Προς το περιεχόμενο

Mozilla Firefox - Ερωτήσεις, προβλήματα και λύσεις

parsifal

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το Χmarks δεν χρειαζεται πλεον.

Ο ιδιος ο FF υποστηριζει την οnline αποθηκευση και τον συγχρονισμο των ρυθμισεων και των προσωπικων σου δεδομενων μεσω της Sync λειτουργιας του.

το οποίο σε μένα δεν δούλεψε (2 ξεχωριστές φορές κιόλας) σωστά με αποτέλεσμα να χάσω σελιδοδείκτες και να έχω πολλά διπλά. Για αυτό ξανά γύρισα σε xmarks

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 6,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Ξέρει κανείς κάποιον τρόπο να αποθηκεύσω κάποιους χαρακτήρες που χρησιμοποιώ συχνά στον Firefox; Το φαντάζομαι σα μία μπάρα που θα μου εμφανίζει 5-6 χαρακτήρες που θέλω εγώ, ενώ κάνοντας κλικ πάνω σε κάποιον από αυτούς θα μου τον εισάγει στο κείμενο.

Χρησιμοποιώ πολύ συχνά το em dash (—), το σύμβολο του πολλαπλασιασμού (×), μερικά vulgar fractions (π.χ. ½), καθώς και άλλα, για να είναι πιο εμφανίσιμο το κείμενό μου.

Δεν ξέρω αν γίνεται με μπάρα, αλλά μπορείς να χρησιμοποιήσεις το πληκτρολόγιο (το αριθμητικό) μαζί με το αριστερό alt, ως εξής:

alt+0215: ×

alt+0155: —

alt+0188: ¼

alt+0189: ½

alt+0190: ¾

κ.ο.κ.

Για τους συνδυασμούς δες εδώ.

Εμένα με βολεύει αφάνταστα το πληκτρολόγιο και το προτιμώ για τέτοιες περιπτώσεις.

Ζητουνται ιδεες.

Στον ff μου ειχα αδειασει την bookmarks toolbar απο τη σαβουρα και ειχα πανω της μονο ενα κουμπι το οποιο εκτελει ενα js που διωχνει τα redirections απο google, adfly, fb, κλπ.

Τωρα θελω να βαλω 2 rss feeds εκει, αλλα να ειναι μακρια απο το κουμπι, πχ να ειναι στα δεξια της συγκεκριμενης toolbar. Πως μπορω να κανω κατι τετοιο? Spacers κλπ δεν μπαινουν στην bookmarks toolbar.

@Gtr34

Εχω την εντυπωση πως για το ui του ο ff ακολουθει τα οσα του επιβαλει το λειτουργικο για τις γραμματοσειρες και τα μεγεθη τους, οποτε οχι. Στην opera παντως γινεται :P

Βρηκα κατι παντως, αλλα ειναι με χακερια στο userchrome.css

http://userstyles.org/styles/7707/custom-ui-font-family-and-font-size

Ποιες ειναι οι διαφορές με αυτο

https://addons.mozilla.org/el/firefox/addon/greek-spellchecking-dictionary/?src=search

??

Το ενα λεει:

++++++++++++

English - Greek Spelling dictionary 0.5.5

από Kostas Papadimas (pkst)

Ελληνικό-Αγγλικό ορθογραφικό λεξικό για ευκολότερο ορθογραφικό έλεγχο σε δίγλωσσα κείμενα για Firefox - Thunderbird και Seamonkey

Ελληνικό-Αγγλικό ορθογραφικό λεξικό για ευκολότερο ορθογραφικό έλεγχο σε δίγλωσσα κείμενα για Firefox - Thunderbird και Seamonkey. Για καλύτερα αποτελέσματα στον ελληνικό ορθογραφικό έλεγχο χρησιμοποιήστε το λεξικό ορθογραφικού ελέγχου που είναι αποκλειστικά για Ελληνικά.

++++++++++++

Greek spellchecking dictionary 0.8.5

από Kostas Papadimas (pkst)

Ο Ελληνικός ορθογραφικός έλεγχος για όλες τις εφαρμογές της οικογένειας του Mozilla (Firefox- Thunderbird- Seamonkey)

Ο Ελληνικός ορθογραφικός έλεγχος για όλες τις εφαρμογές της οικογένειας του Mozilla (Firefox- Thunderbird- Seamonkey) και βασίζεται στο λεξικό Ispell που δημιουργήθηκε από τον Ευριπίδη Παπακώστα και τον Steve Σταυρόπουλο και διανέμεται κάτω από τις άδειες χρήσης GPL/MPL/LGPL

++++++++++++

Ποιες οι διαφορές των 2 λοιπον?

Επισης σε αυτο που προτεινες λεει:

"Για καλύτερα αποτελέσματα στον ελληνικό ορθογραφικό έλεγχο χρησιμοποιήστε το λεξικό ορθογραφικού ελέγχου που είναι αποκλειστικά για Ελληνικά."

