tarantules Δημοσ. 28 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2011 ...Δηλαδή το tablet της samsung ποσο νομίζεις ότι κάνει; Έχει καλύτερο hardware απο το ipad2? Άλλα ντάλλα της Παρασκευής το γάλα... Στο παραπάνω ερώτημά σου απάντησα και βλέποντας το link που έβαλα μπορεί ο οποιοσδήποτε να συγκρίνει το hardware του ipad 2 με αυτό του samsung... Προφανώς επειδή η δική σου μυωπία είναι περισσότερη από την δική μου ας σου ανακεφαλαιώσω ΠΟΥ υπερτερεί: 1.Ανάλυση καλύτερη (1280Χ800) 2.Πιο ελαφρύ (έστω και κατιτίς γραμμάρια) 3.Λεπτότερο 4.Υποστήριξη microSD slot 5.Μπρος πίσω κάμερες καλύτερες αμφότερες. 6.Μεγαλύτερη μπαταρία (έστω και κάτι ψιλά...) 7.Ταχύτερος επεξεργαστής Το blackberry Playbook μιας και το παίζεις και διαβασμένος να σε πληροφορήσω οτι παίζει ΚΑΙ android εφαρμογές με ΟΤΙ αυτό συνεπάγεται...Άρα από εφαρμογές πρακτικά έχει άπειρες. Επίσης να σε πληροφορήσω οτι όσες χιλιάδες παραπάνω εφαρμογές έχει το iOS από το Android , στην πράξη όλες κι όλες οι εφαρμογές που θα τρέχεις σε ένα τέτοιο μηχάνημα (μαζί και τα κινητά) δεν είναι πάνω από 20-30. Όλα τα άλλα είναι μπιχλιμπίδια για να παίζουμε.Τις βασικές σου δουλειές τις κάνεις άνετα με 20 το πολύ εφαρμογές.
oldnew Δημοσ. 28 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2011 Άλλα ντάλλα της Παρασκευής το γάλα... Στο παραπάνω ερώτημά σου απάντησα και βλέποντας το link που έβαλα μπορεί ο οποιοσδήποτε να συγκρίνει το hardware του ipad 2 με αυτό του samsung... Προφανώς επειδή η δική σου μυωπία είναι περισσότερη από την δική μου ας σου ανακεφαλαιώσω ΠΟΥ υπερτερεί: 1.Ανάλυση καλύτερη (1280Χ800) 2.Πιο ελαφρύ (έστω και κατιτίς γραμμάρια) 3.Λεπτότερο 4.Υποστήριξη microSD slot 5.Μπρος πίσω κάμερες καλύτερες αμφότερες. 6.Μεγαλύτερη μπαταρία (έστω και κάτι ψιλά...) 7.Ταχύτερος επεξεργαστής Το blackberry Playbook μιας και το παίζεις και διαβασμένος να σε πληροφορήσω οτι παίζει ΚΑΙ android εφαρμογές με ΟΤΙ αυτό συνεπάγεται...Άρα από εφαρμογές πρακτικά έχει άπειρες. Επίσης να σε πληροφορήσω οτι όσες χιλιάδες παραπάνω εφαρμογές έχει το iOS από το Android , στην πράξη όλες κι όλες οι εφαρμογές που θα τρέχεις σε ένα τέτοιο μηχάνημα (μαζί και τα κινητά) δεν είναι πάνω από 20-30. Όλα τα άλλα είναι μπιχλιμπίδια για να παίζουμε.