Προς το περιεχόμενο

Να παρω Mac?

orlox

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Θεωρώ τον εαυτό μου power user. Έχω ξεκινήσει απο DOS και τα τελευταία 2 χρονια χρησιμοποιώ Win Vista. Το PC μου έχει αρχίσει να δείχνει τα χρονάκια του και θέλω να πάω σε άλλο. Με τον ντόρο που γίνετε τελευταία αναρωτιέμαι αν θα πρέπει να το γυρίσω σε mac.

Αυτά που έκανα με το PC ειναι:

1. Web design κυρίως όμως με joomla και css dreamweaver οπότε δεν πιστεύω να αλλαξει τίποτα. Το στήσιμο web server - ftp σε mac και να το βλέπουν απέξω γίνετε ή θα φάω μέρες μέχρι να το κάνω?
  2. Android development. Μπορω?
  3. Photoshop δουλειές κυρίως για τις ιστοσελίδες αλλα και μακετούλες.
  4. GAMING! Ναι ειμαι gamer και μου αρέσει. Υπάρχει τρόπος να τρέχω να παιχνιδάκια μου στο IOS ή θα μου βγάλουν την πίστη? Δεν θέλω dual boot
  5. Ταινίες: Έχω στήσει home cinema με souround ηχεία και 1080p tv βασισμένα στο PC. Θα μπορώ να συνεχίσω να βλεπω τις ταινιούλες μου κανονικά και με την ίδια ποιότητα?
  6. Με ενδιαφέρει να εχει και υποστήριξη εγγράφων απο openoffice ή και απο MS office. Θα είναι εύκολο?
  7. Τέλος φτιάχνω μερικές ταινιούλες που και που με το windows movie maker. Οχι κατι τρομερο, διακοπές και fraps απο games. Θα έχω αποτέλεσμα παρομειο με αυτό? http://www.youtube.com/watch?v=Mql5WZZLuz0

Τα παραπάνω ειναι σχεδόν οτι ζητάω απο το PC μου. Θα μου τα προσφέρει ένα MAC? Το budget μου ειναι 2000E 500 πανω κάτω. Οθόνη έχω. (πρεπει να παρω και οθόνη μαζι?) Μπορείτε να μου προτείνετε ένα σύστημα? Το παλιό θα πάει για πούλημα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

από όλα όσα λες μόνο το θέμα games είναι πρόβλημα. Δεν υπάρχουν όλα τα games για mac. Η μόνη λύση είναι dual boot με win και καθάρισες.... Ολα τα άλλα μια χαρά γίνονται σε mac. Κοίτα κάτι σε imac και άσε την οθόνη που έχεις....

Επισκέπτης

1. Χωρίς να έχω ασχοληθεί πολύ, έχω την αίσθηση ότι γίνεται εύκολα. Δεν μπήκα στη διαδικασία, οπότε δεν είμαι σίγουρος.

2. Δεν ξέρω.

3. Photoshop υπάρχει κανονικά.

4. Χμ... πολύ λιγότερες επιλογές. Κάποιες, όμως, πολύ ποιοτικές. Τελευταία σκάνε μύτη και διάφορες λύσεις για να παίζεις παιχνίδια φτιαγμένα για Windows μέσω MacOS, αλλά με προβλήματα και ψάξιμο. Γενικά, κακή λύση, εκτός αν πχ παίζεις μόνο ένα παιχνίδι στα Windows. Εγώ το έψαξα γιατί έκανα συνέχεια επανεκκίνηση για PES2011.

5. Κανένα πρόβλημα.

6. Υπάρχει MS Office και openOffice.

7. Με το iMovie θα έχεις πολύ καλύτερα αποτελέσματα.

φιλε μου αν εισαι gamer παρε pc αν θελεις να ασχοληθεις σοβαρα με ενα υπολογιστη παρε mac , αν παλι θελεις και games αλλα και ολα τα αλλα που λες παρε mac+ps3 απλα τα πραγματα

6. Με ενδιαφέρει να εχει και υποστήριξη εγγράφων απο openoffice ή και απο MS office. Θα είναι εύκολο?

Το βάζεις έκτο, οπότε υποθέτω ότι δεν σου είναι και πρωτη ανάγκη. Αν το έβαζες πρωτο, θα σου έλεγα ούτε να το συζητάς. Ειδικά όσον αφορά τη σύγκριση με Office για Win, αλλά και την ευχρηστία/απόκριση/bugs. Ακόμη και το Office 2011 τελικά μια τεράστια απογοήτευση ήταν.

Για τα άλλα, συμφωνώ με τους υπόλοιπους

Νόμιζα ότι είχες μεγαλύτερη και θα έλεγα κρίμα να αχρηστευθεί αν πάρεις imac.Του imac είναι καλύτερη πάντως.

Για να κρατήσεις την οθόνη πας σε mac mini αλλά ξεχνάς τα games λόγω GPU ή σε Mac Pro αφού έχεις μεγάλο budget το οποίο για πρώτο mac νομίζω δεν είναι και ότι καλύτερο γιατί αν δεν σ' αρέσει θα πάνε τζάμπα τα λεφτά (με τα ίδια θα έστηνες υπερτούμπανο pc,με καλύτερη CPU,GPU)

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.912660

Θα σε συμβούλευα να περιμένεις μιας και τα imac σύντομα θα ανανεωθούν

Φορητό υπολογιστή έχεις? Οταν λέω φορητό εννοώ πραγματικά φορητό, να αντέχει η μπαταρία τουλάχιστον 3 ωρες με full χρήση και να είναι κάτω απο 4 κιλά.Αν δεν έχεις τότε μπορείς με τόσα λεφτά να πάρεις ενα 15,4" ΜΒP και να συνδέσεις την οθόνη σου.Αν έχεις φορητό, τότε όπως είπαν τα παιδιά iΜac, γιατί το Mac Pro είναι πολύ ακριβό.(Με τα ίδια λεφτά φτιάχνεις Hackintosh με καλύτερα Hardware specs).Όσο για αυτά που ρώτησες πιστεύω οτι αν ασχοληθείς λίγο μπορείς να βρείς λύση αλλά και πάλι σε όσα δε βρείς,μπορείς να τρέξεις τα vista απροβλημάτιστα με bootcamp.

Νόμιζα ότι είχες μεγαλύτερη και θα έλεγα κρίμα να αχρηστευθεί αν πάρεις imac.Του imac είναι καλύτερη πάντως.

Για να κρατήσεις την οθόνη πας σε mac mini αλλά ξεχνάς τα games λόγω GPU ή σε Mac Pro αφού έχεις μεγάλο budget το οποίο για πρώτο mac νομίζω δεν είναι και ότι καλύτερο γιατί αν δεν σ' αρέσει θα πάνε τζάμπα τα λεφτά (με τα ίδια θα έστηνες υπερτούμπανο pc,με καλύτερη CPU,GPU)

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.912660

Θα σε συμβούλευα να περιμένεις μιας και τα imac σύντομα θα ανανεωθούν

+1000

Θεωρώ τον εαυτό μου power user. Έχω ξεκινήσει απο DOS και τα τελευταία 2 χρονια χρησιμοποιώ Win Vista. Το PC μου έχει αρχίσει να δείχνει τα χρονάκια του και θέλω να πάω σε άλλο. Με τον ντόρο που γίνετε τελευταία αναρωτιέμαι αν θα πρέπει να το γυρίσω σε mac.

Αυτά που έκανα με το PC ειναι:

1. Web design κυρίως όμως με joomla και css dreamweaver οπότε δεν πιστεύω να αλλαξει τίποτα. Το στήσιμο web server - ftp σε mac και να το βλέπουν απέξω γίνετε ή θα φάω μέρες μέχρι να το κάνω?
  2. Android development. Μπορω?
  3. Photoshop δουλειές κυρίως για τις ιστοσελίδες αλλα και μακετούλες.
  4. GAMING! Ναι ειμαι gamer και μου αρέσει. Υπάρχει τρόπος να τρέχω να παιχνιδάκια μου στο IOS ή θα μου βγάλουν την πίστη? Δεν θέλω dual boot
  5. Ταινίες: Έχω στήσει home cinema με souround ηχεία και 1080p tv βασισμένα στο PC. Θα μπορώ να συνεχίσω να βλεπω τις ταινιούλες μου κανονικά και με την ίδια ποιότητα?
  7. Τέλος φτιάχνω μερικές ταινιούλες που και που με το windows movie maker. Οχι κατι τρομερο, διακοπές και fraps απο games. Θα έχω αποτέλεσμα παρομειο με αυτό? http://www.youtube.com/watch?v=Mql5WZZLuz0

Τα παραπάνω ειναι σχεδόν οτι ζητάω απο το PC μου. Θα μου τα προσφέρει ένα MAC? Το budget μου ειναι 2000E 500 πανω κάτω. Οθόνη έχω. (πρεπει να παρω και οθόνη μαζι?) Μπορείτε να μου προτείνετε ένα σύστημα? Το παλιό θα πάει για πούλημα.

1. Θα το κανεις πιο ευκολα σε mac os x

2. Ναι

3. Ναι

4. Οχι, χωρις dual boot. Εκτος αν ικανοποιησε με πολυ-πολυ μικροτερη ποικιλια, χειροτερα παιχνιδια απο πλευρας ποιοτητας, χειροτερα γραφικα και χειροτερες επιδοσεις

5. Περιπου. Πρωτον υπολογιζε εξτρα εξοδα για ανταπτορες. Δευτερον αν τα surround ηχεια δεν παιρνουν τον ηχο ψηφιακα με spdif αλλα τον παιρνουν με καρφακια, τοτε μαλλον δεν θα μπορεις να ακουσεις suround ηχο.

6. Nαι, αν και θα εχεις μικροπροβληματακια συμβατοτητας(εμφανισης) κλπ.

7. Κανενα προβλημα.

Τελος , το budget σου μου φαινεται υπερβολικα μεγαλο. Γιατι δεν χτυπας ενα δυνατο τετραπυρηνο μηχανημα με κανα 700-800αρι ευρω που θα κανει με το παραπανω τις δουλειες που θελεις για χρονια?

Κοιτα εδω ενδεικτικα τι μηχανημα παιρνεις με 1250€:

http://www.skroutz.gr/s/283890/HP-Z400.html

captureqk.jpg

Μονο καρτα γραφικων του λειπει , που με 250€ παιρνεις πολυ δυνατη καρτα γραφικων. Συνολο 1500€ για μηχανημα επαγγελματικο με τετραπυρηνο intel xeon επεξεργαστη, 6gb ram, 2tb σκληρο, 3 χρονια εγγυηση.

Για αντιστοιχο mac , θελεις πανω απο 3000€ .

Ζυγισε τα και αποφασισε.

Αλλα και παλι υπερβολη μου φαινεται να δωσεις 1500€ για desktop μηχανημα, ποσο μαλλλον 2000€. Αφου την δουλεια σου θα την κανεις για χρονια ακομα και με μηχανημα των 800€ .

6. Nαι, αν και θα εχεις μικροπροβληματακια συμβατοτητας(εμφανισης) κλπ.

Δυστυχώς αν πρέπει να γράψεις κάμποσα πράγματα, τα προβλήματα δεν περιορίζονται μόνο σε αυτά που αναφέρεις. Γενικά σου βγαίνει η πίστη.

Δυστυχώς αν πρέπει να γράψεις κάμποσα πράγματα, τα προβλήματα δεν περιορίζονται μόνο σε αυτά που αναφέρεις. Γενικά σου βγαίνει η πίστη.

Συμφωνω, αλλα για απλα πραγματα οπως φαινεται να θελει ο φιλος δεν θα εχει πολυ σημαντικα προβληματα.

Αν ειναι επαγγελματιας και θελει να δουλευει σοβαρα το ms office, θα εχει μεγαλυτερα προβληματα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...