Προς το περιεχόμενο

Επεσε η Κυβερνηση της Πορτογαλιας-Ενα βημα πριν το ΔΝΤ

Τοξοβολος_UK

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπον εχουμε νεα...Συμφωνα με τον Σκαι ο υπουργος Οικονομικων λεει οτι η Ελλαδα μαλλον μεχρι το τελους του ετους/αρχες του επομενου η Ελλαδα επιστρεφει στις αγορες...

http://www.skai.gr/news/finance/article/165766/papakonstadinou-ehoume-afisei-piso-ta-heirotera/

Οι δημοσιονομικές προσπάθειες που έχουμε εφαρμόσει πρόκειται να μας βοηθήσουν να επιστρέψουμε στις αγορές ομολογιακών τίτλων μεσοπρόθεσμου ορίζοντα, ει δυνατόν προς το τέλος του έτους ή κατά τη διάρκεια του 2012"

Ταυτοχρονα για Πορτογαλια εχουμε

«Η Ευρώπη δε θα αφήσει την Πορτογαλία να καταρρεύσει» δήλωσε ο Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ

http://www.skai.gr/news/finance/article/165757/i-portogalia-sto-epikedro-tis-sunodou-korufis-/

Έτοιμη να βοηθήσει υπό όρους την Πορτογαλία δηλώνει η Ευρώπη, την επόμενη της παραίτησης του πρωθυπουργού που φέρνει τη χώρα πιο κοντά στην υπαγωγή της σε δανεισμό από την ΕΕ και το ΔΝΤ. «Είμαστε προφανώς έτοιμοι να παρέμβουμε και να βοηθήσουμε, αλλά χρειάζεται πρώτα ένα αίτημα της Πορτογαλίας», δήλωσε ο Βέλγος υπουργός Οικονομικών Ντιντιέ Ρέιντερς, πριν από τη σύνοδο κορυφής των ηγετών των 27 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και επικεφαλής των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, εκτιμά από την πλευρά του ότι εάν η Λισαβόνα απευθύνει έκκληση για βοήθεια από την Ευρώπη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ένα ποσό 75 δισεκατομμυρίων ευρώ θα είναι «κατάλληλο»

Α κ κατι ενδιαφερον,η Δανια φαινεται οτι ειναι ετοιμη να υιοθετησει το Ευρω στο επομενο κυμα υστερα απο το αρχικο παγωμα που ειχε κανει απο το 1995 με το δημοψηφισμα τους...

• Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Θαυμάσια! Άντε να ορθοποδήσουμε μήπως και μας κάτσει κανένα ρουσφετάκι...

:devil:

Δημοσ.

Λοιπον εχουμε νεα...Συμφωνα με τον Σκαι ο υπουργος Οικονομικων λεει οτι η Ελλαδα μαλλον μεχρι το τελους του ετους/αρχες του επομενου η Ελλαδα επιστρεφει στις αγορες...

http://www.skai.gr/news/finance/article/165766/papakonstadinou-ehoume-afisei-piso-ta-heirotera/

Οι δημοσιονομικές προσπάθειες που έχουμε εφαρμόσει πρόκειται να μας βοηθήσουν να επιστρέψουμε στις αγορές ομολογιακών τίτλων μεσοπρόθεσμου ορίζοντα, ει δυνατόν προς το τέλος του έτους ή κατά τη διάρκεια του 2012"

[...]

Πραγματικά, τους πιστεύει κανείς ακόμα; Αμφιβάλω κι αν οι ίδιοι πιστεύουν μέρος αυτών που λένε.

Δημοσ.

Για να επιστρέψουμε στην αγορές θα πρέπει να δείξουμε έστω κάποια ελάχιστα σημάδια ανάκαμψης. Μέχρι τώρα το μόνο που έχουμε κάνει είναι να περιορίσουμε τα έξοδα. Τα έσοδα όμως μειώνονται και αυτά. Με λίγα λόγια θα πρέπει να "αποδείξουμε" ότι μπορούμε να αποπληρώσουμε το δάνειο που θα πάρουμε...με 20-22% ανεργία στο τέλος του 2011 εσείς πως το βλέπετε;

Δημοσ.

