Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, mindreader είπε

Μολις εκανα ενα search μηπως και το βαλω...

Γιατι δεν ειναι λισταρισμενο στην επισημη σελιδα με τα addons του firefox;

https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/search/?q=Simple Firefox Backup

Νομίζω το είχα ξανά αναφέρει πολύ παλιότερα.

Μπορείς να κάνεις και μόνος σου "backup" τις ρυθμίσεις και όλα του firefox.

Εγώ π.χ. απλά κάνω ένα rar αρχείο που μέσα βάζω όλη τη δομή των φακέλων:

C:\Program Files (x86)\Mozilla firefox(Αν είναι 32bit) ή C:\Program Files\Mozilla firefox(Αν είναι 64bit)

&

C:\Users\το όνομα του χρήστη των windows(π.χ. Γιώργος ή desktop ή laptop κ.τ.λ.)\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles

Και είσαι έτοιμος.

Και απλά όταν θες κάνεις μια αποσυμπίεση αυτού του rar αρχείου στο c:(Το drive το οποίο είναι εγκατεστημένα τα windows) με όλη τη δομή των φακέλων και είσαι οκ.

Επεξ/σία από Paragontas-x
  • Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
  • Απαντ. 6,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

TAB GROUPS

Θα ηθελα να γκρουπαρω καπως, τα ...δεκαδες tabs στον firefox, που εχω, μεσω της γνωστης καστομιας στο style.css.

Επειδη ψαχνοντας και διαβαζοντας σχετικα, διαβασα απο ιστοριες τρομου που χαθηκαν ολα καποια μερα ξαφνικα, μεχρι διαφορα κακα σεναρια, υπαρχει κατι οντως απλο και αξιοπιστο; Είτε σε ενσωματωμενο ή σε addon, που να δουλευει καλα επι χρονια, δοκιμασμενο;

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Proxy/VPN addons

Παλιά είχα Browsec που έπαψε να λειτουργεί και έπειτα έβαλα το Winscribe που πρότεινε ένα μέλος, με δωρεάν 10GB κάθε μήνα. Παρόλα αυτά, τον τελευταίο μήνα, άρχισαν να ξοδεύονται γρήγορα τα GB, ακόμη και όταν έκλεινα το πρόσθετο, με αποτέλεσμα στα μισά του μήνα να έχουν φύγει όλα..! Στο τέλος μάλιστα είχαν μείνει 130MB πριν το κλείσω και την επόμενη μέρα που πήγα να το ανοίξω λέει ότι έχω ξεμείνει τελείως! Τι απατεωνιά παίζεται μετο Winscribe; Το κάνουν για να αγοράζει ο άλλος απεριόριστα; Μέχρι πριν ένα μήνα κοντά, ήταν όλα οκ, τώρα τι συμβαίνει ακριβώς;

Έχετε να προτείνετε κάποια καλή δωρεάν εναλλακτική;

Δημοσ.
13 ώρες πριν, micos000 είπε

Μηπως τραβούσαν τα Windows  updates από πίσω;

ενημερώσεις δεν παίζει, είμαι με 7άρια και φουλ μάνουαλ για ενημερώσεις. Αλλά και να υπήρχε τέτοια περίπτωση, τα πρόσθετα ελέγχουν την κίνηση μόνο εντός του περιηγητή αν δεν κάνω λάθος, όχι ολόκληρου του υπολογιστή...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και εγώ με win7 είμαι και κάνει αναβαθμίσεις έχει μπει στο esr(Extented support release) και κάνει κανονικά(Κατά πολύ καθυστερημένες μεν).

Όταν λες manual updates πως ακριβώς το κάνεις αυτό?

Και κάνεις τις αναβαθμίσεις στις νέες εκδόσεις που δεν είναι esr?

Επεξ/σία από Paragontas-x
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Paragontas-x είπε

Και εγώ με win7 είμαι και κάνει αναβαθμίσεις έχει μπει στο esr(Extented support release) και κάνει κανονικά(Κατά πολύ καθυστερημένες μεν).

Όταν λες manual updates πως ακριβώς το κάνεις αυτό?

Και κάνεις τις αναβαθμίσεις στις νέες εκδόσεις που δεν είναι esr?

Εννοώ τις ενημερώσεις για office, defender κλπ... Κι εννοείται στα 7άρια μπορείς να επιλέξεις να γίνονται χειροκίνητα, όποτε θέλεις να πηγαίνεις εσύ στο windows update και να πατήσεις για έλεγχο, να μην γίνεται όποτε θέλει ο μπίλις :)

Δημοσ.