Τις βασικές σου δουλειές τις κάνεις άνετα με 20 το πολύ εφαρμογές. Το "Άλλα ντάλλα της Παρασκευής το γάλα" στο επιστρέφω. Στα περισσότερα που αναφέρεις παραπάνω γράφεις "λίγο", "κάτι ψιλά" κλπ. Για την ακρίβεια σε όλα έπρεπε να βάλεις το "λίγο" μπροστά. Γιατι και στα: ανάλυση, λεπτοτερο,ταχύτερο CPU , που ξεχασες να βάλεις το "λίγο" μπροστά, και εκει ισχύει. Τώρα αμα θες να αποδείξεις ότι το iPad2 είναι για τον φουτσο (όπως γράφει ο φίλος παραπάνω τον οποίο βγηκες να υποστηριξεις γράφοντας "έτσι ακριβώς όπως τα λες είναι"), ας σε κρίνουν οι υπόλοιποι. Εγω δεν έχω κανένα πρόβλημα να παραδεχτω ότι το tablet έχει "λίγο" καλύτερο hardware, όπως γράφεις. Ποτε δεν έγραψα κάτι διαφορετικό. Γράφω παρόμοιο. Τώρα αν διαφωνεις με τη λέξη οκ. Η διάφορα μας είναι ότι ο φίλος παραπάνω έγραφε για το ΚΟΣΤΟΣ ξαναγραφω, προσπαθώντας να πει ότι η apple τιμολογεις πολυ ακριβά το ipad2 σε σχέση με τη samsung. Για πες μου εσι ποσο ακριβότερο ως κόστος θεωρείς το tablet σε σχέση με το ipad2. Ο φίλος παραπάνω περιγράφει όποιον παίρνει ipad2 περίπου ως βλάκα. Η ύπαρξη πχ microsmd slot, μπορει για κάποιον πολυ σωστά να είναι ακόμα και λόγος αγοράς, και για κάποιον άλλο να είναι εντελώς αδιάφορο χαρακτηριστικό. Και οι 2 έχουν δίκιο. Είναι θέμα ανάγκης. Σε καμία περίπτωση ομως δεν διαφοροποιεί σημαντικά το ΚΟΣΤΟΣ στο οποίο αναφέρεται ο παραπάνω. Ξαναδιαβασε τι έγραφε, και πες μου ότι έχω άδικο που αναφέρομαι στο κόστος. Το playbook για το οποίο δεν το παίζω διαβασμένος, απλά περισσότερο διαβασμένος απο εσένα το παίζω, προσπαθούν να το κάνουν να παίζει android εφαρμογές επειδή δεν έχει δικές του.. Οχι ότι τα tablet έχουν, αλλα θα αποκτήσουν λογω τις δημοφιλιας τους , σε αντίθεση με το playbook. Αμα έπαιζε android εφαρμογές θα είχες δίκιο αλλα δυστυχώς δεν παίζει.. Θα παίζει όσες φτιάχνεται ο κώδικας με συγκεκριμένο τροπο σύμφωνα με τα iso να το πω όσο ποιο απλα μπορω που θέτει η blackberry , και μονο όσες δώσουν στο δικό της apple store οι κατασκευαστές τους... Τρεχα γυρευοπουλε δηλαδή.. Πες μου έναν λόγο γιατι να προτιμήσει κάποιος αυτο και όχι ένα tablet. Και να πάμε και στοίχημα τι πωλήσεις θα έχει στην Ελλαδα. Αν στα 99 tablet πωληθεί 1 playbook θα είναι καλα. Τελικά δεν έχω καταλάβει. Σε τι συμφωνείς με τον φίλο παραπάνω; Αρκετά με το δωρεαν φροντιστήριο σε ορισμένους... Edit. Σταματά να παριστανεις το μαντη στο πόσες εφαρμογές θα έχει ο καθένας. Στο iPhone μου έχω τουλάχιστον 8πλασιες απο όσες περιγραφεις. Βεβαια γράφεις αυτα που γράφεις προφανώς γιατι έχεις ένα android κινητο κυρίως για να μπαίνεις στο Facebook και για 5-10 ακόμα εφαρμογές και έχεις βγάλει συμπέρασμα για τα πάντα.
