Προς το περιεχόμενο

Σύνθεση - Αγορά pc.

slimpower

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους,

Πρώτη άναρτηση στο forum το θέμα γνωστό και η βοήθεια των synth-masters απαραίτητη !

Η επιλογή μου έχει ως εξής:

CPU :INTEL CORE I5-2500 3.30 GHZ LGA1155 - BOX

MOBO:INTEL BLKDH67CLB3 BULK

RAM :KINGSTON KHX1333C7D3K2/4GX DDR3 4GB (2X2GB) PC10666 1333MHZ HYPERX GENESIS DUAL CHANNEL KIT

HDD1:KINGSTON SV100S2D/64G SSDNOW V100 64GB DESKTOP BUNDLE

HDD2:WESTERN DIGITAL WD5000AAKX 500GB CAVIAR BLUE SATA3

DVDR:SONY OPTIARC AD-7260S DVD-RW BLACK BULK

PSU :CORSAIR CMPSU-500CX BUILDER SERIES 500W

CASE:ASUS VENTO TA-M21 BLACK

Επέλεξα Sandybrige διότι το pc θα είναι σχεδόν αποκλειστικά για χρήση εφαρμογών γραφείου, κυρίως του Adobe Acrobat SDT 10 για διαχείρηση μεγάλου όγκου αρχείων PDF-WORD, ταινίες για ξεκούραση και διαχείρηση οικιακών video-fhoto.

Η αγορά θα γίνει από ένα κατάστημα (στη σύνθεση αυτή e-shop) προκειμένου να γίνει και η συναρμολόγηση και το budget είναι 650-700 ευρώ.

Λειτουργικό σύστημα θα χρησιμοποιήσω windows 7 / ultimate 64

Παρακαλώ πολύ για διορθώσεις επισημάνσεις και σαφώς για τις προτάσεις σας :)

Δημοσ.

Οπως βλεπω την συνθεση δεν βλεπω κατι λαθος αν και σε μνημες η kingston δεν ειναι οπως ηταν παντως θα προτεινω corsair ( http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/RAM/Corsair-Value-Select-4GB-Kit-DDR3-1333-2-x-2GB-PC3-10666-CMV4GX3M2A1333C9.htm ) ή geil( http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/RAM/GEIL-VALUE-4GB-DDR3-1600-RAM-KIT-PC3-12800-8-8-8-28-GV34GB1600C8DC.htm )

απο gpu δεν αναφερεις κατι αρα να φανταστω θα βολευτεις με on-board?

Δημοσ.

Δεν βλέπω κάτι λάθος αλλά θα μπορούσες να κανείς μικρές αλλαγές.

Προσωπικά θα αγόραζα το i5 2500K (για 7ευρο παραπάνω) για να μπορείς να κανείς OC.

Αλλά για να μπορείς να κανείς OC πρέπει να πας σε P67 μητρική σαν τη INTEL BOXDP67BAB3 RETAIL για 15 εύρο επιπλέον.

Επίσης θα αγόραζα το Seagate 7200.12 ST31000528AS 1TB HDD 3.5" για 16 εύρο επιπλέον (διπλάσια χωρητικότητα + ανάλογες επιδόσεις)

Το PSU είναι μεγάλο για το σύστημα που έχεις στήσει, ειδικά χωρίς κάρτα γραφικών. Το CORSAIR CMPSU-430CX BUILDER SERIES 430W είναι 12 εύρο λιγότερα και σου φτάνει.

Συνολικά δίνεις 26ευρο επιπλέον.

Επίσης θα σου πρότεινα να το φτιάξεις μόνος σου.

Είναι καλή εμπειρία και δε πρόκειται να σου πάρει πάνω από κάνα δυο ώρες.

Ίσως γλιτώσεις και μερικά λεφτά;

Δημοσ.

Δεν βλέπω κάτι λάθος αλλά θα μπορούσες να κανείς μικρές αλλαγές.

Προσωπικά θα αγόραζα το i5 2500K (για 7ευρο παραπάνω) για να μπορείς να κανείς OC.

Αλλά για να μπορείς να κανείς OC πρέπει να πας σε P67 μητρική σαν τη INTEL BOXDP67BAB3 RETAIL για 15 εύρο επιπλέον.

Επίσης θα αγόραζα το Seagate 7200.12 ST31000528AS 1TB HDD 3.5" για 16 εύρο επιπλέον (διπλάσια χωρητικότητα + ανάλογες επιδόσεις)

Το PSU είναι μεγάλο για το σύστημα που έχεις στήσει, ειδικά χωρίς κάρτα γραφικών. Το CORSAIR CMPSU-430CX BUILDER SERIES 430W είναι 12 εύρο λιγότερα και σου φτάνει.

Συνολικά δίνεις 26ευρο επιπλέον.

Ίσως γλιτώσεις και μερικά λεφτά;

διατηρω καποιες αμφιβολιες HDD seagate θεωρω την WD πιοα ξιοπιστη για αυτο κ κατεχει το 70% τησ παγκοσμιας αγορας.

2)οσον αφορα τον επεξεργαστη ο φιλος δεν θελει exteme πραγματα και δεν βλεπω το λογο να παρεις cpu me o/c

capability.

τελος συμφωνω μαζι σου στο τροφοδοτικο εις αναμονη του author για το αν θα βαλει gpu ή θα παει σε onboard.

Δημοσ.

διατηρω καποιες αμφιβολιες HDD seagate θεωρω την WD πιοα ξιοπιστη για αυτο κ κατεχει το 70% τησ παγκοσμιας αγορας.

2)οσον αφορα τον επεξεργαστη ο φιλος δεν θελει exteme πραγματα και δεν βλεπω το λογο να παρεις cpu me o/c

capability.

τελος συμφωνω μαζι σου στο τροφοδοτικο εις αναμονη του author για το αν θα βαλει gpu ή θα παει σε onboard.

Προς το παρόν μου αρκεί η on-board, ίσως αργότερα να χρειαστεί να προσθέσω gpu και συγκεκριμένα σκέφτομαι κάτι τέτοιο : ASUS ENGTS450 DIRECTCU/DI/1GD5 1GB PCI-E RETAIL κυρίως για επεξεργασία χαρτογραφικού υλικού.

Συμφωνώ μαζί σου για την WD όμως το e-shop δεν έχει διαθέσιμη.

Αγαπητέ YannisNeos, σίγουρα είναι πολύ καλύτερα να γνωρίζεις από μέσα το σύστημα, παρόλα αύτα όμως δεν έχω αρκετό χρόνο για να αφιερώσω, γιαυτό θέλω να είναι plug and forget καθώς θα το χρησιμοποιήσω ως συμπληρωματικό στη δουλεία μου (δυστυχώς για μένα δουλεύω και στο σπίτι).

Πάντως σωστά εντοπίσατε τον προβληματισμό μου για το τροφοδοτικό.

Δημοσ.

slimpower ορίστε και από μένα μια πρόταση από αυτό το μαγαζί http://www.visionstudio.gr/

post-178948-0-53850400-1300977026_thumb.png

Πολύ καλή σύνθεση.

Το Samsung Spinpoint F3 από προσωπική μου άποψη είναι ότι καλύτερο έχει να προσφέρει η αγορά από θέμα απόδοση/τιμή/αξιοπιστία αν βέβαια μπορείς να τη βρεις στο e-shop.

Δεν νομίζω να χρειάζεται cooler εφόσον ο επεξεργαστής παρέχει ένα και είναι αρκετά καλό.

Και τέλος η Intel όντως παρέχει καλύτερα SSD.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...