anta_n Δημοσ. 25 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2011 γιατί όμως πρέπει να το κάνει μόνος του ο ΟΤΕ; δεν θα ήταν πολύ πιο καλή η κατάσταση ενός ανεξάρτητου φορέα διαχείρισης υποδομών από τον οποίο θα αγόραζαν όλοι πρόσβαση; (για το β παραπάνω απλά δε κατάλαβες τι θέλω να πω. Εγώ μιλάω για σοβαρότητα και προγραμματισμό στις εργασίες κι εσύ αναφέρεσαι στον λόγο αναβάθμισης - και καλά κάνεις - ) Στα άλλα 2 έχω διαφωνίες αλλά δε προσπαθώ να πείσω κάποιον. Απλά αναφέρω την άποψη μου. Αλήθεια όμως, σχετικά με το γ, πιστεύεις ότι είναι πολλοί αυτοί που έχουν το πρόβλημα ΚΑΙ τους νοιάζει; Προσωπικά ξέρω ένα σωρό ανθρώπους που με έχουν αγκαρέψει για να τους "βάλω ίντερνετ" οι οποίοι έχουν κάτι 4ρια και 6ρια και δε χαμπαριάζουν τπτ. Αυτοί είναι (ή θα είναι) πάρα πολλοί, όπως πολλοί είναι αυτοί που έχουν 12 και 15 και απλά δεν θέλουν κάτι παραπάνω στο bandwidth αλλά κάτι παραπάνω στη τσέπη τους. Το να αναπτύσεις υποδομή για να πάρεις ένα 5% της αγοράς max νομίζω πως δεν δικαιολογεί τόσες επενδύσεις. this is my point...
green_beret Δημοσ. 25 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2011 Στην Αγγλια ομως φιλε μου απο κατω απο ολες τις περιοχες υπαρχει ειδικο φρεατιο που χωραει ανθρωπος και περνανε ολες οι γραμμες εκει και δεν σκαβουν πουθενα... Ασε που ολα τα σπιτι τα φτιαχνουν εργολαβοι και ειναι ολα ταχτοποιημενα και ωραια με προβλεψη για τα παντα... Εδω για να γινει το last mile ολο με οπτικη ινα θα πρεπει να σκαψουμε ολους μα ολους τους δρομους και τα πεζοδρομια, να σκαψουμε ολους τους τοιχους στα σπιτια μας και να περασουμε μεσα οπτικες ινες... Εσυ το βλεπεις λογικο αυτο?
agent_smith Δημοσ. 25 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2011 γιατί όμως πρέπει να το κάνει μόνος του ο ΟΤΕ; δεν θα ήταν πολύ πιο καλή η κατάσταση ενός ανεξάρτητου φορέα διαχείρισης υποδομών από τον οποίο θα αγόραζαν όλοι πρόσβαση; (για το β παραπάνω απλά δε κατάλαβες τι θέλω να πω. Εγώ μιλάω για σοβαρότητα και προγραμματισμό στις εργασίες κι εσύ αναφέρεσαι στον λόγο αναβάθμισης - και καλά κάνεις - ) Στα άλλα 2 έχω διαφωνίες αλλά δε προσπαθώ να πείσω κάποιον. Απλά αναφέρω την άποψη μου. Αλήθεια όμως, σχετικά με το γ, πιστεύεις ότι είναι πολλοί αυτοί που έχουν το πρόβλημα ΚΑΙ τους νοιάζει; Προσωπικά ξέρω ένα σωρό ανθρώπους που με έχουν αγκαρέψει για να τους "βάλω ίντερνετ" οι οποίοι έχουν κάτι 4ρια και 6ρια και δε χαμπαριάζουν τπτ. Αυτοί είναι (ή θα είναι) πάρα πολλοί, όπως πολλοί είναι αυτοί που έχουν 12 και 15 και απλά δεν θέλουν κάτι παραπάνω στο bandwidth αλλά κάτι παραπάνω στη τσέπη τους. Το να αναπτύσεις υποδομή για να πάρεις ένα 5% της αγοράς max νομίζω πως δεν δικαιολογεί τόσες επενδύσεις. this is my point... Μα γιαυτό σου είπα ότι μπορούν να παίξουν με της υπηρεσίες εφόσον μπορούν να τις παρέχουν 100%. Όσο αφορά τα πακέτα και τις τιμές του οτε θα σου πω ότι από όσα έχω εγώ δει 2 φορές προσπάθησε να βγάλει κάτι δελεαστικά πακέτα και έφαγε τα μούτρα του από την ΕΕΤΤ στον βωμό του ανταγωνισμού και της ενίσχυσης τον μικρών παρόχον. Δεν νομίζω αν έστηνε ένα VDSL και πέταγε μια προσφορά ίντερνετ 24mbps και μαζί με ένα set top box + συμφωνία με Nova και λοιπά κόλπα να έπαιρνε μόνο το 5%... Στην τελική να στο πω και αλλιώς. Χάρη θα μας έκανε ο ΟΤΕ αν τον αφήναν ήσυχο να αναπτύξει το δίκτυο VDSL ας τον άφηναν πρώτα και ας πήγαινε μετά η ΕΕΤΤ και να του έλεγε δώσε και στους εναλλακτικούς από το VDSL κτλπ αλλιώς θα σε ταράξω στα πρόστιμα αντί αυτού όμως δεν τον αφήνει να το αναπτύξει και αν πάει να κάνει Κανά πακέτο ανταγωνιστικό τον σφαλιαρίζει. Είμαστε στο δίκτυο χαλκού, η ποιότητα είναι χάλια. Μας δίνετε η ευκαιρία να έχουμε την δυνατότητα να πάμε μια σκάλα πιο πάνω και ας είναι οι τιμές ψηλές στην αρχή και το ADSL πανάκριβο ήταν όταν πρωτοβγήκε αλά εμείς λέμε όχι μας αρέσει ο πάτος. That’s my point ΥΓ. Υπήρξα τεχνικός δικτύου στην On telecoms και ουκ ολίγες περιπτώσεις αδυναμίας παροχής του ON TV είδα λόγο μακρινής απόστασης από το DSLAM. Οι παροχοι πρέπει να έχουν αξιοπιστία και να την έχουν δεν φτάνει μόνο μια γυαλιστερή διαφήμιση με όλα τα σουπερ ντουπερ κόλπα αλα να μπορούν να τα υποστηρίξουν και στο τέλος να φτάσουν σε ένα σημείο όπου τα support τους να ησυχάσουν από τα σαχλά προβλήματα της σημερινής μέρας.
pournaras Δημοσ. 25 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2011 γιατί όμως πρέπει να το κάνει μόνος του ο ΟΤΕ; δεν θα ήταν πολύ πιο καλή η κατάσταση ενός ανεξάρτητου φορέα διαχείρισης υποδομών από τον οποίο θα αγόραζαν όλοι πρόσβαση; (για το β παραπάνω απλά δε κατάλαβες τι θέλω να πω. Εγώ μιλάω για σοβαρότητα και προγραμματισμό στις εργασίες κι εσύ αναφέρεσαι στον λόγο αναβάθμισης - και καλά κάνεις - ) Στα άλλα 2 έχω διαφωνίες αλλά δε προσπαθώ να πείσω κάποιον. Απλά αναφέρω την άποψη μου. Αλήθεια όμως, σχετικά με το γ, πιστεύεις ότι είναι πολλοί αυτοί που έχουν το πρόβλημα ΚΑΙ τους νοιάζει; Προσωπικά ξέρω