Για να επιστρέψουμε στην αγορές θα πρέπει να δείξουμε έστω κάποια ελάχιστα σημάδια ανάκαμψης. Μέχρι τώρα το μόνο που έχουμε κάνει είναι να περιορίσουμε τα έξοδα. Τα έσοδα όμως μειώνονται και αυτά. Με λίγα λόγια θα πρέπει να "αποδείξουμε" ότι μπορούμε να αποπληρώσουμε το δάνειο που θα πάρουμε...με 20-22% ανεργία στο τέλος του 2011 εσείς πως το βλέπετε;

34% λενε οτι ειναι η ανεργια

[πριν απο 2 μηνες αυτο...]

καποια στιγμη πρεπει να αρχισετε να σκεφτεστε απλα [με ολο το σεβασμο]

αμα ειχατε λεφτα και ησασταν σε μια χωρα με τα παντα [οπου χωρα την ευρωπαικη πολη της επιλογη σας]

θα δανειζατε σε εμενα που ειμαι ελληνας

[το οτι ειμαι αρρενωπο και γυμνασμενο αγορι ειναι αδιαφορο]

:-p

Δημοσ.

34% λενε οτι ειναι η ανεργια

[πριν απο 2 μηνες αυτο...]

καποια στιγμη πρεπει να αρχισετε να σκεφτεστε απλα [με ολο το σεβασμο]

αμα ειχατε λεφτα και ησασταν σε μια χωρα με τα παντα [οπου χωρα την ευρωπαικη πολη της επιλογη σας]

θα δανειζατε σε εμενα που ειμαι ελληνας

[το οτι ειμαι αρρενωπο και γυμνασμενο αγορι ειναι αδιαφορο]

:-p

Μιλάω για την πρόβλεψη της επίσημης ανεργίας σε σχέση με αυτό που δηλώνει ο ΟΑΕΔ. Η επίσημη ανεργία είναι κάτι λιγότερο απο 15%. Η πραγματική είναι εντελώς διαφορετική ιστορία...και εγώ άνεργος είμαι αλλά δεν έχω γραφτεί...φαντάζομαι και πολλοί άλλοι το ίδιο.

Όσο για το αν θα δάνειζα λεφτά. Ναι θα δάνειζα αν είχα κάτι να κερδίσω. Θα δάνειζα αν στοιχημάτιζα ότι δεν θα μπορούσες να αποπληρώσεις και εγώ θα σου αγόραζα σε τιμή ευκαιρίας φυσικούς πόρους, ΔΕΚΟ και άλλες σημαντικές κρατικές επιχειρήσεις. Θα σου δάνειζα ώστε να μπορέσω να σε υποδουλώσω οικονομικά. Φυσικά αν κάποια στιγμή σε έχω ξεζουμίσει αρκετά και δεν έχω άλλο κίνητρο θα σταματήσω να σου δανείζω.

Δημοσ.

Μιλάω για την πρόβλεψη της επίσημης ανεργίας σε σχέση με αυτό που δηλώνει ο ΟΑΕΔ. Η επίσημη ανεργία είναι κάτι λιγότερο απο 15%. Η πραγματική είναι εντελώς διαφορετική ιστορία...και εγώ άνεργος είμαι αλλά δεν έχω γραφτεί...φαντάζομαι και πολλοί άλλοι το ίδιο.

Όσο για το αν θα δάνειζα λεφτά. Ναι θα δάνειζα αν είχα κάτι να κερδίσω. Θα δάνειζα αν στοιχημάτιζα ότι δεν θα μπορούσες να αποπληρώσεις και εγώ θα σου αγόραζα σε τιμή ευκαιρίας φυσικούς πόρους, ΔΕΚΟ και άλλες σημαντικές κρατικές επιχειρήσεις. Θα σου δάνειζα ώστε να μπορέσω να σε υποδουλώσω οικονομικά. Φυσικά αν κάποια στιγμή σε έχω ξεζουμίσει αρκετά και δεν έχω άλλο κίνητρο θα σταματήσω να σου δανείζω.

δεν χρειαζεται να δανεισεις για να το κανεις αυτο

αυτο λέγεται κερδοσκοπια και δεν χρειαζεται να μπλεξεις καν με το δημοσιο

ασε που δεν ειναι ελευθερη οικονομια η δικια μας

δλδ ετσι και κατσει η στραβη καποιος θα βρεθει να ξελασπωσει το δημοσιο

Δημοσ.

