Προς το περιεχόμενο

Mozilla Firefox - Ερωτήσεις, προβλήματα και λύσεις

parsifal

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εκανα σημερα το καθιερωμενο vacuuming στο places.sqlite του προφιλ μου. Αξιζει να το κανω και στα αλλα *.sqlite?

Βλεπω cookies.sqlite, downloads.sqlite κλπ που δεν με νοιαζει αν τα χασω, αλλα φοβαμαι για τα αγαπημενα μου.

Μα νομίζω πως ο firefox κάνει αυτόματο vaccuming από την έκδοση 4.0 και μετά. Επίσης, το vaccuming δεν είναι τίποτε περισσότερο από ένα compression των κενών εγγραφών και εμφανής διαφορά υπάρχει σε σχετικά μεγάλες βάσεις δεδομένων πχ. places.sqlite. Πάντως μπορείς να κάνεις σε όλα τα .sqlite αλλα αν φοβάσαι, κράτα ένα backup τα αρχεία ή -προτιμότερα- ολόκληρο το profile folder ;)

Παρεμπιπτόντως, χειροκίνητο vaccum μπορεί να γίνει μέσω Error Console, με την παρακάτω εντολή:

>Components.classes["@mozilla.org/browser/nav-history-service;1"].getService(Components.interfaces.nsPIPlacesDatabase).DBConnection.executeSimpleSQL("VACUUM");

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 6,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Υπάρχει άλλος τρόπος να ανοίγει κάθε νέο tab στο διπλανό σχετικό του και όχι πάντα στην άκρη, πέρα απο την επιλογή του tabmix plus;

Επειδή μόνο αυτή τη λειτουργία του χρησιμοποιώ (και το μέγεθος των tabs) να το βγάλω, όχι για συγκεκριμένο λόγο, αλλά να έχω λιγότερα addons.

Υπάρχει άλλος τρόπος να ανοίγει κάθε νέο tab στο διπλανό σχετικό του και όχι πάντα στην άκρη, πέρα απο την επιλογή του tabmix plus;

Επειδή μόνο αυτή τη λειτουργία του χρησιμοποιώ (και το μέγεθος των tabs) να το βγάλω, όχι για συγκεκριμένο λόγο, αλλά να έχω λιγότερα addons.

Αυτό εδώ:

about:config ---> browser.tabs.insertRelatedAfterCurrent ---> true

δεξι κλικ πανω σε μια λεξη-προταση κτλ και "search google for ..... Πως θα το βαλω να ψαχνει μεσω google.gr και οχι com που ναι τωρα?απ οτι κοιταω τωρα παιρνει τις ρυθμισεις μεσα απο το search tab.δεν μπορω να βρω πως θα βαλω το google.gr http://support.mozilla.com/en-US/kb/Search%20bar#w_adding-search-engines

Αυτό εδώ:

about:config ---> browser.tabs.insertRelatedAfterCurrent ---> true

Οκ. Το είχε κρατήσει μάλλον ως true απο τότε που το άλλαξε το tab mix plus.

Επίσης, αν δεν έχει ειπωθεί ήδη, το πλάτος των tabs, δεν ρυθμίζεται πλέον με ρύθμιση απο το about:config.

Πιο απλός τρόπος είναι το addon "custom tab width", αν και νομίζω γίνεται και με αλλαγή ενός .css

δεξι κλικ πανω σε μια λεξη-προταση κτλ και "search google for ..... Πως θα το βαλω να ψαχνει μεσω google.gr και οχι com που ναι τωρα?απ οτι κοιταω τωρα παιρνει τις ρυθμισεις μεσα απο το search tab.δεν μπορω να βρω πως θα βαλω το google.gr http://support.mozilla.com/en-US/kb/Search%20bar#w_adding-search-engines

πηγαινε εδω:

http://mycroft.mozdev.org/all-google-search-plugins.html

βρες την search engine Google GR - στον παγκόσμιο ιστό

πατα κλικ πανω της,προσθετε της και βαλτην ως default search engine στην search bar του Firefox.

εισαι ετοιμος.

παιδια εχω προβλημα με ολους τους browser με το flash τι μπορει να γινεται πειτε μου τι να κανω. ειχα chrome . το φλασ ξαφνικα σταματαγε και εβγενε μια χαζη φατσα με τη γλωσσα εξω.. τωρα στον firefox ολο το φλασ κατερευσε.. οσο βγαζουν καινουργια προγραμματα ολο προβληματα εναι .. τι να κανω?

Καλημέρα και χρόνια πολλά !

Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα : Παλαιότερα στον mozilla στα tools μπορούσα να βάλω σε αποκλεισμό ένα site ,τώρα που ενημερώθηκε με την καινούργια έκδοση δεν μπορώ να βρώ αυτήν την εφαρμογή στα εργαλεία ή εγώ δεν καταλαβαίνω πλέον κάτι καλά...

Αν κάποιος γνωρίζει τι συμβαίνει :)

• Moderators

Αποκλεισμό, εννοείς να μην μπορείς να το επισκεφτείς καθόλου;

Αυτό μπορεί να γίνει μέσω του hosts αρχείου των windows (αλλά καλό είναι να ξέρεις τι κάνεις αν επιχειρήσεις να το επεξεργαστείς). Αυτό ακολουθεί το Spybot S&D όταν κάνει "immunize" για τους browsers.

Στον firefox με ένα google search βλέπω ότι υπάρχει add-on "BlockSite" που κάνει το ίδιο πράγμα. Μήπως το είχες και με την αναβάθμιση απενεργοποιήθηκε;

https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/blocksite/

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

πηγαινε εδω:

http://mycroft.mozdev.org/all-google-search-plugins.html

βρες την search engine Google GR - στον παγκόσμιο ιστό

πατα κλικ πανω της,προσθετε της και βαλτην ως default search engine στην search bar του Firefox.

εισαι ετοιμος.

τελικα με το πρωτο restart γυρναει στα αγγλικα το ψαξιμο!

Επεξ/σία από kage

Αντιμετωπιζω το εξης προβλημα. Μωλις γυρισα σπιτι μετα την δουλεια, ο firefox (v 9.01) ειχε κολλησει εκανα reboot και μετα οποτε τον ανοιγω μετα απο 20 sec κολλαει και πρεπει να τον κλεισω απο το task manager. Προσπαθησα να κανω new session αλλα τιποτε, τον εκανα reinstall αλλα τιποτε, τον αναβαθμισα σε 10 αλλα τιποτε, παω να καθαρισω cache στο advanced tab και κολλαει. Τιποτε ιδεες για το τι παιζει?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...