Προς το περιεχόμενο

Η ελλάδα του μέλλοντος

papajo_r

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το θεμα μας δεν ειναι "ασε τον ΔΣΑ να σκουζει, δεν θα γινει τιποτα και ολα ειναι τρομοφοβιες".. το θεμα μας ειναι πως οτι εχει γινει, εχει γινει ΠΑΡΑΝΟΜΑ.. ακομα και η επικυρωση στην Βουλη ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ.. αλλαζουνε τα παντα με εναν νομο.. ειναι σαν να παει ο Παπανδρεου στην Βουλη και να πει "νομοθετω την μη ποινικοποιηση του φονου για 5 λεπτα" να κατεβει κατω, να σκοτωσει τον Σαμαρα, και ολα καλα γιατι το ειπε ο νομος..

Απο την πολη ερχομαι κ στην κορφη καν'ελα.Τι λεει?Θα ρθουν κ οι εξωγηινοι στην Ελλαδα την Παρασκευη που θα πτωχευσετε?

• Απαντ. 153
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Απο την πολη ερχομαι κ στην κορφη καν'ελα.Τι λεει?Θα ρθουν κ οι εξωγηινοι στην Ελλαδα την Παρασκευη που θα πτωχευσετε?

Εισαι Ελληνας?

Δημοσ.

Με εξοργίζεις που επιμένεις και για αυτό σου απαντάω σε επιθετικό στυλ.

Νόμος 3845 άρθρο 1, παρ 4.

4. Παρέχεται στον Υπουργό Οικονομικών η εξουσιοδότηση να εκπροσωπεί το Ελληνικό Δημόσιο και να υπογράφει κάθε μνημόνιο συνεργασίας, συμφωνία ή σύμβαση δανεισμού, διμερή ή πολυμερή, με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τα κράτη-μέλη της ζώνης του ευρώ, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, προκειμένου να εφαρμοστεί το πρόγραμμα της προηγούμενης παραγράφου. Τα μνημόνια, οι συμφωνίες και οι συμβάσεις του προηγούμενου εδαφίου, εισάγονται στη Βουλή για κύρωση.

άρθρο 9 του νόμου 3847/07-05-2010 Στο τέλος της παραγράφου 4 του άρθρου πρώτου του ν. 3845/2010 (ΦΕΚ 65/Α΄) αντί της λέξης κύρωση» τίθενται οι λέξεις «συζήτηση και ενημέρωση. Ισχύουν και εκτελούνται από της υπογραφής τους.»

Τι ακριβώς δεν καταλαβαίνεις;

Εδώ φαίνεται και το επίπεδο της Ελευθεροτυπίας. Δημοσίευσε το άρθρο της 12 Αυγούστου, παραλείποντας να αναφέρει το νόμο του Μαΐου.

Μερικες αποριες:

1.Ο Νόμος 3845 ποια ελλειψη του συνταγματος συμπληρωνει;

2.Αν καταλαβα καλα ο νομος 3847 παρακαμπτει την κυρωση απο την βουλη των διεθνων συμφωνιων με την κυβερνηση.Αν ειναι ετσι,τοτε γιατι εγινε ψηφοφορια στην βουλη για να περασει η συμφωνια ως νομος,αφου δεν χρειαζεται η συμφωνια την εγκριση της βουλης;

3,Η εθνικη κυριαρχια υπαγεται στους νομους η στο συνταγμα; ΠΧ αυριο μπορει το κρατος να δωσει την Θρακη στην Τουρκια ψηφιζοντας απλα ενα νομο;

αυτα για αρχη.

Δημοσ.

πιστεύει κανείς πως θα ξεχρεώσουμε και αν ναι χωρίς να εξαθλιωθούμε;

Δημοσ.

Μερικες αποριες:

2.Αν καταλαβα καλα ο νομος 3847 παρακαμπτει την κυρωση απο την βουλη των διεθνων συμφωνιων με την κυβερνηση.Αν ειναι ετσι,τοτε γιατι εγινε ψηφοφορια στην βουλη για να περασει η συμφωνια ως νομος,αφου δεν χρειαζεται η συμφωνια την εγκριση της βουλης;

3,Η εθνικη κυριαρχια υπαγεται στους νομους η στο συνταγμα; ΠΧ αυριο μπορει το κρατος να δωσει την Θρακη στην Τουρκια ψηφιζοντας απλα ενα νομο;

αυτα για αρχη.

Δύο εκδοχές.

α) Δεν μπορείς (αδυνατείς) να καταλάβεις, οπότε δεν μπορώ να σου απαντήσω στους λαϊκισμούς σου.

β) Δεν θες να καταλάβεις, οπότε δεν απαντάω σε troll.

Περσεφόνη , μη κουράζεσαι άδικα.

Δημοσ.

καμια σχεση,ποιες Αγγλιες κ ιστοριες.Αυτο που με ενδιαφερει ειναι να γνωριζουμε τα γεγονοτα οπως ειναι κ οπως φαινεται η Ελλαδα ουδεποτε υπεγραψε ρητα την παραχωρηση των κυριαρχικων της δικαιωματων σε τριτους.Αμα τωρα τον αλλον τον βολευει να τα μεταφραζει ολα αυτα τρομοφοβικα σεναρια οκ πασο.

Φιλε τοξοβόλε... Είμαι ακόμη στην 4η σελίδα των post και δεν τα διάβασα όλα ακόμη αλλα αποφάσισα να κάνω μια παρένθεση με εσένα από τώρα γιατί με αγανάκτισες πραγματικά...

1. Αν δεν μπορείς να καταλάβεις μετά και από τα πειστήρια που σου παρέθεσαν ότι ΒΓΑΖΕΙ ΜΑΤΙ πως παραχωρούν την εθνική κυριαρχία τότε η δεν ξέρεις ελληνικά καθόλου η σαρεσει να εθελοτυφλείς η είσαι απλά troll κα σαρεσει να πηγαίνεις κόντρα!

2. Το γεγονός ότι δεν άκουσες καν το mp3 η το video (είμαι σίγουρος γιαυτο 100%) + το ότι αντί να ψάξεις μονος σου ζητάς από όλους να αποδείξουν ότι δεν είναι ελέφαντες και να σου δώσουν μασημένη τροφή δείχνει ποσο "γραμμένα" τα έχεις όλα και μονο γιαυτο δεν αξίζει κάποιος να θυσιάσει κόπο για να σου εξηγήσει μιας και δεν είναι ότι δεν καταλαβαίνεις είναι ότι δεν θέλεις να καταλάβεις και γενικά δεν ενδιαφέρεσαι!

3. Η εθνική κυριαρχία (που είναι μεν σημαντικό θέμα) δεν είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ πρόβλημα αυτή την στιγμή οποτε θα μπορούσες αντί να σκεφτείς "ρε γαμώτο πως γίνετε οι σοφοί άνθρωποι με τα άσπρα γένια να αποφάσισαν κάτι τέτοιο? "

Να σκέφτεσαι "ωραία γιατί γίνονται όλα αυτά? γιατί θέλουμε μνημόνια και ιστοριες? τι πάει να πει χρεοκοπία? γιατί φτάσαμε εδώ?"

αλλα δεν το κανεις.

και μετα να ψάξεις ότι υπάρχει σχετικό με τους προβληματισμούς σου..

για παράδειγμα το μνημόνιο το βρίσκεις απλά πατώντας την λέξη "μνημόνιο" στο google!

είναι και πρώτο αποτέλεσμα νομίζω (μονο από εδώ φαίνεται ότι δεν ξόδεψες ούτε ένα δευτερόλεπτο να ψάξεις..)

Εγώ ας πούμε που δεν είμαι κανένας συνταγματολόγος η νομικός το βρήκα σε 2sec..

Επίσης αν δεν το έβρισκα (ή δεν το θεωρούσα έγκυρο) θα μπορούσα να πάω σε ένα ΚΕΠ η σε κάποιο δικηγορικό, νομικό forum και να ζητούσα εκεί βοήθεια.. τα πράγματα είναι απλά απλά θέλει θέληση!

Αυτά είχα να πω τώρα αν συνεχίσεις αμέσως αντίλογο και δεν ψάξεις ούτε προβληματιστείς είμαι σίγουρος ότι πρόκειται για trollια και δεν θα δώσω σημασία για να συνεχίσω τον διάλογο..

σε ευχαριστώ για την κατανόηση.

Δημοσ.

Δύο εκδοχές.

α) Δεν μπορείς (αδυνατείς) να καταλάβεις, οπότε δεν μπορώ να σου απαντήσω στους λαϊκισμούς σου.

β) Δεν θες να καταλάβεις, οπότε δεν απαντάω σε troll.

Περσεφόνη , μη κουράζεσαι άδικα.

troll? λαικισμος? μαλιστα. σε παρακαλω μην μπεις στον κοπο να ξανα ασχοληθεις μαζι μου.

παμε αλλη για οποιον αλλο ενδιαφερεται και γνωριζει τις απαντησεις:

η απορια μου ειναι ειλικρινης.θελω να εχω σφαιρικη εικονα για ενα θεμα.επειδη δεν ειναι ειμαι νομικος και θελω διευκρινισεις γιαυτο που συζητειται τωρα,ξαναρωταω:

υγ. papajo_r βλεπεις τι εννοω; και υποτιθεται συζηταμε το προβλημα σε ενα φορουμ στο ιντερεντ.που να θελαμε να καναμε και επανασταση ως λαος. :-(

Δημοσ.

Φιλε τοξοβόλε... Είμαι ακόμη στην 4η σελίδα των post και δεν τα διάβασα όλα ακόμη αλλα αποφάσισα να κάνω μια παρένθεση με εσένα από τώρα γιατί με αγανάκτισες πραγματικά...

1. Αν δεν μπορείς να καταλάβεις μετά και από τα πειστήρια που σου παρέθεσαν ότι ΒΓΑΖΕΙ ΜΑΤΙ πως παραχωρούν την εθνική κυριαρχία τότε η δεν ξέρεις ελληνικά καθόλου η σαρεσει να εθελοτυφλείς η είσαι απλά troll κα σαρεσει να πηγαίνεις κόντρα!

2. Το γεγονός ότι δεν άκουσες καν το mp3 η το video (είμαι σίγουρος γιαυτο 100%) + το ότι αντί να ψάξεις μονος σου ζητάς από όλους να αποδείξουν ότι δεν είναι ελέφαντες και να σου δώσουν μασημένη τροφή δείχνει ποσο "γραμμένα" τα έχεις όλα και μονο γιαυτο δεν αξίζει κάποιος να θυσιάσει κόπο για να σου εξηγήσει μιας και δεν είναι ότι δεν καταλαβαίνεις είναι ότι δεν θέλεις να καταλάβεις και γενικά δεν ενδιαφέρεσαι!

3. Η εθνική κυριαρχία (που είναι μεν σημαντικό θέμα) δεν είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ πρόβλημα αυτή την στιγμή οποτε θα μπορούσες αντί να σκεφτείς "ρε γαμώτο πως γίνετε οι σοφοί άνθρωποι με τα άσπρα γένια να αποφάσισαν κάτι τέτοιο? "

Να σκέφτεσαι "ωραία γιατί γίνονται όλα αυτά? γιατί θέλουμε μνημόνια και ιστοριες? τι πάει να πει χρεοκοπία? γιατί φτάσαμε εδώ?"

αλλα δεν το κανεις.

και μετα να ψάξεις ότι υπάρχει σχετικό με τους προβληματισμούς σου..

για παράδειγμα το μνημόνιο το βρίσκεις απλά πατώντας την λέξη "μνημόνιο" στο google!

είναι και πρώτο αποτέλεσμα νομίζω (μονο από εδώ φαίνεται ότι δεν ξόδεψες ούτε ένα δευτερόλεπτο να ψάξεις..)

Εγώ ας πούμε που δεν είμαι κανένας συνταγματολόγος η νομικός το βρήκα σε 2sec..

Επίσης αν δεν το έβρισκα (ή δεν το θεωρούσα έγκυρο) θα μπορούσα να πάω σε ένα ΚΕΠ η σε κάποιο δικηγορικό, νομικό forum και να ζητούσα εκεί βοήθεια.. τα πράγματα είναι απλά απλά θέλει θέληση!

Αυτά είχα να πω τώρα αν συνεχίσεις αμέσως αντίλογο και δεν ψάξεις ούτε προβληματιστείς είμαι σίγουρος ότι πρόκειται για trollια και δεν θα δώσω σημασία για να συνεχίσω τον διάλογο..

σε ευχαριστώ για την κατανόηση.

Αφου σε εξοργισα οπως λες,θελεις ειλικρινη απαντηση απο εμενα για ποιο λογο δεν εχω σχολιασει κανενα ποστ σου τοσες σελιδες?

Διοτι συγνωμη αλλα τα βρισκω υπερβολικα εως γραφικα.Δεν εχω κανενα σημειο συγκλισης με οσα λες ειλικρινα.Κανε δουλεια σου ομως (δεν το λεω ειρωνικα)

Δημοσ.

Αφου σε εξοργισα οπως λες,θελεις ειλικρινη απαντηση απο εμενα για ποιο λογο δεν εχω σχολιασει κανενα ποστ σου τοσες σελιδες?

Διοτι συγνωμη αλλα τα βρισκω υπερβολικα εως γραφικα.Δεν εχω κανενα σημειο συγκλισης με οσα λες ειλικρινα.Κανε δουλεια σου ομως (δεν το λεω ειρωνικα)

Ο topic starter ποσταρε κατι και μας παρακαλεσε να το δουμε.. εγω ΠΡΩΤΑ το ειδα και ΜΕΤΑ ειπα την γνωμη μου.. εσυ δεν ξερεις καν το περιεχομενο του βιντεο..

θα σε παρακαλεσω να μην συμμετασχεις αλλο στην συζητηση αν δεν θες.. η γνωμη σου ειναι οτι ειναι υπερβολικα ολα αυτα που λεμε.. την καταλαβαμε..

Σε ευχαριστουμε.

Δημοσ.

Βασικα το ειδα μεχρι το σημειο που ελεγε αυτα τα ακυρα για παραχωρησεις κυριαρχιας ανευ ορων κτλ,το ειπα εξαλλου εξ αρχης κ εδωσα το σκεπτικο μου για πιο λογο δεν καθησα να συνεχισω.Η συζητηση εξελιχθηκε σε δυο επιπεδα ενα εκ των οποιων ηταν κ αυτο το οποιο αφορουσε στην αρχικη μου τοποθετηση κ το οποιο ησουν ο πρωτος (κ με διαφορα!) το οποιο ανατροφοδοτησες

Δημοσ.

θα σε παρακαλεσω να μην συμμετασχεις αλλο στην συζητηση αν δεν θες.. η γνωμη σου ειναι οτι ειναι υπερβολικα ολα αυτα που λεμε.. την καταλαβαμε..

Σε ευχαριστουμε.

Σε δημόσιο forum, δεν επιτρέπεις τη συζήτηση δηλαδη; Εσύ ποιός είσαι; Και γιατί βάζεις πρώτο πληθυντικό; Αυοανακυρίχτηκτες εκπρόσωπος κάποιας μεγαλύτερης ομάδας;

Για προσοχή λίγο...

Δημοσ.

Βασικα το ειδα μεχρι το σημειο που ελεγε αυτα τα ακυρα για παραχωρησεις κυριαρχιας ανευ ορων κτλ,το ειπα εξαλλου εξ αρχης κ εδωσα το σκεπτικο μου για πιο λογο δεν καθησα να συνεχισω.Η συζητηση εξελιχθηκε σε δυο επιπεδα ενα εκ των οποιων ηταν κ αυτο το οποιο αφορουσε στην αρχικη μου τοποθετηση κ το οποιο ησουν ο πρωτος (κ με διαφορα!) το οποιο ανατροφοδοτησες

10-20 λεπτα δηλαδη.. εσυ ειδες κατι που δεν ειχες ξανακουσει.. ειπες "ελα ρε, σιγα μην ειναι τοσο βλακες αυτοι οι Ελληνες" (δεν ξερω αν βαζεις τον εαυτο σου μεσα σε εμας, εισαι Ελληνας στην τελικη?) και το αλλαξες.. δες το ολο, καποια πραγματα οπως ειπα στο 1ο μου post εδω, καποια πραγματα συνδεονται..

Και οσο για την αρχικη σου τοποθετηση, ελεος πια, να διαφωνησουμε οκ, διαφορετικες αποψεις, αλλα σου δινω τοση ωρα στοιχεια (!) και εσυ μου λες, ας λενε οτι θελουν οι δικηγοροι ενω εσυ ειχες ζητησει εναν νομικο να μας εξηγησει τι εννοει..

Ναι οκ, δεν λεει στο μνημονιο ΡΗΤΑ αυτη την μαλακια, το λεει στο περιπου.. ΟΧΙ ΓΙΑΝΝΗΣ.. ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ.

Δημοσ.

Ναι οκ, δεν λεει στο μνημονιο ΡΗΤΑ αυτη την μαλακια, το λεει στο περιπου.. ΟΧΙ ΓΙΑΝΝΗΣ.. ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ.

αυτο το αφηνουμε στην κριση των αλλων,γνωμες καταθετουμε κ κατα την δικη μου αποψη (κ ελπιζω πως δεν ειμαι μονος σε αυτο)...Το ''περιπου'' δεν ειναι καθολου περιπου.

Δημοσ.

Τοξοβολε μου κανει μεγαλη εντυπωση που δειχνεις τοση μεγαλη δυσπιστια (η αφελεια;) στο οτι οι νομιμα εκλεγμενοι πρεσεβευτες ενος λαου δεν θα ειχαν τιποτα στο να φτασουν στο σημειο να πουλησουν την ιδια τους την πατριδα.Και το λεω αυτο διοτ εδω και 30 χρονια αυτοι οι νομιμοι εκλεγμενοι πρεσβευτες μας εχουν συνηθισει να ξεπουλανε την χωρα,την εθνικη της κυριαρχια και τον δημοσιο πλουτο της: Βατοπεδι,ΟΤΕ,Σταδιο Καραισκακη,η "περιουσια" του τεως Βασιλεια,Μακεδονικο,Ιμεια και χιλιαδες αλλες παραδειγματα.

Ανεξαρτητως το αν αυτο που αναγραφεται στο μνημονιο εχει πραγματικη νομικη ισχυ η εχει διαφορετικο νοημα η κατι αλλο,εντουτοις θα πρεπε η εμπειρια μας ως πολιτες μιας τελειως σαπιας κοινωνιας και Πολιτειας να μας κανει να εχουμε μια εστω στοιχειωδη επιφυλαξη για οτι συμβαινει τωρα με την κριση που περναει η ελλαδα και για το πως το χειριζεται κ εκλεγμενη κυβερνηση και βουλη.

εσυ αντιθετως οχι μονο δεν εχεις την παραμικρη επιφυλαξηα αλλα απεναντιας εισαι και απολυτως σιγουρος οτι δεν υφισταται η παραμικρη ανησυχια για το ενδεχομενο να ξεπουληθει η πατριδα μας.αντιθετως σου φαινεται γελοιο το ολο θεμα.μαλιστα.

Δημοσ.

Τοξοβολε μου κανει μεγαλη εντυπωση που δειχνεις τοση μεγαλη δυσπιστια (η αφελεια;) στο οτι οι νομιμα εκλεγμενοι πρεσεβευτες ενος λαου δεν θα ειχαν τιποτα στο να φτασουν στο σημειο να πουλησουν την ιδια τους την πατριδα.Και το λεω αυτο διοτ εδω και 30 χρονια αυτοι οι νομιμοι εκλεγμενοι πρεσβευτες μας εχουν συνηθισει να ξεπουλανε την χωρα,την εθνικη της κυριαρχια και τον δημοσιο πλουτο της: Βατοπεδι,ΟΤΕ,Σταδιο Καραισκακη,η "περιουσια" του τεως Βασιλεια,Μακεδονικο,Ιμεια και χιλιαδες αλλες παραδειγματα.

Ανεξαρτητως το αν αυτο που αναγραφεται στο μνημονιο εχει πραγματικη νομικη ισχυ η εχει διαφορετικο νοημα η κατι αλλο,εντουτοις θα πρεπε η εμπειρια μας ως πολιτες μιας τελειως σαπιας κοινωνιας και Πολιτειας να μας κανει να εχουμε μια εστω στοιχειωδη επιφυλαξη για οτι συμβαινει τωρα με την κριση που περναει η ελλαδα και για το πως το χειριζεται κ εκλεγμενη κυβερνηση και βουλη.

εσυ αντιθετως οχι μονο δεν εχεις την παραμικρη επιφυλαξηα αλλα απεναντιας εισαι και απολυτως σιγουρος οτι δεν υφισταται η παραμικρη ανησυχια για το ενδεχομενο να ξεπουληθει η πατριδα μας.αντιθετως σου φαινεται γελοιο το ολο θεμα.μαλιστα.

Ζει στην Αγγλία.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...