Προς το περιεχόμενο

Mozilla Firefox - Ερωτήσεις, προβλήματα και λύσεις

parsifal

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 6,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Και αν δεν θες να βαλεις προσθετα, ανοιγεις το about:config, βρισκεις την παραμετρο "browser.newtab.url" και οριζεις την τιμη της σε "about:newtab", χωρις τα αυτακια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μετα το τελευταίο Update του Mozilla δεν μου λειτουργεί ο IDManager για rapidshare. Διάβασα οτι δεν υποστηρίζει την έκδοση 15 αλλα μόνο απο rapidshare?!?!

Στον browser έχω τα απαραίτητα plug in

TAB GROUPING και ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ

Άρχισα να χρησιμοποιώ το tab grouping του ff το οποίο βρίσκω πολύ πρακτικό.

Επειδή συνήθως ασχολούνται με διάφορες ομάδες θεμάτων ταυτόχρονα κατέληξα να έχω 3-4 groups που το καθένα περιέχει αρκετά tabs.

Παλαιότερα πριν να υπάρξει αυτό το χαρακτηριστικό θα έκλεινα τα tabs της κάθε θεματικής ενότητας πρόσκαιρης ενασχόλισης όταν αποφάσιζα να ασχοληθώ με κάτι άλλο και θα τα ξαναάνοιγα (ή θα τα είχα στους σελιδοδείκτες) όταν επέστρεφα στην ίδια θεματολογία.

Τώρα με το νέο αυτό χαρακτηριστικό έχω ανοιχτά τα tabs στα groups τους και αλλάζω group όποτε θέλω να αλλάξω ομάδα θεματικής ενασχόλησης.

Η απορία μου είναι αν η υπερφόρτωση των groups με tabs υπερφορτώνει και την μνήμη ή αν η λειτουργία είναι παρόμοια με των σελιδοδεικτών, δηλαδή δεν τρώει χώρο στην μνήμη εκτός κι αν ανοίξω τα tabs.

π.χ. τώρα μόλις άνοιξα τον ff και είμαι σε μια από τις ομάδες και στις άλλες δεν μπήκα καν ακόμα. Είναι φορτωμένες στην μνήμη όλες οι ομάδες ή μόνο αυτή που βλέπω??

-Αν είναι όλες υπάρχει τρόπος ρύθμισης να είναι ή όχι?

-Αν δεν είναι όλες, θα γίνονται μόλις επισκέπτομαι την κάθε ομάδα ή το κάθε tab. Υπάρχει κάποιος τρόπος να απαλλάσετε μετά η μνήμη από τα tabs όταν πάω σε άλλη ομάδα?

Γενικότερα πως λειτουργεί η διαχείρηση μνήμης του ff ως προς τα tabs?

Όταν ανοίγω τον ff απευθείας φορτώνονται όλες οι καρτέλες στην μνήμη ώστε να έχω γρήγορη πρόσβαση ή μια καρτέλα φορτώνονται στην μνήμη μόνο όταν πάω σε αυτήν? Και αν ισχύει το 2ο, μπορώ και πώς να αποδεσμέσω την μνήμη από κάποιες καρτέλες κατ' επιλογήν? (ειδικά π.χ. αν είναι σε group που δεν το δουλεύω τώρα)

εδω και αρκετες εκδοσεις, ο Firefox δεν φορτωνει καθολου τα tabs στα μη ενεργα tab groups οταν τον ξεκινησεις. Αυτα τα tabs φορτωνουν μονο αν τα επισκεφτεις. Επομενως μπορεις να φτιαξεις οσα tab groups με οσα tabs χρειαζεσαι, χωρις να βαραινει ο browser και το συστημα γενικα.

Το ιδιο πραμα μπορει να γινει και στο ενεργο tab group με το οποιο ξεκιναει ο Firefox. Tα tabs στο ενεργο tab group δεν φορτωνουν μεχρι να τα επισκεφτεις, επομενως δεν καταλωνουν καθολου resources.

Αυτο το ενεργοποιεις στο options > tabs > dont load tabs until selected.

τελος μια και χρησιμοποιεις το tab groups feature, σου προτεινω να βαλεις το TabGroups Menu addon. Με αυτο η εναλλαγη στα διαφορα tab groups γινεται γρηγορα και ευκολα.

Πρώτη φορά επικοινωνώ μαζί σας. Εχω τα Win XP και τώρα τελευταία όταν συνδέουμε με το youtube μέσω firefox έκδοση 15 δεν ακούω καθόλου ήχο ενώ το βιντεο παίζει κανονικά. Προηγούμενα άκουγα κανονικά ήχο. Στον ΙΕ 9 ακούω και ήχο. 'Εχω κάνει αναβάθμιση στη flash prayer. Την αναβάθμιση την έκανα σύμφωνα με τις οδηγίες της adobe (απεγκατάσταση της παλιάς και μετά εγκατάσταση της νέας). Έκανα δοκιμή βάζοντας τον Chrome και τον Firefox portable αλλά και σε αυτά δεν άκουω ήχο. Τι φταίει και τι μπορώ να κάνω.

γνωστο bug του flash. κοιταξε στο site της adobe για πιθανες λυσεις.

ξεκινα απο δω:

http://forums.adobe.com/thread/1026022

http://forums.adobe.com/message/4495058

https://www.google.com/search?q=firefox+flash+no+sound

Μετα το τελευταίο Update του Mozilla δεν μου λειτουργεί ο IDManager για rapidshare. Διάβασα οτι δεν υποστηρίζει την έκδοση 15 αλλα μόνο απο rapidshare?!?!

Στον browser έχω τα απαραίτητα plug in

Ο ΙDM 6.12 build15 που εχω, υποστηριζει FF15 και δουλευει μια χαρα.

δοκιμασε να κανεις reinstall την τελευταια εκδοση του IDM.

• Like 1

Εδώ και τρείς μέρες, κάθε φορά που κάνω Sroll Down - Sroll Up στον Firefox κολλάει και παγώνει σε κάποιο σημείο και μένει εκεί για περίπου 2 δευτερόλεπτα και μετά συνεχίζει κανονικά αλλά ξανακολλάει με τον ίδιο τρόπο σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.Το ίδιο συμβαίνει και με τα videos, τα παιχνίδια και γενικότερα τις εφαρμογές.Αυτό γίνεται και με τους άλλους browsers.Τί μπορεί να φταίει;

Αυτό μου το έκανε και εμένα. Ώσπου εγκαταστάθηκε αυτόματα η αναβάθμιση του Adobe Flash Player και δεν το ξανά έκανε. Δοκίμασε κι εσύ http://www.adobe.com

Εδώ και τρείς μέρες, κάθε φορά που κάνω Sroll Down - Sroll Up στον Firefox κολλάει και παγώνει σε κάποιο σημείο και μένει εκεί για περίπου 2 δευτερόλεπτα και μετά συνεχίζει κανονικά αλλά ξανακολλάει με τον ίδιο τρόπο σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.Το ίδιο συμβαίνει και με τα videos, τα παιχνίδια και γενικότερα τις εφαρμογές.Αυτό γίνεται και με τους άλλους browsers.Τί μπορεί να φταίει;

Ή βάλε adobe flash όπως έκανα κι εγώ ή αν πάλι δεν λειτουργήσει μπορεί να θέλει άλλη μία RAM!

Το αντιμετώπισα σε παλαιό υπολογιστή όταν προσπαθούσα να δω «βαριές» σελίδες όπου βαριές εννοώ γεμάτα εικόνες, διαφημίσεις, flash, animationς, οχτώ κιλα javascript και ατελείωτο scrolling μέχρι τον πάτο της σελίδας.

Για λύσεις μπορείς να βελτιώσεις τα χαρακτηριστικά του υπολογιστή σου ή εναλλακτικά να εγκαταστήσεις το noscript (firefox addon). Το δεύτερο δεν θα λύσει ριζικά το πρόβλημα αλλά θα μειώσει αισθητα το πρόβλημα.

Εγκατέστησα το noscript και λειτουργούσε μια χαρά. Όταν έκανα reboot ένα πρόγραμμα μου ζήτησε να το προσθέσω στις εξαιρέσεις του noscript και από εκεί κατάλαβα ότι αυτό ήταν η αιτία του προβλήματος.Μετά την απεγκατάστασή του, ο Firefox λειτουργούσε μιά χαρά και χωρίς το noscript. Ευχαριστώ για τη βοήθεια!

Παιδια καλημερα.

Θα ηθελα την βοηθεια σας σε καποιο προβλημα που εχω με τον mozilla.

Καταρχας εχω την νεοτερη εκδοση του mozilla 15.0.1 και τον τελευταιο Adobe Flash Player.

Αντιμετωπιζω το εξης προβλημα.

Οταν εχω ανοιχτα πχ 5-6 tabs παντα μετα απο λιγη ωρα ξαφνικα θα παγωσουν τα παντα, και δεν θα μπορω να παω απο το ενα tab στο αλλο και θα πρεπει να κλεισω τον mozilla και να τον ξεκινησω παλι.

Καθε φορα που γινεται αυτο, βλεπω στο task manager την καταναλωση RAM απο τον mozilla να ειναι πολυ ψηλα οπως φαινεται κ στην φωτογραφια.

Εχω μνημη 4GB DDR3 στα 1600 MHz και 4-πυρηνο επεξεργαστη και καρτα γραφικων μια ATI HD 2600 Pro.

Μπορει καποιος να με βοηθησει; Ειναι πολυ σπαστικο καθε λιγο κ λιγακι να κολλαει ο mozilla και να πρεπει να το ξεκιναω απο την αρχη και να ανοιγω παλι ολα τα παραθυρα.

Μηπως φταιει η νεοτερη εκδοση του mozilla και καταναλωνει πολλους πορους απο την μνημη; Μηπως φταιει ο Flash Player;

Μηπως να εβαζα παλιοτερη εκδοση του mozilla;

Οποιος μπορει, ας βοηθησει.

mozilla-problem-381d3da.jpg

Βαλε flashblock, αν δεν το εχεις ηδη.

https://addons.mozil...don/flashblock/

Οκ, θα το δοκιμασω. Ευχαριστω.

Γενικα, η νεοτερες εκδοσεις του mozilla ειναι καπως βαριες ή κανω λαθος;

Ναι ειναι απο την εκδοση 4 που ο παχυνε σημαντικα ο ff.

Μαλιστα. Απο ποια εκδοση και κατω ειναι πιο ελαφρυς ο mozilla; Θα παω να βρω καποια παλιοτερη κ θα την βαλω κ θα απενργοποιησω τα updates.

Τι να το κανω να εχω την νεοτερη εκδοση κ να "τρωει" τοση RAM με το παραμικρο...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...