TrankLL Δημοσ. 25 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2011 Καλημέρα σε όλους Σήμερα αποφάσισα διότι μου χρειάζεται αρκετά στην δουλειά μου να προχωρήσω στην αγορά ενός λαπτοπ όπως λέει και ο τίτλος. Δεν το θέλω για τρελά πράγματα. Για word, προβολές power point, χρειάζομαι λίγο μερικά προγράμματα όπως pascal,visual basic και για internet. Έχω βρει ένα που νομίζω ότι με εξυπηρετεί. Αυτό εδώ είναι: http://www.specialprice.gr/shop/item.asp?itemid=20776&catid=84 Θα πάρω και έναν ssd (αν μπορείτε να μου προτείνετε κάποιον). Για τυχόν αντιπροτάσεις διαθέτω μέχρι 500 ευρό και το λαπτοπ να είναι toshiba όχι άλλη μάρκα, μπορώ να πάρω και από άλλα καταστήματα αρκεί να είναι εντός Ελλάδας. Σας Ευχαριστώ όλους.
Azmath Δημοσ. 25 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2011 Αν σκοπεύεις να το κουβαλάς και να το σέρνεις μαζί σου, θα σου πρότεινα να κοιτάξεις μια λύση με έμφαση στη φορητότητα και την αυτονομία. Κι εγώ ψάχνω κάτι σε αυτό τον τομέα και όσο πιο οικονομικό γίνεται. Θεωρώ τον i3 ελαφρώς υπερβολικό σε απόδοση και τιμή, ενώ θα μπορούσες να τον θυσιάσεις για κάτι αξιοπρεπές και να σπαταλήσεις σε φορητότητα. Το βέλτιστο που έχω βρει μέχρι στιγμής είναι το Toshiba Satellite T130-10G @ 540 ευρώ: με Core 2 Duo SU4100 / 4GB RAM 9 ώρες αυτονομία 1.8 κιλά 13'' οθόνη μόλις 1'' πάχος Σε benchmarks ο i3 έχει κάτι παραπάνω από διπλάσια υπολογιστική ισχύ από τον SU4100, αλλά δε θέλουμε να παίζει παιχνίδια σωστά; Χωρίς να θέλω να σε πάρω στο λαιμό μου, εγώ τέτοια κατηγορίας laptop ψάχνω για coding. Αν μάλιστα έχει και ματ οθόνη για τις ανακλάσεις στις πηγές φωτός, μιλάμε για μοντέλο περισσότερο επαγγελματικής υφής. Όσο για την αυτονομία, δεν τη θεωρώ καθόλου υπερβολή ούτε πολυτέλεια. Δε χρειάζεται να ανησυχείς να καρφώσεις τη φωτεινότητα τέρμα και το wifi ανοικτό για να δουλέψεις άνετα 4-5 ώρες.
TrankLL Δημοσ. 25 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 25 Μαρτίου 2011 Αν σκοπεύεις να το κουβαλάς και να το σέρνεις μαζί σου, θα σου πρότεινα να κοιτάξεις μια λύση με έμφαση στη φορητότητα και την αυτονομία. Κι εγώ ψάχνω κάτι σε αυτό τον τομέα και όσο πιο οικονομικό γίνεται. Θεωρώ τον i3 ελαφρώς υπερβολικό σε απόδοση και τιμή, ενώ θα μπορούσες να τον θυσιάσεις για κάτι αξιοπρεπές και να σπαταλήσεις σε φορητότητα. Το βέλτιστο που έχω βρει μέχρι στιγμής είναι το Toshiba Satellite T130-10G @ 540 ευρώ: με Core 2 Duo SU4100 / 4GB RAM 9 ώρες αυτονομία 1.8 κιλά 13'' οθόνη μόλις 1'' πάχος Σε benchmarks ο i3 έχει κάτι παραπάνω από διπλάσια υπολογιστική ισχύ από τον SU4100, αλλά δε θέλουμε να παίζει παιχνίδια σωστά; Χωρίς να θέλω να σε πάρω στο λαιμό μου, εγώ τέτοια κατηγορίας laptop ψάχνω για coding. Αν μάλιστα έχει και ματ οθόνη για τις ανακλάσεις στις πηγές φωτός, μιλάμε για μοντέλο περισσότερο επαγγελματικής υφής. Όσο για την αυτονομία, δεν τη θεωρώ καθόλου υπερβολή ούτε πολυτέλεια. Δε χρειάζεται να ανησυχείς να καρφώσεις τη φωτεινότητα τέρμα και το wifi ανοικτό για να δουλέψεις άνετα 4-5 ώρες. Σε ευχαριστώ για την άποψη σου. Θα το σκεφτώ και από αυτήν την πλευρά. Να ρωτήσω κάτι άλλο μπορώ στο λαπτοπ που είπα εγώ να βάλω ssd και hhd μαζί? Και τι ssd μου προτείνετε να πάρω?