digekas Δημοσ. 28 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2011 Μια και έγινε αναφορά στην τιμή και στον αριθμό των εφαρμογών και επειδή έχω γράψει αρκετά για το θέμα και επειδή τίθεται σφόδρα ένα ερώτημα κατά πόσο βγαίνω off-topic με τις αναφορές μου οπότε και ίσως το βήμα που μου δίνεται στο insomnia ίσως στο μέλλον να μην υφίσταται και ο λόγος να έχει να κάνει με τις απόψεις μου οπότε και να βρεθώ να κάνω από νωρίς τα καλοκαιρινά μπάνια, ας ξαναγράψω εν συντομία το σκεπτικό μου και γιατί συμφωνώ με τις απόψεις του poulinos. Σήμερα σχεδόν όλα τα tablet κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα τιμών. Σήμερα υπάρχουν δυο είδη λειτουργικών, τα ανοικτά και τα κλειστά. Τα ανοικτά επιτρέπουν την ελεύθερη χρήση τους από τον καθένα μας, τα κλειστά όχι. Το copyright και οι πατέντες εξασφαλίζουν στην apple το μονοπώλιό της οπότε και η ίδια καθορίζει και την προσφορά και την ζήτηση. (Δλδ, ανταγωνισμός επί ίσοις όροις, μηδέν) Από την άλλη όσες εταιρίες σήμερα χρησιμοποιούν android έχουν κοινό σημείο αναφοράς το λειτουργικό που είναι ελεύθερο και δωρεάν. Υπάρχουν λοιπόν κατασκευαστές που μπορούν να το χρησιμοποιήσουν και να προσφέρουν αντίστοιχων δυνατοτήτων hardware με τα tablet που κυκλοφορούν, στην μισή όμως τιμή, για αυτό και υπάρχει από μέρος μου αυτή η ελαστικότητα στις εταιρίες που στηρίζονται στο android και όχι γιατί οι σημερινές τους τιμές δικαιολογούνται. Έγινε επίσης μία αναφορά στις εφαρμογές που υπάρχουν στο android. Δεν θα σχολιάσω απολύτως τίποτα, μόνο ένα link θα δώσω. http://androlinux.com/android-ubuntu-development/how-to-install-ubuntu-on-android/ To γιατί τώρα γίνονται από μέρους μου "κοινωνικοπολιτικές" αναφορές, τα πράγματα είναι πολύ απλά. Οι τιμές των συσκευών (όλων) καθορίζεται από το κόστος και το κέρδος τους. Στο κόστος τους συμπεριλαμβάνονται και τα κόστη που έχουν να κάνουν με τις ανθρώπινες δραστηριότητες και το πόσο πχ λαμβάνει για την ίδια δουλειά ένας εργαζόμενος στην Foxconn και πόσο κάποιος πχ Φιλανδός ή Έλληνας, γιατί η Φιλανδία μας πέφτει και λίγο μακρυά. Δυσανασχετώ επίσης με την καταναλωτική συμπεριφορά την οποία υποστηρίζουν και ενισχύουν οι εταιρείες (με το να διαφημίζουν τα στατιστικά των πωλήσεών τους, στο πρώτο 24ωρο, εβδομάδα, μήνα) οπότε και βλέπουμε πλέον και εδώ στην Ελλάδα καταναλωτές να περιμένουν από το βράδυ έξω από τα καταστήματα για να ανοίξουν και να αγοράσουν πρώτοι την συσκευή ή να προλάβουν την περιορισμένη προσφορά. Είμαι σίγουρος ότι το "γεγονός" θα καλυφθεί από δημοσιογράφους που θα βρεθούν στον ίδιο χώρο χωρίς να αποκαλύψουν την ιδιότητά τους και θα μαζέψουν ενδιαφέρον υλικό για το ποιος και με τι σκεπτικό βρίσκεται εκεί από το προηγούμενο βράδυ οπότε και θα φανεί κατά πόσο οι "κοινωνικοπολιτικές" αναφορές μου εδώ έχουν κάποια βάση ή είναι η ουσία και απλά οι εταιρίες δεν θέλουν να ακούγονται αυτές οι απόψεις. Αυτές λοιπόν εν συντομία είναι οι απόψεις μου, τις υποστηρίζω και τις τεκμηριώνω στο μέτρο του δυνατού και από εκεί και πέρα αν είναι να επιλέξω να αλλάξω σκεπτικό και απόψεις (ή να μην τις διατυπώνω) ή να εκδιωχθώ, ε, τι να κάνω, απλό μέλος είμαι και δεν έχω τα γαλόνια του poulinos για να στηρίξω από θέση ισχύος την άποψή μου, που επαναλαμβάνω για να μην δημιουργηθεί κάποια παρανόηση, με τις απόψεις του φίλτατου poulinos συμφωνώ απόλυτα. Αυτά τα ολίγα και θα τα ξαναπούμε με τον ένα τρόπο ή άλλο με αρκετούς από εσάς, πάντα φιλικά Δημήτρης.
