Προς το περιεχόμενο

Mozilla Firefox - Ερωτήσεις, προβλήματα και λύσεις

parsifal

Προτεινόμενες αναρτήσεις

@parsifal εκεί που δείχνεις έχω την ίδια επιλογή

@Killik είναι false το άλλαξα σε true δεν άλλαξε κάτι

edit: Για να διευκρινίσω κάτι. Μου αποθηκεύει τις καρτέλες που είχα ανοικτές απλά δε μπορώ πχ να επιλέξω να μην τις αποθηκεύσει. Το κάνει αυτόματα από την στιγμή που τίκαρα καταλάθος/βιασύνη το Don't ask me again

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 6,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Τώρα απαντώ από κινητό και δε μπορώ να το ελέγξω άμεσα: Η ρύθμιση που έδειξα μπορεί να πάρει και τιμή "ask me every time" ή δε θυμάμαι καλά...;

Parsifal δεν βιάζομαι. Μια χαρά κάνω τη δουλειά μου. Οποτε μπορέσεις

Για την ερώτησή σου έχω αυτές τις επιλογές

Show my windows and tabs from last time

Show a blank page

Show my home page

Από μια γρήγορη ματιά που έριξα στο support.mozilla.com, φαίνεται πως έχει αλλάξει ο τρόπος που ο FF χειρίζεται το session save/restore σε σχέση με το παρελθόν. Πλέον, το προηγούμενο session σώζεται πάντα, άσχετα με το τί τιμή θα επιλέξεις στη ρύθμιση που ανέφερα.

Αν θες να έχεις λόγο στη συμπεριφορά που θα έχει ο Firefox όταν ξεκινάει, μπορείς απλά να επιλέξεις το "Show my home page" έχοντας ορίσει ως home page τη default που διαθέτει ο Firefox. Σε αυτήν, θα εμφανίζεται ένα κουμπάκι:

2011-05-05-16-03-09-3910a6.png

από το οποίο μπορείς, αν θέλεις, να επαναφέρεις το προηγούμενο session. Επίσης, σε περίπτωση που δε θες να έχεις σώνει και καλά αυτήν ως home page, μπορείς να κάνεις το ίδιο από Firefox button > History > Restore Previous Session.

Ευχαριστώ για το χρόνο σου καταρχήν.

Βασικά αυτό που θέλω είναι το εξής. Είμαι σε 2 Pc τώρα και στο ένα ο ff όταν πάω να τον κλείσω με ρωτάει save and quit | Quit | cancel

Πάνω από αυτά υπάρχει ένα box χωρίς τικ (εδώ έκανα την λαλακία μου που το έκανα τικ) και λέει Do not ask next time

Αν λοιπόν στο "καλό" pc αν μπορώ να το πω έτσι επιλέξω save and quit θα μου αποθηκεύσει τις καρτέλες και θα κλείσει

Αν πατήσω σκέτο quit θα κλείσει χωρίς να τις αποθηκεύσει

Στο Pc που έβαλα το περιβόητο τικ αν πάω να τον κλείσω απλά κάνει save and quit. Σώζει τις καρτέλες και εγώ δεν έχω την επιλογή να του πω κάνε έξοδο χωρίς σώσιμο.

Εγώ λοιπόν θέλω να έχω και πάλι αυτή την επιλογή κατά την έξοδο

Ελπίζω να μη σε μπέρδεψα. :-)

Τί έκδοση Firefox τρέχουν τα 2 PC; Όπως είπα, άλλαξε πλέον αυτό σε κάποια από τις τελευταίες (δεν πήρα χαμπάρι ακριβώς σε ποια):

Firefox does not ask to save tabs and windows on exit:

Firefox no longer asks to save tabs and windows when you close it. This article explains how to get your tabs and windows back from the previous browsing session.

7.0.1 και τα δύο :whistle:

edit: Εχω κρατήσει το φάκελο του προφίλ μου και με απλό copy paste θα το επαναφέρω, απλά απο περιέργεια και γνώση θα ήθελα να βρω την επιλογή.

post-204649-0-82631000-1319984879_thumb.png

Προσπάθησα σε ένα φρέσκο, δοκιμαστικό profile με 7.0.1 να αναπαράγω το πρόβλημα, δηλαδή να κάνω τον FF να εμφανίσει την ερώτηση για αποθήκευση ή μη των ανοιχτών tabs κάτά το κλείσιμο, αλλά δεν τα κατάφερα. Το μόνο που εμφανίζεται πλέον όταν τον κλείνεις, έχοντας τη ρύθμιση στο "Show my home page", είναι αυτό:

post-43041-0-74512100-1320042310_thumb.png

ενώ αν γυρίσεις τη ρύθμιση στο "Show my windows and tabs from last time" και τον κλείσεις, δεν κάνει καθόλου ερώτηση, κλείνει κατευθείαν και στο επόμενο άνοιγμα χωρίς να ρωτήσει τα επαναφέρει.

Μπορείς να το επιβεβαιώσεις;

Πως εκανες τις ακρες/γωνιες στις καρτελες και στο κουμπι για νεα καρτελα... γωνιες, δηλαδη οχι με στογγυλεμενες ακρες?

Επισης με ενδιαφερει να βγαλω και το χαζοgradient στις καρτελες (εικονα)

post-124002-0-38455100-1320045441_thumb.png

@parsifal αν κάνω νέο προφίλ βλέπω όντως αυτό που βλέπεις.

Επειδή όμως ήθελα να έχω αυτή την επιλογή που σου περιγράφω έκανα ένα edit στο about:config και έθεσα ως true την τιμή

browser.showQuitWarning true

Οπότε πριν την αλλαγή στο about:config βλέπω αυτό στο new profile

post-204649-0-07268700-1320050516_thumb.png

Μετά την αλλαγή βλέπω αυτό

post-204649-0-53365500-1320050576_thumb.png

και το περιβόητο τικ το έβαλα εκεί που σου σημείωσα

Πως εκανες τις ακρες/γωνιες στις καρτελες και στο κουμπι για νεα καρτελα... γωνιες, δηλαδη οχι με στογγυλεμενες ακρες?

Επισης με ενδιαφερει να βγαλω και το χαζοgradient στις καρτελες (εικονα)

Μηπως χρησιμοποιεις καποιο theme,userstyle,addon? το default profile toy Firefox 7 εχει τα tabs τετραγωνισμενα και χωρις gradient.τουλαχιστον ετσι τα βλεπω εγω τωρα στα Win7 που τρεχω.

υποψιν οτι ο Firefox χρησιμοποιει στο default ui του το theme των windows,επομενως αν εχεις αλλαξει το default theme των windows σε κατι αλλο θα επηρεασει και την εμφανιση του Firefox.

@Karmen

Αν δεν το λυσες

http://teck.in/firefox-save-tabs-on-exit.html

Type about:config in the address bar and press enter. Firefox displays a warning message to make you causious about editing the config values. Once you agree, it lists all configuration parameters used by Firefox, which are editable. Now filter for browser.warnOnQuit and double click (toggle) on it to change the boolean value to true. True means the warning window will be displayed when quitting the browser.

Read more at TECK.IN: http://teck.in/firefox-save-tabs-on-exit.html#ixzz1cLwJVBTu

Οποτε αν κανεις αυτο, σου ξαναεμφανιζει το μυνημα. Πατας σκετο Quit, και ξανασωζεις να μην στο εμφανισει φανταζομαι...

browser.showQuitWarning true

browser.warnOnQuit true

browser.tabs.warnOnClose true

therock ευχαριστώ αλλά το έχω true

Το είχα πει μερικά μηνύματα πιο πίσω..

Ευχαριστώ πάντως :)

Σορρυ δεν το διαβασα. Το εχεις true δλδ και δεν σου εμφανιζει το prompt? Κραταει δλδ την συμπεριφορα που ειχες επιλεξει?

Α και επισης τι ειναι αυτο που θες? Να σε ρωταει καθε φορα, ή να μην τις αποθηκευει και να ξεκινας παντα με new session? Δλδ πατησες καταλαθος το do not show, ή το πατησες σκοπιμα αλλα δεν επελεξες σωστη την συμπεριφορα που θα κανει παντοτε?

Πάτησα κατα λάθος να μην με ρωτάει κάθε φορά κατά την έξοδο να αποθηκεύσει ή μη τις καρτέλες.

Τώρα κάνει autosave όσες και να έχω ανοίξει.

Θέλω να γυρίσει το Pop up αυτό μια και δεν θέλω πάντα να μου αποθηκεύσει 30 καρτέλες που θα έχω ανοικτές εκείνη τη στιγμή

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...