Azmath Δημοσ. 25 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2011 Σε ευχαριστώ για την άποψη σου. Θα το σκεφτώ και από αυτήν την πλευρά. Να ρωτήσω κάτι άλλο μπορώ στο λαπτοπ που είπα εγώ να βάλω ssd και hhd μαζί? Και τι ssd μου προτείνετε να πάρω? Δεν ξέρω αν μπορείς να βάλεις και τους 2 και το βρίσκω περιττό αρκεί να σκεφτείς τι προσφέρει ένας SSD και τι θυσιάζει. Ο SSD είναι αθόρυβος, πιο οικονομικός σε ισχύ και πιο ελαφρύς. Είναι και πιο γρήγορος στην ανάγνωση αν και διατηρώ τις επιφυλάξεις μου για την εγγραφή. Και λίγο πολύ θυσιάζει μόνο χωρητικότητα αν διατηρήσουμε στη σύγκριση ίδια την τιμή. Το να βάλεις και τους 2, δεν κερδίζεις τίποτα από αυτά, ίσα ίσα χάνεις. Αν λοιπόν ο όγκος των data που σκοπεύεις να το γεμίσεις, δεν ξεπερνάει μερικές δεκάδες GB, είναι ιδανική λύση. Στο κάτω κάτω για δουλειά το θέλεις, δεν υπάρχει λόγος να το γεμίσεις με όλη σου τη συλλογή mp3 από τότε που το ανακαλύψαμε. Και πάντα μπορείς να έχεις και ένα εξωτερικό hdd σαν "βαρύ" αποθηκευτικό μέσο. Ρίξε μια ματιά για τη σύγκριση ssd vs hdd: http://www.youtube.com/watch?v=7WmIKc_zSrc&feature=player_embedded
Azmath Δημοσ. 25 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2011 Το έψαξα λίγο με τους SSD σε laptop και αν αξίζει τον κόπο... Καταρχήν, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα βελτιώσει την αίσθηση χρήσης του laptop στο άνοιγμα εφαρμογών και γενικά σε λειτουργίες που στηρίζονται στην πρόσβαση στο δίσκο. Αυτό είναι το μεγαλύτερο ατού. Ένα άλλο μεγάλο πλεονέκτημα είναι η ασφάλεια των δεδομένων. Δεν αντιμετωπίζει κραδασμικές καταπονήσεις κτλ. Όπως κανένας μας δεν οδηγεί ανασφάλιστο αμάξι, έτσι και σε ένα λαπτοπ πρέπει να σέβεσαι τα data σου και μη μου πεις ότι θα κάνεις backup, κανονικά αυτή η έννοια δεν "υπάρχει". Όσο κι αν είσαι επιμελής και έχεις αυτοματοποιήσει τη διαδικασία, κάτι θα χάσεις όταν την πατήσεις και θα χάσεις αυτό που έχει επίκαιρη αξία (θυμίσου το νόμο του μέρφι). Είναι πιο ελαφρύ σε βάρος αλλά μην περιμένεις τρομερή διαφορά. Δύσκολα θα κερδίσεις πάνω από 50 γραμμάρια. Αρχικά υπήρχε μια σύγχυση για την επίδρασή του στην αυτονομία. Το γνωστό tom's hardware είχε κάνει ένα τεστ και είχε βγάλει ότι επιβαρύνει την αυτονομία του laptop. Ωστόσο, νεότερα και πιο ρελαστικά τεστ και φυσικά η εξέλιξη των SSD κατέριψαν την αρχική αίσθηση. Πλέον θεωρείται ότι οι SSD είναι πιο οικονομικοί σε ισχύ αλλά όχι τόσο πολύ ώστε να είναι αισθητό. Επιπλέον, η χρήση του δίσκου είναι ένα πολύ μικρό ποσοστό χρήσης σε σχέση με τον επεξεργαστή και την οθόνη μαζί. Εξάλλου, ισχυρίζονται ότι οι SSD απάγουν λιγότερη θερμότητα, το οποίο αν ισχύει αποδεικνύει ότι όντως είναι πιο οικονομικοί σε ισχύ γιατί έτσι κι αλλιώς όλα θερμότητα γίνονται όταν έχει αδειάσει η μπαταρία. Ας πιστέψουμε λοιπόν ότι παράγουν και λιγότερη θερμότητα Σίγουρα πάντως δεν παράγουν καθόλου θόρυβο μιας και δεν έχουν κινούμενα μέρη. Η επιλογή είναι δική σου. Η τιμή τους δεν είναι πια απαγορευτική (100 - 200 ευρώ) και η χωρητικότητα είναι μάλλον αρκετή για τη δουλειά σου. Ωστόσο είναι ένα έξτρα έξοδο που αν δεν το κάνεις από την αρχή, θα μάθεις να ζεις χωρίς αυτούς. Θεωρώ πάντως κουταμάρα να βάλεις και τους 2 ακόμα και αν υποστηρίζεται.
TrankLL Δημοσ. 25 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 25 Μαρτίου 2011 Το έψαξα λίγο με τους SSD σε laptop και αν αξίζει τον κόπο... Καταρχήν, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα βελτιώσει την αίσθηση χρήσης του laptop στο άνοιγμα εφαρμογών και γενικά σε λειτουργίες που στηρίζονται στην πρόσβαση στο δίσκο. Αυτό είναι το μεγαλύτερο ατού. Ένα άλλο μεγάλο πλεονέκτημα είναι η ασφάλεια των δεδομένων. Δεν αντιμετωπίζει κραδασμικές καταπονήσεις κτλ. Όπως κανένας μας δεν οδηγεί ανασφάλιστο αμάξι, έτσι και σε ένα λαπτοπ πρέπει να σέβεσαι τα data σου και μη μου πεις ότι θα κάνεις backup, κανονικά αυτή η έννοια δεν "υπάρχει". Όσο κι αν είσαι επιμελής και έχεις αυτοματοποιήσει τη διαδικασία, κάτι θα χάσεις όταν την πατήσεις και θα χάσεις αυτό που έχει επίκαιρη αξία (θυμίσου το νόμο του μέρφι). Είναι πιο ελαφρύ σε βάρος αλλά μην περιμένεις τρομερή διαφορά. Δύσκολα θα κερδίσεις πάνω από 50 γραμμάρια. Αρχικά υπήρχε μια σύγχυση για την επίδρασή του στην αυτονομία. Το γνωστό tom's hardware είχε κάνει ένα τεστ και είχε βγάλει ότι επιβαρύνει την αυτονομία του laptop. Ωστόσο, νεότερα και πιο ρελαστικά τεστ και φυσικά η εξέλιξη των SSD κατέριψαν την αρχική αίσθηση. Πλέον θεωρείται ότι οι SSD είναι πιο οικονομικοί σε ισχύ αλλά όχι τόσο πολύ ώστε να είναι αισθητό. Επιπλέον, η χρήση του δίσκου είναι ένα πολύ μικρό ποσοστό χρήσης σε σχέση με τον επεξεργαστή και την οθόνη μαζί. Εξάλλου, ισχυρίζονται ότι οι SSD απάγουν λιγότερη θερμότητα, το οποίο αν ισχύει αποδεικνύει ότι όντως είναι πιο οικονομικοί σε ισχύ γιατί έτσι κι αλλιώς όλα θερμότητα γίνονται όταν έχει αδειάσει η μπαταρία. Ας πιστέψουμε λοιπόν ότι παράγουν και λιγότερη θερμότητα Σίγουρα πάντως δεν παράγουν καθόλου θόρυβο μιας και δεν έχουν κινούμενα μέρη. Η επιλογή είναι δική σου. Η τιμή τους δεν είναι πια απαγορευτική (100 - 200 ευρώ) και η χωρητικότητα είναι μάλλον αρκετή για τη δουλειά σου. Ωστόσο είναι ένα έξτρα έξοδο που αν δεν το κάνεις από την αρχή, θα μάθεις να ζεις χωρίς αυτούς. Θεωρώ πάντως κουταμάρα να βάλεις και τους 2 ακόμα και αν υποστηρίζεται. Eυχαριστώ για τον κόπο σου...Θα σκεφτώ και θα αποφασίσω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.