Προς το περιεχόμενο

Mozilla Firefox - Ερωτήσεις, προβλήματα και λύσεις

parsifal

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 6,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

εισαι λαθος.

Η ταχύτητα εκκίνησης και η ταχύτητα ανοίγματος σελίδων (αν ανοίξω την ίδια σελίδα με τους 2 browsers) μου φαίνεται αισθητά καλύτερη στον Chromium, κάνω λάθος;

Η σύγκριση έγινε με nightly (14).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η ταχύτητα εκκίνησης και η ταχύτητα ανοίγματος σελίδων (αν ανοίξω την ίδια σελίδα με τους 2 browsers) μου φαίνεται αισθητά καλύτερη στον Chromium, κάνω λάθος;

Η σύγκριση έγινε με nightly (14).

o nightly 14 ειναι in development εκδοση.

ειναι πιο αργος σε ταχυτητα και πιο memory leaky απο την release εκδοση 11.

ακριβως τα ιδια ισχυουν και για τον chromium με τον chrome.

Οσο αφορα το "μου φαινεται" με το τι πραγματικα ισχυει,υπαρχει μια τεραστια διαφορα.

Επισης τρεχεις τον Firefox με καθαρο προφιλ;

o firefox στα win 8 βγάζει bug? να μπω στον κόπο να τον κατενάσω?

δες εδω:

http://forums.mozillazine.org/viewtopic.php?f=23&t=2437103

Στις nightly, την 14 την βλέπω μόνο για 32 Bit. 64άρα δεν εχει βγει?

εδω περα θα βρεις ολες τις τελευταιες 64bit nightly builds:

http://ftp.mozilla.org/pub/mozilla.org/firefox/nightly/latest-mozilla-central/

σταματησανε να τις ανεβαζουν στην επισημη Nightly σελιδα,επειδη παραηταν unstable.

επομενως ας το εχετε υποψιν αν θελετε να τις δοκιμασετε.

Λοιπον το προβλημα:

Εχω εγκατεστημενο τον Firefox 11 στο: C:\program files\Mozilla Firefox4\ οπου και εκει εχει το εκτελεσιμο firefox.exe.

Εχω δημιουργησει μια συντομευση αυτου, που εκτελειται ομως με την εντολη(χωρις τα ""):

""C:\Program Files\Mozilla Firefox4\firefox.exe" -p Prof4 -no-remote"

η οποια αυτο που κανει ειναι οταν ανοιγω την συντομευση να ανοιγει τον Firefox του φακελου με φορτωμενο οχι το default προφιλ αλλά το προφιλ που το ονομαζω Prof4.

Εγω παντα χρησιμοποιω τον Firefox με το προφιλ Prof4 που εχει μεσα ολα τα bookmarks, κωδικους, κλπ, κλπ και ειναι παραμετροποιημενος οπως θελω. Με απλα λογια παταω παντα σοτ κουμπι της συντομευσης και ανοιγω τον Firefox.

Το default προφιλ που ανοιγει αν παω πχ στον φακελο C:\program files\Mozilla Firefox4\ και πατησω το εκτελεσιμο firefox.exe, δεν το χρησιμοποιω ποτέ.

Επισης εχω ορισει τον Firefox 11 ως τον default browser. Δηλαδη οταν μεσα απο ενα αλλο προγραμμα ανοιξεις ενα λινκ, πχ απο το MSN, τοτε να ανοιγει στον Firefox 11.

Το προβλημα μου ειναι εδω και τοσα χρόνια (και βαριεμαι να το ψαξω και να ρωτησω αλλά τελικα απηυδησα) οτι οταν ανοιγω μεσα απο το ΜΣΝ ή απο οποιοδηποτε αλλο προγραμμα ενα λινκ, ανοιγει μεν σωστα στον Firefox 11, αλλά με το default προφιλ και οχι με το Prof4, με αυτο που θελω δηλαδη!! :mad:

Και ετσι οταν εχω ανοικτο τον Firefox(με το Prof4 προφιλ προφανως, μεσω της συντομευσης), οταν ειμαι σε αλλο προγραμμα και πατησω να δω καποιο λινκ μου ανοιγει νεο παραθυρο του Firefox με το default προφιλ, αντι να ανοιξει σοτ ηδη ανοιχτο παραθυρο του Firefox που εχω με το προφιλ μου(Prof4). :mad:

Πώς λοιπον μπορω να βαλω ως βασικο προφιλ του Firefox 11 το προφιλ που θελω??

Πώς μπορω να τον κανω να ανοιγει τα λινκς απο άλλα προγραμματα στο ηδη ανοιχτο παραθυρο που εχω και να μην ανοιγει νεο παραθυρο????

ΟΚ never mind, το βρηκα μόνος.

C:\Users\%ΝΑΜΕ%\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox -----> profiles.ini

και εκει βαζεις το Default=1 σε οποιο προφιλ θελεις να ανοιγει default.

Τοσο απλο και τοσα χρονια τζαμπα παιδευομουν.... :mad:

Το inline autocomplete το θυμαμαι να ενεργοποιειται απο το about:config, τουλαχιστον απο την εκδοση 3.0!

http://kb.mozillazine.org/Inline_autocomplete

Ευχαριστώ.

Όμως δεν είναι default και δε δουλεύει καλά όπως του Chrome. Πως μπορώ να σβήσω το boolean entry που έκανα; Διάβασα ότι πρέπει να σβήσω το prefs.js, όμως δεν υπάρχει η σχετική καταχώρηση μέσα σε αυτό.

(..) Πως μπορώ να σβήσω το boolean entry που έκανα;

About:config --> Δεξί κλικ πάνω στο entry ---> reset.

υπάρχει τρόπος να πάω το κουμπί homepage που είναι δεξιά να το πάω αριστερά μαζί με τα βελάκια?

Δεξί κλικ πάνω στο κουμπί homepage --> customize... --> τα μετακινείς με drag&drop εκεί που θέλεις.

About:config --> Δεξί κλικ πάνω στο entry ---> reset.

Δεξί κλικ πάνω στο κουμπί homepage --> customize... --> τα μετακινείς με drag&drop εκεί που θέλεις.

ευχαριστώ φιλέ μου

Ένα προβλημα που παιδεύομαι αρκετό καιρό να λύσω.

Κάθε φορά που θα φορτώσω τον firefox θα μου πετάξει και άλλα 2 παράθυρα. Το ένα είναι η κεντρική σελίδα του firefox όπου λεει πως η αναβάθμιση επετεύχθει (άσχετα αν εγώ αναβάθμιση έκανα 2 εβδομάδες πριν) και το 2ο έχει να κάνει με το flash got.

Ξέρω πολύ καλά πως αν βάλω και κάποια άλλη εφαρμογή (πχ αυτή που σου εμφανίζει απευθείας πως έχεις ένα νέο μειλ), θα μου βγάζει σε νέο παράθυρο και την κεντρική σελίδα της εφαρμογής μετά.

Εχω δοκιμάσει να μπω στις ρυθμίσεις, έχω κάνει τα πάντα μέχρι και με Ultrex λούστηκα.

Ξέρει κανεις ποια ειναι η ρυθμιση που πρέπει να κάνω για να ησυχάσω από αυτό το πράγμα?

Να τονίσω (οχι οτι έχει σχέση) πως κάθε φορά που τον φορτώνω κάνει στην αρχή έλεγχο για συμβατά πρόσθετα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...