katsikoula Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Well done samsung Παραξενο μου φαινεται που αλλαξε την 8αρα καμερα με 3αρα. Συνηθως οταν βγαζεις κατι καινουργιο βελτιωνεις τα χαρακτηριστικα του ή τα αφηνεις οπως εχουν , δεν τα κανεις χειροτερα. καποια στιγμη θα γινοταν κ αυτο για να ριξει το κοστος της συσκευης και να μην το πουλαει αρχικη τιμη 800 ευρω οπως το πρωτο. αλλοστε υπαρχουν πολλοι χρηστες που δεν σκοπευουν να την χρησιμοποιησουν ποτε οπως εγω
oldnew Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Για το βάρος συμφωνώ απόλυτα. Οι διάφορες είναι πρακτικά ανύπαρκτες. Για το πάχος , υπάρχει σημαντική μείωση. Το αν αυτο βελτιώνει την εμπειρία χρήσης ειμαι βέβαιος ότι δεν θα συμφωνήσουμε όλοι ποτε. Και σιγουρα δεν είναι το νούμερο ένα. Σιγουρα είναι κυρίως μάρκετινγκ. Παρόλα αυτα προσωπικα το θεωρώ πολυ καλο που το βελτίωσε. Θα τα έβαζαν τα site δίπλα δίπλα, και θα φαινόταν σαν τουβλο.. σε σχέση με το ipad2. Και υπάρχει μια ψευδαίσθηση που λέει ότι όσο ποιο χοντροκομενο είναι κάτι, τόσο ποιο απαρχαιωμενο είναι.. Δε λέω ότι ισχύει , αλλα ότι έτσι το βλέπουν οι υποψήφιοι πελάτες. Σαν εταιρία η samsung το γνωρίζει πολυ καλα αυτο. Για να φτάσει στο σημείο να αυτοδιαψευστει, αλλάζοντας κάτι που μόλις πριν λίγο είχε ανακοινώσει , καταλαβαίνει κανείς ποσο μεγάλη σημασία έδωσε. Δε συμβαίνει συχνά. Απο εμπορική άποψη ειμαι βέβαιος ότι έκανε άριστα. Προσωπικα δίνω πολυ μεγαλύτερες πιθανότητες στον εαυτό μου να το αγοράσω τώρα, παρα πριν. Ειμαι βέβαιος το ίδιο συμβαίνει σχεδον με όλους.
tarantules Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Μου φαίνεται ότι σας έχουν πιπιλίσει τόσο πολύ το μυαλό που δεν αντιλαμβάνεστε ότι η τεχνολογία προχωράει, οι συσκευές αναβαθμίζονται με νέο hardware και software που το αξιοποιεί οπότε και αυτό το software δεν μπορεί εκ των πραγμάτων να τρέξει με την ίδια άνεση (αν τρέχει και καθόλου) στο προηγούμενο hardware, όχι τουλάχιστον το κομμάτι το οποίο δραματικά άλλαξε και που έχει να κάνει με την gpu. Σε προτρέπω (για το σχόλιο που έβαλα με bold) να δεις ένα βιντεάκι από το tablet της RIM.Ξέρεις ποιο...Δεν έχει βγάλει και πολλά. Κατά τα άλλα μια χαρά τα λες περί πιπιλίσματος και marketing.Κι εγώ της ίδιας άποψης είμαι. Προσωπικά εγώ, για αγορά ταμπλέτας από Ιούνιο και μετά όταν θα έχει κάτσει η πολύ "σκόνη" Επίσης να προσθέσω οτι η apple κατά κόρον δίνει βάση στο design των προϊόντων της περισσότερο από τα specs ή τη λειτουργικότητα γιατί ο μεγαλύτερος όγκος πελατών που απευθύνεται δεν τον νοιάζει οι καθεαυτού δυνατότητες της συσκευής αλλά το πως θα πουλήσει μούρη στους άλλους έχοντας μια ντιζαϊνάτη συσκευή.Απλά πραγματάκια
oldnew Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Υπάρχει κανείς που να βλέπει αρνητικά ότι έγινε ποιο λεπτο;
Tigran Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Στο thread της Samsung, τα μισά και παραπάνω post ασχολούνται με την Apple και το iPad της. Αυτό τα λέει όλα! Από εκεί και πέρα, καλό θα ήταν να μην γενικεύουμε καταστάσεις και συμπεριφορές. Ο καθένας επιλέγει την συσκευή της αρεσκείας του σύμφωνα με τα δικά του κριτήρια. Είναι λογικό κάποιος που θα δει το Galaxy Tab και το iPad δίπλα δίπλα, να προτιμήσει αυτό που δείχνει ποιοτικότερο εξωτερικά. Και αυτό το πλεονέκτημα το έχουν σε μεγάλο βαθμό οι συσκευές της Apple. Δεν είναι για να πουλήσει κάποιος μόστρα, αλλά για να νιώσει ότι δεν έχει στα χέρια του μια πλαστικούρα, αλλά κάτι που αντικατοπτρίζει σε μεγάλο βαθμό τα λεφτά που έδωσε.
tarantules Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Στο thread της Samsung, τα μισά και παραπάνω post ασχολούνται με την Apple και το iPad της. Αυτό τα λέει όλα! Φυσικά και τα λέει όλα μιας και εαν γυρίσεις στην αρχική σελίδα θα δεις οτι είσαι μέσα στους 3 πρώτους που πόσταραν απάντηση στην είδηση αναφερόμενος στο ipad...
digekas Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Στο thread της Samsung, τα μισά και παραπάνω post ασχολούνται με την Apple και το iPad της. Αυτό τα λέει όλα! Δεν σημαίνει τίποτα περισσότερο από το ότι τα 2/3 των ποστ στα θέματα που αφορούν συσκευές της apple έχουν να κάνουν με το android ή την τιμολογιακή πολιτική της εταιρίας! Από εκεί και πέρα, καλό θα ήταν να μην γενικεύουμε καταστάσεις και συμπεριφορές. Ο καθένας επιλέγει την συσκευή της αρεσκείας του σύμφωνα με τα δικά του κριτήρια. Είναι λογικό κάποιος που θα δει το Galaxy Tab και το iPad δίπλα δίπλα, να προτιμήσει αυτό που δείχνει ποιοτικότερο εξωτερικά. Και αυτό το πλεονέκτημα το έχουν σε μεγάλο βαθμό οι συσκευές της Apple. Δεν είναι για να πουλήσει κάποιος μόστρα, αλλά για να νιώσει ότι δεν έχει στα χέρια του μια πλαστικούρα, αλλά κάτι που αντικατοπτρίζει σε μεγάλο βαθμό τα λεφτά που έδωσε. Πράγματι αν εξετάζει κάποιος τα βιβλία από το εξώφυλλο τότε ποσώς τον ενδιαφέρει το περιεχόμενο και έτσι θα ήθελαν οι εταιρίες να σκέφτονται οι καταναλωτές. Μέχρι πρότινος το ipad ήταν μία εξαιρετική συσκευή που άξιζε τα λεφτά της (τουλάχιστον αυτό υποστήριζαν οι περισσότεροι) και με μία ανακοίνωση βρέθηκε να πωλείται 100 ευρώ φθηνότερα, οπότε και η αξία της προφανώς και δεν άλλαξε σε μία νύχτα αλλά η τιμή της από την άλλη ναι. Μήπως θα έπρεπε κάποιοι λοιπόν να το ξαναδούν το θέμα από διαφορετική οπτική; Δλδ τί πληρώνουν και για ποιο λόγο; tarantules, σωστή η σκέψη σου και η τακτική σου να περιμένεις. Αν πραγματικά δεν έχεις ουσιαστική ανάγκη σήμερα ένα tablet δεν υπάρχει λόγος να το αγοράσεις εκτός και αν βγαίνεις τακτικά στο μπαλκόνι και μοιράζεις πενηντάρικα. Ο ανταγωνισμός στο android θα ρίξει τις τιμές στις συσκευές τουλάχιστον κατά το 1/3 (και όχι μόνο στα tablet) οπότε και παρά την μέχρι τώρα τακτική της η apple θα αναγκαστεί και αυτή να ρίξει τις τιμές της. Υπάρχει κανείς που να βλέπει αρνητικά ότι έγινε ποιο λεπτο; Προφανώς, αυτό λέω στο πρώτο μου ποστ. Με το να δώσουν και καλά βαρύτητα στο πάχος τώρα περιορίζονται δραματικά στο τι hardware θα βάλουν στα επόμενα tablet και όχι μόνο θα περιμένουμε λιγότερα από θέμα υλικού σε αυτές τις συσκευές αλλά θα πληρώνουμε από πάνω και το ότι θα είναι τόσο λεπτά που τελικά δεν θα έχουν τίποτα εσωτερικά αλλά και μόνο από το ότι θα είναι τόσο λεπτά και ελαφριά θα αξίζουν τα λεφτά τους!!! Νευρική ανορεξία λοιπόν και στα tablet και εμείς να επικροτούμε την κίνησή τους να βγάζουν 8mp κάμερα και να την αντικαθιστούν με κάμερα κινητού 5ετίας και εμείς να μην δίνουμε βαρύτητα στο hardware αλλά αν κάτι ήδη λεπτό έγινε ακόμα λεπτότερο λες και πάχος του πρώτου μας δημιουργούσε πρόβλημα!!! Πήραν λοιπόν το παραμύθι της apple με την διαφορά των 5mm και το επέστρεψαν με διαφορά τώρα 0.2mm και φυσικά κανένας fan της apple δεν θα πει καλά αυτοί μας δουλεύουν;;; αφού το ίδιο παραμύθι τους είπε και η apple και το παρουσίασε μάλιστα ως μέγα επίτευγμα, ποιο;;; τα 5mm διαφορά, όταν η πίσω επιφάνεια είχε μία καμπυλότητα τέτοια στις άκριες που ακόμα και δίπλα δίπλα να τα έβαζες θα έπρεπε να πας αρκετά κοντά για να δεις αν όντως η διαφορά ήταν τόσο αισθητή αφού σε αναλογία με τις υπόλοιπες διαστάσεις της συσκευής το πάχος της είναι αστείο!!!
Skylined Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Digekas αυτά που καλώς σε απασχολούν ειναι τακτικές των εταιριών τεχνολογίας εδώ και πολλά χρόνια τις οποίες λίγο πολύ γνωρίζουμε και για τις οποίες συχνά γίνεται κουβέντα σε αυτό το φόρουμ. η Samsung έκανε καλή κίνηση κατά τη γνώμη μου και προσωπικά δε με απασχολεί η κάμερα, έχω στο κινητό. Κατά τα αλλά μια χαρά τα πάει από hardware, ειναι ανώτερο από την πρώτη προσπάθεια της εταιρίας σε αυτό τον τομέα ενώ το βάρος του 8.9 ειναι πολύ μειωμένο, ώστε αν κάποιος θέλει ελαφρυα συσκευή θυσιάζει μία ίντσα και παιρνει 470 γραμμάρια ταμπλετιον. Από άποψη επιλογών, τιμών και ανταγωνισμού προσωπικά βλέπω θετικά την είδηση, αν τα λεπτά "ανορεκτικα" ταμπλετια περιορίζουν τις δυνατότητες του hardware δε θα το είχαμε δει ήδη; Μονό η κάμερα άλλαξε στην καινούρια λεπτότερη εκδοση
Tigran Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Φυσικά και τα λέει όλα μιας και εαν γυρίσεις στην αρχική σελίδα θα δεις οτι είσαι μέσα στους 3 πρώτους που πόσταραν απάντηση στην είδηση αναφερόμενος στο ipad... Δεν βγάζω τον εαυτό μου απ'έξω. Αλλά δεν εκθειάζω πλήρως το iPad. Απλά είναι γεγονός ότι είναι μια συσκευή που μετράει και δε μπορούμε να τη βγάζουμε μάπα και ταυτόχρονα να γίνεται αναφορά σε αυτήν συνεχώς. Πράγματι αν εξετάζει κάποιος τα βιβλία από το εξώφυλλο τότε ποσώς τον ενδιαφέρει το περιεχόμενο και έτσι θα ήθελαν οι εταιρίες να σκέφτονται οι καταναλωτές. Μέχρι πρότινος το ipad ήταν μία εξαιρετική συσκευή που άξιζε τα λεφτά της (τουλάχιστον αυτό υποστήριζαν οι περισσότεροι) και με μία ανακοίνωση βρέθηκε να πωλείται 100 ευρώ φθηνότερα, οπότε και η αξία της προφανώς και δεν άλλαξε σε μία νύχτα αλλά η τιμή της από την άλλη ναι. Μήπως θα έπρεπε κάποιοι λοιπόν να το ξαναδούν το θέμα από διαφορετική οπτική; Δλδ τί πληρώνουν και για ποιο λόγο; Δεν είπα ότι κρίνουν μόνο από την εμφάνιση και το design. Αλλά είναι ένα βασικό κριτήριο. Και αν κάποιος θεωρεί ίσες συσκευές το Tab και το iPad στους υπόλοιπους τομείς, είναι λογικό να προτιμήσει το iPad λόγω design. Άλλος το κοιτάει λιγότερο, άλλος περισσότερο.
tarantules Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Ναι, μόνο που εγώ δεν εκθείασα την Apple Ναι το γνωρίζω μιας και διάβασα το post σου και δεν αντιλέγω.Σου απάντησα στο ποιος ασχολειται (θετικά ή αρητικά δεν έχει καθόλου σημασία) και ΞΕΚΙΝΑΕΙ συγκρίσεις σε ένα thread που αναφέρετε στο Galaxy... Για δοκίμασε να αναφέρεις κάποια άλλη ταμπλέτα στο thread Apple Hardware να δεις για πότε θα σε πάρουν με τις ντομάτες οι μηλαράκηδες...
Tigran Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Δεν το ρισκάρω (Επαναδιατύπωσα την πρόταση μου πάνω )
digekas Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Digekas αυτά που καλώς σε απασχολούν ειναι τακτικές των εταιριών τεχνολογίας εδώ και πολλά χρόνια τις οποίες λίγο πολύ γνωρίζουμε και για τις οποίες συχνά γίνεται κουβέντα σε αυτό το φόρουμ. η Samsung έκανε καλή κίνηση κατά τη γνώμη μου και προσωπικά δε με απασχολεί η κάμερα, έχω στο κινητό. Κατά τα αλλά μια χαρά τα πάει από hardware, ειναι ανώτερο από την πρώτη προσπάθεια της εταιρίας σε αυτό τον τομέα ενώ το βάρος του 8.9 ειναι πολύ μειωμένο, ώστε αν κάποιος θέλει ελαφρυα συσκευή θυσιάζει μία ίντσα και παιρνει 470 γραμμάρια ταμπλετιον. Από άποψη επιλογών, τιμών και ανταγωνισμού προσωπικά βλέπω θετικά την είδηση, αν τα λεπτά "ανορεκτικα" ταμπλετια περιορίζουν τις δυνατότητες του hardware δε θα το είχαμε δει ήδη; Μονό η κάμερα άλλαξε στην καινούρια λεπτότερη εκδοση Δλδ εμένα που δεν με απασχολεί πχ η αυτονομία να υποστηρίζω ότι κακώς δεν αφαιρούν την μπαταρία για να ελαφρύνει ή να λεπτύνει και άλλο η συσκευή; Ή να τους πω μπράβο που στο επόμενο μοντέλο θα την αφαιρέσουν ή μήπως επειδή εμένα δεν με ενδιαφέρει λόγου χάρη η αυτονομία να πω πως δεν με προβληματίζει ή απασχολεί το θέμα; Τώρα όπου αυτονομία και μπαταρία βάλε ό,τι θέλεις ή σε ενδιαφέρει από τα χαρακτηριστικά που έχουν ή που θα μπορούσαν να έχουν τα tablet. Τώρα το πόσο υποθετικό είναι το παραπάνω το βλέπουμε που για να μπορούν να πουν ότι θα είναι ελαφρύτερο και λεπτότερο κάπου χάθηκαν 5mp από την κάμερα και όλα αυτά για να πάνε 0.2mm κάτω από τον ανταγωνισμό και να μπορούν να πουν ότι είναι τα λεπτότερα της αγοράς!!! Και έχουν δίκιο!!! Τι να την κάνεις 8mp κάμερα πόσο μάλλον να έχει και αναλογικό zoom επάνω αντί να έχεις το κατά 0.2mm λεπτότερο tablet στα χέρια σου!!! Για να δούμε λοιπόν την συνέχεια... Λέτε για άλλα 0.2mm να αφαιρέσουν την οθόνη;;;
arxaggelos Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 T;ι κάθεστε και διαφωνείτε...το 10άρι της Σαμμυ είναι (δείχνει) εξαιρετικό και άκρως δελεαστικό, ακόμη και γα εμένα που θεωρώ όλες τις ταμπλέτες άχρηστες. Αλλά στην προκειμένη περίπτωση, αν ήθελα ένα iPod, δεν θα διάλεγα το πιό υπερμεγέθες και ακριβό που υπάρχει! ;) Btw, πολύ θα ήθελα ένα iPod. Really. Αλλά χωρίς να έχει πάρει στεροειδή. Αλλιώς προτιμώ κάτι πιό πολύπλευρο και ευέλικτο. emphasis added... Έχω κι έναν κολλητό Αμέρικα αυτόν τον καιρό, πάλι σε έξοδα θα με βάλετε!
Skylined Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Δλδ εμένα που δεν με απασχολεί πχ η αυτονομία να υποστηρίζω ότι κακώς δεν αφαιρούν την μπαταρία για να ελαφρύνει ή να λεπτύνει και άλλο η συσκευή; Ή να τους πω μπράβο που στο επόμενο μοντέλο θα την αφαιρέσουν ή μήπως επειδή εμένα δεν με ενδιαφέρει λόγου χάρη η αυτονομία να πω πως δεν με προβληματίζει ή απασχολεί το θέμα; Τώρα όπου αυτονομία και μπαταρία βάλε ό,τι θέλεις ή σε ενδιαφέρει από τα χαρακτηριστικά που έχουν ή που θα μπορούσαν να έχουν τα tablet. Τώρα το πόσο υποθετικό είναι το παραπάνω το βλέπουμε που για να μπορούν να πουν ότι θα είναι ελαφρύτερο και λεπτότερο κάπου χάθηκαν 5mp από την κάμερα και όλα αυτά για να πάνε 0.2mm κάτω από τον ανταγωνισμό και να μπορούν να πουν ότι είναι τα λεπτότερα της αγοράς!!! Και έχουν δίκιο!!! Τι να την κάνεις 8mp κάμερα πόσο μάλλον να έχει και αναλογικό zoom επάνω αντί να έχεις το κατά 0.2mm λεπτότερο tablet στα χέρια σου!!! Για να δούμε λοιπόν την συνέχεια... Λέτε για άλλα 0.2mm να αφαιρέσουν την οθόνη;;; Δεν έχεις δει τις εύκαμπτες oled και δεν έχεις διάβασει τις ειδήσεις για καλύτερες μπαταρίες; ;-)
digekas Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 http://www.insomnia.gr/topic/402651-%ce%bd%ce%ad%ce%b1-galaxy-tabs-89-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-101-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%b7-samsung/page__view__findpost__p__3931125 Όσο για τις μπαταρίες, αν αναφέρεσαι στην είδηση με τις πρόσφατες ανακαλύψεις της apple, θα δεις εκεί το ποστ μου και το link που έχω παραθέσει. Αν πάλι αναφέρεσαι στο και πάλι πρόσφατο θέμα με το κατά πόσο μικρές MEK θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν τις μπαταρίες και εκεί έχω ένα link που δείχνει πόσο πρόσφατη είναι η είδηση... Αν είναι κάτι που είναι ευρύτατα γνωστό και μου διαφεύγει ευχαρίστως να το δω και εκείνο... :lol: Τι να τις κάνουν τις μπαταρίες;;; Τα επόμενα θα είναι ελαφρύτερα, λεπτότερα, θα γυαλίζουν περισσότερο και θα έχουν και στρασάκια... wow!!! Άλλος βέβαια θα πει για τους περισσότερους πυρήνες, άλλος για τις ισχυρές gpu που δεν είναι απαραίτητες σε όλους, και βγάλε-βγάλε οι εταιρίες θα μας χρεώνουν περισσότερα για τον κόπο που κάνουν να μην τα προσθέσουν στις νέες συσκευές!!! Εμείς βέβαια από την άλλη βεβαίως και θα τα αγοράζουμε αφού συγκριτικά με το hardware του ανταγωνισμού δεν διαφέρουν οπότε για λόγους (είναι πολλοί οι άτιμοι) αισθητικής θα επιλέγουμε το πιο γυαλιστερό και πιο ακριβό, βεβαίως-βεβαίως!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα