Προς το περιεχόμενο

Η τιμή του iPad 2 στην Ελλάδα

dimitris2006

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επειδή πολλοί από εμάς έχουμε κουραστεί από αυτή την κατάσταση που περιέγραψε παραπάνω ο paredwse και ενώ δεν έχουν πραγματικό ενδιαφέρον για τη συσκευή αυτή αλλά μπαίνουν μόνο και μόνο σε αυτά τα topic για να πείσουν όλους έμας του υπόλοιπους για τη μη χρησιμότητα και την υπεραξία του iPad, όποιος δε βαριέται ας διαβάσει αυτό που είχα γράψει στο αντίστοιχο topic του iPad 1 , που είχε εξελιχθεί με φωτογραφικά ίδιο τρόπο.

Οι ίδιες απόψεις ισχύουν για μένα και σήμερα και ίσως μέσα από αυτό κάτι καταλάβει παραπάνω ο καθένας που δεν αντιλαμβάνεται τη χρησιμότητα ή όχι μιας συσκευής όπως το iPad.

http://www.insomnia.gr/topic/330109-apple-ipad/page__st__520__p__3092963#entry3092963

Να συμπληρώσω ότι για εμένα είναι ένα κομμάτι της καθημερινότητας μου για του λόγους που περιγράφω στο παραπάνω, που πραγματικά μου έχει λείψει γιατί αναγκάστικα πριν 10-15 ημέρες να δώσω το iPad μου για να έχω αυτή την Παρασκευή το iPad 2 από Αμερική.

Άσχετο πιστεύω ότι το πιο εντυπωσιακό επιπλέον χαρακτηρηστικό από όλα τα features του iPad 2 είναι το mirroring όλων των εφαρμογών στην τηλεόραση.

Είμαι ο μόνος????

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 240
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Επειδή πολλοί από εμάς έχουμε κουραστεί από αυτή την κατάσταση που περιέγραψε παραπάνω ο paredwse και ενώ δεν έχουν πραγματικό ενδιαφέρον για τη συσκευή αυτή αλλά μπαίνουν μόνο και μόνο σε αυτά τα topic για να πείσουν όλους έμας του υπόλοιπους για τη μη χρησιμότητα και την υπεραξία του iPad, όποιος δε βαριέται ας διαβάσει αυτό που είχα γράψει στο αντίστοιχο topic του iPad 1 , που είχε εξελιχθεί με φωτογραφικά ίδιο τρόπο.

Οι ίδιες απόψεις ισχύουν για μένα και σήμερα και ίσως μέσα από αυτό κάτι καταλάβει παραπάνω ο καθένας που δεν αντιλαμβάνεται τη χρησιμότητα ή όχι μιας συσκευής όπως το iPad.

http://www.insomnia.gr/topic/330109-apple-ipad/page__st__520__p__3092963#entry3092963

Να συμπληρώσω ότι για εμένα είναι ένα κομμάτι της καθημερινότητας μου για του λόγους που περιγράφω στο παραπάνω, που πραγματικά μου έχει λείψει γιατί αναγκάστικα πριν 10-15 ημέρες να δώσω το iPad μου για να έχω αυτή την Παρασκευή το iPad 2 από Αμερική.

Άσχετο πιστεύω ότι το πιο εντυπωσιακό επιπλέον χαρακτηρηστικό από όλα τα features του iPad 2 είναι το mirroring όλων των εφαρμογών στην τηλεόραση.

Είμαι ο μόνος????

Δεν το είχα διαβάσει, αλλά αυτά που γράφεις με βρίσκουν σύμφωνο.

Βέβαια, το mirroring εγώ (με τις δικές μου συνήθειες και το δικό μου τρόπο χρήσης) το βρήκα το λιγότερο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό, αλλά από την πλευρά ενός εκπαιδευτικού όπως εσύ, καταλαβαίνω να θεωρείται killer feature! ;)

Φίλτατε paredwse, αγαπητέ smod, λυπάμαι που αισθάνεσαι ότι πέφτεις τόσο χαμηλά, σε σημείο να απαντήσεις στις ερωτήσεις μου, όπως και αν τις χαρακτηρίζεις για τους δικούς σου λόγους, εξάλλου το ξεκαθάρισες από το προηγούμενο ποστ σου ότι αναφέρεσαι σε αμετροεπή ο οποίος δεν έχει άλλη δουλειά να κάνει, ο οποίος αναπτύσσει τις θεωρίες του μόνο στα θέματα που αφορούν την apple και που στην τελική είμαι άνθρωπος με νηπιακή αντίληψη. Αν υπάρχει εμπάθεια από μέρος σου προς το πρόσωπό μου και από ένα σημείο και μετά το παίρνεις προσωπικά το θέμα, δεν χρειάζεται να πούμε πολλά, η αναφορά σου στα fanboys/funboys από το θέμα του γιατρού με τον imac του αρκεί.

Το πόσο στέκουν τώρα τα παραπάνω, αρκεί να ρίξεις μια ματιά στα θέματα που έχουν να κάνουν με τα tablet της samsung και της motorola και θα το διαπιστώσεις, αλλά αυτό έπρεπε να γίνει πριν ξεκινήσεις την συκοφαντία σου.

Μου λες ότι κακώς σου κάνω αυτές τις ερωτήσεις όταν εξαρχής σου εξηγώ και γιατί τις κάνω και όχι μόνο αυτό αλλά σε προτρέπω μάλιστα αν αποφασίσεις να απαντήσεις να το σκεφτείς καλά πιο πριν.

Κατηγορήθηκα μέσω των warnings που έλαβα για flame, trolling, spamming και φυσικά τα ποστ μου διεγράφησαν. Τα warnings ήρθαν από τον χρήστη insomnia.gr. Που θα έπρεπε να απευθυνθώ λοιπόν για το ποιες αναφορές μου ξέφυγαν των κανόνων και δικαιολογήθηκαν οι διαγραφές των ποστ μου;;;

Κάνω δεύτερο ποστ και ρωτώ ποιος διέγραψε τα ποστ μου και με ποια αιτιολογία, όχι για να ζητήσω τα ρέστα, όχι για να του κάνω την μούρη κιμά, αλλά για να μου εξηγήσει το σκεπτικό του και να μην ξαναέχουμε τα ίδια στο μέλλον. Το αποτέλεσμα;;;

Διαγράφεται και αυτό το ποστ μου ως δημόσια κριτική προς τους διαχειριστές, λαμβάνω επιπλέον warning για παραβίαση των κανόνων του forum και πάλι σιγή. Καμία απολύτως εξήγηση. Σε ποιον να απευθυνθώ με pm; Στον χρήστη insomnia.gr;;; Να πάρω σβάρνα τους mod και smod να δω ποιος έκανε τι και γιατί;;;

Είναι λοιπόν δικαιολογημένη επαρκώς η ερώτησή μου αν εσύ λοιπόν απαντάς από θέση ισχύος οπότε και δεν μπορώ να σχολιάσω την θέση σου αφού θα λάβω και πάλι warnings;

Είναι αυτή η συζήτηση που κάνουμε τώρα τελείως off-topic με το θέμα; Για αυτό σε ρώτησα αν θέλεις να σχολιάσω τις θέσεις σου, τις απόψεις σου και τους χαρακτηρισμούς σου που φυσικά επ'ουδενί αρμόζουν σε διαχειριστή πόσο μάλλον σε smod!!!

Κατηγορούμαι για flame όταν εσύ ο ίδιος κατεβάζεις ολόκληρο εξάψαλμο, ποιος εσύ ο smod ο οποίος θα πρέπει πρώτος από όλους να σέβεσαι τους κανόνες και το αποτέλεσμα; Ένα σωρό μέλη να ακολουθούν την τακτική σου και να με αποκαλούν από μαλάκα μέχρι σπασαρχίδα, ποιοι;;;

Αυτοί με τους οποίους υποτίθεται ότι έχει δημιουργηθεί διένεξη, αυτοί οι οποίοι ευθαρσώς δήλωναν ότι έκαναν report τα ποστ μου, τα οποία οι ίδιοι προκαλούσαν με τις ερωτήσεις τους. Με είδες να τους απαντώ; Με είδες να τους ακολουθώ στην προσπάθειά τους να ανεβάσουν τους τόνους; Εγώ flame/trolling/spamming;;; Μία ηλικία με τον hal είμαι, σε ποιον νομίζεις ότι απευθύνεσαι, σε κανένα παιδάκι; Σβήνονται λοιπόν τα δικά μου ποστ και παραμένουν αυτά που εμμέσως πλην σαφώς με αποκαλούν μαλάκα και σπασαρχίδα και τα βλέπεις και τα διαβάζεις και το γνωρίζεις και πας να βγεις και από πάνω ως θιγμένος από τις ερωτήσεις μου που τις αποκαλείς και προβοκατόρικες.

Ρωτάς λοιπόν αν τιμωρήθηκε κάποιο μέλος και σε ρωτώ υπάρχει μεγαλύτερη τιμωρία από την φίμωση; Από την διαγραφή των ποστ; Γιατί; Επειδή σε κάποιους δεν αρέσει η άποψή μου; Επειδή την χαρακτηρίζουν off-topic επειδή δεν ενδιαφέρονται να διαβάσουν την αιτιολόγησή μου; Για αυτό θα διαγράφονται τα ποστ μου; Λύση για αυτούς που ενοχλούνται τόσο δεν υπάρχει; Δεν μπορούν να επιλέξουν να μην βλέπουν τα ποστ μου; Εγώ θα πρέπει να σταματήσω να εκφράζω τις απόψεις μου οι οποίες βρίσκουν και αρκετό κόσμο σύμφωνο που βάζουν +.

Εσύ δεν ήσουν που σε άλλο θέμα που και εκεί είχα κάνει σεντόνι τις απόψεις μου και έλαβα εξίσου off-topic (βάσει του σκεπτικού σας) απάντηση που βγήκες και τον συνεχάρεις και το ότι εδώ και τόσα χρόνια δεν έχεις δει καλύτερο ποστ επί του συγκεκριμένου;;;

Πες μου λοιπόν, την δέχεσαι την κριτική μου ή αυτή αντιβαίνει των κανόνων που δεν θέλουν να γίνεται κριτική στο πρόσωπο των διαχειριστών;

Αν κάποιος διαχειριστής δεν αντιλαμβάνεται τα όσα λέω και υποστηρίζω και θεωρεί τις απόψεις μου off-topic δικαιούται να διαγράφει τα ποστ μου; Ισοδυναμεί αυτό με φίμωση; Τιμωρούμαι για τις απόψεις μου με τον χείριστο τρόπο; Και ban να γινόμουν τα ποστ μου θα παρέμεναν για να δικαιολογήσουν την εκδίωξή μου, τώρα και εδώ που είμαι τα ποστ μου έχουν διαγραφεί και η εναλλακτική ποια είναι; Αν σου αρέσει Δημήτρη μείνε, αν δεν σου αρέσει φύγε, κάνε ότι καταλαβαίνεις, τις απόψεις σου όμως εδώ δεν τις θέλουμε!!!

Εγώ έτσι τα βλέπω τα πράγματα από την θέση του μέλους, αν τώρα εσύ από την θέση του smod τα βλέπεις διαφορετικά και δεν προβληματίζεσαι τόσο ώστε να πέσεις τόσο χαμηλά, στο επίπεδό μου όπως λες, ώστε να μου απαντήσεις, θα χαρώ να τις διαβάσω όσους χαρακτηρισμούς και αν έχεις να συμπληρώσεις, βλέπεις η διαφορά επιπέδου εκεί είναι, ο κόσμος βλέπει ποιος συμπεριφέρεται απρεπώς για την θέση που έχει και κρίνει ανεξάρτητα αν δεν βγαίνει να τα πει φόρα παρτίδα.

