Advertisement Advertisement Προς το περιεχόμενο

Media Markt Απίστευτο & πρωτοφανές περιστατικό

jumaru17

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρε παιδιά άμα ο άλλος θέλει να δικαιολογήσει τα έξοδα του, αν γουστάρει ζητάει τιμολόγιο και σε μπουρδέλο!

• Απαντ. 80
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Γιατί δε γίνεται; Για ό,τι πληρώσεις δεν θες και απόδειξη/τιμολόγιο;

Δημοσ.

Γιατί δεν μας λέει και το μαγαζί του φίλου του να γνωρίζουμε ποιοι αγοράζουν όλες τις προσφορές και τις πουλάνε ακριβότερα; Αλλά βέβαια, μόνο ο "αθέμιτος ανταγωνισμός" πείραξε τον TS.

Εννοείται βέβαια πως η άρνηση πώλησης σε ιδιώτη (λιανική) απαγορεύεται και από το σύνταγμα.

Δημοσ.

Γιατί δεν μας λέει και το μαγαζί του φίλου του να γνωρίζουμε ποιοι αγοράζουν όλες τις προσφορές και τις πουλάνε ακριβότερα; Αλλά βέβαια, μόνο ο "αθέμιτος ανταγωνισμός" πείραξε τον TS.

Εννοείται βέβαια πως η άρνηση πώλησης σε ιδιώτη (λιανική) απαγορεύεται και από το σύνταγμα.

Το καταλαβαίνεις ότι έχεις την επιλογή να μην ψωνίσεις από το πιο ακριβό μαγαζί έτσι; Γενικότερα.

Δημοσ.

Εσύ καταλαβαίνεις πως οι προσφορές γίνονται για να επωφελούνται οι καταναλωτές και όχι για να το παίζουν έξυπνοι άλλοι έμποροι;

Δημοσ.

Εσύ καταλαβαίνεις πως οι προσφορές γίνονται για να επωφελούνται οι καταναλωτές και όχι για να το παίζουν έξυπνοι άλλοι έμποροι;

Ειναι γενικοτερο το φαινομενο, διοτι απο τη στιγμη που ειναι ελευθερη αγορα, δεν υπαρχει εννιαια τιμη αγορας.

Οποτε ενα μικρο μαγαζι, πολλες φορες αγοραζει σχεδον οσο πουλαει μια αλυσιδα.

Επισης οι προσφορες δε γινονται για να επωφεληθουν οι καταναλωτες, στα @@ τους μας εχουν γραμμενους, οι προσφορες γινονται για ξεστοκαρισμα, ειτε γιατι το προιον ειναι καιρο στο ραφι, ειτε γιατι πετυχαν μια καλη τιμη αλλα με μεγαλη ποσοτητα, οποτε και για να μην τους μεινουν στο ραφι και πεσει η τιμη στο μελλον, τα δινουν προσφορα.

Δημοσ.

Έχει μία διαφορά το τι είναι νομικά σωστό και τι είναι ηθικά σωστό. Εγώ δεν θα ήθελα να ψωνίζω από κάποιον που κάνει αυτού του είδους (κατά τη γνώμη μου) απατεωνιά.

Δημοσ.

Παρ'όλα αυτά, μπορείς να μην ψωνίσεις από τους εμπορους που το παίζουν έξυπνοι. Δεν σε ανάγκασε κανείς να αγοράσεις κάτι σε κακή τιμή, ενώ από την άλλη ο "κακός" έμπορος θα χάσει πελάτες λόγω τιμών.

Με λίγα λόγια αν εγώ γουστάρω να παω να ψωνίσω το χ αντικείμενο και δεν το πάρω στην προσφορά αλλά στην πιο ακριβή τιμή της αγοράς, ε σόρρυ δεν είναι ο έμπορος που το παίζει έξυπνος, αλλα εγώ που είμαι μαλάκας.

Δημοσ.

Εγώ δεν είπα τι θα κάνω ή τι δεν θα κάνω. Απλά τονίζω πως κακώς δεν αναφέρεται το όνομα της εταιρίας του έμπορου και μόνο του media markt. Επίσης, ακόμα και αν ήθελα κάποιο άλλο προϊόν που το έχει σε κανονική τιμή αυτός ο έμπορος, δεν θα ήθελα να το αγοράσω από το μαγαζί του λόγω των πράξεών του. Σαν την υπόθεση της system graph που πολλοί είπαν πως δεν θα ξανα αγοράσουν τίποτα από εκεί, ενώ η αρχική υπόθεση αφορούσε την εγγύηση ενός συγκεκριμένου προϊόντος.

Δημοσ.

Εγώ δεν είπα τι θα κάνω ή τι δεν θα κάνω. Απλά τονίζω πως κακώς δεν αναφέρεται το όνομα της εταιρίας του έμπορου και μόνο του media markt. Επίσης, ακόμα και αν ήθελα κάποιο άλλο προϊόν που το έχει σε κανονική τιμή αυτός ο έμπορος, δεν θα ήθελα να το αγοράσω από το μαγαζί του λόγω των πράξεών του. Σαν την υπόθεση της system graph που πολλοί είπαν πως δεν θα ξανα αγοράσουν τίποτα από εκεί, ενώ η αρχική υπόθεση αφορούσε την εγγύηση ενός συγκεκριμένου προϊόντος.

Στο ξαναλεω, εισαι αδικος.

Δυο τιμες αγορας (απο εμπορους) παιζουν στην ελλαδα. Η μια ειναι η τιμη που αγοραζει η αλυσιδα κατευθειαν απο το εξωτερικο. Η αλλη ειναι η τιμη που αγοραζουν ολα τα συνοικιακα μαγαζια, η οποια ως εκ θαυματος, ταιριαζει με την τιμη πωλησης των αλυσιδων. Οποτε ετσι κι αλλιως ολα τα μικρομαγαζα απο τις αλυσιδες ψωνιζουν, δεν ηταν κατι το σπανιο αυτο που εγινε στα mediamarkt. Ολοι απο το e-shop παιρνουν, απο το πλαισιο κλπ. Το οτι μεσα σε ολα που θα παρουν, θα χτυπησουν και τις προσφορες, δεν ειναι λογος για να το κανουμε θεμα.

Δημοσ.

που να δεις να αγοραζει τις κοκα κολες απ το σουπερ μαρκετ που ειναι προσφορα, δλδ λεει πανω στην ετικετα : προσφορα 1,80 πχ και να τις πουλαει στο μπακαλικο του στη κανονικη τιμη (2,10 ) με κομμενη μονο στο συγκεκριμενο σημειο που λεει η ετικετα την προσφορα... :cry:

υποψιν οτι οι τιμες προσφορων δεν ισχυουν για ολους τους πωλητες

ακομα και αν γραφουν -10% αυτες οι προσφορες ειναι για μεγαλα μαγαζια που πουλανε μεγαλες ποσοτητες

πχ γιαουρτι γελαδι 2 και 1 δωρο,και τα πουλαγε στην τιμη των 3.

ρωτησα γιατι γινεται αυτο και μου πε οτι τα παιρνει κανονικα σε τιμη των 3 και οχι των 2. :rolleyes:

οχι οτι αποκλειται να κανουν τετοιες γυφτοκλεψιες,αλλα δεν ειναι παντα τοσο obvious οσο φαινεται

Δημοσ.

Όταν κάναμε "λογιστικά" (δεν θυμάμαι ακριβώς πως λεγόταν το μάθημα) πριν πολλά χρόνια στο σχολείο μας έμαθαν το εξής:

Χονδρική: Αγοράζω χονδρικά (μεγάλη ποσότητα) και φυσικά με τιμολόγιο, άσχετα αν αυτό αφορά υπηρεσία ή προϊόν.

Αγορά με τιμολόγιο: Αγοράζω υπηρεσία ή προϊόν με τιμολόγιο ώστε αυτό να περάσει στα έξοδα της επιχείρησης.

Δεν σημαίνει λοιπόν, ότι αυτός που αγοράζει με τιμολόγιο, αγοράζει χονδρικά.

Χωρίς να παίρνω το μέρος κανενός, οφείλω να αναφέρω ότι ο νόμος απαγορεύει την αδικαιολόγητη άρνηση πώλησης.

Αν δεν κάνω λάθος (ας με διορθώσει ο peradwthe) ο νόμος για αυτά είναι ο 703/77 με τα άρθα 1 & 2 από όσο έψαξα.

Μπορεί ο προμηθευτής να σου αρνηθεί την πώληση, όταν π.χ. εσύ ζητάς πίστωση ή για πολλούς άλλους λόγους. βλέπε σχετικό:

http://www.epant.gr/img/x2/apofaseis/apofaseis392_1_1194338444.pdf

Εδώ η BMW (Intercar) αρνήθηκε την πώληση σε κάποιον και το κέρδισε.

Στην προκειμένη περίπτωση, όταν ο πελάτης ήθελε τιμολόγιο για 2 PS3 ή ότι άλλο, ίσως ήταν δικαιολογημένη άρνηση αλλά το να αρνηθείς σε ιδιώτη να αγοράσει κάτι, σίγουρα είναι αδικαιολόγητο και αθέμιτο.

Εγώ θα έκανα ένα μεγάλο χαμό πάντως.

Δημοσ.

Το καταλαβαίνεις ότι έχεις την επιλογή να μην ψωνίσεις από το πιο ακριβό μαγαζί έτσι; Γενικότερα.

Όταν πάει αυτός που έχει το ακριβότερο μαγαζί και εξαλείφει κατα συρροή τις προσφορές που υπάρχουν στο φθηνότερο μαγαζί, εγώ από που θα αναγκαστώ να πάω να πάρω; Για την ακρίβεια δε θα αγοράσω γιατί εξ΄αρχής με ενδιέφερε το προϊόν στη τιμή της προσφοράς.Επομένως εγώ μένω χωρίς το προιόν και ο άλλος μοσχοπουλάει εκμεταλλευόμενος την υπάρχουσα κατάσταση. Οπότε τα περι επιλογής και τα λοιπά, αφορούν καθαρά τον λανθασμένο συλλογισμό σου (σας). Δε με ενδιαφέρει αν είναι χονδρική, λιανική κτλ. Ξαναλέω ότι έχω βρεθεί πολλές φορές στη δυσάρεστη θέση να πηγαίνω όταν ανοίγουν τα μαγαζιά πρωί πρώι. Και κάποιοι εξυπνάκηδες όπως ο OP να έχουν κατασκηνώσει έξω από το κατάστημα σαν τον Mr. Bean με τον υπνόσακο και τα παραγεμίσματα, πολλές φορές συνεννοημένοι και με τα κολλητάρια τους που δουλεύουν στο κατάστημα, για να αδειάσουν τα ράφια. Υπάρχουν μαγαζιά που απευθύνονται σε εμπόρους κ υπάρχουν μαγαζιά που απευθύνονται στο μέσο καταναλώτή. Ο καθένας στον τόπο του. Και μία διόρθωση, ελεύθερη οικονομία δε σημαίνει άναρχη οικονομία. Ακόμα και στον απάνθρωπο καπιταλισμό, υπάρχει μια δεοντολογία. Έχω βαρεθεί να επαναλαμβάνομαι.

Δημοσ.

Ολα ειναι σχετικα. Κατ αρχην ποσα πολλα ps3 μπορει να παρει ενας μικρομαγαζατορας (ντουκου), και να τα στοκαρει, ωστε να αδειασει το μαγαζι;

Κι επειτα ειναι και θεμα της αλυσιδας, απο τη στιγμη που ειδε οτι το προιον εφυγε την πρωτη μερα και οι τελικοι πελατες του εμειναν ανικανοποιητοι, ας ξαναβγαλει παλι την προσφορα την αλλη μερα, ωστε και οι πελατες του να παρουν, και ο εμπορος που πηρε χτες να μην τα μοσχοπουλησει γιατι οι τυχον πελατες του θα παρουν κι αυτοι απο την αλυσιδα που θα συνεχισει να εχει την προσφορα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...