Προς το περιεχόμενο

Media Markt Απίστευτο & πρωτοφανές περιστατικό

jumaru17

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

που να δεις να αγοραζει τις κοκα κολες απ το σουπερ μαρκετ που ειναι προσφορα, δλδ λεει πανω στην ετικετα : προσφορα 1,80 πχ και να τις πουλαει στο μπακαλικο του στη κανονικη τιμη (2,10 ) με κομμενη μονο στο συγκεκριμενο σημειο που λεει η ετικετα την προσφορα... :cry:

Πού να δείς να αγοράζεις κάτι και να βλέπεις πάνω αυτοκόλλητο "ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ".

• Απαντ. 80
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Τιμολόγιο σημαίνει ότι μπορείς να αγοράσεις αγαθά, τα οποία να περάσεις σαν έξοδα στην εταιρεία σου. Τιμολόγιο δε σημαίνει χονδρική και σίγουρα δε σημαίνει ότι μπορείς να μεταπουλήσεις άλλων ανθρώπων αγαθά.

Από όσο ξέρω, το media markt, πουλάει μόνο λιανική.

Τι είναι αυτά που λες... είσαι λάθος.

Όταν κάποιος πουλάει με τιμολόγιο σε επιτηδευματία σημαίνει πώληση χονδρικής.

Μην μπερδεύετε το τιμολόγιο σε ιδιώτη, με το τιμολόγιο σε επιτηδευματία. Ο φίλος προφανώς έπαιρνε τιμολόγιο με τα στοιχεία του (ΑΦΜ κτλ...) άρα είναι πώληση χονδρικής.

Το mediamarkt πουλάει και χονδρική. Φυσικά πουλάει και χονδρική.

Δημοσ.

Αναλόγως σε ποιανού το ΑΦΜ εκδίδεται.

Από τα λίγα που ξέρω το αδίκημα είναι άρνηση πώλησης και θεωρείται από τα πιο σοβαρά στο ελεύθερο εμπόριο. Δεν έχεις δικαίωμα να επιλέγεις τους πελάτες σου, άμα σε πληρώνουν είσαι υποχρεωμένος να πουλήσεις. Με αυτή τη λογική μπορεί αύριο να βγει κάποιος και να πει δεν πουλάω πχ σε μαύρους ή σε Αλβανούς ή άλλα τέτοια, όπως συνέβαινε στο όχι και τόσο μακρινό παρελθόν...

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν είναι νόμιμο κάτι τέτοιο (να σου απαγορεύουν να αγοράσεις κάτι από ένα μαγαζί), αλλά αυτό που κάνει ο φίλος σίγουρα δεν είναι ηθικό. Βγαίνει μια προσφορά, τρέχει να μαζέψει όλα τα ps3, και μετά τα ξαναπουλάει με αυξημένο κόστος; Και οι καταναλωτές θα πάρουν @@; Και φυσικά αν χαλάσει το ps3, την ευθύνη στο mediamarkt. Ωραίο εμπόριο.

Και εγώ αν είχα μαγαζί, δεν θα τον άφηνα να ψωνίσει από εμένα.

Συμφωνώ απόλυτα. Γενικά αυτή η νοοτροπία εξάλειψης των προσφορών από μεμονομένα άτομα που κάνουν μεταπώληση σε ακριβότερη τιμή είναι εντελώς ανήθικη και ΑΗΔΙΑΣΤΙΚΗ!!! Καλά σας έκανε! Άντε να πούμε όπου δείτε προσφορά αμέσως τρέχετε 3-4 άτομα και αδειάζετε τα πάντα κ οι υπόλοιποι ψαχνόμαστε. Πρέπει να βγεί κ σε νόμο το συγκεκριμένο. Αν θες να βρείς φθηνά χοντρική ψάξου με ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ, κι όχι καταστήματα για ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ.

Τα παραπάνω τα γράφω εξοργισμένος γιατί τις τελευταίες φορές βρέθηκα σε μαγαζιά με προσφορές ακριβώς στην ώρα έναρξης και τα 3 ή 4 άτομα που ήταν μπροστά τα βουτούσαν από 5-5 το καθένα. ΑΚόμα και τηλεοράσεις 40". Έχει καταντήσει αηδία το θέμα. Αγγλία, Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ σε τέτοιου είδους προσφορά για να μην μένουν στο ράφι οι μη "επιτεδευματίες".

Δημοσ.

Τι είναι αυτά που λες... είσαι λάθος.

Όταν κάποιος πουλάει με τιμολόγιο σε επιτηδευματία σημαίνει πώληση χονδρικής.

Μην μπερδεύετε το τιμολόγιο σε ιδιώτη, με το τιμολόγιο σε επιτηδευματία. Ο φίλος προφανώς έπαιρνε τιμολόγιο με τα στοιχεία του (ΑΦΜ κτλ...) άρα είναι πώληση χονδρικής.

Το mediamarkt πουλάει και χονδρική. Φυσικά πουλάει και χονδρική.

Μπα. Όταν ήμουν Ελλάδα, σαν ελεύθερος επαγγελματίας βενζίνη, ξενοδοχεία κτλ τα έπερνα με τιμολόγια, για να βγουν σαν έξοδα από το φπα. Ακόμα και υπολογιστή, έτσι πήρα (για την δουλεία).

Εκτός αν υπονοείς, ότι έβγαζα την βενζίνη από το αυτοκίνητό μου, και την ξαναπουλούσα.

Μην είσαι απόλυτος, τιμολόγια ΔΕΝ σημαίνει (πάντα) χονρδική πώληση. Βέβαια δεν είναι αυτό το θέμα μας.

Το θέμα είναι αν το media markt πουλάει χονδρική. Γιατί αν δεν πουλάει, από εμένα έχει θετική ψήφο, διότι προστατεύει τους καταναλωτές από τα λαμόγια.

Δημοσ.

Συμφωνώ απόλυτα. Γενικά αυτή η νοοτροπία εξάλειψης των προσφορών από μεμονομένα άτομα που κάνουν μεταπώληση σε ακριβότερη τιμή είναι εντελώς ανήθικη και ΑΗΔΙΑΣΤΙΚΗ!!! Καλά σας έκανε! Άντε να πούμε όπου δείτε προσφορά αμέσως τρέχετε 3-4 άτομα και αδειάζετε τα πάντα κ οι υπόλοιποι ψαχνόμαστε. Πρέπει να βγεί κ σε νόμο το συγκεκριμένο. Αν θες να βρείς φθηνά χοντρική ψάξου με ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ, κι όχι καταστήματα για ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ.

Τα παραπάνω τα γράφω εξοργισμένος γιατί τις τελευταίες φορές βρέθηκα σε μαγαζιά με προσφορές ακριβώς στην ώρα έναρξης και τα 3 ή 4 άτομα που ήταν μπροστά τα βουτούσαν από 5-5 το καθένα. ΑΚόμα και τηλεοράσεις 40". Έχει καταντήσει αηδία το θέμα. Αγγλία, Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ σε τέτοιου είδους προσφορά για να μην μένουν στο ράφι οι μη "επιτεδευματίες".

Συμφωνώ απόλυτα, και θεωρώ βέβαιο, πως αν κάποιος Έλληνας (όπως τα 3-4 άτομα που ήταν μπροστά), βρίσκονταν σε άλλη χώρα, τότε πολύ απλά θα πήγαινε να αγοράσει μαζί με παρέα, ώστε να καλυφθεί από την ποσότητα. Εξάλλου είμαστε έξυπνος λαός. Εμείς να περνάμε καλά. Τώρα, αν τύχει κάποια στιγμή, και μας πάρουν χαμπάρι, απλά, δεν θα μπορούμε να υποστηρίξουμε το δίκιο μας (που δεν θα έχουμε), και θα το ρίξουμε στο θάψιμο.

Δημοσ.

Εφόσον είναι τιμολόγιο - δελτίο αποστολής, θεωρείται χοντρική πώληση και δεν δίνεται σε ιδιώτες.

Φυσικά όμως, ο κάθε επαγγελματίας που παίρνει τιμολόγιο δεν μπορεί να πουλήσει τα πάντα. Παίζει ρόλο και τι είδους έναρξη έχει κάνει στην εφορία. Ο γιατρός μπορεί να περάσει τιμολόγιο υπολογιστή στα έξοδα, δεν μπορεί όμως να κάνει λιανική πώληση υπολογιστών.

Δημοσ.

Ωραίο thread για να καταλάβουν κάποιοι τι παιχνίδια παίζονται ανάμεσα σε εμποράδες. Εγινε ότι έγινε με το mm (προσωπικά γραμμένο το έχω, άλλη μια ακριβή αλυσίδα που παίζει με κράχτες, τπτ παραπάνω), και ο μαγαζάτορας - θιγόμενος αντί να κάνει τα αυτονόητα ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΑΔΙΚΗΘΗΚΕ (να μιλήσει με το δικηγόρο του, να καλέσει την αστυνομία, να κάνει καταγγελία στις αρμόδιες υπηρεσίες), εκμεταλευόμενος τη ανωνυμία που του προσφέρει το internet, βγαίνει να κράξει στα φόρα, για να δυσφημήσει έναν ανταγωνιστή του, γιατί λέει θέλει να μάθει τις απόψεις μας, δλδ κάποιων αγνώστων - ξέμπαρκων με τα νομικά. Μάλιστα, την ταμπέλα της νομικής φίρμας ινσόμνια και κομπανία την είδες στην χομ πειτζ, ή μας πρότεινε κανάς γνωστός σου; Τουτέστιν αν νομίζεις ότι έχεις (έχει?) δίκιο ψάξε να το βρεις εκεί που πρέπει (είπα παραπάνω), και από την στιγμή που κάνεις καταγγελία σαν έμπορος (μιας και εμπόριο κάνεις με τα κονσόλια), καλό θα' ταν να έλεγες και το όνομα του μαγαζιού σου (και ασε τα φίδια περί φίλου, φίλος και λοιπές παπάντζες), μπας και έτσι έπερνε και λίγο βάρος η ιστορία σου..