oldnew Δημοσ. 28 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2011 Εγω πραγματικά απορώ πως συμφωνείτε ορισμενοι που θεωρώ και σοβαρούς κιόλας όπως ο digekas , "απόλυτα" κιόλας με τον Poulinos. Έχετε διαβάσει καθόλου τι ακριβώς γράφει ο Poulinos, και με τι συμφωνειτε; Γιατι σε πολλα απο όσα γράφεις συμφωνώ μαζι σου, αλλα δεν έχουν καμία σχέση με το τι γράφει ο poulinos, και σιγουρα δεν έχουν το ίδιο προκλητικό και ισοπεδωτικο ύφος. Συμφωνείς στα 130€ που κάνει υποτίθεται το ipad2 και το πουλάει η apple 500-600€? Καταρχήν ούτε αυτο ισχύει. Απλά παπαγαλιζει τι διάβαζε στο Internet. Αυτο ήταν η τιμη του 3GS 6 μήνες μετα την 1η παραγωγη, προ φόρων κλπ κλπ. Μη το αναλύσω περισσότερο, το έχω ξανακάνει. ΛΕΣ ΚΑΙ ΙΣΧΥΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ TAB ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΕΔΩ το όποιο είναι λιιιγο ακριβότερο σαν κόστος και πωλείται το ίδιο.... Οι αναφορές σου σε foxcom ,εργάτες που πεθαίνουν κλπ επισης είναι άσχετες με την παραπάνω συγκριση, γιατι και το παραπάνω tab στο ίδιο εργοστάσιο βγαίνει απο τους ίδιους κινέζους που αυτοκτονουν για τον ίδιο λόγο. Για την ελευθερία που παρέχει το android , το Link που δίνεις για το Linux κλπ συμφωνώ. Είναι ενας λόγος που και εγω θα έπαιρνα το tab, όπως και για κάποιους άλλους σημαντικοτερους, που δεν έχει γράψει κανείς. Ο poulinos δεν γράφει τίποτα απο αυτα που γράφεις εσι ομως για να συμφωνείς μαζι του. Ένα υβρεολογιο για όσους παίρνουν ή πήραν προιντα της apple γράφει. Συμφωνείς "απόλυτα" σύμφωνα με τα λεγόμενα σου και με αυτα που γράφει για atari που αν έγραφαν apple θα τα αγόραζαν οι χρήστες της apple ως ιθαγενείς προφανώς που είναι ε; Μην αναφέρω αλλα γραφικά που γράφει ο poulinos και με τα όποια αμφιβάλλω αν θα συμφωνείς απόλυτα αν κανείς τον κόπο να τα ξαναδιαβασεις. Ούτε το marketing παίζει κανένα ρόλο στην αξία και τη χρησιμότητα ενός προϊόντος. Αν θες να πάρεις το συγκεκριμένο tablet και αύριο (καθόλου απίθανο) βρεθούν 100 ανεγκέφαλοι οι οποίοι ξημεροβραδιαστουν μπροστά απο ένα κατάστημα για να προλάβουν να πάρουν το tablet, τι θα κανείς δεν θα το αγορασεις λογω αυτών; Σε κάθε περίπτωση διαφορετικές απόψεις μπορούμε να έχουμε όλοι. Να συμφωνούν κάποιοι ομως "απόλυτα" κιόλας με ακραίες και υβριστικες για άλλους χρήστες, απόψεις τύπου poulinos, το βρίσκω εντελώς απαράδεκτο και δεν έχει καμία σχέση με την apple αυτο. Και πριν συμφωνήσετε με κάτι, ξαναδιαβαστε τι γράφει αυτός με τον οποίο συμφωνείτε.