Τι στο διαολο θα πει αυτο?? :fear:

Το English/Greek διορθωνει τις αγγλικες και ελληνικες λεξεις μαζι.

Το Greek διορθωνει μονο τις ελληνικες.

Επομενως αν γραφεις και αγγλικα και ελληνικα κειμενα,βαλε το πρωτο αλλιως βαλε το δευτερο.

Και οσοι Chrome users διαβαζουν το post,τους υπενθυμιζω οτι το Chrome ΔΕΝ υποστηριζει την χρηση πολλαπλων spelling dictionaries την ιδια στιγμη.

Επομενως αν καποιος θελει να διορθωσει ενα ελληνικο κειμενο θα πρεπει να αλλαξει σε ελληνικο spellchecker και μετα αν θελει να διορθωσει σε αγγλικο θα πρεπει να αλλαξει σε αγγλικο,κοκ.

Το ιδιο ισχυει και με τον Opera.

"Για καλύτερα αποτελέσματα στον ελληνικό ορθογραφικό έλεγχο χρησιμοποιήστε το λεξικό ορθογραφικού ελέγχου που είναι αποκλειστικά για Ελληνικά."

Τι στο διαολο θα πει αυτο??

Οτι o Greek spellchecker διαθετει μεγαλυτερο αριθμο ελληνικων λεξεων για διορθωση.

Εγω παντως τον English/Greek χρησιμοποιω εδω και χρονια και σπανια να εχω πετυχει καποια λεξη που να μην εχει.

Αλλα μπορεις να προσθεσεις και δικες σου λεξεις στον spellchecker αν δεν τις διαθετει.

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Μολις εβαλα τον 12 και με πρωτο boot μου ζηταει πρσοβαση το net.framework assistant. Διαβασα ενα αρθρο που λεει οτι ειναι επικινδυνο κια δημιουργει τρυπες για εγκατασταση λογισμικου. Δεν το ενεργοποιησα, και προφανως αυτο δεν ειναι το σωστο? Στις προηγουμενες εκδοσεις δεν ειχε ρωτησει κατι τετοιο και το ειχε ενεργοποιημενο παιζει να ειχα κολλησει κατι απο αυτο γιατι ετρωγε τρελα σκαλωματα ο FF.

http://annoyances.org/exec/show/article08-600

Το addon αυτό δεν είναι επικίνδυνο, αλλά στους περισσότερους είναι άχρηστο. Το εγκαθιστά η MS με το ζόρι όταν περνάς το framework .NET 3.5 (στην 4.0 υπάρχει uninstall button), η χρήση του είναι να βοηθάει στις εγκαταστάσεις προγραμμάτων που έχουν "πακεταριστεί" με το ClickOnce μέσω του visual studio. Απορώ γιατί δεν το έχεις ήδη απενεργοποιήσει, ακολούθησε τις οδηγίες του link που παρέθεσες ;)

Αν κάποια στιγμή συναντήσετε εγκατάσταση μέσω ClickOnce (δείγμα εδώ, δοκιμάστε και με ΙΕ), μπορείτε απλά να κατεβάσετε το setup.exe ή να ανοίξετε τη συγκεκριμένη σελίδα μέσω internet explorer που υποστηρίζει ClickOnce έτσι κι αλλιώς.

Δεν ξέρω αν γίνεται με μπάρα, αλλά μπορείς να χρησιμοποιήσεις το πληκτρολόγιο (το αριθμητικό) μαζί με το αριστερό alt, ως εξής:

alt+0215: ×

alt+0155: —

alt+0188: ¼

alt+0189: ½

alt+0190: ¾

κ.ο.κ.

Για τους συνδυασμούς δες εδώ.

Εμένα με βολεύει αφάνταστα το πληκτρολόγιο και το προτιμώ για τέτοιες περιπτώσεις.

καλημερα και χρονια πολλα.Προσπαθησα να το δουλεψω αλλα δεν τα καταφερα με ολα τα συμβολα.,π.χ. ¾.Αυτο πως γινεται;

Παιδια ξερει κανεις που μπορω να βρω την τελευταια esr (10.0.4, εφοσον εχει βγει η 12 σαν stable) στον ftp του ff ή εστω σε καποιον mirror?

Θελω direct links γιατι θα τα περασω σε μια λιστα που θα κατεβει αυτοματα με wget, δεν θα την κατεβασω με το χερι!

Εδω ο βασικος ftp δεν εχει καν την 10.0.3!

http://releases.mozilla.org/pub/mozilla.org/firefox/releases/

---

Επισης δεν μου μπαινει αυτο με τη δικαιολογια πως

could not install the search plugin from "https://addons.mozilla.org/firefox/downloads/latest/161972/addon-161972-latest.xml?src=dp-btn-primary" because an engine with the same name already exists.

παρολο που δεν εχω κατι παρομοιο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...