Δημοσ.
Εφόσον είναι τιμολόγιο - δελτίο αποστολής, θεωρείται χοντρική πώληση και δεν δίνεται σε ιδιώτες.

τσου.το τιμολογιο ειναι για να περασεις τα εξοδα της αγορας στα εξοδα της επιχειρησης σου για να αφαιρεθει ο ΦΠΑ.δεν εχει να κανει με την χονδρικη πωληση.

και ο ΟP εχει τελειως αδικο πανω στο θεμα ενω ειναι και ανηθικο αυτο που κανει τωρα με αυτο το ποστ-συκοφαντηση.

το Media Markt επραξε σωστα προκειμενου να προστατευσει την επιχειρηση του και να εξυπηρετησει τους πελατες του.

Δημοσ.

Μπα. Όταν ήμουν Ελλάδα, σαν ελεύθερος επαγγελματίας βενζίνη, ξενοδοχεία κτλ τα έπερνα με τιμολόγια, για να βγουν σαν έξοδα από το φπα. Ακόμα και υπολογιστή, έτσι πήρα (για την δουλεία).

τσου.το τιμολογιο ειναι για να περασεις τα εξοδα της αγορας στα εξοδα της επιχειρησης σου για να αφαιρεθει ο ΦΠΑ.δεν εχει να κανει με την χονδρικη πωληση.

Ignorance is bliss.

Έχουμε και λέμε.

@ marios_geo: Όταν το πρατήριο κόβει τιμολόγιο σε εσένα τον ελεύθερο επαγγελματία, αυτό είναι πώληση χονδρικής. Όταν ζητάς τιμολόγιο από το ξενοδοχείο σαν ελεύθερος επαγγελματίας, αυτό είναι παροχή υπηρεσιών χονδρικής.

@ killik. Όταν ζητάς τιμολόγιο για να το περάσεις στα έξοδα της επιχείρησής σου, πραγματοποιείται μια αγορά χονδρικής.

Δεν είναι ανάγκη να αγοράσεις 1000 κομμάτια από κάτι για να θεωρηθεί η πώληση χονδρικής, ούτε 500 λίτρα πετρέλαιο. 1 αρκεί.

Επαναλαμβάνω λοιπόν: Το mediamarkt πουλάει χονδρική, όπως όλα τα καταστήματα ηλεκτρικών. Στην προκειμένη περίπτωση αρνήθηκε την πώληση χονδρικής αλλά και λιανικής, κάτι το οποίο βρίσκω περίεργο.

Επίσης, μην επιμένετε για κάτι το οποίο δεν γνωρίζετε :)

Δημοσ.

Πρωτα να μαθουμε αν το media markt πουλα χοντρικη.

αυτό το μάθαμε τελικά ? Physics_Rulez δεν είναι πως δεν σε πιστεύω απλά διαβάζοντας το thread άκουσα τόσα που μπερδεύτηκα.

Αν ισχύει και πουλά χοντρική, εγώ σαν άσχετος που απλά έχω διαβάσει το thread κατάλαβα πως εκεί που μπορεί να πατήσει το mm είναι να υπήρχε κάποιος περιορισμός σε κομμάτι προσφοράς ανά άτομα όπως είπε κάποιος άλλος αναγνώστης.

Δημοσ.

Χονδρικη δε σημαινει αυτοματα και μεταπωληση. Χονδρικη σημαινει οτι το αγοραζεις οχι σαν ιδιωτης, αλλα ως ελευεθερος επαγγελματιας - επιχειρηματιας κλπ. εχεις δηλαδη κανει εναρξη καποιας εργασιας στην εφορια κι εχεις παρει ενα επαγγελματικο ΑΦΜ, με αποτελεσμα ο ΦΠΑ να σου επιστραφει διοτι το προιον το αγορασες για την επιχειρηση σου, ειτε γιατι θες να το μεταπωλησεις ειτε γιατι θες να το βαλεις μεσα στο μαγαζι σου να το βλεπεις.

Δημοσ.

την επόμενη φορά που είπες πως πήγες μόνος να πάρεις 1 κομμάτι και δεν σου το έδωσε γιατί δεν κάλεσες την αστυνομία;

Γιατί ήμουν ταραγμένος και απλώς έφυγα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...