Προς το περιεχόμενο

Hardware που δοκισαμε και δουλευει για Hackintosh pc

jannos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπον παιδια ας πει ο καθενας τι εχει δοκιμασει για να βγαλουν ακρη κι οσοι αρχιζουν τωρα να στηνουν Pc Hackintosh.

Αρχιζω με αυτα που εχω δοκιμασει κι ελπιζω να τα θυμαμαι σωστα.

AMD:

AMD Athlon 64x2 6000+

Motherboard Assus M2NPV-VM

Nvidia 9400 Gt

Assus WL 138G V2 Pci Wireless card (Broadcom Bcm43xx)

Αυτα δουλευουν ολα πολυ καλα με IPC Leopard 10.5.6 αν θυμαμαι καλα...

Και με το Dvd Iatkos 10.5.7 ειχα καλα αποτελεσματα νομιζω αλλα δεν το δοκιμασα πολυ...

Το μεγαλυτερο προβλημα που αντιμετωπισα εδω ειναι οτι δεν μπορουσα να κανω update αλλα δεν εψαξα πολυ διοτι αλλαξα μηχανημα .

Δεν ειχα καταφερει να μπουταρω με 64 bit kernel.

Snow δεν καταφερα να βαλω εδω αν θυμαμαι καλα

INTEL:

Intel core i5 760

Motherboards:

Evga P55 V

Msi Big Bang Trinergy

Gigabyte P55A UD3

Nvidia 8600 Gts

Nvidia 8800 Gts

Assus WL 138G V2 Pci Wireless card (Broadcom Bcm43xx)

Με την αλλαγη σε Intel με ενδιεφερε να περασω σε Snow 10.6 για να κανω και updates κανονικα χωρις πολυ κοπο αφου δεν χρειαζεται πατσαρισμα Dsdt

Η Evga P 55 H δουλεψε καλα εκτος του Ethernet ή του ήχου (δεν θυμαμαι καλα)

Η Msi δεν δουλεψε καθολου με οσες διανομες δοκιμασα χωρις να εξαντλησω την υπομονη μου αφου ηταν ελατωματικη και την επεστρεψα.

H Gigabyte δουλευει πολυ καλα με μια 10.6.1 αλλα μονο με cpus=1 busratio=20 αλλιως δεν μπουταρει το Dvd

Οι καρτες της Nvidia δουλευουν τελεια και η καρτα wlan το ιδιο.

Τωρα πιστευω πως κανεις πρεπει να εχει 2-3 προγραματα απαραιτητα για την περιπτωση που εχει Intel οπως τα iboot ,multibiest και με δοκιμες ολα γινονται τελεια.

Στην Gigabyte δεν παιζει αρχικα η ethernet κι ο ηχος αλλα αφου τελειωσουν και οι αναβαθμισεις που τις εκανα με βαση τον οδηγο του multibiest τοτε με το προγραμα αυτο βαζεις και τα λοιπα kexts και ειναι ολα ρολοι.

Απο τις επιλογες του Chameleon του οριζεις να ξεκινα με 64 kernel και τελος.

Για να δειτε πως δουλευει το συστημα μπορειτε να τσεκαρετε την αποδοση με 2 προγραματα που ειναι πολυ καλα . XBench και NovaBench.

Τα σκορ μου ειναι τα ακολουθα :

Xbench 368.42

Novabench 1082

http://img717.images...17/3972/bqt.mp4

Ελπιζω να βοηθησα...

Επεξ/σία από jannos
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Μητρικη Msi Bing Bang Fuzion

Εδω δουλευουν ολα καλα αρκει να ειναι σωστες οι ρυθμισεις στο Bios.

Αν δεν ειναι ολες οι επιλογες σε ACHI δεν βρισκει δισκους...

Η καρτα ηχου που δινει η Msi δουλευει με Voodoo Hda 0.2.72 αλλα αν υπαρχει αλλος kext στο συστημα για ηχο αφαιρεστε τον γιατι κρασαρει και τελος.

Φυσικα με multibeast...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με την πολύτιμη βοήθεια του φίλου jannos μπήκα και εγώ στο club με το σύστημα της υπογραφής μου.

10.6.7 full working (πλην sleep) ακόμη και με o/c.

Multibeast και εγώ.

Novabench: 1689 (προς το παρών) :devil:

Επεξ/σία από panos2000gr

CPU: Core2Duo E6600 2.4GHz - ok

MB: MSI P965 Platinum (MS7238) - ok

VGA: nvidia 7600gs 512mb pci - not ok*

wifi card: TP Link με Atheros AR5001 - ok

Παίζουν σε 10.6.3 (και Update σε 10.6.7) 64bit όλα μια χαρά εκτός της κάρτας γραφικών. Η vga αυτή παίζει σε παλιότερες εκδόσεις (πχ 10,6,2) σε 32bit [εμένα δε μου έπαιξε ουτε κει αλλά για άλλους λόγους ..]