Προσωπικά ποσώς με απασχολούν οι χαρακτηρισμοί, έχω ξαναπεί στο παρελθόν ότι οι ταμπέλες αποκτούν υπόσταση πάνω μας όταν εμείς τις αποδεχόμαστε, από ένα σημείο όμως και μετά όταν στο forum παροτρύνεται αυτή η συμπεριφορά από τους smod, το πράγμα ξεφεύγει και το επίπεδο πραγματικά πέφτει πολύ χαμηλά.

Στα λέω λοιπόν έξω από τα δόντια, σβήσε το, κάνε ότι καταλαβαίνεις, εγώ έχω τις απόψεις μου και αυτές θα διατυπώνω και αυτές δεν πρόκειται να τις αλλάξω όποιος και αν θίγεται δε πα να ναι ο πρωθυπουργός ο ίδιος και από εκεί και πέρα κάτσε σκέψου τα όσα σου λέω γιατί η εικόνα που δίνεις προς τα έξω χαρακτηρίζει όχι μόνο εσένα αλλά το ίδιο το forum.

Ειλικρινά δεν έχω κανένα προηγούμενο μαζί σου και μακάρι να μπορούσα να υποστηρίξω το ίδιο και για σένα, φιλικά λοιπόν σου προτείνω να διαβάσεις προσεκτικά τα όσα λέω και να μην μου απαντήσεις εν βρασμώ ψυχής που θα επιδεινώσει ακόμα περισσότερο την θέση σου.

Αυτά τα λίγα από μένα, ελπίζω με τον καιρό να καταλάβεις και πως σκέφτομαι αλλά και πως λειτουργώ και στο μέλλον να αναπολούμε τα παλιά και να γελάμε.

Καλή συνέχεια και από εμένα, πάντα φιλικά, Δημήτρης. :-)

Παιδιά όταν ένα θέμα έχει τίτλο "Η τιμή του Χ στην Ελλάδα" είναι λογικό να συζητούν μέσα και άτομα που δεν τους ενδιαφέρει να πάρουν το προϊόν αυτό. Κρίνουμε την τιμή επειδή αυτό είναι το θέμα. Αν ήταν να μπαίνουν μόνο όσοι θα το πάρουν 100% δε θα είχε νόημα.

Σε θέμα "Το Χ" είναι ενοχλητικό να κράζει κάποιος, μπορεί να κρίνει γενικά και να δώσει ίσως συμβουλές αλλά μέχρι εκεί. Σε θέμα "Η τιμή του Χ" μπορεί να κρίνει την τιμή όσο θέλει με λογικά επιχειρήματα, όσο και αν δεν μας αρέσει. Αρκεί να μπορεί να το στηρίξει και να μην κατεβάζει πράγματα από τον αέρα. Δεν στέκει όμως να πεις: αφού δεν θες/δεν μπορείς να το πάρεις μη μιλάς.

Εγώ έτσι το βλέπω και δεν αναφέρομαι επίτηδες σε πρόσωπα ούτε καν σε προϊόντα σε αυτό το post.

Ρε παίδια από πότε έχει καθιερωθεί ότι τα ipad ρίχνουν γκόμενες?? Τι μπούρδες είναι αυτές?

Κυκλοφόρησε μια βρώμα ότι "κάθονται-με-ikati",αλλά πρώτον με ένα τζινάκι πηδάς καλύτερες (άσχετα αν και τα δύο μέρη δεν μπορούν να εκτιμήσουν επαρκώς την αξία του ikati) και δεύτερον και χειρώτερο αυτοί που έχουν ikati είναι γκέουλες (μαζί και γω,έχω 3GS:devil:),οπότε μόνο για κράχτη μπορούν να ρίξουν γκόμενα...

lol

Θα ήθελα και εγώ ένα τέτοιο, αλλά θα πάρω όταν αυξήσουν τον χρόνο της μπαταρίας, ένα πρόβλημα που φαίνεται να αγνοούν..

Μάλλον έτσι παραδέχονται και οι ίδιοι ότι το target base τους είναι entertainment και όχι business people.

Πάντα υπάρχει περιθώριο βελτίωσης, όμως στις πόσες ώρες θα ήσουν ευχαριστημένος για να το χαρακτηρίσεις business; Τα features και το λειτουργικό νομίζω μπορούν να χαρακτηρίσουν τη συσκευή και όχι η μπαταρία, που αυτή τη στιγμή προσφέρει 2πλάσια αυτονομία από ένα netbook...

apos, για τα ερωτήματα που έθεσες σε προηγούμενο ποστ σου, φπα και vat πληρώνουν όλοι οι καταναλωτές σε όλες τις χώρες του κόσμου και στην Αμερική. Το ίδια ισχύει και για τα τελωνεία και για το κόστος του εκτελωνισμού. Όταν λοιπόν μία συσκευή παράγεται στην Κίνα και από εκεί εισάγεται στην Αμερική, ανεξάρτητα αν αυτή η εταιρεία ανήκει στην apple (ή στην οποιαδήποτε apple), θα πληρώσει για να τα περάσει από το τελωνείο όπως και στην τελική τιμή θα μπει το φπα (vat) το οποίο θα πάρει από τους καταναλωτές και θα αποδώσει στο κράτος.

Αυτό λοιπόν που είπα και ίσως σε μπέρδεψε ήταν το ότι από την στιγμή που στα Ευρωπαϊκά κράτη υπάρχει μία διακύμανση στο φπα-vat/τελωνεία θα μπορούσαν τα προϊόντα να εισάγονται στην χώρα εκείνη που θα επιβάρυνε το λιγότερο δυνατό τις τιμές τους και σε συνδυασμό με το κόστος των μεταφορικών αυτά τα προϊόντα στην συνέχεια θα αποστέλλονταν στους πολίτες των άλλων ευρωπαϊκών χωρών χωρίς να ξαναπερνάνε από το τελωνείο.

Τώρα για τις συγκρίσεις που έκανες στα προϊόντα, μεταξύ amazon και δικών μας καταστημάτων... σε προτρέπω να κάνεις την ίδια σύγκριση με το amazon.co.uk για να έχεις μία κοινή βάση σύγκρισης. :-)

Τέλος, για τους όσους υποστηρίζουν ότι η αγορά θα πρέπει να αφεθεί στην αυτορύθμισή της (κάτι τέτοιο έλεγε και ένα παιδοβούβαλο που είχαμε για πρωθυπουργό πριν μερικά χρόνια και τελικά έφυγε κακήν κακώς με την ουρά στα σκέλια και έκτοτε ούτε φωνή, ούτε ακρόαση) και κατά πόσο αυτή είναι εφικτή να επιτευχθεί από τις ίδιες τις εταιρίες... το προδίδει η ύπαρξη της FTC και των αντίστοιχων επιτροπών ανταγωνισμού ανά τον κόσμο!!! Το πως τώρα αυτές λειτουργούν και με τι σκεπτικό ρίχνουν τις καμπάνες... εύκολα αντιλαμβανόμαστε ότι όπως το χρήμα διαφθείρει τους πολιτικούς και τους δικαστικούς έτσι θα διαφθείρει τα πάντα στο πέρασμά του προκειμένου να αυξηθούν τα κέρδη τους... εις βάρος ποιων... μή με ρωτήσετε, δεν μπορώ να το γνωρίζω... :lol: :rolleyes: (αν και πλησιάζει το Πάσχα οπότε και κάποιες υποψίες δημιουργούνται)

• Super Moderators

apos, για τα ερωτήματα που έθεσες σε προηγούμενο ποστ σου, φπα και vat πληρώνουν όλοι οι καταναλωτές σε όλες τις χώρες του κόσμου και στην Αμερική.

Μαθαίνουμε λοιπόν κάτι που δεν το ξέρουν ούτε οι ίδιοι οι Αμερικάνοι: οι ΗΠΑ έχουν ΦΠΑ! Και VAT!! (που είναι το ίδιο πράγμα: value-added tax=φόρος προστιθέμενης αξίας).

Κι όχι μόνο αυτό, ΟΛΕΣ οι χώρες του κόσμου έχουν ΦΠΑ ΚΑΙ VAT!!!

Μάλιστα... :)

Το ίδια ισχύει και για τα τελωνεία και για το κόστος του εκτελωνισμού. Όταν λοιπόν μία συσκευή παράγεται στην Κίνα και από εκεί εισάγεται στην Αμερική, ανεξάρτητα αν αυτή η εταιρεία ανήκει στην apple (ή στην οποιαδήποτε apple), θα πληρώσει για να τα περάσει από το τελωνείο όπως και στην τελική τιμή θα μπει το φπα (vat) το οποίο θα πάρει από τους καταναλωτές και θα αποδώσει στο κράτος.

Ακόμη κι αν αγνοούμε τι είναι ΦΠΑ, ας λάβουμε εδώ υπ' όψιν μας το προνομιακό καθεστώς που απολαμβάνει η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας στις ΗΠΑ, ως Most Favored Nation για τις εμπορικές συναλλαγές.

Κι ας αντιληφθούμε επιτέλους ότι άλλη η εισαγωγή και διαφορετικό το δασμολόγιο που πληρώνει μια επιχείρηση όταν κάνει μαζική εισαγωγή κι άλλα τα τέλη που πληρώνει ένας ιδιώτης.

Αυτό λοιπόν που είπα και ίσως σε μπέρδεψε ήταν το ότι από την στιγμή που στα Ευρωπαϊκά κράτη υπάρχει μία διακύμανση στο φπα-vat/τελωνεία θα μπορούσαν τα προϊόντα να εισάγονται στην χώρα εκείνη που θα επιβάρυνε το λιγότερο δυνατό τις τιμές τους και σε συνδυασμό με το κόστος των μεταφορικών αυτά τα προϊόντα στην συνέχεια θα αποστέλλονταν στους πολίτες των άλλων ευρωπαϊκών χωρών χωρίς να ξαναπερνάνε από το τελωνείο.

Εδώ να υποθέσω ότι αγνοούμε την ύπαρξη του Ενιαίου Δασμολόγιου, το οποίο υφίσταται από το 1968; Και τι σχέση έχουν τα τελωνεία με τον ΦΠΑ; Δεν είναι κάτι διαφορετικό;

Ή μήπως ο καπιταλισμός τα κάνει όλα ίδια;

Καλό επίσης είναι να έχουμε υπ' όψιν μας την ευρωπαϊκή νομοθεσία για το ΦΠΑ (δεν ξέρω για την Αμερικάνικη, ίσως είναι διαφορετική...) που ορίζει ότι ο ΦΠΑ εισπράττεται στη χώρα στην οποία παρέχεται η υπηρεσία ή πωλείται το προϊόν, εφ' όσον ο πωλητής έχει φορολογική παρουσία στη χώρα πώλησης της υπηρεσίας ή του αγαθού. Όπως για παράδειγμα η Amazon, που έχει ελληνικότατο ΑΦΜ και εισπράττει ελληνικότατο ΦΠΑ 23% (μια που το amazon.co.uk αναφέρθηκε ως παράδειγμα...).

Που σημαίνει ότι ακόμη κι αν ο Βάγγος ο μάγκας ο καραμπουζουκλής εισάγει το iPad2 (γιατί περί αυτού πρόκειται το παρόν topic, ας μη γελιόμαστε, σε άλλα προϊόντα δεν κάνουμε τέτοιες αναλύσεις, μόνο στο "κακό" iPad2...) από το Ηνωμένο Βασίλειο που έχει ΦΠΑ μικρότερο από την Ελλάδα, εδώ θα το πουλήσει με 23%. Αναγκαστικά.

Αυτά περί οικονομικών, για να μη γράφουμε ό,τι θέλουμε. ;)

:lol:

Έχεις πολύ πλάκα φίλε μου!!!

Δεν σου έκανε εντύπωση η αναφορά μου στην επόμενη παράγραφο όταν έγραφα φπα-vat/τελωνεία;;; Γιατί για να αναφερθώ στην παρένθεση "φπα (vat)" μάλλον εκεί δεν χρειάζεται καν να πω ότι εννοείται...

http://en.wikipedia.org/wiki/Value_added_tax

Πες μου τώρα αν εσύ αγοράσεις ένα προϊόν από την πχ Κύπρο, θα πληρώσεις εκτελωνιστικά; Τί ΦΠΑ θα έχει προστεθεί στο προϊόν; :-)

Τώρα το τι σχέση έχει το φπα με τα όποια εκτελωνιστικά... αν πρόσεχες έστω και λίγο τα όσα έχουν αναφερθεί στο thread θα έβλεπες ότι εκεί αποδίδουν κάποιοι την διαφορά στην τιμή, η οποία διαφορά ξεπερνά το 1,4 της ισοτιμίας ευρώ/δολαρίου!!!

• Super Moderators

Έχεις πολύ πλάκα φίλε μου!!!

Δεν σου έκανε εντύπωση η αναφορά μου στην επόμενη παράγραφο όταν έγραφα φπα-vat/τελωνεία;;; Γιατί για να αναφερθώ στην παρένθεση "φπα (vat)" μάλλον εκεί δεν χρειάζεται καν να πω ότι εννοείται...

http://en.wikipedia.org/wiki/Value_added_tax

Πες μου τώρα αν εσύ αγοράσεις ένα προϊόν από την πχ Κύπρο, θα πληρώσεις εκτελωνιστικά; Τί ΦΠΑ θα έχει προστεθεί στο προϊόν; :-)

Λυπάμαι που θα στο πω αλλά, εδώ και καιρό, πολλά έχουν πάψει να μου κάνουν εντύπωση. :(

Έτσι δεν μου κάνει εντύπωση που, για μία ακόμη φορά, μπερδεύεις το ΦΠΑ και το τελωνείο. Θεωρείς ότι αν αγοράσεις κάτι από την Κύπρο δεν θα πληρώσεις ΦΠΑ.

Η πλάκα συνεχίζεται. :P

Καλά το αν αποσπασματικά βλέπεις την κάθε μία λέξη οπότε προς χάριν του δέντρου χάνεις το δάσος και σε τι βαθμό σε οδηγεί σε αυτό η εμπάθειά σου, σου το ξαναείπα και δεν σε κρίνω εγώ αλλά αυτοί που διαβάζουν τα γραφόμενά σου... :lol:

Βιάστηκες τόσο πολύ να κάνεις το ποστ που θεώρησες άξιο αναφοράς να σταθείς σε ένα "και" μου το οποίο παρακάτω ερμηνεύεται ως "και αντιστοίχως" και όλα αυτά για να έχεις κάτι να πεις, κάπου να πατήσεις!!!

Δεν μου είπες όμως πως εσύ δικαιολογείς (1) το 40% της διαφοράς της ισοτιμίας που εξανεμίζεται, ούτε (2) τι ΦΠΑ θα πληρώσεις σε ένα προϊόν που παραγγέλνεις από την Κύπρο, ούτε (3) αν θα πληρώσεις εκτελωνιστικά για να το παραλάβεις, ούτε (4) φυσικά από την στιγμή που η ίδια η αγορά αυτορυθμίζεται, γιατί χρειάζονται οι επιτροπές ανταγωνισμού, όπως πχ η FTC;

Δες και τι ωραία που στις αρίθμησα ώστε να μην ξεχάσεις να απαντήσεις σε κάποια. :-)

• Super Moderators

Λυπάμαι πολύ που σε στεναχωρώ και με βλέπεις ως εμπαθή έναντί σου. Στην πραγματικότητα, αισθανόμαστε μαθητές σου, γιατί τα σεντόνια που γράφεις εδώ (και σε όλα τα threads της Apple - και ΜΟΝΟ της Apple!) για τον κακό καταναλωτισμό και τον κακό καπιταλισμό, μόνο ως διδαχές τα διαβάζουμε, εμείς οι ταπεινοί.

Δίδαξέ μας λοιπόν:

1. Έχουν οι ΗΠΑ φόρο προστιθέμενης αξίας (είτε ως ΦΠΑ είτε ως VAT);

Ναι ή όχι;

2. Έχουν ΟΛΕΣ οι χώρες του κόσμου ΦΠΑ;

Ναι ή όχι;

3. Τι σχέση έχει ο ΦΠΑ με τους δασμούς του τελωνείου;

α. Καμία β. Καμία απολύτως γ. Είναι όργανα του παγκόσμιου ιμπεριαλισμού.

4. Αλήθεια, μπορούμε να εισάγουμε κάτι από άλλη χώρα της ΕΕ που έχει μικρότερη δασμολογία από εμάς και μετά να το φέρουμε εδώ;

Ή ισχύει κάποιο μυθικό "Ενιαίο Δασμολόγιο" που αποτρέπει μια χώρα της ΕΕ να έχει ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ δασμολογική μεταχείριση από τις υπόλοιπες;

5. Αν αγοράσω κάτι από την Κύπρο, θα πληρώσω ΦΠΑ;

Μαζί με τελωνείο ή άνευ;

Καλή συνέχεια. :P

(1),(2) -> http://en.wikipedia.org/wiki/Value_added_tax το πως το αποκαλούν είναι αδιάφορο, το θέμα είναι κατά πόσο επιβαρύνει τις τιμές, τόσο που να δικαιολογούν αυτή την 40% διαφορά που προκύπτει από την ισοτιμία.

(3) Στο έγραψα και στο προηγούμενο ποστ μου αλλά φαίνεται δεν το είδες. Όπως λοιπόν αναφέρω και παραπάνω αυτά τα ποσά επιβαρύνουν την τελική τιμή την οποία καλείται να πληρώσει ο καταναλωτής.

(4),(5) Αυτά θα πρέπει να τα απαντήσεις εσύ, δλδ όχι το κατά πόσο θα πληρώσεις ΦΠΑ αλλά τι ποσοστό θα είναι αυτός, όπως και αν θα πληρώσεις εκ νέου εκτελωνιστικά για να παραλάβεις ένα προϊόν που έχει εισαχθεί πχ στην Κύπρο.

Το ποιος είναι ταπεινός και ποιος συμπεριφέρεται ως υπερόπτης συνεχίζεις να το αποδεικνύεις ή έστω να το επιδεικνύεις, όπως και συνεχίζεις την ακατάσχετη συκοφαντία σου ενώ σου έχω ήδη απαντήσει σε προηγούμενο ποστ μου και πέρα όλων αυτών εξακολουθείς να οδηγείς εκτός θέματος το thread και είσαι και smod τρομάρα σου... :lol: :lol: :lol:

Μετά περιμένεις από τους άλλους να σεβαστούν τους κανόνες... που εξακολουθούν να υπάρχουν ποστ που κάποιοι εμμέσως πλην σαφώς αποκαλούν άλλα μέλη από μαλάκες έως σπασαρχίδες (με @ αντί για άλφα για να κρατούν και ένα δήθεν επίπεδο κοσμιότητας) αλλά ξέχασα, αυτά δεν προσβάλουν ούτε θίγουν τους κανόνες του forum, με αυτά συμφωνούν οι διαχειριστές που τα διαβάζουν!!! :rolleyes:

• Super Moderators

Έχασες το χιούμορ σου και επιτίθεσαι προσωπικά.

Δεν θα σε ακολουθήσω στον κατήφορό σου, για μία ακόμη φορά. :)

Περιέργως μάλιστα, τώρα αναφύονται και τα παράπονά σου για το χαλαρό moderation. Όταν αφορά τους άλλους είμαι ελαστικός, όταν αφορά εσένα, είμαι εμπαθής. Κι όλα αυτά που "καταγγέλεις" δεν τα'χουμε δει ποτέ σε report σου. Είσαι υπεράνω, φαίνεται. :)

Καλή κατρακύλα και χαιρέτα μου τον ΦΠΑ στο Αμέρικα. :D

(ο οποίος φυσικά επιβαρύνει μόνο τα προϊόντα της Apple, εξ ου και η συνεχής ενασχόλησή σου με το ζήτημα στο παρόν θέμα και σε κανένα άλλο...)

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...