Το αξιοπερίεργο είναι ότι η Αγγλία είναι θεωρώ το παγκόσμιο πρότυπο οργανωμένου κράτους. Όχι μόνο αυτό αλλά έχει περάσει και στην συνείδηση των Βρετανών ότι έχουν υποχρέωση να υπακούν στους νόμους, να πληρώνουν φόρους κτλ. Εντάξει δεν είναι Σουηδία σε ότι αφορά την διαφθορά...αλλά καμία σχέση με Ελλάδα...

Εκεί προφανώς και δεν έγινε κακοδιαχείριση των εσόδων και δεν υπάρχουν τα δημοσιονομικά προβλήματα που είναι ο κυριότερος λόγος στον οποίον αποδίδουμε την Ελληνική κρίση. Επίσης η οικονομία της Βρετανίας είναι από τις ισχυρότερες στον πλανήτη και σαφέστατα δεν έχει πρόβλημα να αποπληρώσει τα δάνειά της. Ας μην ξεχνάμε ότι έχει και ΔΙΚΟ ΤΗΣ νόμισμα οπότε έχει και το όπλο της υποτίμησης στην φαρέτρα της.

Μήπως λοιπόν τα αίτια της κρίσης είναι βαθύτερα;

Δημοσ.

Εμένα η όλη κατάσταση μου γεννάει ένα ερώτημα ... Θα απαλλαχτούνε (έπειτα από χρόνια) οι χώρες που κατέφυγαν στο μηχανησμό στήριξης από το ΔΝΤ..;

Το ερώτημα είναι άλλο...θα τα πάρουν ποτέ όλα αυτά τα μέτρα πίσω??

Sent from my iPhone using Insomnia

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Η Ελλαδα κ η Ιρλανδια καλωσοριζουν με ανοιχτες αγκαλες την Πορτογαλια.Επεσε λοιπον κ η Πορτογαλια στα δυχτια του ΔΝΤ.

Πολυ φοβαμαι οτι σειρα εχει η Ισπανια πλεον...κατι που θα ειναι ειλικρινα πολυ ασχημο για ολη την ΕΕ.

http://www.skai.gr/news/finance/article/166700/portogalia-o-hronos-ekdosis-tou-paketou-tha-kathorisei-to-epitokio/

Πορτογαλία: Η τρίτη χώρα στον Μηχανισμό Στήριξης

07/04/2011 | 09:03Τελευταία Ενημέρωση 09:03 07/04/2011

Το επιτόκιο δανεισμού της Πορτογαλίας θα εξαρτηθεί από τη χρονική στιγμή της έκδοσης του πακέτου διάσωσης, αλλά και από τη χρονική περίοδο αποπληρωμής.

Το επιτόκιο δανεισμού της Πορτογαλίας από την ΕΕ, θα εξαρτηθεί από το πότε ο Μηχανισμός Στήριξης της ευρωζώνης, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), θα προχωρήσει στη έκδοση του δανείου, δήλωσε αργά το βράδυ της Τετάρτης πηγή από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τα χρήματα του πακέτου διάσωσης της Πορτογαλίας, θα προκύψουν τόσο από το Μηχανισμό Στήριξης της ΕΕ, όσο και από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (IMF), στην προβλεπόμενη αναλογία, των δύο τρίτων από το ευρωπαϊκό ταμείο και του ενός τρίτου από το ΔΝΤ, όπως διευκρίνισε η ίδια πηγή.

Ο υπηρεσιακός πλέον πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Ζοσέ Σόκρατες, είχε αναγγείλει από χθες την απόφαση της χώρας να προσφύγει στο Μηχανισμό Στήριξης, εξαιτίας της εκτίναξης του κόστους δανεισμού της Πορτογαλίας σε μη βιώσιμα επίπεδα, μετά και από την παραίτηση της κυβέρνησής του.

«Το επιτόκιο δανεισμού για την Πορτογαλία, θα ανταποκρίνεται στα νόμιμα επιτόκια της αγοράς την στιγμή της έκδοσης του δανείου», διευκρίνισε αξιωματούχος της ΕΕ, ενώ επεσήμανε ότι αν το δάνειο από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), εκδοθεί πολύ σύντομα τότε θα είναι με τους υφιστάμενους όρους.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχει δεχθεί ακόμα επίσημο αίτημα από την κυβέρνηση της Πορτογαλίας για ένταξη στον Μηχανισμό Στήριξης της ευρωζώνης, όπως δήλωσε η ίδια πηγή από τις Βρυξέλλες, αλλά μόλις το κάνει θα αποσταλεί επιτροπή στη Λισσαβόνα για να αποφασιστούν οι λεπτομέρειες του προγράμματος ένταξης στο μηχανισμό διάσωσης.

