Προς το περιεχόμενο

Media Markt Απίστευτο & πρωτοφανές περιστατικό

jumaru17

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 79
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Bασικά είναι θέμα οπτικής :

Απ' τη μεριά του απλού και καταϊδρωμένου καταναλωτή, το άδικο το έχει ο μπακαλάκος που στήνει καραούλι έξω απ' τα προσφορατζίδικα.

Απ' τη μεριά του και καλά πεφωτισμένου καταναλωτή, το άδικο το έχει όχι ο μπακάλης που πουλάει, αλλά το ζώον που πάει και αγοράζει.

Απ' τη μεριά της τελευταίας τρύπας του ζουρνά-μεταπράτη, που προσπαθεί να κρατήσει την τρυπούλα του με νύχια και με δόντια, το άδικο το έχει ο χονδρομπακάλης που έμμεσα ή άμεσα τον εξοντώνει αφ' ενός με τον αθέμιτο ηθικά ανταγωνισμό του (κάτι σαν το σταντ πόκερ), αφ' ετέρου δε του απαγορεύει να γλύψει κι αυτός κανένα κοκκαλάκι.

Απ' τη μεριά του λαμόγιου-προσφοροπνίχτη-τσακαλόμαγκα που κοιμάται ελάχιστα διότι είναι συνεχώς στη γύρα για προσφορές που αγοράζει χονδρικότατα και πουλάει μαζικότατα, το άδικο το έχει ο χοντρομπακάλης που του βάζει φρένο σε μια ελεύθερη αγορά.

Απ' τη μεριά του χονδρομπακάλη το δίκιο το έχει αυτός, όπως και τον νόμο με το μέρος του (είναι αυτό που λένε περί Χρυσού Κανόνα : όποιος έχει τον χρυσό, φτιάχνει και τους κανόνες).

Απ' τη μεριά του κράτους το άδικο το έχουν όλοι οι παραπάνω, γιατί ανάθεμα κι αν κανείς ποτέ τους υπήρξε απόλυτα συνεπής στις φορολογικές του υποχρεώσεις.

Απ' τη μεριά του παρατηρητή, το φταίξιμο το έχει πάντα κάποιος απ' τους εμπλεκόμενους.

Δημοσ.

μια ψιλο-οφτοπικ απορία που έχω είναι, αν αγοράσω εγώ ένα προιον από κάποιο μαγαζί το οποίο το προμηθεύτηκε από μια αλυσίδα καταστημάτων. Η εγγύηση μου απο πότε ξεκινάει να μετράει;

Δημοσ.

μια ψιλο-οφτοπικ απορία που έχω είναι, αν αγοράσω εγώ ένα προιον από κάποιο μαγαζί το οποίο το προμηθεύτηκε από μια αλυσίδα καταστημάτων. Η εγγύηση μου απο πότε ξεκινάει να μετράει;

Από την ημέρα που το αγόρασες. Την εγγύηση σου την παρέχει ο (τελικός) πωλητής.

Δημοσ.

Από τότε που κόπηκε η απόδειξη/τιμολόγιο απο τον μεταπωλητή. Βέβαια η αντιμετώπιση (σε περίπτωση βλάβης) θα είναι πανομοιότυπη είτε το αγοράσεις απο το πολυκατάστημα, είτε απο τον μεταπωλητή ... το πολύ πολύ να σου βρουν το τηλέφωνο του service στην Ελλάδα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...