚΑΙ με την καλη του εννοια, και μου απαντησες ενα σωρο ακυρα πραγματα για να μου αποδειξεις ποσο αδικο εχω για κατι που ωστοσο δεν ειπα. Οταν λοιπον, αλλα γραφω εγω, αλλιως τα μεταφραζεις εσυ, και αλλα απαντας, ε ναι θα καταληξω ΚΑΙ στην ετυμολογια, εφοσον με ολα τα υπολοιπα παιζεις το βιολι σου, παρα τις διευκρινησεις μου. Ειναι σαν να γραφω "η θαλασσα ειναι μπλε" και να μου ερχεσαι να απαντας "ακου τι ειπε το ατομο, πως η θαλασσα ειναι φουξια", να σου εξηγω πως ειπα οτι η θαλασσα ειναι μπλε, να ξαναλες τα ιδια και στο τελος να σου φερνω μια φωτογραφια της θαλασσας και να μου λες "δε δεχομαι φωτογραφιες". Σουρεαλ φαση. ΥΓ. Το "οτι ναναι" που χρησιμοποιεις σχεδον σε καθε ποστ στο οποιο προσπαθεις να μου απαντησεις, δεν αποτελει επιχειρημα. Φυσικα δεν αμφισβητω πως πειθει εσενα τον ιδιο για το δικιο σου. Κ τωρα κολλαμε στον πληθυντικο!Ο οποιος ηταν ειρωνιας ενεκα μιας κ η δυσκολια σου να κατανοησεις την διαφορα μεταξυ της λεξης πατριωτισμος κ εθνικοφρωνας παροτι εγω ειμαι το μπαζο στα Ελληνικα επιβεβαιωνει την εντελως αστοχη αρχικη τοποθετηση σου περι γενικευσης του σκισιματος συσσωμου του Κυπριακου ''Ελληνισμου''.Καλα κ ποιος ξεχναει το θεικο επιχειρημα με τον Μπαμπινιωτη ως ενδεικτικο της αψεγαδιαστης επιχειρηματολογιας! Εντελως οτι να ναι λοιπον κ για να το διανθισω κιολας θα σου βαλω κ ενα να χαμε να λεγαμε για να ειμαστε σε συζητηση.And while you are at it ρωτα τον γειτονα σου τον next door cypriot να σου πει ποσο λατρευει την Ελλαδα κ σκιζεται για εκεινη οπως κανεις αλλος! Κ ας κλεισουμε κ με τον εθνικο υμνο στον Πενταδαχτυλο για εφε! ΥΓ.Κ γω δεν αμφιβαλω πως πειθει εσενα τουλαχιστον το ποσο Ελληναρες νιωθουν οι Κυπριοι.Φανταζομαι σε κανει να νιωθεις πιο welcome στην Κυπρο,οπως κ να εχει απανταει μια αναγκη σου για ομαλη προσαρμογη βρε παιδι μου..
demessakis Δημοσ. 1 Απριλίου 2011 Δημοσ. 1 Απριλίου 2011 Δε χρειαζεται μελετη για να εχεις κοινο νου. Τα ρατσιστικα στερεοτυπα, οι προκαταλειψεις και οι γενικευσεις του στυλ "ολοι οι ταδε ειναι ετσι, ολοι οι δεινα ειναι γιουβετσι" κλπ. δε θυμιζουν πολιτισμο ουτε και φυσικα εχουν καμμια αληθεια. Εσύ πρώτος έκανες λόγο για μελέτη. Αν δεν μπορείς να στηριχτείς στα λεγόμενά σου, δεν σου φταίει ο καθένας, που γνωρίζει ίσως κάτι παραπάνω. Αλήθεια ξέρεις πολλούς Κύπριους, που αδιαφορούν για τους Έλληνες;
Τοξοβολος_UK Δημοσ. 1 Απριλίου 2011 Δημοσ. 1 Απριλίου 2011 Δεν ξέρω αν το γράφεις πιο πάνω αλλά με Κύπρο και κύπριους τι επαφή έχεις ? Οταν μπορω να καταλαβω τι μου λενε,εχω καλη επαφη.Αλλιως το παμε Αγγλικα κ βγαινει συννενοηση.Κ στις δυο περιπτωσεις αψογη η επαφη μου μαζι τους.Γιατι ρωτας?
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 1 Απριλίου 2011 Δημοσ. 1 Απριλίου 2011 Εντελως οτι να ναι λοιπον κ για να το διανθισω κιολας θα σου βαλω κ ενα να χαμε να λεγαμε για να ειμαστε σε συζητηση.And while you are at it ρωτα τον γειτονα σου τον next door cypriot να σου πει ποσο λατρευει την Ελλαδα κ σκιζεται για εκεινη οπως κανεις αλλος! ΥΓ.Κ γω δεν αμφιβαλω πως πειθει εσενα τουλαχιστον το ποσο Ελληναρες νιωθουν οι Κυπριοι.Φανταζομαι σε κανει να νιωθεις πιο welcome στην Κυπρο,οπως κ να εχει απανταει μια αναγκη σου για ομαλη προσαρμογη βρε παιδι μου.. Εκτος απτο υπολοιπο γαργαλιστικο ποστ, μενω σε οτι quotara. Ψυχολογος και μαντης δια του πληκτρολογιου. Ξερεις ας πουμε τι συμβαινει εδω διπλα μου, ξερεις αν εχω προβληματα προσαρμογης και οτι καταφευγω στο ινσομνια για να τα αμβλυνω, ξερεις ξερεις ξερεις. Μην κρινεις εξ'ιδιων τα αλλοτρια. Αραξε στο UK ασε με εμενα να αραξω εδω και τα σχολια για τη ζωη μου και τις αποφασεις μου απο ανιδεους και ασχετους (για τη ζωη μου και τις αποφασεις μου), να λειπουν παρακαλω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.