Nightstrike Δημοσ. 28 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2011 Συμφωνείς στα 130€ που κάνει υποτίθεται το ipad2 και το πουλάει η apple 500-600€? Καταρχήν ούτε αυτο ισχύει. Απλά παπαγαλιζει τι διάβαζε στο Internet. Αυτο ήταν η τιμη του 3GS 6 μήνες μετα την 1η παραγωγη, προ φόρων κλπ κλπ. Μη το αναλύσω περισσότερο, το έχω ξανακάνει. Νομίζω το 130 ήταν για να δείξει καλύτερα αυτό που θέλει να πει (από ότι βλέπω, +130$ είναι για έναν 3g και έναν gps δέκτη!). Δηλαδή ότι: "η apple υπερκοστολογεί τα προϊόντα της." Τώρα θα μου πεις και κάποιοι άλλοι το ίδιο κάνουν εξού και το κράξιμο που ρίχνει ο digekas
oldnew Δημοσ. 28 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2011 Νομίζω το 130 ήταν για να δείξει καλύτερα αυτό που θέλει να πει (από ότι βλέπω, +130$ είναι για έναν 3g και έναν gps δέκτη!). Δηλαδή ότι: "η apple υπερκοστολογεί τα προϊόντα της." Τώρα θα μου πεις και κάποιοι άλλοι το ίδιο κάνουν εξού και το κράξιμο που ρίχνει ο digekas Στο συγκεκριμένο τοπικ γράφουμε υποτίθεται για το galaxy tab. Αναπόφευκτα θα γίνει σύγκριση με το ipad2. Το ότι το ipad2 είναι υπερκοστολογημενο ΣΧΕΔΟΝ ΤΟ ΙΔΙΟ (λίγο περισσότερο για την ακρίβεια), με το galaxy tablet απο που ακριβώς αποδεικνύει ότι οι apple users είναι τόσο ηλίθιοι ώστε θα αγόραζαν ένα atari για 2000€ αν έγραφε apple πάνω; Απο ότι φαίνεται μονο εγω είναι τόσο βλάκας εδω μέσα και δεν μπορω να καταλάβω τον παραπάνω συλογισμο, γιατι βλέπω τελικά αρκετούς να συμφωνούν απόλυτα...
digekas Δημοσ. 28 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2011 oldnew, είπα ότι συμφωνώ με τις απόψεις του poulinos όπως αυτές διατυπώθηκαν παραπάνω. Μπορεί η διατύπωση κάποιου να μην είναι τόσο σαφής ή το ύφος της γραφής του να είναι τέτοιο που να παρεξηγείται από κάποιους αλλά προσωπικά δεν στέκομαι σε αυτά αλλά στην ουσία και αυτό που αντιλαμβάνομαι ότι λέει παραπάνω ο poulinos είναι τα εξής: Πρώτον, το brand της apple πουλάει περισσότερο και από τις συσκευές της και αυτό είναι γεγονός. Όταν ο άλλος πάει και αγοράζει μία συσκευή χωρίς να έχει διαβάσει reviews χωρίς να γνωρίζει τα χαρακτηριστικά της, τότε ναι έχει απόλυτο δίκιο. Ο φίλτατος Αντώνης στο άλλο θέμα πήρε ένα ipad2 και αφού το αγόρασε διαπίστωσε ότι η χαμηλή ανάλυση στις κάμερες οδηγεί σε κακής ποιότητας φωτογραφίες. Δεύτερον, καλώς ή κακώς έχουμε διαφορετικές απόψεις, δεν γίνεται όλοι να συμφωνούμε και φυσικά δεν τίθεται θέμα ποιο κοκοράκι θα κερδίσει ή ποιανού η άποψη θα υπερισχύσει οπότε και θα πείσει τους άλλους ότι κάνουν λάθος. Όπως και ο poulinos έτσι και εγώ βλέπω ότι μεγάλο ποσοστό των κατόχων συσκευών apple δεν ξέρουν ούτε τις δυνατότητες της συσκευής τους, ούτε τις δυνατότητες του λειτουργικού τους και γενικότερα ένα μεγάλο ποσοστό αυτών είναι παντελώς άσχετοι με την τεχνολογία. Εμείς κουτσά στραβά μετά από 