ένα σωρό ανθρώπους που με έχουν αγκαρέψει για να τους "βάλω ίντερνετ" οι οποίοι έχουν κάτι 4ρια και 6ρια και δε χαμπαριάζουν τπτ. Αυτοί είναι (ή θα είναι) πάρα πολλοί, όπως πολλοί είναι αυτοί που έχουν 12 και 15 και απλά δεν θέλουν κάτι παραπάνω στο bandwidth αλλά κάτι παραπάνω στη τσέπη τους. Το να αναπτύσεις υποδομή για να πάρεις ένα 5% της αγοράς max νομίζω πως δεν δικαιολογεί τόσες επενδύσεις. this is my point... Σχετικα με το γ) Αν εξαιρεσουμε αυτους (μεσα σε "αυτους" κι εμας που ασχολουμαστε λιγο παραπανω τελος παντων), το ιντερνετ για τον υπολοιπο απλο κοσμο, ειναι οτι του δωσεις. ΜΕχρι χτες του εδινες μια ταχυτητα ισα να δει τα εμαιλ του, αυτο θα εκανε, σημερα του δινεις μια ταχυτητα να δει βιντεακια στο youtube και να τα ποσταρει στο φατσοβιβλιο του, αυτο κανει. Αν του δωσεις μια ταχυτητα να δει μια ταινια η μια σειρα μεσα απο ενα πακετο, παλι θα το κανει. Ο απλος κοσμος δεν καθεται να αναλυσει το αν του φτανει η ταχυτητα σημερα για να παιξει το conxx tv στο ταδε κωλοχωρι, γιατι απλα δεν το εχει καν σκεφτει οπως εσυ, οποτε και δεν μπορεις να τον θεωρησεις εκ προιμιου πελατη ενος μεγαλυτερου πακετου. Αν ομως του το δωσεις, θα το παρει και θα το δουλεψει, γιατι για αυτον εκεινη τη χρονικη στιγμη αυτο θα ειναι το ιντερνετ.
kifinas Δημοσ. 25 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2011 Αυτό που αναρωτιέμαι όμως είναι πολύ απλό, "είναι ΤΟΣΟ απαραίτητα τα 50MB για να δικαιολογούν διπλασιασμό των μηνιαίων εξόδων για internet?" Εγώ πιστεύω πως δεν είναι καθόλου και γι'αυτό εγώ πιστεύω πως εμπορικά και στην τρέχουσα χρονική συγκυρία, δε στέκει το λανσάρισμα των πακέτων αυτών. Επαναλαμβάνω. Ας το κρίνει η αγορά. Η αίσθηση που έχεις εσύ ή εγώ είναι άνευ σημασίας. Αλλά σίγουρα οι τόσες αντιδράσεις από τους χρήστες-πελάτες για αυτή την απόφαση δεν είναι τυχαίες. γιατί όμως πρέπει να το κάνει μόνος του ο ΟΤΕ; δεν θα ήταν πολύ πιο καλή η κατάσταση ενός ανεξάρτητου φορέα διαχείρισης υποδομών από τον οποίο θα αγόραζαν όλοι πρόσβαση; Η απάντηση είναι πολύ απλή. Κανένας δεν έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για να επενδύσει σε νέα δίκτυα στην Ελλάδα πλην του ΟΤΕ. Δεν είναι τυχαίο που είμαστε μία χώρα που δεν είδε ποτέ καλωδιακή υποδομή (cable-ομοαξονικά, δεν είναι τυχαίο που το ftth της κυβέρνησης πάει με την όπισθεν. Ένας και μόνο ένας θέλει να επενδύσει σε ενσύρματα δίκτυα και αυτού του κόβουμε τα πόδια και μαζί κόβουμε και την ανάπτυξη της χώρας.
VampireKiSS Δημοσ. 25 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2011 Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι πώς το ανέχονται αυτό οι της DT? Μήπως η επένδυση έγινε εξ' ολοκλήρου με κρατικά κονδύλια και μετά γκρινιάζουμε πάλι ότι ταΐζουμε τον παλιοΟΤΕ που μας βάζει μέσα? Κατά τα άλλα, "ελεύθερη αγορά και ανταγωνισμός υπέρ του καταναλωτή" my ass. Όπως γουστάρουν τα μαγειρεύουν για άλλη μια φορά. ΠΑΛΙ με ξένα κόλυβα μνημόσυνο οι εναλλακτικοί. Ακόμα και μετά από αυτό θα πουν ότι δεν πάνε καλά οι δουλειές, απολύουμε - μειώνουμε μισθούς? Και ξέρετε τι ακολουθεί, ε? Ο ΟΤΕ θα είναι μέσα λόγο της επένδυσης που δεν απέδωσε τα αναμενόμενα έσοδα... ας πουλήσουμε ΧΑΡΙΣΟΥΜΕ ό,τι μερίδιο είχε απομείνει στο δημόσιο και να απολύθουν καμπόσοι
disqualified Δημοσ. 25 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2011 Εγω ξέρω πως αγγλία πριν ένα χρόνο μου ερχόταν η οπτική ίνα μέσα στο σπίτι over n out ...Τώρα αφήστε τον ΟτΕ να ψάχνετε ... BTW ο καθηγητής μας που δουλεύει στον ΟΤΕ μας είπε πως ο οτε έχει ρίξει οπτικές ίνες εδώ και 20χρόνια.. Ισχύει αυτό;; Γενικότερα μας τα χει κάνει τόσα με τον ΟΤΕ..νταξ σπίτι του είναι να το παινέψει πρέπει αλλά νισάφι . Φυσικα και ισχυει. Την εποχη που γινοταν η μεταβαση στα ψηφικα τηλεφωνα οπως τα λεγαμε τοτε που αρχιζε να γινεται η χρονοχρεωση στα τηλεφωνηματα αυτο που γινοταν ηταν η αναβαθμιση των τηλεφωνικων κεντρων και η διασυνδεση τους με οπτικες ινες
poulinos Δημοσ. 25 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2011 ε ναι, βλακεία του ΟΤΕ που δεν υποκύπτει στις παράλογες απαιτήσεις των δημάρχων για να τον αφήσουν να σκάψει στους δήμους τους... ας τα βρουν αυτοι.εφοσον ξερουν οτι ετσι ειναι η κατασταση στην ελλαδα να μην λενε τελος 2011 και κανουν σχεδια. Εγω ξέρω πως αγγλία πριν ένα χρόνο μου ερχόταν η οπτική ίνα μέσα στο σπίτι over n out ...Τώρα αφήστε τον ΟτΕ να ψάχνετε ... BTW ο καθηγητής μας που δουλεύει στον ΟΤΕ μας είπε πως ο οτε έχει ρίξει οπτικές ίνες εδώ και 20χρόνια.. Ισχύει αυτό;; Γενικότερα μας τα χει κάνει τόσα με τον ΟΤΕ..νταξ σπίτι του είναι να το παινέψει πρέπει αλλά νισάφι . ο οτε εχει οπτικες αλλα δεν σημαινει οτι ειναι για τον πελατη ολα αυτα.βεβαια πολλες εταιρειες δινΟυν ffth αλλα δεν νομιζω να θες να πληρωσεις κανα 3000 ευρω για 50 mbit up 50 mbit down
orotoi Δημοσ. 25 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2011 Οι τιμές είναι μια χαρά, ειδικά απο τους εναλλακτικούς, η ποιότητα υπηρεσιών όμως είναι χαμηλή. Εξάλλου, το να "κλέβεις" wifi είναι στην κουλτούρα μας πλέον. άρα οι τιμές δεν είναι μια χαρά.. αφού η ποιότητα δεν ανταποκρίνεται σε αυτές.. -- Οτι να ναι πάντως.. ενα πράγμα πάει να γίνει καλό σε οτι αφορά τις τηλεπικοινωνίες και τρώνε τα μούτρα τους πάλι τα λαμόγια.. Α ρε γρέκο μασκαρά..
Super Moderators Thresh Δημοσ. 25 Μαρτίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 25 Μαρτίου 2011 μα και τώρα ξέρω πάρα πολύ κόσμο που το πρόβλημα του δεν είναι το πόσο γρήγορα θα κατέβει αλλά το που θα βάλεια αυτό που θα κατέβει...άσε που και πάλι, ακόμα και αν ανέβει το download capacity, το bottleneck θα συνεχίσει να είναι το upload στα p2p δίκτυα. Αυτό που αναρωτιέμαι όμως είναι πολύ απλό, "είναι ΤΟΣΟ απαραίτητα τα 50MB για να δικαιολογούν διπλασιασμό των μηνιαίων εξόδων για internet?" Εγώ πιστεύω πως δεν είναι καθόλου και γι'αυτό εγώ πιστεύω πως εμπορικά και στην τρέχουσα χρονική συγκυρία, δε στέκει το λανσάρισμα των πακέτων αυτών. για αυτό λέω private trackers στα οποία παίζουν αρκετοί uploaders/seeders με seedboxes τα οποία έχουν ΒΑΡΒΑΤΟ upload (100mbit)... 2ΤΒ HDDs από amazon.co.uk κάτω από 80euro με τα μεταφορικά μέσα ναι είναι απαραίτητη η VDSL, για παίζε εσύ 2-3mbit συγχρονισμό λόγω απόστασης και τα ξαναλέμε γιατί όμως πρέπει να το κάνει μόνος του ο ΟΤΕ; δεν θα ήταν πολύ πιο καλή η κατάσταση ενός ανεξάρτητου φορέα διαχείρισης υποδομών από τον οποίο θα αγόραζαν όλοι πρόσβαση; γιατί το κράτος θέλει FTTH (λογικότατο) και η DT θέλει VDSL, ιδιωτική επιχείρηση, δεν μπορείς να την αναγκάσεις να δώσει χρήματα για να φτιάξει κάτι το οποίο θα βοηθάει περισσότερο τους μπατίρηδες ανταγωνιστές της οι οποίοι δεν έχουν λεφτά για τέτοιες επενδύσεις... και όπως είπε και ο kifinas, γιατί δεν βλέπουμε πρωτοβουλία για επενδύσεις από τους εναλλακτικούς? γιατί δεν κάνουν αυτοί το πρώτο βήμα για επενδύσεις σε νέα δίκτυα?! μήπως γιατί δεν έχουν μία?
egw_eimai_re Δημοσ. 25 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2011 Δεν ξερω για σας εγω είμαι κάτοικος της Αττικης και πιάνω 1700 mbps πριν κανα χρόνο έπιανα κοντά στα 4. Τα χρήματα που δίνω δεν καλύπτουν τις ανάγκες μου ουτε τη καθημερινότητα μου καλά, καλά και σκεφτείτε οτι δεν ειμαι ο μόνος που χρησιμοποιεί το νετ στο σπιτι. Αντε γεια λοιπόν θα δωσω και 50αρι και 100 αρι αμα λάχει για να έχω 50 και 30 και 24 mbps. Μη λεμε οτι θέλουμε τωρα. Και αν ο κόσμος δεν νοιάζεται για το πόσο κλειδώνει όποιος το λεει αυτό ίσως κάνει παρέα με παππούδες που παίζουν πασιέντζα στα windows xp ακόμα και δεν ξερουν τι θα πει adsl & router.
gruser Δημοσ. 25 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2011 και όπως είπε και ο kifinas, γιατί δεν βλέπουμε πρωτοβουλία για επενδύσεις από τους εναλλακτικούς? γιατί δεν κάνουν αυτοί το πρώτο βήμα για επενδύσεις σε νέα δίκτυα?! μήπως γιατί δεν έχουν μία? πως γινεται τοσα χρονια να μας κλεβουν ολοι και ακομα να μην εχουν λεφτα?
speedman_26 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2011 Ελπίζω να λυθη σύντομα το πρόβλημα και να έχουμε σύντομα vdsl. Sent from my iPhone using Insomnia
VampireKiSS Δημοσ. 25 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2011 Ελπίζω να λυθη σύντομα το πρόβλημα και να έχουμε σύντομα vdsl. Sent from my iPhone using Insomnia Ποιο πρόβλημα ρε παιδιά? Και vdsl έχουμε, και απ' όλα τα χει ο μπαχτσές! :-D:-D
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα