Προς το περιεχόμενο

Astra 28.2 Εγκατασταση

agipaok

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ποιο λινκ ειναι αυτο που πηρες τη φωτογραφια βρε midi?

http://www.satbeams.com/footprints

Στην πανω οριζοντια μπαρα βαζεις μοιρες, και στην απο κατω μπαρα το beam που σε ενδιαφερει. Αν εισαι εντος beam πιανεις ανετα με 75-80cm πιατο. Αν εισαι εκτος, εξαρταται απτην αποσταση.

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

ποσα μετρα πιάτο? και πια 350? FTA?

wave frontier T90.Ε δεν ξέρω ποια είναι fta.Σπάνια βλέπω κάτι εκεί.παλιά έβλεπα cl και πριμέρα αλλά τώρα τα πιάνω και αλλού.

για να πιάσεις όλο τον 28.2 θες 2.5 μέτρα πιάτο και όχι σε όλη την Ελλάδα.

Δημοσ.

Ναι με ενα πιατο γυρω στο 1μετρο. Κεντραρεις astra και παρακεντρα hotbird. Το πολυ πολυ να χανεις ελαχιστα καναλια του 19 αλλα μικρο το κακο.

Δημοσ.

Οποτε χρειαζομαι 1 πιατο , 2 lnb .... και μετα ? για να τα βλεπω στον ιδιο αποκωδικοποιητη?

Δημοσ.

Tην ειδικη βαση για να τοποθετησεις 2 LNb στο ιδιο πιατο.

Disecq switch 2in x 1out

Αναλογως την εγκατασταση πιθανως να θες και κανα line amplifier (γιατι με κανονικο amplifier περιπλεκεται η κατασταση).

Και τεχνικο να σου περασει καλωδια και να σου εγκαταστησει-ρυθμισει-μετρησει κλπ πιατο/αποκωδικοποιητη.

Δημοσ.

παντως μονο για τον hotbird το εκανα μονος μου ... λες να μην τα καταφερω να βαλω και τους 2 θα ειναι δυσκολο ?

Δημοσ.

παντως μονο για τον hotbird το εκανα μονος μου ... λες να μην τα καταφερω να βαλω και τους 2 θα ειναι δυσκολο ?

Το ηταν ηδη στημενο το πιατο, η το εβαλες εσυ και με δοκιμες επιασες;

Αν βαλεις οπως εισαι τον astra παρακεντρα, πιθανως να πιασεις ευκολα.

Αλλα αν ειναι να βαλεις κεντρο τον astra πρεπει να μετακινησεις ελαφρα το πιατο προς τα αριστερα, οποτε εκει μπορει να παιδευτεις αρκετα.

Αμα πιανουν τα χερια σου, τιποτε δεν ειναι δυσκολο.

Δημοσ.

Το ηταν ηδη στημενο το πιατο, η το εβαλες εσυ και με δοκιμες επιασες;

Αν βαλεις οπως εισαι τον astra παρακεντρα, πιθανως να πιασεις ευκολα.

Αλλα αν ειναι να βαλεις κεντρο τον astra πρεπει να μετακινησεις ελαφρα το πιατο προς τα αριστερα, οποτε εκει μπορει να παιδευτεις αρκετα.

Εκτος απο αυτο πρεπει να το σηκωσει και πιο ψηλα και να αλλαξει skew στο LNB. Γιατι αν ψαχνει με το ιδιο η χαμηλοτερο elevation (γωνια ανυψωσης) τον astra θα ψαχνει κανα 3ημερο μεχρι να τον πιασει:P

Αμα πιανουν τα χερια σου, τιποτε δεν ειναι δυσκολο.

Αν εχει πεδιομετρο και καποιες γνωσεις ναι. Αν οχι, θα τον πιασει στην τυχη σε καποια φαση, αλλα οποτε βρεχει/εχει συννεφια, ακομα και με καλο καιρο ισως, θα τρωει freezes σε εναν απτους 2 δορυφορους, αν οχι και στους 2. Ασε που ειναι πολυ πιθανο πανω στο σφιξιμο να χασει τους δορυφορους του και να ξεσφιγγει και να τους ξαναψαχνει.

Γενικα η παρακεντρη στοχευση με ενα πιατο δεν ειναι τοσο απλη υποθεση και καλο ειναι να μη γινεται με τις ενδειξεις ενος τυχαιου τηλεοπτικου δεκτη/αποκωδικοποιητη.

Δεν ειναι κακο να δοκιμασει παντως, πρωτου καλεσει τεχνικο:)

Δημοσ.

Εκτος απο αυτο πρεπει να το σηκωσει και πιο ψηλα και να αλλαξει skew στο LNB. Γιατι αν ψαχνει με το ιδιο η χαμηλοτερο elevation (γωνια ανυψωσης) τον astra θα ψαχνει κανα 3ημερο μεχρι να τον πιασει:P

Αν εχει πεδιομετρο και καποιες γνωσεις ναι. Αν οχι, θα τον πιασει στην τυχη σε καποια φαση, αλλα οποτε βρεχει/εχει συννεφια, ακομα και με καλο καιρο ισως, θα τρωει freezes σε εναν απτους 2 δορυφορους, αν οχι και στους 2. Ασε που ειναι πολυ πιθανο πανω στο σφιξιμο να χασει τους δορυφορους του και να ξεσφιγγει και να τους ξαναψαχνει.

Γενικα η παρακεντρη στοχευση με ενα πιατο δεν ειναι τοσο απλη υποθεση και καλο ειναι να μη γινεται με τις ενδειξεις ενος τυχαιου τηλεοπτικου δεκτη/αποκωδικοποιητη.

Ενα δικιο το 'χεις, εγω μιλησα με βαση τις δικες μου γνωσεις, που 10 χρονια τωρα, με το χερι δοκιμαζω και φτιαχνω τα πιατα μου :rolleyes:

Για εναν αρχαριο, σιγουρα θα ειναι βασανο.

Δημοσ.

19

Ε τοτε λογικο ειναι, ο 19 ειναι ευκολος για την Ελλαδα, αλλα μιλουσαμε για τον 28 προηγουμενως που ειναι αρκετα δυσκολοτερος και θελει μεγαλυτερο πιατο ;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...