20 χρόνια ενασχόλησης με τους υπολογιστές 5-10 πράγματα τα μάθαμε και βάσει αυτών κρίνουμε και στην συγκεκριμένη περίπτωση κατακρίνουμε και προσωπικά εξήγησα τον λόγο για τον οποίο είμαι πιο ελαστικός με τις android συσκευές χωρίς βέβαια να σημαίνει ότι αν τραβήξουν στην πορεία που χάραξε η apple δεν θα υπάρξουν αντίστοιχα σχόλια όπως και έγιναν σε αυτό το topic. Εμείς στο κάτω κάτω κατηγορούμε μία εταιρία για την πολιτική που εφαρμόζει, από αυτή την στάση δεν προκύπτει κάποια υποστήριξη σε κάποια εταιρία. Όσοι όμως υποστηρίζουν ένθερμα την apple και τα προϊόντα της (πόσο μάλλον όταν δημιουργούν εντάσεις με όσους έχουν διαφορετικές απόψεις) πως θα αποδείξουν ότι η σκοπιμότητά τους δεν είναι άλλη και δεν αναφέρουν απλά την άποψή τους; Είναι υπάλληλοι της apple;;; Παίρνουν ποσοστά από τις πωλήσεις;;; Τους μοιράζει δωρεάν συσκευές η apple;;; Τί συμβαίνει και σκίζουν τα ιμάτιά τους υπερασπιζόμενοι μία εταιρία;;; Σε αυτά λοιπόν που λέει ο poulinos εγώ συμφωνώ και μην μου πείτε ότι δεν έχετε δει κόσμο και κοσμάκι να κάνει μόστρα το νέο κινητό της apple με το που το αγόρασε, ε; Αν τα ίδια αρχίσουν να γίνονται και με τις android συσκευές τα ίδια θα πω ή σωστότερα τα ίδια λέω. Το android στην Αμερική έχει γίνει μόδα και πουλάει και μόνο με την αναγραφή του πάνω στην κούτα του προϊόντος οπότε πολλοί που αγόραζαν τυφλά τώρα αγοράζουν συσκευές android, η ειδοποιός όμως διαφορά είναι ότι με το android να είναι ανοικτό είναι θέμα χρόνου να έρθουν σωρηδόν Κινέζικα προϊόντα με αντίστοιχο hardware στην μισή και παρακάτω τιμή και σε αυτό προσωπικά ποντάρω. Όλη αυτή η αγορά των tablet και των smartphones είναι μία φούσκα. Δεν μπορεί με τα ίδια χρήματα αντί για ένα κινητό να αγοράζεις ένα δυνατό laptop!!! Κόστος έχει και το ένα, κόστος έχει και το άλλο. Το ένα όμως έχει hardware που το λέει η καρδιά του και το άλλο είναι φτερό στον άνεμο και τα δυο όμως πωλούνται στις ίδιες τιμές. Επειδή λοιπόν αποκλείεται τα laptop να έχουν χαριστικά αυτές τις τιμές και να μπαίνουν μέσα πουλώντας τα, λογικά σκεπτόμενοι, κάποιοι μας πιάνουν κότσο με τις τιμές που μας πουλάνε τα tablet και τα smartphones. Πως θα σκάσει όμως η φούσκα όταν το copyright και οι πατέντες προστατεύουν την apple και την κάθε apple οπότε ουσιαστικός ανταγωνισμός (δλδ αντίστοιχων χαρακτηριστικών προϊόντα, όπως hardware και software) δεν επιτρέπει να υπάρξουν; Το τι πρόβλημα δημιουργεί η μόδα του υπερκαταναλωτισμού σε αυτά τα είδη πολυτελείας σε μία οικονομία σαν και την δική μας και φυσικά όχι μόνο αυτά αλλά και πολυτελή αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού, ακριβά ρούχα υψηλής ραπτικής, διάφορες τσάντες και υποδήματα και πάει λέγοντας, γίνεται αντιληπτό και μας αφορά όλους το θέμα άμεσα. Απλά εμείς εδώ ασχολούμαστε με tablets και smartphones και σε αυτά επικεντρωνόμαστε.
