tampatas Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Μήπως το θέμα έχει να κάνει σχετικά με το πιο κομμάτι του δικτύου είναι δημόσιο? Δημόσιο είναι το δίκτυο από το σπίτι μου και μέχρι το καφάο ή από το σπίτι μου και μέχρι το κτήριο του οτε, όπου μετά διαχωρίζονται οι γραμμές? Παιδιά μπορεί να απαντήσει κάποιος που ξέρει? Η ερώτηση δεν είναι άσχετη. Και για να το επεκτείνω, αν ο ΟΤΕ συνδέσει κάποια ΚΑΦΑΟ με οπτικές, είναι δυνατόν τα ΚΑΦΑΟ αυτά να συνδεθούν και με οπτικές άλλων εταιρειών?
cyber_katsarida Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Ώπα. ποια εταιρία είναι αυτή; Hellas On Line. εδώ κοίτα τέρμα κάτω το 2.
leukonas Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Ολος ο κόσμος κάνει βήματα μπροστά και εμείς προσπαθούμε να κάνουμε πάντα τους "Αρχαίους"
teopasxal Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Λέγαμε για τον ΟΤΕ .. βλέπουμε όμως ότι και οι εναλλακτικοί έχουν μεγάλο "δόντι". Είναι η 3η φορα αν θυμάμαι σωστά που βάζουν φρένο στον ΟΤΕ. Sent from my iPhone using Insomnia
kcypre Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Αν ήταν στο χέρι των εναλλακτικών δε θα έκαναν ούτε μία επένδυση (όπως δεν έκανε παλιά ο ΟΤΕ), ειδικά τώρα εν μέσω κρίσης. Τώρα τους ζορίζει ο ΟΤΕ που έχει λεφτά για επενδύσεις και βάζουν τα μεγάλα μέσα. Αίσχος κυρίως στην ΕΕΤΤ!
pournaras Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Μήπως το θέμα έχει να κάνει σχετικά με το πιο κομμάτι του δικτύου είναι δημόσιο? Δημόσιο είναι το δίκτυο από το σπίτι μου και μέχρι το καφάο ή από το σπίτι μου και μέχρι το κτήριο του οτε, όπου μετά διαχωρίζονται οι γραμμές? Προφανως και το παλιο δικτυο απο το σπιτι μεχρι το κεντρο (και οχι μονο μεχρι το καφαο), ειναι δημοσιο. Απο κει και περα ομως, το οτι ο "ιδιωτικος" πλεον οτε, περνα δευτερα καλωδια απο το κτιριο μεχρι το καφαο, αυτα δεν υποκεινται πιστευω στο νομο του δημοσιου, το παλιο τηλεφωνικο χαλκινο δικτυο υπαρχει και θα συνεχισει να συντηρειται κανονικα, και αυτο ειναι το δημοσιο. Απο κει και περα ο οποιοσδηποτε, ειτε οτε ειτε καποιος αλλος φορεας, παιρνει αδεια και σκαβει οχι απλα μεχρι το καφαο, αλλα μεχρι και μεσα στο σπιτι μας.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Κατάντια....απο 2012 θα αρχίσουν οι εργασίες παλι και αν. οι εργασίες για την υποδομή συνεχίζονται, απλά δεν μπορεί να διαθέσει το VDSL στη λιανική...πράγμα που είχε αρχίσει από τις 28/2 στην Κομοτηνή, είχαν ενεργοποιηθεί κάποιοι αν δεν κάνω λάθος... Και που το προβλημα με τον ανταγωνισμο; Και παλι ADSL θα πουλαει... το μονο που θα αλλαξει ειναι η ταμπελα "εως 24mbps" σε "24mbps" οι συγχρονισμοί θα αυξηθούν κατακόρυφα με το VDSL, θα παίρνεις το 30αρι ή το 50αρι πακέτο και είναι σχεδόν σίγουρο ότι το router θα συγχρονίζει τόσο, βέβαια το throughput είναι άλλου παπά ευαγγέλιο... Μήπως το θέμα έχει να κάνει σχετικά με το πιο κομμάτι του δικτύου είναι δημόσιο? Δημόσιο είναι το δίκτυο από το σπίτι μου και μέχρι το καφάο ή από το σπίτι μου και μέχρι το κτήριο του οτε, όπου μετά διαχωρίζονται οι γραμμές? τι εννοείς δημόσιο? όλος ο "χαλκός" είναι υπό διαχείριση ΟΤΕ... Παιδιά μπορεί να απαντήσει κάποιος που ξέρει? Η ερώτηση δεν είναι άσχετη. Και για να το επεκτείνω, αν ο ΟΤΕ συνδέσει κάποια ΚΑΦΑΟ με οπτικές, είναι δυνατόν τα ΚΑΦΑΟ αυτά να συνδεθούν και με οπτικές άλλων εταιρειών? δεν νομίζω, θα πρέπει να βάλουν δικά τους, ΑΛΛΑ και πάλι δεν έχουν τα λεφτά για να κάνουν κάτι τέτοιο... οι εναλλακτικοί θα παρέχουν VDSL μέσω "ΑΡΥΣ" όπως ήταν στην αρχή το ADSL που δεν είχαν ιδιόκτητα dslam και μίσθωναν αυτά του OTE... Αν ήταν στο χέρι των εναλλακτικών δε θα έκαναν ούτε μία επένδυση (όπως δεν έκανε παλιά ο ΟΤΕ), ειδικά τώρα εν μέσω κρίσης. Τώρα τους ζορίζει ο ΟΤΕ που έχει λεφτά για επενδύσεις και βάζουν τα μεγάλα μέσα. Αίσχος κυρίως στην ΕΕΤΤ! οι μόνες επενδύσεις που θα κάνουν ουσιαστικά για το VDSL θα είναι η αναβάθμιση των κυκλωμάτων τους με εξωτερικό μιας και χρειάζεται πολύ περισσότερο bandwidth επειδή ο συγχρονισμός δεν θα είναι "εώς" στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων...
spyd Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 η ελληνικη νοοτροπια,που λεει οχι να αποκτισω ενα προβατο οπως εχει ο γειτονας,αλλα να πεθανει το προβατο του γειτονα
egw_eimai_re Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Καλα τον ανταγωνισμό πως το στηρίζει η ΕΕΤΤ κάνοντας τους όλους ίδιους; Ανταγωνισμός δεν σημαίνει γίνομαι καλύτερος και το προσφέρω στους πελάτες μου ή τσού; Μιζούλες εεττ;
dpilio Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 οτι να΄ναι κυριολεκτικά & οτε & παροχοι & εεττ... αναθεμα και αν ξέρουν τι θέλουν και πως βλεπουν το μελλον! και καλα ο ΟΤΕ και οι παροχοι εκεινη η εεττ δεν ξυπναει ουτε με καμπανες... εχει καταντήσει απο τις χειροτερες μορφες δημοσιου!!!
soulcon Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Μετάφραση: - ΟΤΕ: θα αναβαθμίσω τις υπηρεσίες μου διότι οι πελάτες πληρώνουν που πληρώνουν τα κέρατά τους, πρέπει να έχουν την καλύτερη υπηρεσία διαδικτύου ever. - ΕΕΤΤ: ρε μεγάλε θα χαλάσεις την πιάτσα; κάτσε να φάμε όλοι μαζί και άσε τα παπατζιλίκια, έχεις και τις T1 γραμμές να πουλήσεις - μη τρελαίνεσαι.
lefterhs Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Προφανως και το παλιο δικτυο απο το σπιτι μεχρι το κεντρο (και οχι μονο μεχρι το καφαο), ειναι δημοσιο. Απο κει και περα ομως, το οτι ο "ιδιωτικος" πλεον οτε, περνα δευτερα καλωδια απο το κτιριο μεχρι το καφαο, αυτα δεν υποκεινται πιστευω στο νομο του δημοσιου, το παλιο τηλεφωνικο χαλκινο δικτυο υπαρχει και θα συνεχισει να συντηρειται κανονικα, και αυτο ειναι το δημοσιο. Απο κει και περα ο οποιοσδηποτε, ειτε οτε ειτε καποιος αλλος φορεας, παιρνει αδεια και σκαβει οχι απλα μεχρι το καφαο, αλλα μεχρι και μεσα στο σπιτι μας. +1 Δεκτόν ότι το δίκτυο του χαλκού χτίστηκε, όταν ο ΟΤΕ ήταν δημόσιος οργανισμός, οπότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί με βάση τους κανόνες της ΕΕΤΤ από τους παρόχους. Τώρα που ο ΟΤΕ είναι ιδιωτικός και χτίζει ένα νέο δίκτυο με ιδία κεφάλαια, δεν μπορώ να καταλάβω το "καπέλωμα" της ΕΕΤΤ και των παρόχων σε αυτό. Αν δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί τη νέα του επένδυση με τη δική του τιμολογιακή πολιτική, τουλάχιστον για ένα ικανοποιητικό χρονικό διάστημα, πώς περιμένουν να αποσβέσει και να βγάλει κέρδος από αυτή; Πώς θα μπορέσει να αποκτήσει κάποιο πλεονέχτημα από τους ανταγωνιστές του, από τη στιγμή που οι τιμές ριθμίζονται; Και τι κίνητρο θα έχει για να κάνει το επόμενο βήμα [FTTH], αν αυτή η επένδυση πέσει έξω, ειδικά από τη στιγμή που οι πάροχοι εδώ και 3 χρόνια δεν έχουν κάνει τίποτα; Αυτό είναι βασικός κανόνας της αγοράς. Όταν κάνεις κάτι καινοτόμο και πρωτοποριακό, έχεις την αποκλειστική εκμετάλλευσή του για κάποια χρόνια, έτσι ώστε να μην μπορούν να βγουν αμέσως φτηνότερα αντίγραφα και να έχεις έτσι ένα σοβαρό κίνητρο να προχωρήσεις.