Ο εκτίμησε αξιωματούχος στην ΕΕ, μόλις έγινε γνωστή η απόφαση της υπηρεσιακής κυβέρνησης της Πορτογαλίας να προσφύγει στο Μηχανισμό Στήριξης της ευρωζώνης, αν και δεν έχει γίνει γνωστό το ύψος του πακέτου διάσωσης για την πορτογαλική οικονομία, θεωρείται ότι ένα δάνειο της τάξης των 60 έως 80 δισεκατομμυρίων ευρώ είναι μία λογική προσέγγιση που αντανακλά την τάξη μεγέθους της ανάγκης για δανειακή ενίσχυση προκειμένου να αντιμετωπίσει το δημοσιονομικό της χρέος.

Η ευρωζώνη είχε καθορίσει στη σύνοδο της 11ης Μαρτίου, ότι το επιτόκιο δανεισμού από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, θα είναι χαμηλότερο από το τρέχον, κάθε φορά στη διεθνή αγορά, συν 300 μονάδες βάσης, για δάνεια με περίοδο αποπληρωμής τριετίας και 400 μονάδες βάσης με 50 μ.β. επιβάρυνση το χρόνο, για δάνεια που υπερβαίνουν τον ορίζοντα 3ετίας, ως περίοδο αποπληρωμής.

Η αντιπολίτευση στη Πορτογαλία με δηλώσεις συναίνεσε στην απόφαση του Σόκρατες να οδηγήσει τη χώρα στην πόρτα του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης.

Νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών της Πορτογαλίας Φερνάντο Τεσέιρα ντος Σάντος, αναγνώρισε με επιστολή του στην εφημερίδα «Jornal de Negocios» ότι «είναι αναγκαίο η Πορτογαλία να καταφύγει στους διαθέσιμους μηχανισμούς ευρωπαϊκού δανεισμού».

«Εκτιμώ ότι είναι αναγκαίο να καταφύγουμε στους μηχανισμούς, που είναι διαθέσιμοι στο ευρωπαϊκό πλαίσιο», ανέφερε ο ντος Σάντος στην επιστολή του αυτήν, το κείμενο της οποίας το Γαλλικό πρακτορείο εξασφάλισε από το ίδιο το Γραφείο του υπουργού.

«Με ανεύθυνο τρόπο η χώρα ωθήθηκε προς μία δύσκολη κατάσταση στις χρηματαγορές», έκρινε ο υπουργός, που αναφερόταν στην καταψήφιση στο πορτογαλικό κοινοβούλιο της δέσμης μέτρων λιτότητας, που πρότεινε η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ζοζέ Σόκρατες, ο οποίος κατόπιν αυτού την 23η Μαρτίου υπέβαλε την παραίτησή του στον πρόεδρο Δημοκρατίας Ανιμπαλ Καβάκο Σίλβα.

«Μπροστά σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση, η οποία θα μπορούσε να αποφευχθεί, εκτιμώ ότι είναι αναγκαίο να καταφύγουμε στους μηχανισμούς, που είναι διαθέσιμοι στο ευρωπαϊκό πλαίσιο, κάτω από συνθήκες προσαρμοσμένες στην κατάσταση της πολιτικής ζωής στην Πορτογαλία», γράφει επίσης στην ίδια επιστολή ο ντος Σάντος.

«Όμως, κάτι τέτοιο θα απαιτήσει τη συμμετοχή και τη δέσμευση συγχρόνως πολλών πολιτικών δυνάμεων και πολιτικών θεσμών», γράφει εν κατακλείδι ο ίδιος

Δημοσ.

για την Πορτογαλία και την ιρλανδία λες οκ, αλλά την Ισπανία δεν την έχω για τόσο κοτέτσι σαν εμάς. Αν μπουν κι αυτοί θα χάσω πάσα ιδέα. Αλλά και να μπει μην φαντάζεστε ότι θα είναι με τους ίδιους όρους όπως εμείς. Κατά πάσα πιθανότητα οι Ισπανοί ούτε καν θα πάρουν τίποτε χαμπάρι στην καθημερινότητα τους.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...