Προς το περιεχόμενο

Mozilla Firefox - Ερωτήσεις, προβλήματα και λύσεις

parsifal

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ένα προβλημα που παιδεύομαι αρκετό καιρό να λύσω.

Κάθε φορά που θα φορτώσω τον firefox θα μου πετάξει και άλλα 2 παράθυρα. Το ένα είναι η κεντρική σελίδα του firefox όπου λεει πως η αναβάθμιση επετεύχθει (άσχετα αν εγώ αναβάθμιση έκανα 2 εβδομάδες πριν) και το 2ο έχει να κάνει με το flash got.

Ξέρω πολύ καλά πως αν βάλω και κάποια άλλη εφαρμογή (πχ αυτή που σου εμφανίζει απευθείας πως έχεις ένα νέο μειλ), θα μου βγάζει σε νέο παράθυρο και την κεντρική σελίδα της εφαρμογής μετά.

Εχω δοκιμάσει να μπω στις ρυθμίσεις, έχω κάνει τα πάντα μέχρι και με Ultrex λούστηκα.

Ξέρει κανεις ποια ειναι η ρυθμιση που πρέπει να κάνω για να ησυχάσω από αυτό το πράγμα?

Το ειχα και εγω αυτο το προβλημα και σε εμενα δουλεψε το εξης(σε εσενα ισως να μην δουλεψει δεν ξερω):

(ολα αυτα για Windows, για αλλο λειτουργικο δεν εχω ιδεα)

Κλεισε τον Firefox.

Πατα Win+R (Win ειναι το κουμπι με το εικονιδιο των Windows)

Γραψε: %Appdata%

Μπες στο Mozilla\Firefox\Profiles\ και μπες στον φακελο με το προφιλ σου.

Εκει εντοπισε το user.js και δες τι εχει. Σε εμενα ηταν αδειο και καλο θα ειναι να ειναι αδειο και σε εσενα. Αν οχι γραψε εδω τι εχει.

Επειτα εντοπισε το prefs.js και δες αν ειναι το μόνο με αυτο το ονομα και αν υπαρχουν αρχεια με το ονομα πχ prefs-5.js, prefs-2.js κλπ. Αν υπαρχουν διεγραψε τα ή μετακινησε τα σε αλλο φακελο αν τα θες να τα εχεις.

Επειτα δες αν υπαρχει το Invalidprefs.js. Αν υπαρχει διεγραψε το.

Επειτα στο αρχειο prefs.js, ελεγχοντας τις ιδιοτητες του, δες αν εχει ρυθμιστει ως "Μόνο για αναγνωση" και αν ναι απενεργοποιησε την. Εμενα αυτο ηταν το προβλημα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 6,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Ευχαριστώ, το έχω δοκιμάσει, αλλά το reset είναι γκρι, δεν πατιέται.

hariskar το entry browser.urlbar.autoFill έχει default τιμη false, άσ'το έτσι δεν θα υπάρχει πρόβλημα. ;)

hariskar το entry browser.urlbar.autoFill έχει default τιμη false, άσ'το έτσι δεν θα υπάρχει πρόβλημα. ;)

Ευχαριστώ, το έχω κάνει αυτό, απλά μου φάνηκε περίεργο που δε σβήνει.

εισαι λαθος.

Μαλλον εννοεί στην ταχύτητα εκκίνησης, γιατί κατά τα άλλα.. :whistle:

Τελικά είχατε δίκιο! :-D

Ο 11 (με Adblock και NoScript) πετάει!

Εκει εντοπισε το user.js και δες τι εχει. Σε εμενα ηταν αδειο και καλο θα ειναι να ειναι αδειο και σε εσενα. Αν οχι γραψε εδω τι εχει.

Αδελφέ τα κοίταξα όλα όσα είπες, δε χρειάστηκε να κάνω κάτι.

Όμως το user.js είναι 9kb και ανοίγει μόνο με notepad...

Περιέχει μέσα κάτι εντολές. Ειδικά στην αρχή δε μπορεί να ειναι άδειο γιατί γράφει τα εξής:

# Mozilla User Preferences

/* Do not edit this file.

*

* If you make changes to this file while the application is running,

* the changes will be overwritten when the application exits.

*

* To make a manual change to preferences, you can visit the URL about:config

* For more information, see http://www.mozilla.org/unix/customizing.html#prefs

*/

user_pref (και συνεχίζει με ένα κατεβατό εντολών. Μέχρι και εντολή για τον εκτυπωτή μου βρήκα εδω μέσα. Αυτά ειναι που χρειάζεσαι να δεις?)

Αδελφέ τα κοίταξα όλα όσα είπες, δε χρειάστηκε να κάνω κάτι.

Όμως το user.js είναι 9kb και ανοίγει μόνο με notepad...

Περιέχει μέσα κάτι εντολές. Ειδικά στην αρχή δε μπορεί να ειναι άδειο γιατί γράφει τα εξής:

Λοιπον δοκιμασε αυτο:

Κλεισε τον Firefox.

Αντεγραψε το user.js καπου σε καποιο αλλο φακελο(ωστε αν δημιουργηθει προβλημα να το ξαναβαλεις και ολα καλα).

Διεγραψε απο το αυθεντικο user.js ολα τα περιεχομενα του(ανοιξε το με το notepad πχ και διεγραψε τα παντα).

Και αποθηκευσε το.

Δοκιμασε τωρα τον Firefox και αν εξακολουθει το προβλημα να υφισταται, το να ανοιγει δηλαδη ενα tab αριχκα με το FlashGot και οτι το Firefox ανανεωθηκε.

Συνεχιζει? Αν ναι δεν μπορω να το πιστεψω λολ. :-D

Παντως ακομα και αν λυθηκε το προβλημα ετσι πρεπει να δεις τι επιλογες και εντολες ειχε μεσα το user.js γιατι μπορει να ειχαν καποια χρησιμοτητα για καποια προγραμματα....

Θεός. :-D :mrgreen: :mrgreen:

Το πρόβλημα λύθηκε.

Βασικά, άφησα τις πρώτες εντολές που σου αναγράφω πάνω και διέγραψα όλα τα user_pref εκτός από αυτά που αναφέρονται στον εκτυπωτή μου.

Θα κάτσω κάποια στιγμή (έχω κάνει μπακ απ το αρχικό αρχείο) να σβύνω ένα ένα ta user_pref να δώ ποιό ήταν αυτό που δημιουργούσε το πρόβλημα.

Ευχαριστώ πολύ.

Μου έλυσες έναν βαρύ πονοκέφαλο. :mrgreen:

Θα επανέλθω για να σου γράψω ποια εντολή έφταιγε εν τέλη :-)

Λοιπον παιδια περασα nightly σε ενα φιλαρακι μου αλλα εδω υπαρχει το εξης προβλημα. Παιζει τα βιντεακια του (ολα, απο καθε site) στα 10-15 frames εναντι 30 που θα επρεπε. Ο chrome του τα παιζει κανονικα στα 30 οπως πρεπει. Υπαρχει καποια ρυθμιση πανω σε αυτο που να το φτιαχνει?

μηπως τα τρεχει με το vlc plugin αντι με το flash?

εδω στον 11 με 1080p,μια χαρα παιζουν τα youtube βιντεο.

δοκιμασε επισης με καθαρο προφιλ και κανε disable το hardware acceleration του firefox ενω ενεργοποιησε του flash.

Μετά την αναβάθμιση σε 11.0 (OSX Lion)έχω συνεχή κρασαρίσματα του flash plugin,εξαφανίζεται η menu bar και κολλάει το σύμπαν.

Μόνο σε Firefox.

Μπράβο,κάθε έκδοση και χειρότερα

Εσβησα το hardware acceleration απο FF και αναψα του Flash και μεχρι στιγμης δειχνει stable. Thanks!

nice to hear that.

γενικα το HA του FF αρκετες φορες μπορει να δημιουργει προβλημα,κατι που εχει επιβεβαιωθει και απο την ιδια Mozilla. (ηδη εργαζονται σε καλυτερη υποστηριξη για το μελλον)

αν δειτε κολληματα με τον FF,περα απο το να χρησιμοποιησετε ενα καθαρο προφιλ,δοκιμαστε να τρεξετε τον browser με disabled το ΗΑ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...