Προς το περιεχόμενο

Mozilla Firefox - Ερωτήσεις, προβλήματα και λύσεις

parsifal

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έκανα όλα αυτά που είπες και βρήκα στο browser.frames.enabled ότι η τιμή ήταν εξαρχής true! Άρα το πρόβλημα υπάρχει αλλού...

Λογικό αυτό, ειναι true σαν default. Σε ποιό site το δοκίμασες για να μπορέσουμε να το αναπαράγουμε;

Εχεις δοκιμάσει να κάνεις Firefox Button ---> Help ---> Start with addons disabled ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 6,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Λογικό αυτό, ειναι true σαν default. Σε ποιό site το δοκίμασες για να μπορέσουμε να το αναπαράγουμε;

Εχεις δοκιμάσει να κάνεις Firefox Button ---> Help ---> Start with addons disabled ?

Σε αρκετά site που περιέχουν ενσωματωμένα videο από το youtube.

Την οδηγία Firefox Button ---> Help ---> Start with addons disabled δεν την έχω δοκιμάσει και θα ήθελα αν γίνεται να μου πεις πως το κάνω...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε αρκετά site που περιέχουν ενσωματωμένα videο από το youtube.

Την οδηγία Firefox Button ---> Help ---> Start with addons disabled δεν την έχω δοκιμάσει και θα ήθελα αν γίνεται να μου πεις πως το κάνω...

Νομίζω πως κάποιο addon σου μπλοκάρει τα iframes. Αν δεν είναι κάποιο από τα noscript / flashblock, τότε έχει μπεί λάθος φίλτρο στο adblock plus. Τι addons έχεις πανω; Τελος πάντων, πρέπει να τρέξεις τον firefox σε safe mode (χωρις addons) για να βεβαιωθείς. Πηγαίνεις στο firefox button (πανω αριστερά), επιλέγεις Help/Βοήθεια και κατόπιν Restart with addons disabled.

Επίσημες Mozillο-οδηγίες για safe mode (στα αγγλικά) υπάρχουν κι εδω. ;)

Επεξ/σία από pigeon

Νομίζω πως κάποιο addon σου μπλοκάρει τα iframes. Αν δεν είναι κάποιο από τα noscript / flashblock, τότε έχει μπεί λάθος φίλτρο στο adblock plus. Τι addons έχεις πανω; Τελος πάντων, πρέπει να τρέξεις τον firefox σε safe mode (χωρις addons) για να βεβαιωθείς. Πηγαίνεις στο firefox button (πανω αριστερά), επιλέγεις Help/Βοήθεια και κατόπιν Restart with addons disabled.

Επίσημες Mozillο-οδηγίες για safe mode (στα αγγλικά) υπάρχουν κι εδω. ;)

Το εκανα αλλα δεν νομιζω να οφειλεται το προβλημα εκει... και τωρα δεν ξερω πως να τα ενεργοποιησω τα προσθετα καθως παραμενουν απενεργοποιημενα!!

Οταν κλείσεις εντελώς τον firefox και τον ξανα-ανοιξεις, γυρίζει αυτόματα σε κανονικό mode με ενεργοποιημένα addons.

Αν δεν απενεργοποιήσεις τα addons και δεν τρέξεις τον firefox Με καθαρό profile δεν πρόκειται να καταλάβεις αν φταίει κάποιο addon, που είναι και η πιθανότερη αιτία για μεμονωμένα προβλήματα. Ας είχαμε τη λίστα με τα addons σου και κάποιο site που σου βγάζει 100% πρόβλημα θα ήταν καλύτερα για τη "διάγνωση". Αλλιως θα αναγκαστείς σε uninstallation & ξανα installation του firefox. :-)

Και -συνεχιζω- να εχω προβλημα εχωντας δοκιμασει ολες τις συμβουλες σας μεχρι τωρα. Με Chrome (οπου και χρησιμοποιω μονο για youtube) δεν εχω κανενα προβλημα στο να κολλαει. Απλα κανω τη δουλεια μου με 2 browser αναγκαστικα τωρα. Χωρις πλακα δεν μπορω να καταλαβω τι φταιει.

καλημερα σε ολους

καθε φορα που πατω την ροδελα για να μου ανοιξει καινουργια καρτελα η καρτελα πηγαινει στο τελος και οχι μετα ακριβως απο αυτην που ειδη ειμαι.πως γινεται η νεα καρτελα να μην πηγαινει στο τελος αλλα αμεσως μετα?

Οταν κλείσεις εντελώς τον firefox και τον ξανα-ανοιξεις, γυρίζει αυτόματα σε κανονικό mode με ενεργοποιημένα addons.

Αν δεν απενεργοποιήσεις τα addons και δεν τρέξεις τον firefox Με καθαρό profile δεν πρόκειται να καταλάβεις αν φταίει κάποιο addon, που είναι και η πιθανότερη αιτία για μεμονωμένα προβλήματα. Ας είχαμε τη λίστα με τα addons σου και κάποιο site που σου βγάζει 100% πρόβλημα θα ήταν καλύτερα για τη "διάγνωση". Αλλιως θα αναγκαστείς σε uninstallation & ξανα installation του firefox. :-)

Λογω οτι δεν βρηκα ακρη εκανα uninstallation & ξανα installation στο firefox, αλλα το προβλημα δυστυχως δεν εξαλειφθηκε. Μαλλον αυτο δεν εχει να κανει σχετικα με toolbar...

Λογω οτι δεν βρηκα ακρη εκανα uninstallation & ξανα installation στο firefox, αλλα το προβλημα δυστυχως δεν εξαλειφθηκε. Μαλλον αυτο δεν εχει να κανει σχετικα με toolbar...

Οκ ως εδώ αλλά απο δω και πέρα για να βοηθήσει κανεις αποτελεσματικά πρέπει να γνωρίζει:

1. Το συγκεκριμένο site που δοκιμάζεις και διαπιστώνεις πρόβλημα, ενδεχομένως να γίνει upload ενα screenshot.

2. Τα addons -και οχι toolbar- που είναι εγκατεστημένα στο profile.

3. Αν έχει δημιουργηθεί καθαρό profile και η δοκιμή πέτυχε/απέτυχε.

4. Αν υπάρχει antivirus τύπου internet security που παρεμβαίνει και κόβει περιεχόμενο.

5. Αν το συγκεκριμένο site που δοκιμάζεις λειτουργεί σωστά με άλλο browser πχ. chrome ή ie.

Χωρις τα παραπάνω δεν θα βγάλουμε συμπέρασμα επομένως δεν θα διορθώσεις το προβλημά σου. :whistle:

Kαταπληκτικο το FireGestures addon του Firefox. :shifty:

μου εχει πραγματικα λυσει τα χερια.κανω σχεδον τα παντα μεσω του ποντικιου,αμεσα και ευκολα ενω με βοηθησε να ξεφορτωθω ολα τα παραπανισια button addons που ειχα βαλει

για να εκτελω τις ιδιες λειτουργιες μεσω toolbar εικονιδιων.Oποιος προτιμαει να κανει τα παντα ενω σερφαρει μεσω του ποντικιου,το Firegestures ειναι must have.

Το addon θα το βρειτε εδω:

https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/firegestures/?src=search

ενω στο επισημο σαιτ του,θα βρειτε οδηγο για το πως να φτιαξετε τα δικα σας scripts και μερικα ετοιμα εξτρα scripts για να τα προσθεσετε στο addon:

http://www.xuldev.org/firegestures/

Υπαρχει και fork του addon το οποιο υποστηριζει διαγωνιες κινησεις του ποντικιου,καθοτι το Firegestures υποστηριζει μονο οριζοντιες και καθετες κινησεις.

Το fork αναπτυσεται εδω:

https://github.com/Zetten/firegestures

αλλα επειδη τα αρχεια του fork δεν ειναι ενσωματωμενα σε ετοιμο xpi αρχειο για να το προσθεσετε στο Firefox,τα εβαλα εγω σε ενα xpi αρχειο και το ανεβασα για να σας γλυτωσω απο τον κοπο:

http://www.mediafire.com/?eojuydgnrix2v97

Aπλως ενεργοποιηστε το Diagonal Gestures στις επιλογες του addon οταν το βαλετε στον Firefox.

Υποψιν ομως οτι πρεπει να εισαστε πολυ προσεκτικοι στον τροπο που χαρασσετε τις γωνιες διαφορετικα πολλες φορες θα δινετε λαθος εντολες με το ποντικι.

Eπισης μπορειτε να προσθεσετε τα δικα μου gestures/scripts με τα οποια διαμορφωσα το Firegestures. (δεν υποστηριζουν τo Diagonal Firegestures fork)

Τα ρυθμισα με ενα συμμετρικο τροπο ωστε να μπορω να τα θυμαμαι καλυτερα και να εκτελουνται με οσο το δυνατον λιγοτερες κινησεις του ποντικιου,ενω προσθεσα και μερικα

καινουργια scripts τα οποια μεταξυ αλλων υποστηριζουν τα Paste & Go 3 και Space Next addons.

Προκειμενου να βαλετε τις δικιες μου ρυθμισεις,καντε restore μεσα απο τις επιλογες του addon,το παρακατω backup αρχειο που ανεβασα με τις custom mouse gestures/script ρυθμισεις.

http://www.mediafire.com/?5b2zxr6edpl5bmu

Αμα καποιος χρησιμοποιει το Firegestures και εχει φτιαξει η βρει καινουργια scripts ας το αναφερει μπας και υπαρχει τιποτα χρησιμο να προσθεσω στα δικα μου.

Τελος αν δεν σας αρεσει το Firegestures,μπορειτε εναλλακτικα να χρησιμοποιησετε τα παρακατω addons που κανουν παρομοια δουλεια:

All-in-One Gestures

Mouse Gestures Redox (εχει επισημα σταματησει η αναπτυξη του,αλλα δουλευει ακομη ενω υποστηριζει και διαγωνια gestures)

Δεν ξέρω τι να κάνω για να βγάλω το babylonsearch από το κάθε άνοιγμα καρτέλας, μπορεί να μου δώσει κανείς οδηγίες για να το ξεφορτωθώ? το βγάζει στο πάνω παράθυρο αναζήτησης επιλεγμένο σε μπλε ό,τι κι αν κάνω!

Καλησπέρα και συγχαρητήρια για την υπέροχη δουλειά που κάνετε εδώ.

Καλή χρονιά κιόλας με υγεία και ευτυχία σε όλους.

Η πρώτη μου δημοσίευση δυστυχώς είναι για πρόβλημα... σας βρήκα τυχαία από το google ψάχνωντας για λύση σε πρόβλημα που έχω με τον mozilla εδώ και 20-25 περίπου μέρες.

Ξαφνικά εδώ και λίγο καιρό μου έκανε κάτι παράξενο (μάλλον εγώ το προκάλεσα αλλά δεν ξέρω πως να το διορθώσω) κάθε φορά που ήταν να παίξει κάτι από adobe flash μου ζητούσε με παραθυράκι άδεια για κάτι (δεν θυμάμαι ακριβώς τι έλεγε αλλά πάντα έλεγα yes και έπαιζε). Το αναφέρω μήπως και έχει σχέση με το πρόβλημά μου.

Έπειτα τις τελευταίες 15 μέρες ξεκίνησε να κολλάει ξαφνικά (συνήθως όταν είχα ανοικτές πάνω από 2 καρτέλες) και ιδιαίτερα σε site με πολλά flash και "κολπάκια"... το πιο πρόσφατο είναι αυτό http://www.sport-fm.gr/article/526108

Αυτή τη στιγμή (διαβάζοντας εδώ) απενεργοποίησα ΤΑ ΠΑΝΤΑ από πρόσθετα και δείχνει να μην κολλάει πια.

Τώρα θα ξεκινήσω να ενεργοποιώ σιγά σιγά και όταν κολλήσει ξανά ελπίζω να δούμε πως θα το λύσουμε (θα ξαναγράψω μόλις το εντοπίσω, ελπίζω σύντομα...)

Λοιπόν αυτό που βλέπω είναι ότι το πρόβλημα είναι το shockwave flash 11.1.102.55, μόλις το ενεργοποιώ έχω πάλι κολλήματα, μόλις το απενεργοποιώ δεν παίζουν κάποια video.

Για βοηθήστε ... τι κάνω;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...