Προς το περιεχόμενο

περί SANDY BRIDGE

vagelispyr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εμενα φιλος μου ειχε τρελο προβλημα που τελικα ηταν λογω μνημων

Στο πλαισιο του βρηκαν χαλασμενη τη ud4, μετα παιρνει msi τα ιδια

Ο φιλος μου ειχε "περιορισει" το προβλημα σε ενα υποπτο dimm (απo τα 4 συνολο) corsair το οποιο ομως και στο πλαισιο , αλλα και στο δικο μου pc δουλευε μια χαρα (ακομα και με stress test)

Στο δικο του pc ομως και με τις 2 μητρικες ετρωγε κολληματα οταν ηταν πανω το συγκεκριμενο και οταν ηταν μονο του τις περισσοτερες φορες ουτε καν μπουταρε.

Δοκιμες εγιναν σε ολα τα slot

Τελικα αντικατεστησε το συγκεκριμενο dimm με ιδιο καινουριο και το προβλημα λυθηκε

Πολυ μυστηριοι οι sandy...

ΥΓ το dimm ηταν ddr3 2GB 9-9-9-24 1.5volt, τιποτα το μυστηριο δηλαδη

Sent from my LG-P500 using Tapatalk

Ηταν 1333αρι?

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Δεν θέλω να κάνω το troll, αλλά δεν κρατιέμαι :devil:

Με AMD δεν θα είχατε κανένα τέτοιο πρόβλημα.

Τουλάχιστον όμως να αναλύσω το σκεπτικό μου.

Η Intel, για το πέρασμα στους Sandy Bridge, χρειάστηκε να κάνει αρκετές αλλαγές στο σχεδιασμό και την λειτουργία των chipset της.

Αντιθέτως, η AMD, που τα τελευταία χρόνια προσέχει ώστε τα chipset της να είναι backwards compatible, σχεδιάζει έτσι τους επεξεργαστές της ώστε να μην χρειάζεται να επανασχεδιάσει μεγάλο τμήμα των chipset της.

Δημοσ.

Δεν κανεις trolling, την αληθεια λες.

Η intel εκανε βιαστικη δουλεια και βγηκε το λαθος με τα sata ports. Μετα οι διαφοροι κατασκευαστες ,π.χ. Asus,MSI, κ.τ.λ. εκαναν αγωνα δρομου να προλαβουν να διορθωσουν τo προβλημα και να ενημερωσουν το bios και στην βιασυνη τους,δημιουργησαν διαφορα αλλα μικρα επιμερους προβληματα με αποτελεσμα οι περισσοτερες μητρικες να ειναι buggy και να βγαινουν συνεχως ενημερωσεις που διορθωνουν μερικα απο τα προβληματα,αλλα μερικα να παραμενουν.

Προς ενημερωση των χρηστων μας ,here they are(were).Στην δικη μου μητρικη ειμαι με το bios 0708 που βγηκε ακριβως πριν 2 μερες.

Bug list. για την δικη μου μητρικη.

1. Αν οι μνημες σου δεν ειναι XMP profile, εστω και αν εχεις θεσει τις overclocking παραμετρους σωστα,αν μπεις στο bios για οποιονδηποτε λογο,αυτο σου αλλαζει τις παραμετρους αυτοματα σε default, επαναφεροντας το συστημα σου στην stock ταχυτητα.Αντιθετα αν οι μνημες σου ειναι XMP τοτε δεν υπαρχει κανενα προβλημα και το bios σου βρισκει τις σωστες ρυθμισεις αυτοματα και δεν στις αλλαζει καθε φορα που μπαινεις εκει.(Ασχετα με αυτο το φαινομενο επαναφορας στις στοκ ρυθμισεις αν μπεις στο bios,το overclocking σου ειναι πεντασταθερο στις ρυθμισεις που ειχες βαλει.Αρα μιλαμε για μικρο bug.)

2.Αν βαλεις το PC σου σε sleep mode, αρνειται να ξυπνησει μολις πατησεις το power button.Αναγκαστικα κανεις shut down το μηχανημα σου ,αλλα οταν μπουταρει και φορτωσει κανονικα σου δειχνει οτι εισουν σε sleep mode και σε βαζει κατευθειαν.

Απο την αλλη ομως ,εχεις φανταστικο,πανευκολο και σταθερο overclocking συνδιασμενο με εξαιρετικη εξοικονομηση ενεργειας και εντυπωσιακες επιδοσεις.Ο Sandy ειναι η καλυτερη cpu που εχει βγει ποτε μεχρι τωρα και οι διαφορες αναβαθμισεις bios συνεχως διορθωνουν τα προβληματακια αυτα.

Ελπιζω και πιστευω οτι και η AMD,που προσωπικα συμπαθω και υποστηριζω παρα πολυ,να βγαλει ανταγωνιστικο προιον,αλλα θα τολμησω να πω οτι αποκλειω να βγαλει καλυτερο σε αυτην την γενια επεξεργαστων της.

Αλλα ουτως η αλλως η AMD ,βγαζει εξαιρετικα cpus και παντα οι μητρικες που την υποστηριζουν ειναι και σε λογικες τιμες και feature rich.Βασικα δεν θα αλλαζα πλατφορμα αλλα ενας φιλος μου αντιμετωπισε προβλημα με το PC του ,και του εδωσα την μητρικη μου και τον επεξεργαστη να βολευτει.Ε μετα ειμουν σε μεταιχμιο τεχνολογικα,οι νεες am3+ μητρικες δεν εχουν φτασει ακομη,και αναγκαστηκα να παω σε Sandy.Αλλα δεν το μετανοιωσα ειναι οτι καλυτερο ειχα ποτε,σε πολυ καλες θερμοκρασιες και με εξαιρετικες επιδοσεις σε σχετικα φτηνες τιμες.Πραγματικο value for money.

Δημοσ.

Συμφωνώ με τον benign.

Και εγώ αν και αναμένω τους buldozer και τότε και μόνο τότε θα προβώ σε αλλαγή του επάξιου 955 μου, o sandy i5 2500k είναι ο πιο εύκολος στο o/c cpu που συνάντησα μέχρι τώρα. Επίσης έχει πάρα πολύ καλές θερμοκρασίες.

Idle κάτω απο 30 βαθμούς στα 4.6 και full load 67 βαθμούς με ibt στον πιο ζεστό πυρήνα δεν έχω ξαναδεί.

Eπιπλέον εγώ χρησιμοποίησα μνήμες που είχα χωρίς να συμβουλευτώ το QVL οι οποίες υποστηρίζουν xmp profiles.

Χωρίς να έχω κάνει ακόμα update την μητρική με το τελευταίο bios, δεν έχω αντιμετωπίσει θέμα ασυμβατότητας και τα profiles της μνήμης δουλεύουν άψογα. Μέχρι τα 4.6 πήγε εύκολα χωρίς tweaks.

Αν εξαιρέσουμε λοιπόν το κομμάτι της πλατφόρμας που σε αναγκάζει να βάλεις πιο βαθειά το χέρι στην τσέπη καθώς 160€ για μια σχετικά normal μητρική στο 1155 δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο ποσό (με τα αντίστοιχα χρήματα αγοράζεις high-end μητρική στο AM3) καθώς επίσης και αυτούς που βιάστηκαν και πήραν το πρώτο revision χωρίς να ξέρουν μπαίνοντας σε διαδικασίες, αλλά δούμε καθαρά τον επεξεργαστή και τις επιδόσεις του, τότε τα 200€ δεν είναι πολλά. Το αντίθετο μάλιστα. :)

Δημοσ.

Συμφωνώ με τον benign.

Και εγώ αν και αναμένω τους buldozer και τότε και μόνο τότε θα προβώ σε αλλαγή του επάξιου 955 μου, o sandy i5 2500k είναι ο πιο εύκολος στο o/c cpu που συνάντησα μέχρι τώρα. Επίσης έχει πάρα πολύ καλές θερμοκρασίες.

Idle κάτω απο 30 βαθμούς στα 4.6 και full load 67 βαθμούς με ibt στον πιο ζεστό πυρήνα δεν έχω ξαναδεί.

Eπιπλέον εγώ χρησιμοποίησα μνήμες που είχα χωρίς να συμβουλευτώ το QVL οι οποίες υποστηρίζουν xmp profiles.

Χωρίς να έχω κάνει ακόμα update την μητρική με το τελευταίο bios, δεν έχω αντιμετωπίσει θέμα ασυμβατότητας και τα profiles της μνήμης δουλεύουν άψογα. Μέχρι τα 4.6 πήγε εύκολα χωρίς tweaks.

Αν εξαιρέσουμε λοιπόν το κομμάτι της πλατφόρμας που σε αναγκάζει να βάλεις πιο βαθειά το χέρι στην τσέπη καθώς 160€ για μια σχετικά normal μητρική στο 1155 δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο ποσό (με τα αντίστοιχα χρήματα αγοράζεις high-end μητρική στο AM3) καθώς επίσης και αυτούς που βιάστηκαν και πήραν το πρώτο revision χωρίς να ξέρουν μπαίνοντας σε διαδικασίες, αλλά δούμε καθαρά τον επεξεργαστή και τις επιδόσεις του, τότε τα 200€ δεν είναι πολλά. Το αντίθετο μάλιστα. :)

Εχουμε ακριβως τις ιδιες θερμοκρασιες οποτε ειναι φανερο οτι αυτα τα χαρακτηριστικα του Sandy ειναι σταθερες αξιες.

Δημοσ.

Για πιο πάνω δοκίμασες Benign?

Εγώ δεν έχω προλάβει, μόλις προχτές το έστησα και θέλω πρώτα να του περάσω και το τελευταίο uefi bios. :)

Δημοσ.

Για πιο πάνω δοκίμασες Benign?

Εγώ δεν έχω προλάβει, μόλις προχτές το έστησα και θέλω πρώτα να του περάσω και το τελευταίο uefi bios. :)

Δεν δοκιμασα γιατι εχω ακομη τις 1333αρες μνημες και μαλλον δεν θα ειναι σταθερος πιο ψηλα .Μολις παρω καποιες corsair 1600αρες ,πιθανον να δοκιμασω,αλλα θεωρω οτι στα 4,6 ειναι πολυ καλα.Δεν χρειαζομαι παραπανω και απο οτι εχω διαβασει στο Αμερικανικο site που συχναζουμε και οι δυο,και που εχουν κανει ειδικο νημα για την μητρικη μου,το ποιο πολυ που μπορεσε καποιος με πιο δυνατες μνημες,ειναι 4,8 σταθερα.Απο εκει και μετα ολοι οι φρικουλες:devil: του site προσπαθουν να ξεπερασουν τα 5 GHz, προσπαθειες που εγω θεωρω παιδικες ασθενειες.

Αλλα μου ειναι διασκεδαστικο να διαβαζω τις αποπειρες τους.

Στα 4,6 τι ρευματα παιρνει το cpu? Εμενα full load παιρνει 1,41 - 1,42 volts.

Δημοσ.

Δεν δοκιμασα γιατι εχω ακομη τις 1333αρες μνημες και μαλλον δεν θα ειναι σταθερος πιο ψηλα .Μολις παρω καποιες corsair 1600αρες ,πιθανον να δοκιμασω,αλλα θεωρω οτι στα 4,6 ειναι πολυ καλα.Δεν χρειαζομαι παραπανω και απο οτι εχω διαβασει στο Αμερικανικο site που συχναζουμε και οι δυο,και που εχουν κανει ειδικο νημα για την μητρικη μου,το ποιο πολυ που μπορεσε καποιος με πιο δυνατες μνημες,ειναι 4,8 σταθερα.Απο εκει και μετα ολοι οι φρικουλες:devil: του site προσπαθουν να ξεπερασουν τα 5 GHz, προσπαθειες που εγω θεωρω παιδικες ασθενειες.

Αλλα μου ειναι διασκεδαστικο να διαβαζω τις αποπειρες τους.

χεχ, ναι στα 4,8 πάνε οι περισσότεροι που βλέπω. Απο κεί και πάνω και ανάλογα το κομμάτι θέλει ρεύμα και εγώ δεν διατίθεμαι να χώσω έτσι και αλλιώς.

Βέβαια και στα 4,5 24/7 μια χαρά είναι μην τρελαθούμε έτσι? :P

Οι μνήμες σου έχουν xmp profiles για να τα επιλέξεις και να ξεμπερδεύεις? διαφορετικά ψάξτο λίγο. Και εμένα 1333άρες είναι αλλά έχουν και xmp-2000 οπότε στα 1866 που τις έχω παίζουν απροβλημάτιστα. Άλλωστε με multi θα ανέβεις δεν χρειάζεται να παίξεις ιδιαίτερα με τις μνήμες τουλάχιστον στην αρχή.

(Εμένα είναι στα 4,6 με 1,305v στο bios, real σε idle 1,288v και under load φτάνει 1,31v. Το θεματάκι με το vdroop δεν διορθώνεται είτε επιλέξεις high είτε low vdroop)

Δημοσ.

Θα το ελεγξω Lion, thanks.

Εμενα ειναι στα 1,42v μαξιμουμ αλλα μαλλον θεωρειται εντος των ασφαλων οριων ετσι?

Κοίτα, έχω δεί πολλούς που αναφέρουν στο net μέχρι 1,45v max.

Όμως αν βλέπεις 1,40+ real σε full load ψάξτο λίγο μήπως είσαι σταθερός χαμηλότερα.

Αυτό θα έκανα και εγώ. Άλλωστε δεν σκοπεύω να δώσω πάνω απο 1.40v για 24/7 και όσο φτάσει. :)

Εdit:

Αν ο cpu σου είναι revision D2, κάνε enable το PLL overvoltage. Θα σε βοηθήσει για πάνω απο 4,6 - 4,7 Ghz.

Απο όσα review έχω δεί, στους περισσότερους τα 4,5Ghz έρχονται με 1,3v στο bios. Απο κεί και πέρα είναι και το κομμάτι. Ψάξτο λοιπόν για χαμηλότερο vcore. :)

Δημοσ.

Κοίτα, έχω δεί πολλούς που αναφέρουν στο net μέχρι 1,45v max.

Όμως αν βλέπεις 1,40+ real σε full load ψάξτο λίγο μήπως είσαι σταθερός χαμηλότερα.

Αυτό θα έκανα και εγώ. Άλλωστε δεν σκοπεύω να δώσω πάνω απο 1.40v για 24/7 και όσο φτάσει. :)

Εdit:

Αν ο cpu σου είναι revision D2, κάνε enable το PLL overvoltage. Θα σε βοηθήσει για πάνω απο 4,6 - 4,7 Ghz.

Απο όσα review έχω δεί, στους περισσότερους τα 4,5Ghz έρχονται με 1,3v στο bios. Απο κεί και πέρα είναι και το κομμάτι. Ψάξτο λοιπόν για χαμηλότερο vcore. :)

Ok thanks.Θα το ψαξω και θα ενημερωσω.

Δημοσ.

Τελικα Lion, στην δικη μου μητρικη δεν γινεται να αλλαξω αμεσα το vcore του cpu οπως λεει και ενας τυπος εδω :

The major thing to note about this board is that there is no way to directly set the vcore.Vcore appears to be determined from a combination of your chips nativeVID, the value and sign of the CPU Offset Voltage, and the AdditionalTurbo Voltage (ATV) setting under the CPU Power Management Menu.

Αλλα δεν νομιζω να υπαρξει προβλημα καθοτι οταν δεν ειναι σε full load πεφτουν τα volts αυτοματα.Σε real time εφαρμογες πολυ σπανια χρησιμοποιω το cpu σε full load.

Δημοσ.

@Βenign εφόσον είναι έτσι δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο υποθέτω φίλε. :)

Εγώ το έψαξα λίγο ακόμα.

Φλάσαρα την μητρική με το τελευταίο official bios 1.9 καθώς η beta έκδοση 1.10b είχε σε εμένα κάποια ψιλοθεματάκια και την έβγαλα.

Αυτό είναι το max o/c που μπορώ να καταφέρω με 1.35v στο bios και στην πράξη 1.352v idle και 1.392v σε full load ανα διαστήματα με ibt.

Δεν σκοπεύω και δεν θέλω να πάω παραπάνω σε τάση.

Οι θερμοκρασίες πως σας φαίνονται και η τάση? πιστεύω είναι σε λογικά πλαίσια για 24/7 use. :)

post-175857-0-74010300-1302033466_thumb.jpg

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...