oldnew Δημοσ. 28 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2011 Digekas χωρις να προσπαθω καθόλου να συμφωνήσω μαζι σου, στα περισσότερα απο όσα γράφεις δε διαφωνώ καθόλου. Εντελώς ηλικρινα δε νομίζω ότι έχουν και μεγάλη σχέση με αυτα που γράφει ο poulinos και ας συμφωνείς εσι απόλυτα όσο θες, μαζι του Το ότι είναι ΚΑΙ οι 2 πλατφόρμες ειναι υπερτιμολογημενες ποιος μπορει να διαφωνήσει; Εγω τι γράφω απο την αρχή; Έχει μαλιασει η γλώσσα μου να γράφω για κόστος και τελικές τιμές που είναι περίπου ίδια. Οταν άλλοι έχουν κάνει τον διαχωρισμό πανακριβη apple και φτηνά ισαξια και καλύτερα προφανώς samsung tablet.. Το ωραίο είναι ότι οταν μιλούσαμε για κινητά τηλέφωνα είχατε ένα δίκιο στο θέμα τιμής. Στην παρούσα φάση ομως, και συγκεκριμένα στα tablet που βγάζει η samsung δεν εχετε. Αν θες να συγκρίνουμε με άλλη μάρκα tablet μπορει και να συμφωνήσουμε. Οταν βγουν κινεζικά ποιοτικά tablet στη μισή τιμη απο τα προϊόντα της apple, ισαξια, ριξτε μου ένα email να ποσταρω στο τοπικ και να γράψω 1000 μπράβο. Ως τότε ας συγκρίνουμε το παρόν. Δεν είδα κανέναν να διαμαρτύρεται για την samsung στο παρών τοπικ. Για εμενα δεν υπάρχει άσπρο/μαύρο στο συγκεκριμένο θέμα. Και τα 2 προϊόντα είναι εξαιρετικά καλα με τα μεχρι τώρα δεδομένα, ναι και τα 2 είναι υπερτιμολογημενα όπως σχεδον πάντα συμβαίνει σε ότι νεο βγαινει, και τα 2 έχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Για τον καθένα κάποια απο αυτα είναι σημαντικότερα και αγοράζει το αντίστοιχο προϊόν. Ούτε η μια κατηγορία είναι ηλίθιοι όπως προσπαθούν κάποιοι να τους παρουσιάσουν ούτε η άλλη. Άσχετοι υπαρχουν και στις 2 πλευρές. Δεν έχω κάνει γκάλοπ για να ξερω ποια πλευρα έχει περισσότερους. Και επειδή πλέον γίνανε πόλοι οι χρήστες και απο τις 2 πλευρές είναι εντελώς στερεότυπο ότι οι apple users είναι ασχετοι. Έχει πάρει και η κουτση μαρια android κινητά ειδικα. Οι περισσότεροι παίρνουν κάτι φτηνιαρικες συσκευές (καλα κάνουν), τις χρησιμοποιούν ελάχιστα , κάτι Facebook ,internet, κυρίως και κανά παιχνιδάκι της φούτσας και νομίζουν πως έχουν γίνει ειδικοί. Μπαίνουν συστηματικά στα φόρουμ να μας τα κάνουν πεπονια με το ποσο φοβερή είναι η τάδε συσκευη και ποσο άχρηστη και πανάκριβη η apple. Πολυ καλα κάνουν ξαναλέω, δεν ειμαι καθόλου εναντίων συσκευών τύπου blade , που χρησιμοποιω και εγω, αλλα σε καμία περίπτωση δεν είναι ισαξιο με iPhone. Τώρα αν σε κάποιον του είναι αρκετό αυτο εχει κάνει την καλύτερη επιλογή. Δεν χρειάζεται να μας τα πριξει κιόλας ομως γραφωντας υπερβολές. Η κατηγορία που αναφερω σημερα είναι η μεγαλύτερη στα android, σε αντίθεση με ότι συνέβαινε στην αρχη που ήταν χακεραδες κυρίως.