papajo_r Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Όχι ότι με βρίσκει σύμφωνο η απόφαση της εεττ... απλά θάθελα να ξέρω γιατί στεναχωριόσαστε όλοι τόσο! Έστω και διατίθονταν εντός 6 μηνών οι νέες υποδομές στην λιανική (λέμε τώρα) 1. Οι τιμές θα ήταν οι ίδιες? (μπορεί ναι αλλα κανένας δεν μας το εγγυάται τουλάχιστον με τα λίγα που ξέρω εγώ.. αν έχει διαβάσει κάποιος κάνα link ας το παραθέσει) 2.Δεν θα υπάρχουν προβλήματα συμφόρησης? όλοι θα συγχρονιζουμε κανονικά χωρίς disconnect κτλ ? 3. ένταξη εντός ελλάδος (πχ όταν μπαίνουμε στο insomnia) όλα θα πηγαίνουν σφαίρα... τι γίνετε όμως εκτος ελλάδος? αν θέλουμε να κατεβάσουμε κάποιο DVD η να παίξουμε κανένα online game? - Ο ουσιαστικός λόγος που θέλει κάποιος ταχύτητα στο internet δηλαδή!! - Θα αλλάξει κάτι? ΟΧΙ... εκτος και αν μαζί με την αναβάθμιση του δικτύου αποφασίσουν να αγοράσουν και νέα καλώδια για την επικοινωνία μας με το εξωτερικό! (πράγμα που το βλέπω χλομό..) και στην βουλγαρία με μερικά ευρουλακια έχεις αν δεν κάνω λάθος 30+Mbit σύνδεση -που μέσα στην βουλγαρία είναι σφαίρα- στο εξωτερικό όμως -από βουλγαρικη σύνδεση- πέφτεις κατακόρυφα σε ταχύτητα... Το λέω απλά για να σας παρηγορήσω ότι δεν τρέχει και τίποτα... Αν και να ρωτήσω κάτι γιατί έχω καιρό να ξεσκονίσω τα ενδότερα τις μεγάλης οικογενειας των ελληνικών δικτύων... βρε παιδιά έτσι και αλλιώς όλοι ιδιόκτητο ξεϊδιόκτητο πάνω στον ΟΤΕ δεν πατάνε? δεν θα μπορούσε ο ΟΤΕ με την νέα αναβάθμιση του να τους αφήνει να πατήσουν πάλι πάνω του?? η εκεί είναι το πρόβλημα θέλει να είναι μοναχοφάης?
karydis Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Οι κύριοι της εεττ άμα παρακουλουθησετε ιστορικά μας πηγαίνουν χρόνια πίσω (κατάργηση οικονομικών προγραμμάτων πχ οτε200 κλπ) ... Στην προκειμένη περίπτωση μόνο απογοήτευση μπορώ να νιώσω καθώς οι κύριοι της εεττ ξεκάθαρα δρουν με κύριο συμφέρον των μεγάλων εταιριών καθώς πότε μα πότε των καταναλοτων και ειδικά του ανταγωνισμού ... Αντί να τον αφήσουν να προχωρήσει όλες αυτές τις ενέργειες μπάς και οι υπόλοιποι ξοδέψουν κ να βελτιώσουν τον ανταγωνισμό , αντίθετα αφήνουν ανενοχλητες να δρουν οι εταιρείες να χρωστάνε τα δισ αλλα έτσι είναι η Ελλάδα και αυτούς που ψηφίζουμε ....
jimarass Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 +1 Δεκτόν ότι το δίκτυο του χαλκού χτίστηκε, όταν ο ΟΤΕ ήταν δημόσιος οργανισμός, οπότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί με βάση τους κανόνες της ΕΕΤΤ από τους παρόχους. Τώρα που ο ΟΤΕ είναι ιδιωτικός και χτίζει ένα νέο δίκτυο με ιδία κεφάλαια, δεν μπορώ να καταλάβω το "καπέλωμα" της ΕΕΤΤ και των παρόχων σε αυτό. Διότι οι οπτικές του θα καταλήγουν σε καφαο που έχτισε ο Δημόσιος ΟΤΕ. Στο Αστικό Κέντρο χωράνε DSLAMs εναλλακτικων. Στο ΚΑΦΑΟ πως θα βάλουν οι άλλοι (συνεγκατάσταση) Που θα χωράει? Ή θα πάνε ναφτιάξουν νέο ΚΑΦΑΟ, που σημαίνει νέες καλωδιώσεις σε όλα τα σπίτια.....? Εφόσον ο ΟΤΕ έχει στη διάθεσή του ουσιαστικά κρατικά ΚΑΦΑΟ, καλά του κάνουνε! ΓΙΑΤΙ άραγε δεν προχώρησησε το σχέδιο οπτικών ινών? Δεν είχαμε λεφτά??? Ο ΟΣΕ λιγότερα μας στοίχισε φέτος?? Μάλλον οι Γερμανοί είχαν το βύσμα και όχι οι εναλλακτικοί....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα