KilliK Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2011 Εννοώ ότι όταν κάνω εγκατάσταση το ff του βάζω μέχρι δώδεκα διευθύνσεις και πάντα αυτές μένουν σταθερές,ενώ τώρα δεν τις κρατάει και αλλάζουν,υπάρχει τρόπος να λύσω το πρόβλημα; ελπίζω τώρα να έγινα κατανοητός. οταν λες τις βαζεις,που ακριβως; στα bookmarks? στην bookmark toolbar? Δλδ το βρισκεις απολυτως λογικο με ενα tab να τρωει 700mb και να σερνεται ολος ο firefox; Εγω δε το βρισκω λογικο παντως. Με τον chrome δεν εχω τετοια προβληματα. * Λοιπον μολις μπηκα σε safe mode και πεταει! Εχω αρκετα tabs ανοικτα και η μνημη που τρωει ειναι στα 120mb μονο! Οποτε κατι φταιει με τα extensions ή με κατι αλλο.. Μπορειτε να με βοηθησετε; * ** Εκανα ενα-ενα disable τα add-ons. Το adblock plus φαινεται οτι τρωει την περισσοτερη μνημη, κοντα στα 50mb. Επισης και το NoScript μαζι με το SpeedDial τρωνε αρκετη μνημη.. ** οτι ναναι...
IOSTEFO Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2011 οταν λες τις βαζεις,που ακριβως; στα bookmarks? στην bookmark toolbar? Όχι απλός στην μπάρα διευθύνσεων.
parsifal Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2011 Δλδ το βρισκεις απολυτως λογικο με ενα tab να τρωει 700mb και να σερνεται ολος ο firefox; Εγω δε το βρισκω λογικο παντως. Με τον chrome δεν εχω τετοια προβληματα. * Λοιπον μολις μπηκα σε safe mode και πεταει! Εχω αρκετα tabs ανοικτα και η μνημη που τρωει ειναι στα 120mb μονο! Οποτε κατι φταιει με τα extensions ή με κατι αλλο.. Μπορειτε να με βοηθησετε; * ** Εκανα ενα-ενα disable τα add-ons. Το adblock plus φαινεται οτι τρωει την περισσοτερη μνημη, κοντα στα 50mb. Επισης και το NoScript μαζι με το SpeedDial τρωνε αρκετη μνημη.. ** Μήπως έχεις μπερδέψει μέγεθος χρησιμοποιούμενης RAM και μέγεθος cache; Για την disk cache δεν ξεκίνησε η κουβέντα, στο συγκεκριμένο post σου: Εχω προβλημα με τον firefox εδω και μηνες. Η cache γεμιζει πολυ γρηγορα, φτανει μεχρι και 1gb! Πρεπει να την αδειαζω καθε λιγες ημερες. Επισης πολλες φορες αργει να φορτωσει σελιδες και αλλες φορες δε μπορει να τις φορτωσει καθολου. Θα πρεπει να τερματισω την διαεργασια και να ξανανοιξω το προγραμμα.. Τι συμβαινει; ...; Εγώ τουλάχιστον επ' αυτού απαντούσα (ματαίως, κατά τα φαινόμενα). Η χρήση μεγάλης ποσότητας RAM από τη διεργασία firefox.exe είναι εντελώς διαφορετικό θέμα και το έχουμε συζητήσει πολλές φορές στο παρελθόν, αλλά θα σου τα συνοψίσω εν τάχει: 1. Αν έχεις μηχάνημα με μπόλικη RAM εγκατεστημένη, ο Firefox χρησιμοποιεί αρκετή από αυτήν ως RAM cache. Για παράδειγμα, σε ένα σύστημα με 8GB RAM ο FF δε θα χρησιμοποιεί όση RAM θα χρησιμοποιούσε σε ένα σύστημα με 2GB RAM, αλλά παραπάνω. Ακόμη κι αν όλα τα υπόλοιπα (H/W setup, OS setup, ρυθμίσεις στο FF profile, αριθμός tabs και περιεχόμενο αυτών) έμεναν απαράλλαχτα 2. Κάποια add-ons μπορεί να είναι κακογραμμένα και να προκαλούν memory leaks και/ή επιβράδυνση της λειτουργίας του browser 3. Συγκεκριμένοι συνδυασμοί κάποιων add-ons, ακόμη κι αν ένα-ένα ξεχωριστά δεν προκαλούν πρόβλημα, ενδέχεται να δημιουργεί πρόβλημα 4. Η συνύπαρξη μεγάλου αριθμού add-ons κοστίζει σε RAM, αποκρισιμότητα και CPU usage
Luxx Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2011 Ποια addons εχεις εσυ και δε υπαρχει κανενα προβλημα; Δε μπερδεψα την cache και την ram, απλα ειπα οτι ισως η cache οφειλεται στα πολλα mb της διεργασιας του firefox. Και η cache φτανει το 1gb σε λιγες ωρες (!!!) και η ram φτανει τα 700mb μετα απο λιγη ωρα χρηστης του browser. Εγω τι μπορω να κανω για να εχω τον παλιο καλο firefox; Καποιες ρυθμισεις; Τι θα κερδισω εαν απενεργοποιησω την cache;
pigeon Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2011 Ποια addons εχεις εσυ και δε υπαρχει κανενα προβλημα; adblock / downthemall / flashgot/ noscript/ firegestures/ ghostery/ greasemonkey (+20 scripts) / hacktheweb/ nightly tools/ omnibar/ quickdrag/ restartless restart/ searchpreview/ secure login/ session manager/ showfilesize2/ clearformhistory. Ολα αυτά, σε Win7 x64, Q6600 με 4gb ram και παλιό SATA HD ~70mb/sec, παει σφαίρα. Με την nightly9 x64 ακόμα πιο σφαίρα.. 1 δευτερόλεπτο για να ανοίξει ο browser και ελάχιστη καθυστέρηση στο browsing με >20 tabs. Δε μπερδεψα την cache και την ram, απλα ειπα οτι ισως η cache οφειλεται στα πολλα mb της διεργασιας του firefox. Και η cache φτανει το 1gb σε λιγες ωρες (!!!) και η ram φτανει τα 700mb μετα απο λιγη ωρα χρηστης του browser. Μηπως παίζεις browser mmorg; Εχω ~650mb cache από τις 2 Σεπτεμβρίου και τα 300mb είναι του παιχνιδιού LordOfUltima. Δεν υπάρχει περίπτωση να σου γεμίζει 700mb cache με απλή χρήση μετά απο 1 ώρα όπως λες. Τι σελίδες ανοίγεις; Εγω τι μπορω να κανω για να εχω τον παλιο καλο firefox; Καποιες ρυθμισεις; Τι θα κερδισω εαν απενεργοποιησω την cache; Κανε καινούργιο καθαρό profile και ξεκίνα να βάζεις plugins κτλ ένα ένα να βρείς μονος σου τι φταίει.
KilliK Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2011 Mια ερωτηση: Απο τα cookies management addons,ποιο προτεινετε ως καλυτερο; αυτο που με ενδιαφερει κυριως ειναι να προστατευσω απο σβησιμο καποια συγκεκριμενα cookies,οταν κανω cookies cleaning. Όχι απλός στην μπάρα διευθύνσεων. ενταξει.
pigeon Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2011 Απο τα cookies management addons,ποιο προτεινετε ως καλυτερο; αυτο που με ενδιαφερει κυριως ειναι να προστατευσω απο σβησιμο καποια συγκεκριμενα cookies,οταν κανω cookies cleaning. Γιατι δεν κάνεις το ανάποδο; Σβήνεις αυτόματα όλα τα cookies στην έξοδο (options-->privacy-->Keep until i close firefox) και παράλληλα στο exceptions βάζεις "allow" τα domain που θέλεις να σου κρατάει cookies πχ. insomnia.gr , google.com κτλ. Πάνω απο 15-20-25 domains το πολυ δεν κρατάμε cookies. Οριστική λύση χωρίς addons.
parsifal Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2011 Ποια addons εχεις εσυ και δε υπαρχει κανενα προβλημα; > AdBlock Plus DownThemAll! Firebug Flashblock Greasemonkey + http://userscripts.org/scripts/show/25105 + http://userstyles.org/styles/46139/youtube-no-scaling-for-720p-videos ImageBlock Screengrab Stylish User Agent Switcher Δε μπερδεψα την cache και την ram, απλα ειπα οτι ισως η cache οφειλεται στα πολλα mb της διεργασιας του firefox. Δεν είδα τέτοιον ισχυρισμό στα μηνύματά σου. Αν ήταν implied, συγγνώμη. Και η cache φτανει το 1gb σε λιγες ωρες (!!!)... Αν έχεις γρήγορη σύνδεση Internet και μέσα σε αυτές τις λίγες ώρες επισκέπτεσαι πολλά sites που έχουν πολλά και μεγάλου μεγέθους cacheable elements, δε μου κάνει εντύπωση. ...και η ram φτανει τα 700mb μετα απο λιγη ωρα χρηστης του browser. Δες τα 4 points που ανέφερα πιο πάνω. Εγώ αυτήν τη στιγμή γράφω από ένα Asus netbook, με 2GB RAM, Windows XP SP3, Firefox 6.02, τα plugins που ανέφερα πιο πάνω και με uptime (OS και Firefox, περίπου το ίδιο είναι με διαφορά μερικών λεπτών της ώρας) μία ημέρα και 19 ώρες. Η διεργασία firefox.exe πιάνει 470 MB RAM περίπου. Εγω τι μπορω να κανω για να εχω τον παλιο καλο firefox; Καποιες ρυθμισεις; Ακολούθησε αυτό που σου γράφει ο pigeon. Το ίδιο θα έγραφα κι εγώ, αν δε με προλάβαινε. Τι θα κερδισω εαν απενεργοποιησω την cache; Μερικές εκατοντάδες MB ελεύθερο χώρο δίσκου. Και θα φορτώνουν πιο αργά τα sites που επισκέπτεσαι συχνά.
KilliK Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2011 Γιατι δεν κάνεις το ανάποδο; Σβήνεις αυτόματα όλα τα cookies στην έξοδο (options-->privacy-->Keep until i close firefox) και παράλληλα στο exceptions βάζεις "allow" τα domain που θέλεις να σου κρατάει cookies πχ. insomnia.gr , google.com κτλ. Πάνω απο 15-20-25 domains το πολυ δεν κρατάμε cookies. Οριστική λύση χωρίς addons. δεν υπαρχει πουθενα η επιλογη Keep until i close firefox,στο Privacy tab.
Luxx Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2011 Μηπως παίζεις browser mmorg; Εχω ~650mb cache από τις 2 Σεπτεμβρίου και τα 300mb είναι του παιχνιδιού LordOfUltima. Δεν υπάρχει περίπτωση να σου γεμίζει 700mb cache με απλή χρήση μετά απο 1 ώρα όπως λες. Τι σελίδες ανοίγεις; Παιζω τις φυλετικες μαχες και το Erepublik, αλλα δε νομιζω να φταινε αυτα. Μπαινω στο insomnia, facebook, dod games, tribal wars, erepublik, gmail, bb.com και κατι αλλα μικροφορουμ.
pigeon Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2011 δεν υπαρχει πουθενα η επιλογη Keep until i close firefox,στο Privacy tab. Εδω βρε: http://gyazo.com/d8ce079819eee326c86fc7fc2f24bb7c.png Παιζω τις φυλετικες μαχες και το Erepublik, αλλα δε νομιζω να φταινε αυτα. Μπαινω στο insomnia, facebook, dod games, tribal wars, erepublik, gmail, bb.com και κατι αλλα μικροφορουμ. Αυτά φταίνε. Aφου σου λέω οτι παίζω το LoU 1 χρόνο τώρα το ίδιο συμβαίνει και στον chrome που το ξεκίνησα, γεμίζει ~300mb με το καλημέρα. Αν θες βάλε όριο στην cache αλλά θα έχεις καθυστερήσεις στο φόρτωμα των online games που παίζεις. Δοκίμασέ το..
terry26 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 καλησπερα παιζει ενα θεμα με το mozilla ψιλοπεριεργο...πως να το περιγραψω?Στον browser οταν τον ανοιγω η εικονα φαινεται σαν να ειναι λιγο πιο αριστερα απ οτι θα πρεπε...ακομα και το κουμπι <πισω> φαινεται το μισο....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα