Προς το περιεχόμενο

Mozilla Firefox - Ερωτήσεις, προβλήματα και λύσεις

parsifal

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Υπάρχει θέμα με το flash αρκετές μέρες τώρα. Διάβασε στις προηγούμενες σελίδες για λύσεις και αρχικά δοκίμασε να απενεργοποιήσεις το hardware acceleration στο flash (δεξί κλίκ σ'ενα video --> Settings).

.....

Ασχετο, χθες ανακάλυψα κάτι δεν ξέρω αν αναφέρθηκε εδώ:

Δίνοντας about:permissions ανοίγει σελίδα Permissions Manager για εύκολη παραμετροποίηση password/cookies/popup κτλ ανα site. :-D

about-permissions20ffextensionguru.png

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 6,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Παιδια εγω εχω το εξης προβλημα ξαφνικα χωρις να μου εχει ξανασυμβει ποτε..Ξαφνικα εκει που περιηγουμαι σε σελιδες ξαφνικα κολλαει ο mozilla και πρεπει να κανω τελος διεργασιας απο την διαχειριση εργασιων.Γιατι το κανει αυτο? Τι μπορει να φταιει? εχω την εκδοση 9.0.1

Το κανει πιο πολυ οταν υπαρχουν βιντεακια οποτε μαλλον κατι με το flash player συμβαινει ετσι? (ειναι ενημερωμενος στην τελευταια εκδοση ο flash player)

Φιλε μου μια απο τα ιδια, ξεκινησε με το Youtube το κακο και μετα επεκταθηκε σε πολλα site που κανουν πολυ χρηση του flash player. Εχω δοκιμασει τα παντα απο οσα εχουν πει τα παιδια εδω μεσα και δεν ειδα προκοπη. Δουλευω με Chrome αυτη τη στιγμη αναγκαστικα χωρις κανενα προβλημα αλλα θα προτιμουσα να γυρνουσα στον firefox.

Να φανταστω οτι το κακο ξεκινησε στα καλα καθουμενα σε καποια φαση μετα το update του firefox και της τελευταιας εκδοσης του flash ε? Μηπως εχεις και ATI καρτα γραφικων?

Οσοι έχουν πρόβλημα με flash και κρασάρισμα του firefox, ας δοκιμάσουν το εξής:

1. Βρες μια σελίδα/βιντεο/διαφήμιση που κρασάρει ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ τον firefox.

2. Πήγαινε about:config ---> dom.ipc.plugins.enabled ---> άλλαξε το σε FALSE !

3. restart firefox

4. δοκιμή στην ΙΔΙΑ σελίδα/βίντεο που κολλάει.

Επίσης, μερικοί έχουν διορθώσει το πρόβλημα με χειροκίνητη απεγκατάσταση και επανεγκατάσταση του Flash Player. Δείτε εδω και κατεβάστε το flash uninstaller. Σημειωτέον οτι σε win7 x64 και nvidia κάρτα δεν έχω δει κρασάρισμα από την έκδοση ff6 και με flash player 11 beta τότε..

Ακόμα ένα, δοκιμάστε να σβήσετε το rule για το "plugin-container" απο το firewall των windows:

1. Στο start menu γράφεις firewall, και τρέχεις το "Windows Firewall with Advanced Security"

2. Στη λίστα inbound, βρίσκεις και διαγράφεις τις 2 σειρες "Plugin Container for Firefox".

3. Μολις ξανατρέξεις τον ff και ανοίξεις κάποιο flash video, θα βγάλει τη σχετική ειδοποίηση. Ενεργοποίησε το και για τα 2 δίκτυα (private & public).

Pigeon δεν μπορουμε να ακολουθησουμε τα πρωτα 4 βηματα γιατι τα κολληματα ειναι ακανονιστα, συμβαινει σε ακανονιστο χρονικο διαστημα και οχι σε συγκεκριμενα βιντεο. Συνηθως το προβλημα εμφανιζεται απο 5 ως 40 δευτερολεπτα μετα την επισκεψη σελιδας που κανει βαρια χρηση Flash (4 τροχοι ας πουμε) ή και youtube. Δεν κολλαει απαραιτητα μονο στο youtube.

Εχω κανει απειρα καθαρα installs του firefox και του flash player με ολες τις προτασεις σας και τιποτα. Windows firewall εχω απενεργοποιημενο πληρως ετσι και αλλιως γιατι εχω το AV μου (AVAST) να κανονιζει αυτο το θεμα.

Το προβλημα επισης φενεται να ειναι ανεξαρτητο απο καρτες γραφικων και driver versions καθως και σε ποια windows παρουσιαζεται. Εγω εχω win XP 32bit, ο φιλος μου που εχει το ιδιο προβλημα εχει nvidia και Win 7 64bit (το δικο μου με το ιδιο set up δεν παρουσιαζει το προβλημα). Γενικα παρατηρω οτι το προβλημα δεν ειναι μεμονομενο καθως αρχισα να βλεπω posts ψαχνωντας λυση σε google και αλλα forums. Καμια τυχη μεχρι τωρα ως προς τη λυση του ομως.

Ακριβώς το ίδιο θέλω να πω κι εγώ, το πρόβλημα υπάρχει και θα υπάρχει γιατι δεν είναι του firefox αλλά βρίσκεται στο σύστημα που τρέχει ο firefox. Για να γίνει οποιοδήποτε debugging πρέπει να υπάρχει κατ'αρχην bug (υπάρχει?) και για να υπάρχει bug πρέπει να μπορεί ο χρήστης να "αναπαράξει" το πρόβλημα όποτε του ζητηθεί. Διαφορετικά μιλάμε απλά για ένα ασταθές σύστημα, με 200 εικασίες και άλλες τόσες λύσεις... :-(

Παρ' ολα αυτά θα μπορούσατε να κάνετε αυτά που γράφω για το "plugin-container" τουλάχιστον και να δείτε αν σε διάστημα πχ. μιας εβδομάδας έχετε καθόλου κολλήματα. Αυτό ισχύει και για απάντηση των πολλών post ανα τις σελίδες του διαδικτύου, ανάμεσα στις όποιες δεν μπόρεσα ακόμα να βρώ κάποιο σοβαρό post που ο χρήστης μπορούσε να αναπαράξει το "προβλημα", το "bug" ή οτιδήποτε άλλο θέλει να το λεει καθένας μας. Αντίθετα διαπίστωσα πως πολλοί χρήστες συνεχίζουν να επιμένουν σε ένα ανεπιβεβαίωτο bug και δεν ασχολούνται περισσότερο να ελεγξουν και να στρώσουν το σύστημά τους, να αναβαθμίσουν τους drivers, να δοκιμάσουν να κλείσουν το firewall και το antivirus, να σταματήσουν οτι σαβούρα πρόγραμμα τρέχει στο background, να φτιάξουν καινούργιο firefox profile, να απενεργοποιήσουν τα addons και το hardware acceleration, και γενικά ότι άλλο τους προτείνεται. :whistle:

Δεδομένου λοιπόν ότι μιλάμε για μια εφαρμογή (firefox), ενα driver (nvidia/ati) και ένα plugin (flash) και όχι για πείραμα του cern ή υπόθεση X-Files, οι λύσεις που προτείνονται είναι επαρκέστατες για να διαπιστωθεί αν όντως υπάρχει bug ή πρόκειται απλά για ένα ασταθές σύστημα, στα όρια του pebkac θα συμπλήρωνα. Επομένως, προβλέπω δυσοίωνα πως θα συνεχιστεί η γκρίνια για ένα άγνωστο bug καθ'οσο εμείς οι υπόλοιποι θα χρησιμοποιούμε τον firefox κανονικότατα, σε όλες τις εκδόσεις του. B)

Ακριβώς το ίδιο θέλω να πω κι εγώ, το πρόβλημα υπάρχει και θα υπάρχει γιατι δεν είναι του firefox αλλά βρίσκεται στο σύστημα που τρέχει ο firefox. Για να γίνει οποιοδήποτε debugging πρέπει να υπάρχει κατ'αρχην bug (υπάρχει?) και για να υπάρχει bug πρέπει να μπορεί ο χρήστης να "αναπαράξει" το πρόβλημα όποτε του ζητηθεί. Διαφορετικά μιλάμε απλά για ένα ασταθές σύστημα, με 200 εικασίες και άλλες τόσες λύσεις... :-(

Παρ' ολα αυτά θα μπορούσατε να κάνετε αυτά που γράφω για το "plugin-container" τουλάχιστον και να δείτε αν σε διάστημα πχ. μιας εβδομάδας έχετε καθόλου κολλήματα. Αυτό ισχύει και για απάντηση των πολλών post ανα τις σελίδες του διαδικτύου, ανάμεσα στις όποιες δεν μπόρεσα ακόμα να βρώ κάποιο σοβαρό post που ο χρήστης μπορούσε να αναπαράξει το "προβλημα", το "bug" ή οτιδήποτε άλλο θέλει να το λεει καθένας μας. Αντίθετα διαπίστωσα πως πολλοί χρήστες συνεχίζουν να επιμένουν σε ένα ανεπιβεβαίωτο bug και δεν ασχολούνται περισσότερο να ελεγξουν και να στρώσουν το σύστημά τους, να αναβαθμίσουν τους drivers, να δοκιμάσουν να κλείσουν το firewall και το antivirus, να σταματήσουν οτι σαβούρα πρόγραμμα τρέχει στο background, να φτιάξουν καινούργιο firefox profile, να απενεργοποιήσουν τα addons και το hardware acceleration, και γενικά ότι άλλο τους προτείνεται. :whistle:

Δεδομένου λοιπόν ότι μιλάμε για μια εφαρμογή (firefox), ενα driver (nvidia/ati) και ένα plugin (flash) και όχι για πείραμα του cern ή υπόθεση X-Files, οι λύσεις που προτείνονται είναι επαρκέστατες για να διαπιστωθεί αν όντως υπάρχει bug ή πρόκειται απλά για ένα ασταθές σύστημα, στα όρια του pebkac θα συμπλήρωνα. Επομένως, προβλέπω δυσοίωνα πως θα συνεχιστεί η γκρίνια για ένα άγνωστο bug καθ'οσο εμείς οι υπόλοιποι θα χρησιμοποιούμε τον firefox κανονικότατα, σε όλες τις εκδόσεις του. B)

Μολις εκανα φορματ στο δευτερο pc μου.Περασα drivers και εβαλα firefox στην τελευταια του εκδοση.Μολις μπηκα σε 2-3 σελιδες με flash περιεχομενο εφαγα κολλημα.Σε καποια εφαγα μετα απο 2 δευτερολεπτα και σε αλλη μετα απο 20 λεπτα..Αρα τι εχεις να προτεινεις σε αυτη την περιπτωση? Ολος ο υπολογιστης ηταν καθαρος,μετα απο φορματ

Ενα format δεν προυποθέτει σταθερό σύστημα -τα έχουμε ξαναπεί άλλωστε πως το format είναι ο φερετζές του pebkac. :P

Θέλω να πω πως ενα προβληματικό stick μνήμης για παράδειγμα μπορεί να κρεμάει τον ff αλλά όχι κάποιον άλλος browser, αυτό δεν λέει τιποτε. Από την άλλη, ας πούμε με το ζόρι ο firefox έχει bug, δώσε μου λοιπόν τις σελίδες/βιντεο που μπήκες, να κάτσω μισή ώρα να δούμε αν κρασάρει. Αν δεν κρασάρει σημαίνει οτι έχει ή οτι δεν έχει bug; Δεν είναι λογική αυτή. Επίσης, τι σημαίνει "έφαγα κόλλημα"; Κράσαρε και έστειλε report στην Mozilla; Εβγαλε bluescreen; Υπάρχιε το about:crashes που δείχνει κάποια πράγματα. ;)

Προφανώς κάποιο πρόβλημα υπάρχει αλλά δεν είναι generic fault του firefox, υπάρχει μόνο στα συγκεκριμένα PCs με κάποιο συγκεκριμένο configuration (+drivers, +προγράμματα, +antivirus). Πιθανολογώ πως το πρόβλημα είναι συνδυασμός flash + gpu drivers γι'αυτο και πρότεινα: 1. Απενεργοποιήστε το dom.ipc.plugins.enabled και 2. Γυρίστε το youtube σε html5 mode

καλησπέρα παίδες

ΜΟΝΟ στον firefox και σε κανέναν άλλο browser δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω τα arrow keys. Τα πατάω αλλά δεν.

Επίσης Page up/down, Home, end δεν λειτουργούν

Δοκίμασα με F7 μπας και δω προκοπή τίποτα

Το accessibility.browsewithcaret το έβαλα στο false βάση κάποιον οδηγιών.

Επίσης αν πατήσω enter κατεβαίνει 2 γραμμές :-(

Anyidea?

ff ρε και ας μην κάνει τίποτα :P

btw σε safe mode o ff λειτουργεί κανονικά :mad:

Κάποιο add on να υποθέσω στο ξαφνικό δε με θέλει

Ενα format δεν προυποθέτει σταθερό σύστημα -τα έχουμε ξαναπεί άλλωστε πως το format είναι ο φερετζές του pebkac. :P

Θέλω να πω πως ενα προβληματικό stick μνήμης για παράδειγμα μπορεί να κρεμάει τον ff αλλά όχι κάποιον άλλος browser, αυτό δεν λέει τιποτε. Από την άλλη, ας πούμε με το ζόρι ο firefox έχει bug, δώσε μου λοιπόν τις σελίδες/βιντεο που μπήκες, να κάτσω μισή ώρα να δούμε αν κρασάρει. Αν δεν κρασάρει σημαίνει οτι έχει ή οτι δεν έχει bug; Δεν είναι λογική αυτή. Επίσης, τι σημαίνει "έφαγα κόλλημα"; Κράσαρε και έστειλε report στην Mozilla; Εβγαλε bluescreen; Υπάρχιε το about:crashes που δείχνει κάποια πράγματα. ;)

Προφανώς κάποιο πρόβλημα υπάρχει αλλά δεν είναι generic fault του firefox, υπάρχει μόνο στα συγκεκριμένα PCs με κάποιο συγκεκριμένο configuration (+drivers, +προγράμματα, +antivirus). Πιθανολογώ πως το πρόβλημα είναι συνδυασμός flash + gpu drivers γι'αυτο και πρότεινα: 1. Απενεργοποιήστε το dom.ipc.plugins.enabled και 2. Γυρίστε το youtube σε html5 mode

Kαι ξαναλεω πως εχω ''καθαρο'' το pc τωρα απο προγραμματα και απο οτιδηποτε.Και με τους ιδιους drivers καρτας γραφικων που ειχα και πριν κανω την αναβαθμιση στην εκδοση 9 του firefox που ολα λειτουργουσαν αψογα..

Kαι ξαναλεω πως εχω ''καθαρο'' το pc τωρα απο προγραμματα και απο οτιδηποτε.Και με τους ιδιους drivers καρτας γραφικων που ειχα και πριν κανω την αναβαθμιση στην εκδοση 9 του firefox που ολα λειτουργουσαν αψογα..

Αφού ξέρεις ήδη τη λύση από πριν ποιό είναι το πρόβλημα; Βάζεις την έκδοση 8.01 από εδώ και ξενοιάζεις! Επόμενη στάση.. Bugzilla! :X

btw, δεν πετάς ακόμα 2-3 φορμάτ -στο καπάκι όμως!- μπας και πιάσει το ευχέλαιο; :devil:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...