Αα εσύ λες για τα πρόσθετα του Firefox όχι για τις βασικές εκδόσεις του Firefox. 

Νόμιζα ότι έλεγες για τις βασικές εκδόσεις του Firefox όχι τα πρόσθετα. 

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Paragontas-x είπε

Αα εσύ λες για τα πρόσθετα του Firefox όχι για τις βασικές εκδόσεις του Firefox. 

Νόμιζα ότι έλεγες για τις βασικές εκδόσεις του Firefox όχι τα πρόσθετα. 

Γιατί, έχουν οι τελευταίες εκδόσεις ενσωματωμένο VPN/proxy? Το Opera είχε από όσο θυμάμαι, αλλά ήταν πολύ αργό και έστελνε όλα τα δεδομένα στην Κίνα...

• Like 1
Δημοσ.
15 hours ago, Mivas (myphone) said:

Γιατί, έχουν οι τελευταίες εκδόσεις ενσωματωμένο VPN/proxy? Το Opera είχε από όσο θυμάμαι, αλλά ήταν πολύ αργό και έστελνε όλα τα δεδομένα στην Κίνα...

Υπαρχει τρελη δαιμονοποιηση σε οτι εχει να κανει με Κινα....αλλα εκτιμησεις, ποσο 'κακο' μπορει να ειναι αυτο;

Απο τη μια χωρις vpn, ειναι πες χυμα ολα.

Απο την αλλη με vpn, ποιος το τρεχει, που πανε τα δεδομενα κλπ

Δηλαδη, ισως δεν βγαινει ακρη...

Δημοσ.
22 ώρες πριν, mindreader είπε

Υπαρχει τρελη δαιμονοποιηση σε οτι εχει να κανει με Κινα....αλλα εκτιμησεις, ποσο 'κακο' μπορει να ειναι αυτο;

Απο τη μια χωρις vpn, ειναι πες χυμα ολα.

Απο την αλλη με vpn, ποιος το τρεχει, που πανε τα δεδομενα κλπ

Δηλαδη, ισως δεν βγαινει ακρη...

Προσωπικά, σε VPN/proxy δεν θα έβαζα σημαντικούς κωδικούς και στοιχεία, για το Opera συγκεκριμένα δεν θα με ενδιέφερε, το χρησιμοποιώ άλλωστε σε κινητό, αλλά το θέμα είναι ότι η απόδοση είναι άθλια... Αντίθετα με το Windscribe στον Firefox ήταν γενικά οκ. Και όσο δούλευε σωστά το Browsec επίσης...

Αν υπάρχει καμιά πρόταση για καλό και λειτουργικό πρόσθετο για Firefox θα χαρώ να το δοκιμάσω

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.
8 ώρες πριν, BadBoy είπε

Ξεκίνησε και η Mozilla τα ωραία. Μετά την αγορά μιας διαφημιστικής εταιρίας, ενεργοποίησαν στα μουλωχτά ad tracking, χωρίς καμία συναίνεση ή έστω ειδοποίηση.

Μόνο μην αρχίσει τέτοια τρελά και ο πατριώτης Alex Kontos με τον Waterfox...

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Για όσους χρησιμοποιούν Firefox 56 ή παλιότερο (ουσιαστικά από την προ-Quantum εποχή) ή κάποιο fork που στηρίζεται σε αυτόν (π.χ. Waterfox Classic, ίσως Palemoon κλπ), μέσα στον Ιούλιο σταμάτησε εντελώς η πρόσβαση στο Youtube, βγάζει τη σελίδα να μεταβούμε σε νεότερο περιηγητή, αλλά δεν φεύγει αυτή η σελίδα πλέον.

Λογικά alternative ends, όσα λειτουργούν ακόμη, όπως τα διάφορα invidious instances κλπ, θα έχουν ακόμη πρόσβαση καθώς στοχεύουν και παλιότερους περιηγητές πέρα από ανωνυμία.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Να ρωτήσω κάτι σχετικά με backup. Αν κάνω κάποια στιγμή format το pc ή θέλω να έχω τις ίδιες ρυθμίσεις (σελιδοδείκτες, κωδικούς κλπ), δεν αρκεί να κάνω login στον λογαριασμό που έχω δημιουργήσει και να τα περάσει όλα;

Γιατί διάβασα πριν κανα 2 σελίδες ότι κάνετε copy-paste τον profile φάκελο. Γιατί αυτό;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...