Προς το περιεχόμενο

απαιτητικά κριτήρια laptop για application development

Azmath

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καταρχήν ευχαριστώ θέρμα εκ των προτέρων ακόμα και όποιον μπει στον κόπο να διαβάσει το "σεντόνι" που ακολουθεί...

Χωρίς να θέλω να κουράσω κανέναν, άλλο ένα topic για αγορά laptop, ορίστε τα δικά μου κριτήρια...

Καταρχήν το laptop θα είναι κατά 90% εργαλείο για web application development και programming και αυτό θέλω να γίνεται σε εξωτερικούς χώρους.

Επεξεργαστής: Όχι πιο κάτω από την απόδοση ενός core 2 duo (πχ su4100) και όχι απαραίτητα i3, i5 ώστε να κρατήσουμε την τιμή χαμηλά. Φοβάμαι τη χρήση επεξεργαστών όπως ο Celeron 743 και φυσικά απορρίπτεται οτιδήποτε σε Atom. Ανοικτός σε AMD αρκεί να έχει ισάξια ζητούμενη απόδοση.

Αυτονομία μπαταρίας: οτιδήποτε πάνω από 8 ώρες ονομαστική, ιδανικά 10 ώρες. Ακόμα και να μη χρειαστεί ποτέ να τις εξαντλήσω, θα ήθελα να είμαι σίγουρος ότι μπορώ να έχω σίγουρο ένα 6ώρο με φουλ φωτεινότητα και wifi ανοικτό. Εδώ η Asus με τη σειρά U είναι δοκιμασμένη και το κάνει με το παραπάνω.

Μέγεθος και βάρος: Όχι πάνω από 2 κιλά, λεπτό, χωρίς οπτικό μέσο, με ιδανικό μέγεθος οθόνης στις 13,3'', όχι πάνω από 14'', όχι κάτω από 12''. Εδώ έρχεται και το design, η Asus μου αρέσει πολύ αλλά η διαθεσιμότητα της σειράς U είναι περιορισμένη αυτή την περίοδο στην ελλάδα. Για παράδειγμα τo u36 πωλείται μόνο από ένα κατάστημα.

Πληκτρολόγιο: πρέπει να είναι άνετο μιας και coding σημαίνει αρκετή πληκτρολόγηση

Μνήμη: 2GB μου κάνουν για δοκιμή και αν χρειαστεί να αυξήσω, ιδανικά 4GB.

Λοιπά χαρακτηριστικά: δεν υπάρχουν απαιτήσεις σε κάρτα γραφικών, μεγάλη χωρητικότητα δίσκου, usb3 κτλ. Δε θα ήθελα να μην έχει όμως hdmi έξοδο.

Όχι mac, sony και επίσης προσθεού δε θέλω πάλι να καταλήξω σε Acer επειδή είναι best value for money.

Όπως θα έχετε καταλάβει έχω δείξει ήδη προτίμηση στην Asus στη σειρά U, αλλά δε μπορώ να βρω το μοντέλο UL30 με καλό επεξεργαστή και θεωρώ τον i5 υπερβολή για να πάρω το U36. Όπως και να'χει αυτή τη στιγμή η Asus απουσιάζει από την ελληνική αγορά στη σειρά U.

Επίσης δε θα ρισκάρω να πάρω κάτι για το οποίο έχω ακούσει παράπονα, για παράδειγμα το Toshiba Portégé R700 λένε ότι ζεσταίνεται, κάνει θόρυβο και ότι το πληκτρολόγιο είναι κουραστικό.

Και εκεί που μπορώ να πω ότι τελείωσα ή όπως λέμε last but not least, έρχεται άλλο ένα κριτήριο να συγκρουστεί, ο τύπος οθόνης. Θεωρώ κουραστικές για τη δουλειά μου τις γυαλιστερές οθόνες, θα ήθελα πάρα πολύ να το βάλω top κριτήριο αλλά γνωρίζω ότι περιορίζω πολύ τη γκάμα επιλογών. Από την άλλη είμαι σίγουρος ότι θέλω ένα μοντέλο για εξωτερική χρήση και φoρητότητα, είμαι το τυπάκι που δε θα αντέξει άλλο στο σπίτι να γράφει java και θα το βρείτε να το κάνει σε καμιά καφετέρια έξω μόνος.

Και όσο για την τιμή δε σκοπεύω να ξεπεράσω τα 1000-1100 ευρώ, δηλαδή για το U36 θα άξιζε να το κάνω σαν μηχάνημα, αλλά αν θεωρήσω ότι είναι υπερβολή για το σκοπό μου και πως έχει ίσως την πιο γυαλιστερή οθόνη της αγοράς, με φρενάρει. Μακάρι να μου έλεγε κάποιος ότι δε θα μετανιώσω το (ακόμα διαθέσιμο) UL30 με το Celeron 743 και τη γλυκιά τιμή των 400 ευρώ για τη δουλειά που το θέλω να τελειώνουμε.

Με μεγάλη ευχαρίστηση θα έδινα ένα ποσό στην τάξη των 600-800 ευρώ αν βρεθεί κάτι στα παραπάνω κριτήρια. Θα αποφύγω να παραθέσω μοντέλα που μου έχουν τραβήξει την προσοχή γιατί λίγο πολύ κάτι με χαλάει και δε θέλω να σας κατευθύνω σε κάτι που έχω ήδη δει.

Έχετε κάποιο μοντέλο υπόψη σας; Έχετε κάποιο σχόλιο για την τοποθέτηση των κριτηρίων μου; Μπορεί κάποιος να προσπαθήσει να βοηθήσει στο θέμα της glossy οθόνης με οποιοδήποτε τρόπο;

Ευχαριστώ για το χρόνο σας

Δημοσ.

Ειχα περασει και εγω μια παρομοια φαση.

Τελικα δεν ειναι τοσο ευχάριστο οσο το φανταζεσαι να προγραμματίζεις με τοση φασαρία γυρω σου.

Anyway η οθόνη ειναι μικρή και ισως να μην σε βολέψει και η μνημη 2gb δεν αρκει για να τρεξεις IDEs και ισως κανενα VM

προταση μου για τα κριτήριά σου αυτο αυτο

Δημοσ.

Ειχα περασει και εγω μια παρομοια φαση.

Τελικα δεν ειναι τοσο ευχάριστο οσο το φανταζεσαι να προγραμματίζεις με τοση φασαρία γυρω σου.

Anyway η οθόνη ειναι μικρή και ισως να μην σε βολέψει και η μνημη 2gb δεν αρκει για να τρεξεις IDEs και ισως κανενα VM

προταση μου για τα κριτήριά σου αυτο αυτο

Η Acer είναι πάντα το τελευταίο καταφύγιο αλλά είπα για πρώτη φορά στη ζωή μου να την αποφύγω, το μοντέλο είναι εκπληκτικό αλλά θα εκνευριστώ να αναγκαστώ να αγοράσω πάλι acer παρόλο που σε γενικές γραμμές μέχρι τώρα ήμουν τυχερός και δεν έμπλεξα με το support της.

Μέχρι στιγμή μου έχει τραβήξει την προσοχή μου το Toshiba Satellite T130-10G με SU4100 / 4GB RAM στα 550 ευρώ περίπου και λίγο πολύ ό,τι ζητάω εκτός φυσικά της ματ οθόνης (νομίζω).

Όσο για τη φάση του coding outdoors δεν είναι φάση, είναι εποχιακή ανάγκη, δεν αντέχω να κλείνομαι το καλοκαίρ μέσα να δουλεύω, έξω είμαι μακράν πιο παραγωγικός και η φασαρία δε μου είναι πρόβλημα. Πραγματικά χρειάζομαι ένα τέτοιο laptop και στο κάτω κάτω γιατί να μην το συνδέω και σε κανένα μόνιτορ στο σπίτι αντί να έχω το "γουρούνι" να μου καταναλώνει υπερβολική ενέργεια.

Παλιότερα αγόραζα λαπτοπ έτσι επειδή ήταν λαπτοπ, πλέον ξέρω ακριβώς τι θέλω από λαπτοπ και δυσκολεύομαι να υποδείξω ένα παραδειγματικό κομμάτι.

Δημοσ.

Για δες και αυτό

http://www.skroutz.gr/s/327784/Dell-Latitude-E5410-i3-380M.html

αφού θες επαγγελματικό φορητό !! :rolleyes:

Φίλε μου ευχαριστώ για τη βοήθειά σου αλλά όσο "επαγγελματικό" μοντέλο κι αν είναι, δεν ικανοποιεί όλα τα κριτήρια μου. Η DELL είναι κορυφαία και αξιόπιστη, αλλά το συγκεκριμένο δεν έχει οσή ονομαστική αυτονομία θέλω, διαθέτει dvd rw που το θεωρώ περιττό βάρος, είναι αρκετά πιο βαρύ. Είναι αρκετά πιο ακριβό από το toshiba και πρέπει να δώσω επιπλέον χρήματα για μνήμη. Τέλος μου φαίνεται ότι δεν έχει hdmi έξοδο τουλάχιστον από το πρόχειρο ψάξιμο που έκανα.

Ακόμα και αν έχει ματ οθόνη, η θυσία είναι μεγάλη για χάρη της.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...