Προς το περιεχόμενο

Στήσιμο Weave server (Firefox 4 sync server) σε debian pc


Errik

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα!

Όποιος έχει δοκιμάσει τον ff4 θα έχει πάρει χαμπάρι την εξαιρετική λειτουργία που προσέθεσαν για συγχρονισμό bookmarks, passwords ακόμα και tabs. Το θέμα είναι οτι θέλω να αποφύγω να σώζω τόσο ευαίσθητα δεδομένα σε άλλον server πέρα από τον δικό μου, έστω και σε κρυπτογραφημένη μορφή. Για αυτόν τον λόγο και ενώ ήταν εξαιρετική η ευκολία των foxmarks κτλ, τα απεφευγα όσο μπορούσα. Θέλω να έχω τον έλεγχο των προσωπικών δεδομένων μου και των κωδικών μου.

 

Η ουσιά είναι οτι θέλω να στήσω τον weave server στο linux box μου. θέλω κρυπρογραφημένο συγχρονισμό με ssl όταν είμαι σε εξωτρικά δίκτυα και γενικότερα να γίνει ένα σωστό στήσιμο. Με ψάξιμο που έκανα, δεν βρήκα κάποια άκρη για ένα καλό how to βήμα προς βήμα. Βρήκα μόνο αποσπασματικά πράγματα, παλιότερες εκδόσεις του sync server και sync server με απενεργοποιημένη την κρυπτογραφήση. Ξέρετε/ μπορείτε να προτείνετε κάπου να αρχίσω; Δεν θα πρέπει να είναι πολύ δύσκολο, απλά χωρίς να έχεις ένα καλό μπούσουλα δεν γίνεται δουλεία...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το Mozilla foundation σε κάποιο Wiki προτείνει το setup του minimal server (https://wiki.mozilla.org/Labs/Weave/Sync/1.0/Setup).

Χωρίς να έχω διαβάσει όλο το άρθρο ούτε να έχω ασχοληθεί με το θέμα ποτέ ρίξε μιά ματιά σε αυτό το blog:

http://tobyelliott.wordpress.com/2009/09/11/weave-minimal-server/

Μπορεί το άρθρο να είναι παλιό αλλά το link που έχει παρακάτω για να κατεβάσεις το tarball που χρειάζεσαι έχει ημερομηνία 23/3/2011.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...