Προς το περιεχόμενο

μεταφορά .txt αρχείου από linux σε win


johnyb98

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα.

 

Είμαι καινούριος στο Ubuntu και θέλω να ρωτήσω το εξής:

Θέλω να φτιάξω στο ubuntu ένα .txt αρχείο και να γράψω μέσα διάφορα. Στη συνέχεια θέλω να αντιγράψω αυτό το αρχείο σε ένα flash-άκι και το ζητούμενο είναι αυτό το αρχείο να εμφανίζεται σαν αρχείο και να διαβάζονται τα περιεχόμενά του από windows.

 

Επειδή δεν ξέρω ακόμη τα format στο linux (ξέρετε, περί ext3 κλπ κλπ), υπάρχει κάποια ιδιαίτερη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσω;

 

Ευχαριστώ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δύο πράγματα:

 

1) Τα αρχεία κειμένου στο λίνουξ έχουν κωδικοποίηση utf8. Aν προσπαθήσεις να τα δεις με το wordpad από τα window$, θα σου βγάλουν ακαταλαβίστικους χαρακτήρες. Χρησιμοποίησε το Σημειωματάριο (notepad).

 

2) Τα αρχεία κειμένου στο λίνουξ χρησιμοποιούν διαφορετικό τρόπο αλλαγής γραμμών από τα window$. Για να φαίνονται εξίσου καλά και στα δεύτερα, όταν αποθηκεύεις το αρχείο κειμένου στο ubuntu με το gedit επίλεξε να γίνεται αλλαγή γραμμής αλά window$ (κάτω δεξιά στο παράθυρο της αποθήκευσης).

 

Από window$ σε ubuntu δεν έχεις κανένα πρόβλημα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το μόνο που μπορεί να σου συμβεί είναι, αν έχει γράψει σε windows notepad κάτι, από default το σώζει windows-1253 και λογικά άμα πας από Ubuntu να ανοίξεις με gedit το άρχειο, θα το ανοίξει σαν utf8 και θα διαβάζει ότι νανε. Οπότε πρέπει να ανοίξεις το gedit με κοδικοποίηση windows-1253 ή να το σώσεις σαν utf8 από το notepad.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...