marvelakias Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 ηρεμια πανω απο ολα ...εμεις ειμαστε τα θυματα μας βγαζουνε συνεχεια υπερτημημενα προιοντα κ μετα μας μαμανε κιολας ... βλεπε galaxy s παιζετε αν θα παρει την 2.3 αναβαθμηση-ελειψη φλας(galaxy s εχω) βλεπε Ipad 1 χωρεις usb θυρα κ hdmi κ ομως πουλησε περισσοτερο απο αλα tablet που τα χαν ολα ολα ειναι υπερτημημενα το κοστος κατασκευης του ειναι το 1/5 κ δεν τα κανουν πληρες λογικο τι θα πουλανε μετα ... στο ενα δεν βαζουν usb στο alo hdmi στο αλο καμερα οτι να ναι κατα τα αλα μονοδρομος το ipad 2(ακομα γελαω) ολες οι αλαγες που βλεπω σε καθε νεο προιον ειναι τοσο μηδαμηνες η ανουσιες που δεν ξερω αν αξιζει να ασχολουμαστε.Ipad 1 v.s Ipad 2 galaxy s v.s galaxy s2 htc desire v.s desire s θα μπορουσαν να αφησουν τα προιοντα να γινουν 2 χρονα κ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΟΥΣΤΙΑΣΤΙΚΕΣ ΑΛΑΓΕΣ Κ ΟΧΙ ΤΟΥ Κ@@@Υ αλα ουτε καν εφοσον εχουν καταλαβει τον υπερκαταναλοτησμο κ την μανια του ανθρωπου να εχει το καλυτερο ας μας μαμησουν ενα αν δεν παθεις δεν θα μαθεις ε μεχρει να μαθουμε αυτοι θα κονομανε κ εμας θα μας πουλανε παντα ελειπης προιοντα κ στο 2-3 προιον της σειρας τους ipad 3 θα πουν δεν βαζω μωρε στους Μ@@@@@Σ κ θυρα κ hdmi κ καμια καμερα να χαρουνε....
Nightstrike Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 ηρεμια πανω απο ολα ...εμεις ειμαστε τα θυματα μας βγαζουνε συνεχεια υπερτημημενα προιοντα κ μετα μας μαμανε κιολας ... βλεπε galaxy s παιζετε αν θα παρει την 2.3 αναβαθμηση-ελειψη φλας(galaxy s εχω)... έγινε leaked η official ginger για το galaxy s, όχι πως αλλάζει κάτι από αυτά που λες, ενημερωτικά το λέω. Πάντως πάντα έτσι μου φαίνεται ότι ήταν...ίσως να χειροτέρεψε λίγο βέβαια...
marvelakias Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 παλι καλα αλα κ παλι αυτο δεν αλαζει κατι οτι οταν βγηκε το galaxy s πληρωσανε η περισοτερη 550-500e ευρω κ μας εγραψε η samsung στα @@@@@ της κ δουλευουνε ολη μεσω xda. με ολα αυτα ηθελα να σας πω πως ποσος ναοιζοντε για εμας τους καταναλοτες(οπως κανεις δεν νοιαζετε για μας σ αυτη την χωρα ) πως στην ελλαδα παντα φερνουν απο μια σειρα τα gtp προιοντα(π.χ htc thunderbolt ελλαδα δεν ερχετε κ ειναι το μοναδικο htc με 1800-1900 mah μπαταρια) αν δεν υπαρχουν ουσιαστικες διαφορες στα επομενα μοντελα γιατι ασχολουμαστε τοτε?
Nightstrike Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 ...πως στην ελλαδα παντα φερνουν απο μια σειρα τα gtp προιοντα(π.χ htc thunderbolt ελλαδα δεν ερχετε κ ειναι το μοναδικο htc με 1800-1900 mah μπαταρια) αν δεν υπαρχουν ουσιαστικες διαφορες στα επομενα μοντελα γιατι ασχολουμαστε τοτε? Πάλι έφερες το "λάθος" παράδειγμα! ΤΟ thunderbolt λέγανε ότι είχε τρελά προβλήματα με την μπαταρία, και μάλιστα έχουν βγάλει official expansion μπαταρίας, διότι την ρουφάει το κινητό! Επίσης θέλανε να κάνουν πρεμιέρα Αμερική αλλά λόγω verizon (ή μπαταρίας?) την τρενάρανε συνέχεια. Γιατί ασχολούμαστε? (Διότι έχει πλάκα!) Διότι ακολουθούν οι εταιρίες μία τακτική όπου εξαφανίζουν μοντέλα 1-2 ετών οπότε αναγκαστικά θα πάρεις το καινούργιο και όχι το πάμφθηνο παλιό. Πάντως ρε παιδιά εμένα στην samsung μου την σπάει που βάζει τα 16Pin adaptors όπως η apple αντί να μειώνει το κόστος χρήσης του tablet δηλαδή. Ακόμα εγώ θα ήθελα αντί να φτιάχνουν το media hub Να κάνουν κινήσεις ώστε να αναπτύσσοντας από open source communities περισσότερα πράγματα! Δώστε Keys για τους bootloaders και αφήστε τους developers να twikaroun τα skins σας και όλα τα καλούδια!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα