g4ngelo Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 Κανει adblocking το NextDNS και μαλιστα πολυ καλυτερο απο το Adguard DNS αφου ειναι φουλ παραμετροποιησιμο και με επιλογη απο διαφορα blocklists. Απλα για πολλοστη φορα, δεν κανει αυτο που θελεις εσυ να κανεις, να κοψεις τις διαφημισεις στο Youtube. Πραγμα που πολυ απλα δεν γινεται με DNS filters.
jim_p Δημοσ. 28 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2022 Ff σκετος και esr 102 σημερα. https://www.ghacks.net/2022/06/28/firefox-102/ 1
tarantules Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Γνωρίζει κανείς που πάει και αποθηκεύει στο profile το youtube τα cookies με βάση τα οποία σου βγάζει τα προτεινόμενα βίντεο με βάση τις προηγούμενες αναζητήσεις-προβολές που έχεις κάνει; Δεν μιλάω να έχεις κάνει login στο account του youtube.Χωρίς login. Δοκίμασα να αντιγράψω ένα παλιό αρχείο cookies.sqlite αλλά όταν άνοιξα το youtube δεν είχε κρατήσει τίποτα.
micos000 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Πάρε και τα places.sqlite και permissions.sqlite
rafinos Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 Παιδιά θέλω να κάνω μια (ίσως) χαζή ερώτηση. Σε ένα windows σύστημα με chrome και firefox, υπάρχει πιθανότητα ο chrome να «κλέβει» δεδομένα ιστορικού, cookies κτλ από τον firefox; Για παράδειγμα αν εγώ μπαίνω στο insomnia από firefox να βλέπει το chrome ότι εγώ μπήκα στο insomnia, ότι έκανα τάδε αναζητήσεις κτλ.
micos000 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 2 ώρες πριν, rafinos είπε Παιδιά θέλω να κάνω μια (ίσως) χαζή ερώτηση. Σε ένα windows σύστημα με chrome και firefox, υπάρχει πιθανότητα ο chrome να «κλέβει» δεδομένα ιστορικού, cookies κτλ από τον firefox; Για παράδειγμα αν εγώ μπαίνω στο insomnia από firefox να βλέπει το chrome ότι εγώ μπήκα στο insomnia, ότι έκανα τάδε αναζητήσεις κτλ. Όταν κάνεις εγκατάσταση σε έναν νέο browser σε ρωτάει αν θέλεις να μεταφέρεις τα δεδομένα σου από άλλον browser. Ακόμα όμως και να απαντήσεις Ναι, αυτό το κάνει μια φορά μόνο και όχι επανειλημμένα, εκτός αν πας πάλι στις ρυθμίσεις και ζητήσεις να μεταφέρει πάλι δεδομένα από άλλον browser. Δες στο παρακάτω λινκ https://www.thewindowsclub.com/how-to-import-browsing-history-from-default-browser-to-chrome-on-first-run
rafinos Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 17 λεπτά πριν, micos000 είπε Όταν κάνεις εγκατάσταση σε έναν νέο browser σε ρωτάει αν θέλεις να μεταφέρεις τα δεδομένα σου από άλλον browser. Ακόμα όμως και να απαντήσεις Ναι, αυτό το κάνει μια φορά μόνο και όχι επανειλημμένα, εκτός αν πας πάλι στις ρυθμίσεις και ζητήσεις να μεταφέρει πάλι δεδομένα από άλλον browser. Δες στο παρακάτω λινκ https://www.thewindowsclub.com/how-to-import-browsing-history-from-default-browser-to-chrome-on-first-run Οπότε αν δεν το ζητήσω εγώ θεωρητικά δεν το κάνει έτσι δεν είναι; Άσχετα τώρα αν η google έχει βρει τρόπο να το κάνει και κρυφά.
NikosKallithea Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 Αυτο που νομίζετε οτι όλοι ασχολούνται με αυτα που γράφετε στο insomnia με ξεπερνά
micos000 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, rafinos είπε Οπότε αν δεν το ζητήσω εγώ θεωρητικά δεν το κάνει έτσι δεν είναι; Άσχετα τώρα αν η google έχει βρει τρόπο να το κάνει και κρυφά. Όπα. Τι κρυφά; Φανερά το κάνει. Αν συνδεθείς στο λογαριασμό σου google σε κάποιον browser και μετά συνδεθείς σε άλλον, έστω και για να δεις μόνο τα email σου, όσο είσαι συνδεμένος θα βλέπεις και το ιστορικό σου και θα έχεις προτάσεις αναζήτησης. Αν δεν το θέλεις πρέπει να αποσυνδεθείς από τον 2ο browser. 8 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Αυτο που νομίζετε οτι όλοι ασχολούνται με αυτα που γράφετε στο insomnia με ξεπερνά Μα τι λες! Στο Insomnia αναλύονται όλα τα κοινονικό-πολιτικό-οικονομικό-τεχνολογικά θέματα και όχι μόνο και οι αυτά που γράφονται στα διάφορα φόρα του Insomnia είναι αδιαμφισβήτητα και αξίζουν τα γράμματα τους σε χρυσάφι. Επεξ/σία 13 Ιουλίου 2022 από micos000
NikosKallithea Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 Εν ολίγοις οταν είσαι συνδεμένος στην google, η google γνωρίζει και πότε πας για κατούρημα από την παύση που έχεις στο σκρολ και στο πληκτρολόγιο 😁
jim_p Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 Αν εχεις τετοιες αμφιβολιες απλα βγαζεις τον chrome.
jim_p Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 Ξερει κανεις αν (και που) μπορουμε να βαλουμε επιπλεον παραμετρους για να κοβει το tracking protection του ff 102? Γιατι αυτες οι 6 που αναφερονται εδω δεν εχουν και πολλη "περαση" και τις αντιστοιχες της google δεν τις κοβει καθολου https://www.bleepingcomputer.com/news/security/new-firefox-privacy-feature-strips-urls-of-tracking-parameters/ Meanwhile, το fb (meta), που θυμιζω οτι συνεργαζεται με τον ff (mozilla) απο τις αρχες Φεβρουαριου για να φτιαξουν μια "privacy preserving advertising technology", θα αλλαξει τον τροπο που κανει tracking απο τα url του, οποτε το fbclid απο την παραπανω λιστα θα εινια πλεον αχρηστο. https://news.ycombinator.com/item?id=32117489
tarantules Δημοσ. 25 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2022 Σε 2ο υπολογιστή που έφτοιαξα , έχω βάλει τον Firefox και παρατήρησα οτι οταν κάνω hover το mouse στους φακέλους των bookmarks , δεν μου εμφανίζει τους υποφακέλους ακαριαία αλλά πρέπει να σταματήσω να κουνάω το δείκτη του mouse για να τους εμφανίσει.Στον βασικό μου υπολογιστή τους δείχνει ακαριαία χωρίς να χρειάζεται να σταματήσω την κίνηση του ποντικιού.Είχα κάνει κάτι ρυθμίσεις στο about:config πριν πολλά χρόνια τις οποίες δεν θυμάμαι και νομίζω ήταν και ρύθμιση για το lag αυτό (χωρίς να είμαι σίγουρος). Υπάρχει κάποια λύση να βρω πως το αλλάζω; Η έστω έναν τρόπο να βρω να κάνω αντιγραφή τις ρυθμίσεις από το about:config του ενός υπολογιστή και να τις περάσω στον άλλο;
Mivas (myphone) Δημοσ. 25 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2022 Υποθέτω αν απλά αντιγράψεις ολόκληρο τον φάκελο profile θα πάρεις μαζί και αυτές τις ρυθμίσεις. Εμένα κρατάει και τις παραμικρές ρυθμίσεις με αυτόν τον τρόπο, υποθέτω θα κρατάει και το configuration...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα