Προς το περιεχόμενο

Mozilla Firefox - Ερωτήσεις, προβλήματα και λύσεις

parsifal

Προτεινόμενες αναρτήσεις

@mrpink:

Κι έκανες τρεις μέρες να τη σκεφτείς αυτήν την ατάκα? Η ετοιμολογία δεν πρέπει να'ναι το δυνατό σου σημείο :)

Δεν συνηθίζω να ξημεροβραδιάζομαι 24/7/365 στο internet για να απαντώ σε προσβλητικά troll σαν και του λόγου σου. Η ετοιμολογία θα μου χρειαστεί αμα πάμε μαζι να βγάλουμε γκόμενα, εδώ μιλάμε για τεχνικά θέματα που δεν κατέχεις και προσπαθείς να αποστοχάσεις τη συζήτηση με trollαρισμα και προσβολές. Πρόσεχε λοιπόν στο εξής να είσαι πιο ευγενικός όταν απευθύνεσαι σε μένα, αν δεν θες να σε καλημερίσει ο Μητσοτάκης. :mad:

Επι του θέματος που ανέκυψε, με κάλυψε ο Killik. Εγω είπα πριν οτι είχα να πω, συγκρίσεις έχω μάθει να κάνω σε ομοειδή πράγματα όχι με ιδεοληψίες και συζητήσεις καφενείου. Η παρατήρηση του umaga ήταν οτι φταιει o ff επειδή το AVG εβγαλε μηνυμα οτι ο firefox ξεπέρασε τα 256mb μνήμη. Pebkac καραμπινάτο! Δεν μπορείς να κατανοήσεις οτι ο chrome (ή ο opera ή οποιοσδηποτε αλλος browser!) θα είχε πάνω/κάτω την ίδια χρήση μνήμης για τις ίδιες ανοικτές καρτέλες, στα ίδια websites;

Τελος πάντων ας μη το κουράσουμε, σχετικά με τις τεχνικά άρτιες και αντικειμενικές απόψεις σου μπορούμε να διαβάσουμε μια από τις τελευταίες καταχωρήσεις σου, εδω. :X

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 6,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Εχετε να προτεινετε καποιο μη προβληματικο addon για speed dial?

Αν οχι, θα αναγκαστω να κανω μια απλη ιστοσελιδα με κουμπια σαν αυτη εδω, αλλα καπως πρεπει να την βαλω να ανοιγει σε καθε νεα καρτελα (οπως κανουν κατι αθλια plugins/toolbars του στυλ babylon κλπ).

NEONIC - Firefox start page

Υπαρχει καποιος τροπος να ψαξω στα μη ακτοποιημενα bookmark μου για μια ιστοσελιδα πχ mit?

Τι εννοεις? Πας show all bookmarks, καιπανω δεξια εχει μια search bar και γραφεις εκει. Απο εκει μπορεις να βρεις οτι υπαρχει μεσα στα bookmark σου.

Το δυστυχημα με την Mozilla και τον Firefox ειναι οτι ενω πλεον ο browser εχει φτασει σε ενα εξαιρετικο ποιοτικο επιπεδο,με πολλα προβληματα να εχουν εξαλειφθει και πολλες νεες λειτουργιες να εχουν

προστεθει και πολλες τεχνικες αδυναμιες να εχουν βελτιωθει,συνεχιζει να μαστιζεται απο τους ιδιους,πλεον,μυθους:

1.Ξεκιναει αργα

2.Τρωει πολλη μνημη

3.Ειναι αργος στο φορτωμα σελιδων

4.Τα addons γινονται ασυμβατα με καθε νεα εκδοση.

5.Δεν διαθετει sync και auto-updates.

@umaga

Mπορεις να μας πεις τι ακριβως ετρεχες με τον FF οταν σου βγαλε το μηνυμα οτι τρωει πολυ μνημη;

Τι addons,plugins,ποσα και τι tabs?

Eπισης πες μας ποση μνημη απαιτεις απο τον browser να καταναλωνει οταν τρεχει ενα session και profile οπως στην παραπανω περιπτωση;

Αυτο με την μνημη οντως ειναι προβλημα. Δεν θα φτιαχτει ποτε αραγε? Ποιον αλλον browser θα προτεινες για μεγαλα tab session που να ειναι οσο μπορει συντηρητικος σε memory management?

Αυτο με την μνημη οντως ειναι προβλημα. Δεν θα φτιαχτει ποτε αραγε? Ποιον αλλον browser θα προτεινες για μεγαλα tab session που να ειναι οσο μπορει συντηρητικος σε memory management?

Τον Firefox 10 μαζι με το Memory Fox 7.5.3 addon.

Εχετε να προτεινετε καποιο μη προβληματικο addon για speed dial?

Αν οχι, θα αναγκαστω να κανω μια απλη ιστοσελιδα με κουμπια σαν αυτη εδω, αλλα καπως πρεπει να την βαλω να ανοιγει σε καθε νεα καρτελα (οπως κανουν κατι αθλια plugins/toolbars του στυλ babylon κλπ).

Simply the best:

https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/speed-dial/?src=search

(...) αλλα καπως πρεπει να την βαλω να ανοιγει σε καθε νεα καρτελα

Καθόλου άσχημο..! Θα χρειαστείς αυτό εδώ: New Tab Homepage addon (4kb)

Αυτο με την μνημη οντως ειναι προβλημα. Δεν θα φτιαχτει ποτε αραγε?

Μα πως να διορθωθεί κάτι που είναι μύθος; Συνήθως συγκρίνουμε λανθασμένα ένα βαρυφορτωμένο ff profile με ένα φρέσκο chrome/opera profile. Για ανοίξτε με καθαρά profile, τα ίδια tabs και τις ιδιες σελίδες σε άλλο browser (πχ. chrome), μετρήστε τη μνήμη που χρησιμοποιεί έκαστος και μετά το ξανασυζητάμε.

Το μοναδικό "πρόβλημα" μνήμης του firefox είναι οτι μετά από αρκετές ώρες χρήσης δεν αποδεσμεύει εντελώς την μνήμη που ήδη χρησιμοποιήθηκε. Αμφιβάλλω αν κάποιος βαρύς χρήστης συνεχόμενων ωρών προβληματίζεται ακόμα με αυτό γιατί αρκεί ενα απλό restart με αυτό το addon, και συνεχίζουμε την εργασία όπως πρίν. Οι συνηθισμένοι χρήστες του μισάωρου γκρινιάζουν μόνο από συνήθεια.. :P

Το μοναδικό "πρόβλημα" μνήμης του firefox είναι οτι μετά από αρκετές ώρες χρήσης δεν αποδεσμεύει εντελώς την μνήμη που ήδη χρησιμοποιήθηκε.

το οποιο προβλημα θα λυθει και αυτο,με τον Firefox 12/13.

Καθόλου άσχημο..! Θα χρειαστείς αυτό εδώ: New Tab Homepage addon (4kb)

Μα πως να διορθωθεί κάτι που είναι μύθος; Συνήθως συγκρίνουμε λανθασμένα ένα βαρυφορτωμένο ff profile με ένα φρέσκο chrome/opera profile. Για ανοίξτε με καθαρά profile, τα ίδια tabs και τις ιδιες σελίδες σε άλλο browser (πχ. chrome), μετρήστε τη μνήμη που χρησιμοποιεί έκαστος και μετά το ξανασυζητάμε.

Το μοναδικό "πρόβλημα" μνήμης του firefox είναι οτι μετά από αρκετές ώρες χρήσης δεν αποδεσμεύει εντελώς την μνήμη που ήδη χρησιμοποιήθηκε. Αμφιβάλλω αν κάποιος βαρύς χρήστης συνεχόμενων ωρών προβληματίζεται ακόμα με αυτό γιατί αρκεί ενα απλό restart με αυτό το addon, και συνεχίζουμε την εργασία όπως πρίν. Οι συνηθισμένοι χρήστες του μισάωρου γκρινιάζουν μόνο από συνήθεια.. :P

Το restartless restart δεν ξερω? Πως αλλιως θα την παλευα με πανω απο 160 καρτελες ανοικτες? Προχτες ξεχασα σε μια φαση να κανω και ρεσταρτ και η μνημη εχει παει στο 1.5GB για τον firefox!!

To memoryfox παντως δεν το χρησιμοποιω. Εχω ακουσει οτι ειναι φουσκα. ΠΩς και καλα αμα η χρηση του firefox μεινει σε αδρανεια και μετα πας να συνεχισεις την εργασια σου αργει να ξανακανει allocate την μνημη και καθυστερει πολυ να επανελθει. Το χρησιμοποιουσα σε ενα παλιο λαπτοπ που δεν ειχα πολυ ραμ και οντως αν εκανα ελαχιστοποιησει για να κανω κατι αλλο, ναι μεν ο firefox μπορει να επεφτε στα 15MB αλλα μετα για να παρει μπρος, καλη ανασταση. Συνηθως εκανα force kill process και τον ξανατρεχα...

Μετά την εγκατάσταση της τελευταίας έκδοσης δεν μου παίζει κανένας σταθμός.Δεν έχω περάσει κάποιο addon.

Επίσης έβγαλα και ξαναπέρασα το wmp plugin αλλά δεν άλλαξε τίποτα. Το μόνο που μπορώ να υποπτευτώ ότι κάνει τη ζημιά, είναι το adblock, αλλά και πάλι δεν το πείραξα και αυτό. Έχετε καμιά λύση;

scaled.php?server=593&filename=32073488.png&res=medium

To memoryfox παντως δεν το χρησιμοποιω. Εχω ακουσει οτι ειναι φουσκα. ΠΩς και καλα αμα η χρηση του firefox μεινει σε αδρανεια και μετα πας να συνεχισεις την εργασια σου αργει να ξανακανει allocate την μνημη και καθυστερει πολυ να επανελθει. Το χρησιμοποιουσα σε ενα παλιο λαπτοπ που δεν ειχα πολυ ραμ και οντως αν εκανα ελαχιστοποιησει για να κανω κατι αλλο, ναι μεν ο firefox μπορει να επεφτε στα 15MB αλλα μετα για να παρει μπρος, καλη ανασταση. Συνηθως εκανα force kill process και τον ξανατρεχα...

μπορεις να ρυθμισεις ανα ποσο χρονικο διαστημα να καθαριζει την μνημη.

εγω λεω να δοκιμασεις την 7.5.3 απο το επισημο σαιτ,οχι την 7.4 απο το AMO.

ενα χρονο που το χρησιμοποιω δεν εχω παρατηρησει καποιο προβλημα.

βεβαια χρησιμοποιω και ssd + ram drive στο συστημα μου.

Μετά την εγκατάσταση της τελευταίας έκδοσης δεν μου παίζει κανένας σταθμός.Δεν έχω περάσει κάποιο addon.

Επίσης έβγαλα και ξαναπέρασα το wmp plugin αλλά δεν άλλαξε τίποτα. Το μόνο που μπορώ να υποπτευτώ ότι κάνει τη ζημιά, είναι το adblock, αλλά και πάλι δεν το πείραξα και αυτό. Έχετε καμιά λύση;

scaled.php?server=593&filename=32073488.png&res=medium

βρες το αρχειο np-mswmp.dll στο συστημα σου και καντο copy εδω:

C:\Users\το ονομα του admin account σου\AppData\Roaming\Mozilla\Plugins\np-mswmp.dll

C:\Users\το ονομα του admin account σου\AppData\Roaming\Mozilla\Plugins\np-mswmp.dll

Χμμμ... Ο φάκελος "plugins" δεν υπάρχει. Έχει έναν φάκελο "extensions" κι έναν "firefox".

Να δημιουργήσω έναν καινούριο και να το κάνω paste;

μπορεις να ρυθμισεις ανα ποσο χρονικο διαστημα να καθαριζει την μνημη.

εγω λεω να δοκιμασεις την 7.5.3 απο το επισημο σαιτ,οχι την 7.4 απο το AMO.

ενα χρονο που το χρησιμοποιω δεν εχω παρατηρησει καποιο προβλημα.

βεβαια χρησιμοποιω και ssd + ram drive στο συστημα μου.

Ναι οντως, τωρα που το κοιταξα την 7.4 ειχα. SSD οχι, και Ram drive ουτε λογος. 2GB Ram τρεχει το ταλαιπωρο. Για την περιπτωση μου, εχεις καποιες ρυθμισεις να προτεινεις?

Τίποτα και πάλι. Έφτιαξα τον φάκελο, το έκανα paste και τζίφος :( Λέω να κάνω μια επανεγκατάσταση, εκτός κι αν υπάρχει κάτι άλλο.

Edit: Απενεργοποίησα όλα τα πρόσθετα και άφησα μόνο το wmp plugin και δούλεψε. Οπότε κάτι παίζει με κάποιο άλλο πρόσθετο. Θα τα δοκιμάσω ένα ένα και θα δω. Ευχαριστώ για την βοήθεια :)

Edit: Τελικά τη ζημιά μου την έκανε το VLC Multimedia plugin 1.1.5.0

Πρόσεχε λοιπόν στο εξής να είσαι πιο ευγενικός όταν απευθύνεσαι σε μένα, αν δεν θες να σε καλημερίσει ο Μητσοτάκης. :mad:

Τι θα γίνει λέει? Παλλακίδα μου...όποτε θες να σου ραπίσω το κωλαράκι, εγώ είμαι διαθέσιμος

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...