Προς το περιεχόμενο

Καινούριο πικαπ και απορίες....

zizu10

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά σκέφτομαι να αγοράσω ένα καινούριο πικαπ μιας και μου αρέσουν πολύ αλλά δεν ξέρω σχεδόν τίποτα γύρω από το θέμα...

Θα ήθελα να μου προτείνετε κάποιες συσκευές (θα ήθελα να έχουν και σύνδεση με pc αλλά δεν καίγομαι κιόλας), καθώς επίσης και που μπορώ να βρω δίσκους βινυλίου (καινούργιους κατά κύριο λόγο)...

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!

Δημοσ.

Καταρχάς πες τι budget θα βάλεις. Αυτό βέβαια που σε νιάζει σε πρώτη φάση δεν είναι τόσο η αξία του πικαπ όσο η ποιότητα της βελόνας που θα βάλεις. Να ξέρεις οτι σίγου χρειάζεσε ενα ενυσχιτή με phono (για την προενύσχιση) και όχι απλός ενα hi-fi. Όσο για δισκάδικα, στην Αθηνα που ξέρω, υπάρχει το Discobole στην Χαριλάου Τρικούπη και το IT Record Shop κάπου στην Πατησίων αν δεν κάνω λάθος. Πάντος να ξέρεις οτι της περισότερες φορές θα κάνεις παραγκελίες τους δίσκους οπότε καλό είναι να κοιτάξεις και για αγορές μέσο internet οπως το juno αλλα να έχεις και απο κοντά τους παραγογούς / συγκροτήματα για τυχόν βινίλια που βγάζουν και αυτό γιατί πλέον βγαίνουν μικρός αριθμός κοπιών.

Δημοσ.

Καταρχάς πες τι budget θα βάλεις. Αυτό βέβαια που σε νιάζει σε πρώτη φάση δεν είναι τόσο η αξία του πικαπ όσο η ποιότητα της βελόνας που θα βάλεις. Να ξέρεις οτι σίγου χρειάζεσε ενα ενυσχιτή με phono (για την προενύσχιση) και όχι απλός ενα hi-fi. Όσο για δισκάδικα, στην Αθηνα που ξέρω, υπάρχει το Discobole στην Χαριλάου Τρικούπη και το IT Record Shop κάπου στην Πατησίων αν δεν κάνω λάθος. Πάντος να ξέρεις οτι της περισότερες φορές θα κάνεις παραγκελίες τους δίσκους οπότε καλό είναι να κοιτάξεις και για αγορές μέσο internet οπως το juno αλλα να έχεις και απο κοντά τους παραγογούς / συγκροτήματα για τυχόν βινίλια που βγάζουν και αυτό γιατί πλέον βγαίνουν μικρός αριθμός κοπιών.

Με κάπου στα 100 με 200 ευρώ μπορώ να πάρω κάτι αξιόλογο???

Δημοσ.

Μεταχειρισμένο -- ίσως. Σου λεω μπορεις να δοσεις και 50 ευρο για το πικάπ που λέει ο λόγος. Το θέμα είναι η κεφαλοβελόνα. Αυτή είναι που βγάζει τον ήχο. Δύσκολο το κόβο να βρίσκεις κάτι αξιόλογο. Γενικότερα τα βυνίλια είναι ακριβό χόμπυ που θέλει πολύ αγάπη για την μουσική.

Δημοσ.

Μεταχειρισμένο -- ίσως. Σου λεω μπορεις να δοσεις και 50 ευρο για το πικάπ που λέει ο λόγος. Το θέμα είναι η κεφαλοβελόνα. Αυτή είναι που βγάζει τον ήχο. Δύσκολο το κόβο να βρίσκεις κάτι αξιόλογο. Γενικότερα τα βυνίλια είναι ακριβό χόμπυ που θέλει πολύ αγάπη για την μουσική.

Οκ. Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια όμως όπως πάει η κατάσταση βλέπω να το παρατείνω...

Δεν είμαστε τώρα για ακριβά χόμπυ :unsure:

Δημοσ.

Αν φίλε μου, όπως καταλαβαίνω, είσαι καινούριος στο χώρο του βινυλίου, δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος ούτε να το παρατείνεις ούτε να πας σε κάποια ακριβή λύση. Σίγουρα όσο περισσότερα δώσεις, το πιθανότερο είναι τόσο καλύτερο πικάπ να πάρεις, αλλά δεν νομίζω (ανάλογα και με το υπόλοιπο σύστημα βέβαια) ένα ''αδούλευτο'' αυτί να καταλάβει τρελές διαφορές.

Θα σου πρότεινα να κοιτάξεις με 200-250 ευρώ να πάρεις ένα απλο και εύχρηστο πικάπ, με την κεφαλή-βελόνα που έχει πάνω. Τη μουσική και τα βινύλια, αν είναι να τα αγαπήσεις, θα τα αγαπήσεις ακούγοντας και παίζοντας με το πικάπ σου, όχι θεωρητικά. Κι αν μετά από κάποια χρόνια, έχεις μαγευτεί από το βινύλιο και οι απαιτήσεις σου έχουν ανέβει, μπορείς να σκεφτείς να πάρεις κάτι καλύτερο.

Με usb στη χαμηλή κατηγορία τιμής, μπορείς ας πούμε ενδεικτικά να δεις αυτό http://www.odes.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage-ask.tpl&product_id=1021&category_id=1006&option=com_virtuemart&Itemid=5 ή αυτό http://www.audioshow.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=3545&category_id=11&option=com_virtuemart&Itemid=65

Οσο για τους δίσκους, οι καινούριοι δίσκοι είναι όντως ακριβό σπορ. Εύκολα μπορείς όμως, για να αρχίσεις να χτίζεις τη δισκοθήκη σου και να καταλαβαίνεις τις διαφορές, να κοιτάξεις και για μεταχειρισμένους. Με καλό ψάξιμο, και λίγη προσοχή, ανακαλύπτεις διαμαντάκια.

Δημοσ.

Όπως έχω αναφέρει και σε άλλο thread, μια απο τις πιο αξιόπιστες και κλασσικές λύσεις έιναι το Technics SL-BD22DE-K.

Σχετικά πρόσφατα έψαχνα κι εγώ για καινούριο πικάπ και μέσα στις επιλογές ήταν και το SL-BD22DE-K. Αν κατάλαβα καλά όμως έχει καταργηθεί. Ή τουλάχιστον δεν μπόρεσα να το βρω εγώ.

Τελικά κατέληξα και πήρα ένα denon dp300f, αλλά δεν το πρότεινα στο φίλο γιατί ξεπερνάει αρκετά το μπάτζετ και δεν έχει usb.

Δημοσ.

Το Numark τώρα που το είδα μου φαίνεται πολύ ωραίο...

Καλύτερη σαν εταιρεία ειναι η Numark ή η Denon???

Δημοσ.

Δεν ξέρω τόσο καλά για να τις κρίνω, να σου πω την αλήθεια.

Αλλά δεν νομίζω να έχει και τόση σημασία. Εισαγωγικά μοντέλα τους είναι, δεν πρέπει να υπάρχουν φοβερές διαφορές.

Χάζεψέ το εδώ το νιούμαρκ καλύτερα αφού σου άρεσε. http://www.numark.com/tti

Αλλά πήγαινε και σε ένα μαγαζί να το δεις από κοντά. Ακουσέ το και να δεις και αν σε βολεύει στην πράξη και στο χειρισμό του. Είναι σημαντικό αυτό για πρώτο σου πικάπ.

Ο Νάκας λογικά θα τα έχει http://nireas.nakas.gr/ecomnakas/nakas2006/Default.asp?Static=242&Category=2467 Βλέπω ότι υπάρχει και δεύτερο μοντέλο χωρίς Ipod εγγραφή αλλά πιο φθηνό.

Δημοσ.

Δεν ξέρω τόσο καλά για να τις κρίνω, να σου πω την αλήθεια.

Αλλά δεν νομίζω να έχει και τόση σημασία. Εισαγωγικά μοντέλα τους είναι, δεν πρέπει να υπάρχουν φοβερές διαφορές.

Χάζεψέ το εδώ το νιούμαρκ καλύτερα αφού σου άρεσε. http://www.numark.com/tti

Αλλά πήγαινε και σε ένα μαγαζί να το δεις από κοντά. Ακουσέ το και να δεις και αν σε βολεύει στην πράξη και στο χειρισμό του. Είναι σημαντικό αυτό για πρώτο σου πικάπ.

Ο Νάκας λογικά θα τα έχει http://nireas.nakas.gr/ecomnakas/nakas2006/Default.asp?Static=242&Category=2467 Βλέπω ότι υπάρχει και δεύτερο μοντέλο χωρίς Ipod εγγραφή αλλά πιο φθηνό.

Δηλαδή ποια η διαφορά ανάμεσα στο ΤΤ και στο ΤΤi??? Η είσοδος για το ipod???

Δημοσ.

Ναι, αυτή είναι η βασική. Φαίνονται ίδια μοντέλα κατά τα άλλα.

Στον Νάκα γίνεται να τα δω να παίζουν για να δω αν μου αρέσει το αποτέλεσμα και η συσκευή ή τα έχουν συσκευασμένα???

Είδα και αυτά τα Stanton και μου άρεσαν αλλά δεν ξέρω τι λέει σαν μάρκα... :rolleyes:

Δημοσ.

Υποθέτω ότι θα μπορείς να τα δεις.

Για τα stanton, όταν έψαχνα κι εγώ, δεν άκουσα καθόλου καλά λόγια. Το φτηνό μοντέλο το έχει και ένας φίλος και ούτε αυτός είναι ευχαριστημένος γενικά.

Δημοσ.

Υποθέτω ότι θα μπορείς να τα δεις.

Για τα stanton, όταν έψαχνα κι εγώ, δεν άκουσα καθόλου καλά λόγια. Το φτηνό μοντέλο το έχει και ένας φίλος και ούτε αυτός είναι ευχαριστημένος γενικά.

Ναι και εγώ λιγο που το έψαξα τωρα καλυτερα το Numark και απο άποψη τιμής μιας και το αντιστοιχο Stanton έχει 220 ευρώ...

Πάντως σε γενικες γραμμές τα Numark θεωρούνται καλά;;;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...