kifinas Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 το VDSL είναι στο μεγαλύτερο μέρος του δικό του δίκτυο, μιας και χρησιμοποιεί το χαλκό του κράτους μόνο από το ΚΑΦΑΟ μέχρι τα σπίτια... Βρε ThReSh, εσύ είσαι σοβαρό παιδί, μην παίρνεις μέρος στην παραπληροφόρηση που επιθυμούν κάποιοι να περάσουν. Το δίκτυο του ΟΤΕ ανήκει στον ΟΤΕ.- Είναι δημόσιο με την έννοια ότι είναι για δημόσια χρήση αλλά ανήκει στο σύνολο του στην ΟΤΕ ΑΕ. Δεν είναι κρατικό δίκτυο, δεν είναι κρατική περιουσία. Τα περί 2025 και περί "διαχειριστή" είναι παραμύθια της Χαλιμάς. Που ακριβώς θα μπουν οι καμπίνες?? Στο πεζοδρόμιο? Όπου επιτρέπεται χωροταξικά. Σε πεζοδρόμια, σε πλατείες, όπου επιτρέψει ο δήμος.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 καλά και εγώ έχω γράψει πολλές φορές ότι είναι κρατικό/δημόσιο και πως είναι στη διαχείριση του ΟΤΕ μέχρι το 2020, αλλά βλέπω ότι παίζει και να μην ισχύει τελικά...
kifinas Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Έχει ερωτηθεί η ΕΕΤΤ και έχει απαντήσει στο adslgr.com. Μην ακούσεις εμένα, διάβασε το εκεί. http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=194547
Super Moderators Thresh Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Έχει ερωτηθεί η ΕΕΤΤ και έχει απαντήσει στο adslgr.com. Μην ακούσεις εμένα, διάβασε το εκεί. http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=194547 μάλιστα, thnx
agent_smith Δημοσ. 24 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2011 Όχι ότι με βρίσκει σύμφωνο η απόφαση της εεττ... απλά θάθελα να ξέρω γιατί στεναχωριόσαστε όλοι τόσο! Έστω και διατίθονταν εντός 6 μηνών οι νέες υποδομές στην λιανική (λέμε τώρα) 1. Οι τιμές θα ήταν οι ίδιες? (μπορεί ναι αλλα κανένας δεν μας το εγγυάται τουλάχιστον με τα λίγα που ξέρω εγώ.. αν έχει διαβάσει κάποιος κάνα link ας το παραθέσει) 2.Δεν θα υπάρχουν προβλήματα συμφόρησης? όλοι θα συγχρονιζουμε κανονικά χωρίς disconnect κτλ ? 3. ένταξη εντός ελλάδος (πχ όταν μπαίνουμε στο insomnia) όλα θα πηγαίνουν σφαίρα... τι γίνετε όμως εκτος ελλάδος? αν θέλουμε να κατεβάσουμε κάποιο DVD η να παίξουμε κανένα online game? - Ο ουσιαστικός λόγος που θέλει κάποιος ταχύτητα στο internet δηλαδή!! - Θα αλλάξει κάτι? ΟΧΙ... εκτος και αν μαζί με την αναβάθμιση του δικτύου αποφασίσουν να αγοράσουν και νέα καλώδια για την επικοινωνία μας με το εξωτερικό! (πράγμα που το βλέπω χλομό..) και στην βουλγαρία με μερικά ευρουλακια έχεις αν δεν κάνω λάθος 30+Mbit σύνδεση -που μέσα στην βουλγαρία είναι σφαίρα- στο εξωτερικό όμως -από βουλγαρικη σύνδεση- πέφτεις κατακόρυφα σε ταχύτητα... Το λέω απλά για να σας παρηγορήσω ότι δεν τρέχει και τίποτα... Αν και να ρωτήσω κάτι γιατί έχω καιρό να ξεσκονίσω τα ενδότερα τις μεγάλης οικογενειας των ελληνικών δικτύων... βρε παιδιά έτσι και αλλιώς όλοι ιδιόκτητο ξεϊδιόκτητο πάνω στον ΟΤΕ δεν πατάνε? δεν θα μπορούσε ο ΟΤΕ με την νέα αναβάθμιση του να τους αφήνει να πατήσουν πάλι πάνω του?? η εκεί είναι το πρόβλημα θέλει να είναι μοναχοφάης? Πρώτη ουσιαστική αλλαγή στον τελικό χρήστη με την εγκατάσταση μίνι DSLAMS δίπλα από τα καφαο για την υποστήριξη VDSL είναι ότι τα απερχόμενα DSL του ΟΤΕ θα περάνανε στα μίνι DSLAM επομένως το εως 24mbps που βλέπουμε τώρα να γίνει 24mbps κανονικό. Νομίζω ότι αυτό δε θα χάλαγε κανέναν. Δυστυχώς είμαστε όμηροι σε ένα κ***χανιο που αντί για ανάπτυξη έχουνε βρει πρόβατα σε πλειοψηφία για καταναλωτές και αφού ο μέσος όρος δε καταλαβαίνει τι του γίνεται δε τους νοιάζει καθόλου. Από την άλλη ο ΟΤΕ τελευταία έχει πάρει σκληρή στάση έναντι πολιτικαδον και δημοσίου γενικά αφού βλέπετε ότι δεν τον αφήνουν να κάνει τίποτα στο πλαίσιο της μίζας.
egw_eimai_re Δημοσ. 24 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2011 Καμιά καταγγελία δεν μπορούμε να κάνουμε στην Ε.Ε.; Νομίζω οτι ειχε ρίξει και καμπάνες παλιά για τις υψηλές τιμές. Ψάξτε το και αν μπορεί να βγει κατι να κανονίσουμε κανα κίνημα Διότι χωρίς πλάκα το ίντερνετ ειναι ΑΝΑΠΤΥΞΗ
anta_n Δημοσ. 24 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2011 εγώ δε καταλαβαίνω προς τι η τόση ανυπομονησία για αυτό το vdsl που θα κάνουμε και κίνημα γι'αυτή. Η όλη ιστορία είναι για την διάθεση ενός premium πακέτου υπηρεσιών που το κόστος θα είναι κιόλας υψηλό. Ακόμα και η ΕΕΤΤ να το αφήσει, άπατο θα πάει ή τουλάχιστον δε θα βγάλει τα λεφτά του καθώς θα το αγοράσουν λίγοι έως πολύ λίγοι. Τώρα αν θέλει ο ΟΤΕ να μην έχει την ΕΕΤΤ στα πόδια του, είναι απλό και το έχω ξαναγράψει...διαχωρισμός των υποδομών από το εμπορικό κομμάτι. Αυτό θα ήταν καλό για όλους τους συνδρομητές σε όλους τους παρόχους, καθώς θα οδηγούσε σε καλύτερες υπηρεσίες. Αυτό δε πρόκειται να γίνει ποτέ, οπότε θα μείνουν όλοι όσοι θέλουν να έχουν 50MB (5% της αγοράς και αν) θα πληρώνουν τα 100ρικα για να καλύπτονται. Πολύ κακό για το τίποτα...
kifinas Δημοσ. 24 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2011 Αν δεν φοβόντουσαν, έτρεμαν καλύτερα, το vdsl δεν θα έβαζαν τόσα εμπόδια εναλλακτικοί και ΕΕΤΤ. VDSL σημαίνει πως με +6,5 ευρώ όλοι εμείς που πιάνουμε λόγω απόστασης 4, 6, 8, 10Mbps κλπ θα έχουμε καρφωτά 30Mbps. Επίσης δεν θεωρώ πως θα είναι λίγοι αυτοί που θα έδιναν 50 ευρώ για τα 50Mbps + πάγιο pstn. Το θα "πάει άπατο" ας αφήσουν να το κρίνει η αγορά αν έχουν κότσια. Τα 100ρικα που τα βρήκες και τα λες;
Super Moderators Thresh Δημοσ. 24 Μαρτίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 24 Μαρτίου 2011 ίσως να εννοεί το δίμηνο...
anta_n Δημοσ. 25 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2011 Σχετικά με τις τιμές, αν έχω καταλάβει καλά (αυτό έχω διαβάσει) το κόστος είναι: Vdsl 50/5 + αστικά/υπεραστικά + 60 λεπτα κινητα + διεθνεις κλησεις + πάγιο pstn=35+15+6,5+15 = 70+ το μήνα. Σε μια εποχή που όλοι κυνηγάνε τα πακέτα που κάνουν 15 euros νομίζω πως δεν έχει και πολλά περιθώρια επιτυχίας το πακέτο, καθώς τουλάχιστον εγώ δε θα πλήρωνα τόσα παραπάνω για να έχω κάτι που δε χρειάζομαι και απόλυτα (πως θα χρησιμοποιήσεις ΟΛΑ τα 50 MB?). Όσον αφορά τα εμπόδια που αναφέρεις, οι απόψεις μου είναι οι παρακάτω: α) όσο ο ΟΤΕ κρατάει το last mile θα τα έχει, όπως θα έχει και όλα τα πλεονεκτήματα που έχει. β) ένας σοβαρός οργανισμός που έχει πρόγραμμα και κάνει επενδύσεις και όχι άρπα κόλα δουλειές, αυτά τα θέματα τα επιλύει όταν ακόμα όλα είναι στο χαρτί και όχι όταν έχει ξεκινήσει πιλοτικά γ) στην ανακοίνωση τη ΕΕΤΤ νομίζω πως αναφέρονται και παρεμβολές (μια φορά τη διάβασα πριν μέρες). Αν αυτό αληθεύει, τότε σόρρυ αλλά πρέπει να προστατέψει την αγορά, αυτός είναι κανονικά ο ρόλος της. δ) εγώ θα προτιμούσα να μείνε την απόσταση και να αναβαθμίσει το υπάρχον δίκτυο παρά να ψάξει να δει πως θα κλείσει τον ανταγωνισμό. αν θέλει καινοτομία, ας συνεργαστουν όλοι μαζί οι πάροχοι να φτιάξουν ένα ενιαίο φορέα ο οποίος θα αναλάβει το στρώσιμο οπτικών ινών που θα φτάνουν μέχρι το σπίτι. Ότι γίνεται αυτόνομα είναι συμφεντορολογικό. Αυτά από μένα
Super Moderators Thresh Δημοσ. 25 Μαρτίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 25 Μαρτίου 2011 (πως θα χρησιμοποιήσεις ΟΛΑ τα 50 MB?). τι εννοείς πως θα τα χρησιμοποιήσεις όλα τα 50Mbit? όπως χρησιμοποιεί και κάποιος πχ τα 20Mbit, κατεβάζοντας torrents από private trackers για παράδειγμα...
anta_n Δημοσ. 25 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2011 μα και τώρα ξέρω πάρα πολύ κόσμο που το πρόβλημα του δεν είναι το πόσο γρήγορα θα κατέβει αλλά το που θα βάλεια αυτό που θα κατέβει...άσε που και πάλι, ακόμα και αν ανέβει το download capacity, το bottleneck θα συνεχίσει να είναι το upload στα p2p δίκτυα. Αυτό που αναρωτιέμαι όμως είναι πολύ απλό, "είναι ΤΟΣΟ απαραίτητα τα 50MB για να δικαιολογούν διπλασιασμό των μηνιαίων εξόδων για internet?" Εγώ πιστεύω πως δεν είναι καθόλου και γι'αυτό εγώ πιστεύω πως εμπορικά και στην τρέχουσα χρονική συγκυρία, δε στέκει το λανσάρισμα των πακέτων αυτών.
agent_smith Δημοσ. 25 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2011 Σχετικά με τις τιμές, αν έχω καταλάβει καλά (αυτό έχω διαβάσει) το κόστος είναι: Vdsl 50/5 + αστικά/υπεραστικά + 60 λεπτα κινητα + διεθνεις κλησεις + πάγιο pstn=35+15+6,5+15 = 70+ το μήνα. Σε μια εποχή που όλοι κυνηγάνε τα πακέτα που κάνουν 15 euros νομίζω πως δεν έχει και πολλά περιθώρια επιτυχίας το πακέτο, καθώς τουλάχιστον εγώ δε θα πλήρωνα τόσα παραπάνω για να έχω κάτι που δε χρειάζομαι και απόλυτα (πως θα χρησιμοποιήσεις ΟΛΑ τα 50 MB?). Όσον αφορά τα εμπόδια που αναφέρεις, οι απόψεις μου είναι οι παρακάτω: α) όσο ο ΟΤΕ κρατάει το last mile θα τα έχει, όπως θα έχει και όλα τα πλεονεκτήματα που έχει. β) ένας σοβαρός οργανισμός που έχει πρόγραμμα και κάνει επενδύσεις και όχι άρπα κόλα δουλειές, αυτά τα θέματα τα επιλύει όταν ακόμα όλα είναι στο χαρτί και όχι όταν έχει ξεκινήσει πιλοτικά γ) στην ανακοίνωση τη ΕΕΤΤ νομίζω πως αναφέρονται και παρεμβολές (μια φορά τη διάβασα πριν μέρες). Αν αυτό αληθεύει, τότε σόρρυ αλλά πρέπει να προστατέψει την αγορά, αυτός είναι κανονικά ο ρόλος της. δ) εγώ θα προτιμούσα να μείνε την απόσταση και να αναβαθμίσει το υπάρχον δίκτυο παρά να ψάξει να δει πως θα κλείσει τον ανταγωνισμό. αν θέλει καινοτομία, ας συνεργαστουν όλοι μαζί οι πάροχοι να φτιάξουν ένα ενιαίο φορέα ο οποίος θα αναλάβει το στρώσιμο οπτικών ινών που θα φτάνουν μέχρι το σπίτι. Ότι γίνεται αυτόνομα είναι συμφεντορολογικό. Αυτά από μένα β: Ο ΟΤΕ με την αναβάθμιση του δικτύου VDSL θέλει να αποφύγει τις δουλειές που αναφέρεις εσύ ως άρπα κόλα καθώς το δίκτυο είναι ποιο maintenance free από ότι το σημερινό δίκτυο χαλκού… Για αυτό και το προεγκατέστησε σε επαρχίες πρώτα διότι έτσι γλιτώνει τον συνεχή πονοκέφαλο με το δίκτυο χαλκού στις επαρχίες. γ: Αντί η ΕΕΤΤ να βάζει φρένο στην ανάπτυξη του τραγελαφικού σημερινού δικτύου χαλκού να κάτσει να αναγκάσει τον ΟΤΕ να νοικιάζει τις γραμμές VDSL και σε εναλλακτικούς οπος κανει τωρα με το δίκτυο χαλκού. Επειδή προφανώς εσύ είσαι δίπλα στον ΟΤΕ και πιάνεις Κανά 20αρι mbps και δεν έχεις δει ποτέ πώς είναι να πληρώνεις 23 ευρώ τον μήνα για ένα 4mbps + πάγια = 80 ευρώ το δίμηνο δε σημαίνει ότι έτσι είναι όλοι. δ: Εσύ θα ξανά έσκαβες όλη την χώρα να αναβαθμίσεις τα καλώδια; Η γίνετε να μειωθεί η απόσταση τους από τα Αστικά κέντρα του ΟΤΕ; Είναι απλά τα πράγματα ADSL = Παρεμβολές Crosstalk, μεγαλύτερη απόσταση χειρότερη υπηρεσία= μικρότερη ταχύτητα + Random παρεμβολές. Υ.Γ. Μια τέτοια σημαντική αναβάθμιση που με τα μυαλά που κουβαλάμε ίσως να μην δούμε ποτέ στο Ελλαδιστάν θα απέφερε πρώτον ένα καλύτερο ευζωνικό δίκτυο άξιο να ανταπεξέλθει στις σημερινές απαιτήσεις του Ιντερνετ και κατά δεύτερον θα άνοιγε παράθυρα στους παρόχους για ένα μεγαλύτερο ανταγωνισμό και παροχή σταθερών υπηρεσιών όπως IPTV. Θα σας χάλαγε εκι που έχετε 2mpbs λόγο τρομερής απόστασης από το DSLAM και δεν μπορείτε να βάλετε ούτε το πακέτο της On telecoms NET+TV η Conn-x TV να το έχετε πλέον διαθέσιμο και στάνταρ λειτουργικό; Εγώ πιστεύω ότι αφού FTTH δε θα δούμε γρήγορα ο μόνος τρόπος να αναβαθμιστεί ο προπολεμικός χαλκός να γίνει ένα δίκτυο VDSL και στο μέλλον αν φτάσουμε στο FTTH τα Dslams αυτά θα μπορούν να το παρέχουν.
gruser Δημοσ. 25 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2011 το πρόβλημα του δεν είναι το πόσο γρήγορα θα κατέβει αλλά το που θα βάλεια αυτό που θα κατέβει... για αυτο πουλανε 2tb σκληρους
xtrmsnpr Δημοσ. 25 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2011 Εγω ξέρω πως αγγλία πριν ένα χρόνο μου ερχόταν η οπτική ίνα μέσα στο σπίτι over n out ...Τώρα αφήστε τον ΟτΕ να ψάχνετε ... BTW ο καθηγητής μας που δουλεύει στον ΟΤΕ μας είπε πως ο οτε έχει ρίξει οπτικές ίνες εδώ και 20χρόνια.. Ισχύει αυτό;; Γενικότερα μας τα χει κάνει τόσα με τον ΟΤΕ..νταξ σπίτι του είναι να το παινέψει πρέπει αλλά νισάφι .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα