Physics_Rulez Δημοσ. 24 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2011 οτι δεινει χονδρικη ειναι σιγουρο? ενα μικρο μαγαζι δεν παιρνει καν καλυτερες τιμες απο προσφορες αλυσιδων?!!!! Τιμολόγιο = Πωλήσεις χονδρικής.
35apontos Δημοσ. 24 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2011 οτι δεινει χονδρικη ειναι σιγουρο?Δηλαδή άμα πάει κάποιος (π.χ.) με λογιστικό γραφείο και ζητήσει τιμολόγιο για ένα laptop που θ' αγοράσει,θα του πουν δεν πουλάμε χοντρική;Έκλεισε την άλλη ώρα.Εντάξει,δεν έκλεισε ακριβώς,λάδωσε τον αρμόδιο ελεγκτή και συνέχισε να δουλεύει-lol)ενα μικρο μαγαζι δεν παιρνει καν καλυτερες τιμες απο προσφορες αλυσιδων?!!!!Όσο κι αν φαίνεται περίεργο,όχι.Άμα όμως πιάσεις στο μπίρι-μπίρι τον μπακαλοδ/ντή,όλο και κάτι θα κόψει,εξαρτάται απ' τα νούμερα που τούδωσαν να μαγειρέψει για κείνη την εποχή.Ιδίως σε μετρητά.Όλοι παζαρεύονται!
pournaras Δημοσ. 24 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2011 Δηλαδή άμα πάει κάποιος (π.χ.) με λογιστικό γραφείο και ζητήσει τιμολόγιο για ένα laptop που θ' αγοράσει,θα του πουν δεν πουλάμε χοντρική;Έκλεισε την άλλη ώρα.Εντάξει,δεν έκλεισε ακριβώς,λάδωσε τον αρμόδιο ελεγκτή και συνέχισε να δουλεύει-lol) Όσο κι αν φαίνεται περίεργο,όχι.Άμα όμως πιάσεις στο μπίρι-μπίρι τον μπακαλοδ/ντή,όλο και κάτι θα κόψει,εξαρτάται απ' τα νούμερα που τούδωσαν να μαγειρέψει για κείνη την εποχή.Ιδίως σε μετρητά.Όλοι παζαρεύονται! Αν εχεις δηλωμενο στην εφορια μονο πωληση λιανικη, και δεν εχεις βγαλει τιμολογια, δεν δικαιουσαι ουτως η αλλως να πουλας χονδρικη. Δεν εχει σχεση βεβαια με την πατατα του εν λογω καταστηματος, απλα το αναφερω.
SOCRATIS1000 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2011 Πολλα μικροκαταστηματα στο σκρουτς,ψαχνουν για προσφορες,τα βουτανε και τα πουλανε πιο ακριβα μετα.Και χονρικη να μην πουλαγε παλι δεν μπορουσε να το απαγορευσει.Δεν πηρα 10 ps3,2 ps3 πηρε,δεν γινεται να στο απαγορευσει.Απορω πως εκατσες και τον ακουσες.
35apontos Δημοσ. 24 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2011 Αν εχεις δηλωμενο στην εφορια μονο πωληση λιανικη, και δεν εχεις βγαλει τιμολογια, δεν δικαιουσαι ουτως η αλλως να πουλας χονδρικη. Δεν εχει σχεση βεβαια με την πατατα του εν λογω καταστηματος, απλα το αναφερω. Εμπόριο λέγεται και είσαι υποχρεωμένος να κρατάς και Τιμολόγιο Πώλησης,άσχετα με την Απόδειξη ή την Ταμειακή.
YiN Δημοσ. 24 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2011 Πέραν αυτού, αρνήθηκε να του πουλήσει και ps3 για προσωπική χρήση, με απόδειξη ε. Τι παπάτζες είναι αυτές;
marios_geo Δημοσ. 24 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2011 Τιμολόγιο = Πωλήσεις χονδρικής. Τιμολόγιο σημαίνει ότι μπορείς να αγοράσεις αγαθά, τα οποία να περάσεις σαν έξοδα στην εταιρεία σου. Τιμολόγιο δε σημαίνει χονδρική και σίγουρα δε σημαίνει ότι μπορείς να μεταπουλήσεις άλλων ανθρώπων αγαθά. Από όσο ξέρω, το media markt, πουλάει μόνο λιανική.
slygeo87 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2011 Ναι βασικά αυτό που λέει το παιδί από πάνω μου θα μας το εξηγήσει κάποιος; Μου θυμίζουν ένα βρωμομπακαλαρά στη γειτονιά μου που αγόραζε από το χασάπη κρέατα ως πελάτης και τα πούλαγε μετά στο mini market του. =ρ
isay Δημοσ. 24 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2011 ? ακομα δεν καταλαβα τον λογο της δικης σου αναρτησης.................... αφου δεν καταλαβες τι εγραψε ο σταρτερ,γιατι απαντησες???????? σε τι απαντησες?????????????????????? Απεχθάνομαι αυτούς που κιοτεύουν και μετά βγαίνουν ανώνυμα και ύπουλα σε blog/forums/sites και κάνουν «καταγγελίες» μόνο και μόνο για να δυσφημίσουν κάποιο μαγαζί/υπηρεσία. Ο topic starter μπήκε σε διάφορα fora (google is your friend) και έγραψε ακριβώς το ίδιο μήνυμα, ΟΧΙ για να βρει λύση ή να ζητήσει συμβουλή, αλλά για να δυσφημίσει το ΜΜ, προφανώς επειδή του χάλασε τη μπίζνα. Εγώ κατάλαβα πολύ καλά ΤΙ και κυρίως ΓΙΑΤΙ το έγραψε ο topic starter. Εσύ; ΥΓ1: Τα 48 ερωτηματικά δεν ενισχύουν το ερώτημα και επίσης υπάρχει ελληνικό ερωτηματικό ( ; ) ΥΓ2: Απο το αρχικό του κείμενο, αφαίρεσε το κείμενο «έχει ψωνίσει 14.000e» Φιλικά πάντα.
35apontos Δημοσ. 24 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2011 Τιμολόγιο σημαίνει ότι μπορείς να αγοράσεις αγαθά, τα οποία να περάσεις σαν έξοδα στην εταιρεία σου. Τιμολόγιο δε σημαίνει χονδρική και σίγουρα δε σημαίνει ότι μπορείς να μεταπουλήσεις άλλων ανθρώπων αγαθά. Από όσο ξέρω, το media markt, πουλάει μόνο λιανική. Αν έχεις ομοειδή είδη και τα αγοράσεις με τιμολόγιο από οπουδήποτε,έχεις δικαίωμα να τα πουλήσεις εφ' όσον αποδώσεις τον αντίστοιχο ΦΠΑ.
jumaru17 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 24 Μαρτίου 2011 Απεχθάνομαι αυτούς που κιοτεύουν και μετά βγαίνουν ανώνυμα και ύπουλα σε blog/forums/sites και κάνουν «καταγγελίες» μόνο και μόνο για να δυσφημίσουν κάποιο μαγαζί/υπηρεσία. Ο topic starter μπήκε σε διάφορα fora (google is your friend) και έγραψε ακριβώς το ίδιο μήνυμα, ΟΧΙ για να βρει λύση ή να ζητήσει συμβουλή, αλλά για να δυσφημίσει το ΜΜ, προφανώς επειδή του χάλασε τη μπίζνα. Εγώ κατάλαβα πολύ καλά ΤΙ και κυρίως ΓΙΑΤΙ το έγραψε ο topic starter. Εσύ; ΥΓ1: Τα 48 ερωτηματικά δεν ενισχύουν το ερώτημα και επίσης υπάρχει ελληνικό ερωτηματικό ( ; ) ΥΓ2: Απο το αρχικό του κείμενο, αφαίρεσε το κείμενο «έχει ψωνίσει 14.000e» Φιλικά πάντα. Λες μερικές ανακρίβιες μάλλον για να κάνεις(; ) εντύπωση. Δεν έβαλα το όνομα του καταστήματος γιατί και δεν θα το ήθελε ό φίλος μου αλλά και όρισμενοι κακοπροέραιτοι μπορούν εύκολα να το εισπράξουν ως διαφήμιση. Το αρχικό κείμενο είναι δικό μου και έχω δικαίωμα να το ανεβάσω οπού θέλω και να το κάνω edit. Δεν υπάρχει σε διάφορα όπως αναφέρεις αλλά μόνο στο http://www.thelab.gr/ti-pou-poso/media-markt-apisteyto-and-prwtofanes-peristatiko-92934.html Τι να δυσφημίσω; Μόνοι τους το κάνουν αυτό. Απλά γεγονότα αναφέρω. Και δε μου χάλασε καμία μπίζνα γιατί δεν έχω κατάστημα δικό μου. Με ταλαιπώρησε και με στεναχώρησε η ιστορία αυτή και πάντα έλεγα τα καλύτερα λόγια για το Media Markt σε φίλους και γνωστούς. Όσο για το όνομα μου δεν θα βοηθούσε καθόλου σε κάτι ενώ τα 14000 που αναφέρεις τα αφαίρεσα μετά από προτροπή του φίλου μου. To post έγινε μόνο και μόνο για να μάθω τήν άποψη του κόσμου. Χωρίς καμία διάθεση για flame.
ANHLIKOS Δημοσ. 24 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2011 Εντελώς φιλικά. Η άποψη του κόσμου λιγο θα σε βοηθήσει ή εκτος και αν τυπώσεις τη σελίδα αυτη και του τρίψεις στη μούρη τις απαντήσεις που έδωσαν ο ANHLIKOS ο Χ - Ψ - Ω. Απο κει και περα, έπρεπε να αντιδράσεις εκείνη τη στιγμή. Ολα τα αλλα ειναι με αλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Το ξαναλεω εντελως φιλικα.
imr Δημοσ. 24 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2011 Και γιατι δεν πηρατε αμεσως την Αστυνομια? Πολυ περιεργο μου φαινεται να εγινε αυτο γιατι δεν μπορω να κατανοησω ο διευθηντης τετοιου καταστηματος να ειναι τοσο βλακας Σε ΙΝΚΑ πηγες?
panosno1com Δημοσ. 24 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2011 Ναι βασικά αυτό που λέει το παιδί από πάνω μου θα μας το εξηγήσει κάποιος; Μου θυμίζουν ένα βρωμομπακαλαρά στη γειτονιά μου που αγόραζε από το χασάπη κρέατα ως πελάτης και τα πούλαγε μετά στο mini market του. =ρ που να δεις να αγοραζει τις κοκα κολες απ το σουπερ μαρκετ που ειναι προσφορα, δλδ λεει πανω στην ετικετα : προσφορα 1,80 πχ και να τις πουλαει στο μπακαλικο του στη κανονικη τιμη (2,10 ) με κομμενη μονο στο συγκεκριμενο σημειο που λεει η ετικετα την προσφορα...
tsifotis Δημοσ. 24 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2011 Πρωτα να μαθουμε αν το media markt πουλα χοντρικη. Το τιμολογιο δεν σημαινει τιποτε, ολοι εκδιδουνε ωστε αν θελει καποιος να το περασει ως σχετικο εξοδο στην εφορια για επιστροφη ΦΠΑ. Επρεπε ο ts να αντιδρασει εκεινη την ωρα, κακα τα ψεμματα, οπως και θα εκτιμουσα πολυ αν ο ιδιος (οπως φανταζομαι και ο isay) πρωτου τα χωσει επωνυμα σε μια φιρμα το περιεγραφε πρωτου ονοματισει. Ακολουθουν υποθεσεις... Ισως εχουνε πολιτικη εταιριας τον περιορισμο σε κομματια. Πχ αν αυριο το καρφουρ βγαλει για προμοσιον ΚΑΡΒΕΛΙ ΨΩΜΙ 5 cent, θα το κανει για κραχτη και να κερδισει κοσμο στο μαγαζι που θα ψωνισει παραλληλα και κατι αλλο (μιας που μπηκε Νομιζω οτι το καρφουρ αμα θελει μπορει να αρνηθει να σε εναν "εξυπνακια" πρατηριουχο αρτου να ρθει και να τα σηκωσει ολα για να τα μεταπουλησει. Οπως ξερω και στα εισιτηρια για μια πολυποθητη συναυλια αμα θελει πχ η ticketmaster ή οποιος αλλος μπορει αν θελει να βαλει οριο (πχ 4 εισιτηρια) ωστε να μην σηκωσει καποιος τριτιος ολα και αναγκαστουνε ολοι να αγορασουνε απ αυτον σε ο,τι τιμη θελησει. κατι ακουσα οτι ασιατικα εργοστασια που επληγησαν απο τα τελευταια γεγονοτα θα προκαλεσουνε ελλειψεις σε τεχνολογικα προιοντα. Με καθε επιφυλαξη παντα. Μηπως πρωτου κρινουμε να γνωριζαμε περισσοτερα στοιχεια για την περιπτωση. Οπως και να χει, ομως ο τραμπουκισμος κι η τζαμπα μαγκια με συφιλιαζει ειτε εντος εμποριου ειτε εκτος
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.