Προς το περιεχόμενο

Mozilla Firefox - Ερωτήσεις, προβλήματα και λύσεις

parsifal

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Kαλησπέρα, το ccleaner που δείχνει στα πρόσθετα από broswers ότι το firefox έχει ενεργοποιημένο το telemetry ενώ τα έχω απενεργοποίησει  και από τις ρυθμίσεις στις επιλογές και από το about:config. Τι άλλο πρέπει να απενεργοποιήσω?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 6,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Επειδη δεν ψηνομαι να τις ψαξω παλι, θα σου πω μονο οσες θυμαμαι

- Xp και vista δεν υποστηριζονται απο την 60. Οποιος εχει xp ή vista μενει στην 52 esr και σε οτι ενημερωση παρει αυτη μεχρι τον Αυγουστο που θα κοπει εντελως η υποστηριξη της.
- Silverlight, java και αλλα npapi plugins δεν δουλευουν πλεον. Ακομα και αν ειναι εγκατεστημενα, ο browser τα αγνοει και δεν τα χρησιμοποιει. Εξαιρεση το flash που εχει το ακαταλογιστο οπως ειχα πει την αλλη φορα. Οποιος θελει καποιο απο αυτα ή μενει στην 52 esr ως τον Αυγουστο που θα την συντηρει η mozilla ή χρησιμοποιει ie, μιας και δεν υπαρχει αλλος browser που να τα υποστηριζει.
- Web extensions. Εδω δεν εχω να σχολιασω κατι. Ειναι η αλλαγη που εγινε στον ff 57, εβγαλε πολλα προσθετα εκτος λειτουργιας και εχει καταντησει σιριαλ 6 μηνες τωρα.
- (linux only) Αναγκαστικη χρηση του pulseaudio (pa για συντομια) για να ακουγεται ηχος απο τον browser. Η αλλαγη εγινε στην 52, για αρχη προαιρετικα (= αποφασιζε η καθε διανομη αν θα την χρησιμοποιησει), δεν αναφερθηκε πουθενα, η mozilla εφαγε ΤΟ κραξιμο απο χρηστες που δεν θελουν τον καρκινο (= pa) στα συστηματα τους και στο τελος τους εγραψε στα @@ της. Στην 54 εκανε την αλλαγη υποχρεωτικη, αφαιροντας απο τις διανομες και τους χρηστες την δυνατοτητα να επιλεξουν.

• Like 1

Εγω με βαση αυτα που ειδα στο changelog της εκδοσης 60 λενε οτι θα μπορουν οι προγραμματιστες να αλλαξουν και πραγματα που μεχρι την 59 δεν μπορουσαν π.χ. να κατεβασουν κατω τα tabs ή κατι παρομοιο που ειναι παρεμβατικο με την εμφανιση του firefox.

https://www.mozilla.org/en-US/firefox/60.0/releasenotes/?utm_campaign=whatsnew&utm_medium=firefox-browser&utm_source=firefox-browser

Νομιζω ειναι αυτο:

Enhancements to New Tab / Firefox Home

Responsive layout that shows more content for users with wide-screen displays

Highlights section includes web sites saved to Pocket

More options to reorder sections and content on the page

Pocket Sponsored Stories will appear for a percentage of users in the US. Read about our privacy-conscious approach to sponsored content

Αυτο που δειχνεις δεν εχει καμια σχεση με αυτο που καταλαβες. Αυτο λεει απλα οτι κατι ψιλοασημαντες αλλαγες γινανε για την about:newtab (= τη σελιδα που βλεπεις οταν ανοιγεις νεα καρτελα).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το αριστερό κλικ σας ανοίγει το περιεχόμενο στην ίδια ή σε άλλη καρτέλα; Π.χ. στο Insomnia αν κάνω αριστερό κλικ στο top menu στο "FORUMS" απ' αυτό εδώ το topic, μου ανοίγει νέα καρτέλα, ενώ το μεσαίο μου ανοίγει τη σελίδα στην ίδια.

Επεξ/σία από techPro

14 ώρες πριν, techPro είπε

Το αριστερό κλικ σας ανοίγει το περιεχόμενο στην ίδια ή σε άλλη καρτέλα; Π.χ. στο Insomnia αν κάνω αριστερό κλικ στο top menu στο "FORUMS" απ' αυτό εδώ το topic, μου ανοίγει νέα καρτέλα, ενώ το μεσαίο μου ανοίγει τη σελίδα στην ίδια.

Κανενα προβλημα εδω. Το κανονικο (αριστερο) κλικ ανοιγει στην ιδια καρτελα και το μεσαιο κλικ σε νεα. Το ιδιο δηλαδη που κανιε απο τον ff 1.0 :P
Μηπως εχει κολλησει καποιο πληκτρο στο πληκτρολογιο σου? