Navu Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Θερμαγώγιμη κόλλα φυσικά και υπάρχει, δύο σωληνάρια με υλικά, διαφορετικών ιδιοτήτων, τα αναμειγνύεις και έτοιμος. Βέβαια, συνίσταται για τσιπσετ και ιστορίες, δεν ξέρω κατά πόσο θα αντέξει το περίσσειο βάρος μιας κανονικής ψήκτρας και πόσο καλή θα είναι η θερμική της συμπεριφορά. Δε λέω ότι η ψήκτρα με τον 80άρη πάνω δε θα κάνει δουλειά, αλλά α) αμφιβάλλω αν θα ψύχει ελάχιστα καλύτερα από μία μαμά-ψήκτρα (ασχέτως αν υπάρχει ή δεν υπάρχει) και β) αμφιβάλλω αν θα είναι και καθόλου ήσυχη (γιατί αν είναι κάθε τρεις και λίγο να δουλεύεις flat-out, η έννοια HTPC που θέλει μία α' ησυχία πάει θερινή κατασκήνωση...).
lionheart75 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Ο επεξεργστης ειναι ο χαμηλοτερος ενεργειακα της κατηγοριας του(Sempron140) και η χρηση ειναι htpc. To "αν λεει" η ψυκτρα ομως δεν προκυπτει βασικα απ την ιδια τη ψυκτρα και την ποιοτητα/μεγεθος της? To θέμα με την κόλλα το προσπερνώ και δεν το συζητώ κάν. Το ξεχνάς όπως είπαν και τα παιδιά. Όσο αφορά την aftermarket λύση αερόψυξης απο την στιγμή που ο sempron θα χρησιμοποιηθεί σε htpc είναι απαραίτητο να μας πείς τις διαστάσεις του κουτιού σου (όσο αφορά το ύψος) για να σου προτείνουμε μια φθηνή και καλή λύση. Η hyper 212+ είναι αδιαμφισβήτητα best value για αυτά που προσφέρει στην τιμή της αλλά δεν ξέρουμε αν χωράει στο κουτί σου απο την στιγμή που δεν μας έδωσες πληροφορίες. (η hyper είναι 16cm σε ύψος). Οι low profile λύσεις είναι ιδανικές για htpc κουτιά και αθόρυβες (βλέπε scythe shuriken, Alpenfohn Panorama κλπ) αλλά είναι και ακριβότερες απο την hyper 212+. Εγώ χωρίς να γνωρίζω το κουτί σου και επειδή μιλάμε για τον sempron-άκο, προτείνω να δείς πρωτίστως την hyper 101 η οποία είναι στα μισά χρήματα της hyper 212+ ενώ είναι αρκετά πιο κοντή (11,8cm ύψος) και μαζεμένη (την είχα δοκιμάσει σε έναν Athlox X2 245 τον οποίο είχα κλοκάρει με δαύτη και τα πήγε μια χαρά για τα λεφτά της). Κατόπιν αν θέλεις να διαθέσεις περισσότερα και έχεις θέμα ύψους με την hyper 212+ δες και την Αrctic Freezer 7 rev.b η οποία στοιχίζει όσο περίπου και η hyper 212+ αλλά είναι λίγο κοντύτερη σε ύψος (14,5cm).
LeoNaXe Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 εγω πιστεύω και όπως ανέφερα κάτι παραπάνω απο 101 δεν χρειάζεται να βάλει μιας και ούτε κλοκάρισμα θα κάνει ούτε τον ζορίσει (ταινίες και τέτοια) όπως αναφέρει και ο λεον ακόμα και με κλοκάρισμα μια χαρά τα πήγε, που να το έχει και μαμά......
Thanos1972 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Και εδω η ιδια αρκετα πιο φθηνη σε συγκριση παντα το οτι μιλαμε για τετοιες τιμες..... Arctic Freezer 7 Pro Rev.2 Αμα δεν σου αρεσει αυτη,παρε αυτη Coolermaster Hyper TX3 Αλλα κανεις και με μια τετοια την δουλεια σου εαν θελεις Xilence AM2 HDS αλλα αμα κινηθεις στην τελευταια,καλυτερα να βαλεις την original ψυκτρα που ειχε ο επεξεργαστης μαζι του οταν τον αγορασες.Εαν δεν ειχε ηταν δηλαδη εκδοση tray και οχι box τοτε παρε μια απο τις απο πανω και θα εισαι οκ. Μην τυχον και βαλεις κολλα στον επεξεργαστη. Το μαγαζι που σου βαζω ειναι θεσσαλονικη.δες εαν σε βολευει....
duffyduck Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 1. Αντι για την Arctic Freezer 7 Pro rev.2 προτιμησε την Arctic Freezer 13 (απο visionstudio). Η διαφορα ειναι μονο 4 ευρω περιπου. Και οι δυο εχουν ακριβως τον ιδιο τροπο στηριξης. 2. Αν προκειται για AM3 socket τοτε προσοχη: Δες πρωτα αν η μητρικη σου σε καθε πλευρα του socket εχει τρια γαντζακια. Για παραδειγμα οι μητρικες της Gigabyte εχουν απο ενα γαντζακι σε καθε πλευρα, ενω οι μητρικες της Asus εχουν τρια γαντζακια σε καθε πλευρα. 3. Αν εισαι ατυχος και η AM3 socket μητρικη εχει μονο απο ενα γαντζακι σε καθε πλευρα τοτε προτιμησε την Cooler Master Hyper 212 Plus. Προσοχη χρειαζεται να εχεις φαρδυ κουτι για την Cooler Master Hyper 212 Plus. Σε περιπτωση στενου κουτιου (και εφοσον δεν μπορεις να βαλεις Arctic Freezer 13 για τον λογο που ανεφερα παραπανω) παρε την Cooler Master Hyper TX3.
grigoriou Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Λοιπον παιδες, εχετε υποψιν οτι ο επεξ/στης αγοραστηκε μόνο 31,5€... οποτε δεν θα ταιριαζε πανω του μια ψυκτρα 40€ Υπαρχει καποια μεγαλη σε μεγεθος και αποτελεσματικη ψυκτρα για fanless λειτουργια? (δεδομενου οτι ο Sempron xαλαει μολις 45W). Όσο αφορά την aftermarket λύση αερόψυξης απο την στιγμή που ο sempron θα χρησιμοποιηθεί σε htpc είναι απαραίτητο να μας πείς τις διαστάσεις του κουτιού σου (όσο αφορά το ύψος) για να σου προτείνουμε μια φθηνή και καλή λύση. Mη σε ανησυχουν οι διαστασεις μου, προτεινε εσυ... 2. Αν προκειται για AM3 socket τοτε προσοχη: Δες πρωτα αν η μητρικη σου σε καθε πλευρα του socket εχει τρια γαντζακια. Για παραδειγμα οι μητρικες της Gigabyte εχουν απο ενα γαντζακι σε καθε πλευρα, ενω οι μητρικες της Asus εχουν τρια γαντζακια σε καθε πλευρα. 3. Αν εισαι ατυχος και η AM3 socket μητρικη εχει μονο απο ενα γαντζακι σε καθε πλευρα τοτε προτιμησε την Cooler Master Hyper 212 Plus. Προσοχη χρειαζεται να εχεις φαρδυ κουτι για την Cooler Master Hyper 212 Plus. Σε περιπτωση στενου κουτιου (και εφοσον δεν μπορεις να βαλεις Arctic Freezer 13 για τον λογο που ανεφερα παραπανω) παρε την Cooler Master Hyper TX3. Φιλε μου, οταν μια ψυκτρα αναφερει οτι κανει για ΑΜ3 τοτε δεν εχει σημασια που βρισκονται τα γατζακια. Θα υπαρχει ο απαραιτητος εξοπλισμος στο πακετο που θα καλυπτει ολες τις περιπτωσεις.
duffyduck Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Φιλε μου εγω σου εγραψα μια συμβουλη, αν θες ακολουθησε την, αν δε θες κανενα προβλημα. Τωρα αν πηρες Semprom, τοτε παρε μια πιο φθηνη ψυκτρα.
grigoriou Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Απλα σου λεω οτι δεν παιζουν ρολο τα γατζακια. Το μαμισιο bracket συνηθως αφαιρειται ετσι κι αλλιως. Εχω βαλει καμποσες aftermarket ψυκτρες, δεν μενω ποτέ με τις εργοστασιακες Να παρω μεν μια φτηνη, αλλα ποια? θα πρεπει να καλυπτει τις προδιαγραφες μου.
duffyduck Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Δε διαβασες προσεχτικα το τι εγραψα. Εγω μιλησα συγκεκριμενα, γιατι ξερω πως κουμπωνουν οι Freezer (τις εχω δουλεψει και τις δυο). Για ψαξε για κανενα video στο yutube να δεις πως κουμπωνει η Freezer 7 pro rev.2 σε AM3 socket (με τον ιδιο ακριβως τροπο κουμπωνει η Freezer 13). Η Cooler Master Hyper 212 Plus εχει τον δικο της τροπο στηριξης, οποτε αφαιρεις την πλαστικη βαση του socket της μητρικης. Σε αυτη την περιπτωση δεν σε ενδιαφερουν τα γαντζακια της βασης. Για ψυκτρες δες εδω: http://visionstudio.gr/prodlist.asp?cat=7&sub=211&showfoto=0&pmanuf=0&sort=3 Πριν αποφασισεις ψαξε στο youtube για videos σχετικα με την ψυκτρα που θα διαλεξεις, ωστε να εχεις μια ιδεα για το πως ειναι (ή ακομη αν εχει video installation guide απο καποιο user).
phanispal Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Μια καλή ψύκτρα πάντως μπορείς να την έχεις και για μελλοντικά συστήματα.
grigoriou Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Δε διαβασες προσεχτικα το τι εγραψα. Εγω μιλησα συγκεκριμενα, γιατι ξερω πως κουμπωνουν οι Freezer (τις εχω δουλεψει και τις δυο). Για ψαξε για κανενα video στο yutube να δεις πως κουμπωνει η Freezer 7 pro rev.2 σε AM3 socket (με τον ιδιο ακριβως τροπο κουμπωνει η Freezer 13). Η Cooler Master Hyper 212 Plus εχει τον δικο της τροπο στηριξης, οποτε αφαιρεις την πλαστικη βαση του socket της μητρικης. Σε αυτη την περιπτωση δεν σε ενδιαφερουν τα γαντζακια της βασης. Για ψυκτρες δες εδω: http://visionstudio.gr/prodlist.asp?cat=7&sub=211&showfoto=0&pmanuf=0&sort=3 Πριν αποφασισεις ψαξε στο youtube για videos σχετικα με την ψυκτρα που θα διαλεξεις, ωστε να εχεις μια ιδεα για το πως ειναι (ή ακομη αν εχει video installation guide απο καποιο user). Δηλαδη θες να πεις οτι υπαρχει περιπτωση να αγορασω μια ψυκτρα με την ενδειξη "ΑΜ3" και να μην μπορεσω να την κουμπωσω? Ψυκτρες υπαρχουν 100δες στο εμποριο, αλλα ποια εχει την καλυτερη αποδοση σε fanless?
phanispal Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Ψυκτρες υπαρχουν 100δες στο εμποριο, αλλα ποια εχει την καλυτερη αποδοση σε fanless? Αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες.
grigoriou Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Εννοειται, αλλα τωρα μιλαω μόνο για τον παραγοντα της ψυκτρας καθ'αυτης
phanispal Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Για ποιον επεξεργαστή μιλάμε; Γιατί υπάρχουν επεξεργαστές που δε γίνεται να τους έχεις χωρίς ανεμιστήρι, όσο καλή και να 'ναι η ψύκτρα.
grigoriou Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Οπως εχω πει, μιλαμε για τον πιο λιτο της κατηγοριας του(Sempron 140 στα 45W)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.