• 4 μήνες μετά...

CPU : Core 2 Quad Q9400 2.67 GHz

MB : Asus Maximus Formula 2 (P45)

GPU : ΑΤΙ 4870

RAM : 4GB DDR2

Όλα μια χαρά με Snow Leopard (τελευταία εκδοση 10.6.8) , δεν έχω ακόμα δοκιμάσει Lion. H κάρτα ήχου δουλεύει με Voodoo HDA και όχι με το AppleHDA.

m/b: asus p5q

cpu: intel q9300 quad

gpu: nvidia 8800 gt 512

ram: 4 gb ddr 2 800

hdd: wd black 640

dual boot με win 7 ultimate 64bit με easybcd 1.7.2

δουλεύει με snow leopard 10.6.8 ( ειναι επιλογη μου να μην παω ακομα σε lion)

μέθοδος με empire efi + retail dvd και πέρασμα των kext με Kext Helper b7

bootloader με myhack installer 1.1

χρειάστηκε μόνο 3 kext για να δουλέψει κανονικά

AppleHDA.kext για ήχο ενσωματωμένο στην μητρική

AttansicL1eEthernet για σύνδεση στο δίκτυο

NVEnabler.kext για κάρτα γραφικών

όλα τα update που έγιναν ήταν combo και πάντα χρειαζόταν να ξαναμπεί το kext του ήχου.

Είναι πολύ βασικό να μπορούμε να έχουμε το mach_kernel της Apple στο μηχάνημα μας για να τρέχει απρόσκοπτα,με καλές επιδόσεις,και να μπορούμε να κάνουμε εύκολα κ τα Updates.

Αυτό σημαίνει ότι είναι προτιμότερο να έχουμε intel επεξεργαστή,μιας και η Apple δεν είχε ποτέ υλοποίηση με amd.

Προτιμήστε κάρτες γραφικών που η apple έχει στις υλοποιήσεις της.Αυτο σημαίνει ότι μέχρι τώρα τουλάχιστον οι nVidia είναι προτιμότερες και πιο απροβληματιστες στο μέλλον πιθανόν αυτό να αλλάξει αλλά ως τώρα καλύτερα nVidia.

Αποκτάτε ένα δεύτερο ουσιαστικά μηχάνημα,ένα μηχάνημα που θα έπρεπε να δώσετε πολλά ευρω για να αποκτήσετε,οπότε αφήστε τις τσιγκουνιές.και δίσκο αν χρειαστεί να αγοράσετε,και κάρτα γραφικών αν χρειαστεί να αλλάξετε,και να αγοράσετε το λειτουργικό κανονικά ως ελάχιστη (είναι και φτηνό) ανταπόδοση σε αυτά που κερδίζετε.

Και για να μην φύγω ακόμα πολύ από το θέμα εγώ ετοιμάζομαι στο μέλλον να στήσω έναν σταθερό υπολογιστή εφάμιλλο με Mac pro,και θα "πατήσω" όσο το δυνατόν πάνω στ'αχναρια της Μαμας Apple.

Ως τώρα εχω στήσει κατά καιρούς πολλά φορητά απο netbook μέχρι αυτό που έχω σήμερα που είναι και το πιο δυνατό-συμβατο.

Τα καλύτερα λοιπόν ήταν Dell v10,Lenovo s10-2 k G560A,Samsung n130 - n310 - r580 και ένα σταθερό ενός φίλου με Asus P8H67M SBridge.

δεν ξέρω και απο τα forum που διαβάζω στο tonymac ποιο σταθερές μου φένονται οι ATI κάρτες γραφικών.

Οι Ati από φέτος και μετά ναι.και αυτό γιατί η Apple σχεδόν αποκλειστικά στα καινούρια μοντέλα χρησιμοποίησε Ati κ Intel.

Αλλά μιλάμε σε συνδυασμό με τελευταίας γενιάς mother_cpu.

KOYTI: Asus TA-D11 Black, Eπεξεργαστής: Intel Core i5 -760 (s1156, 2.8 MHz, Cache 8MB), Μνήμη: 4GB DDR3-1600 Ram (2 x 2GB) KINGSTON HYPER-X, M/B: ECS P55H-A Black Edition, Σκληρός Δίσκος: 1TB 1000GB SEAGATE SATA2 32MB CACHE, Οπτικό μέσο: DVD±RW Dual Layer 20x, Kάρτα γραφικών: MSI N275GTX TWIN FROZR OC ME 896MB GDDR3, Τροφοδοτικό: DEER DR-8600BTX 600W 14CM FAN

Και για wireless: TP-Link tl-wn727n (after install drivers)

method: Hazard Hackintosh and dual boot with Windows 7

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...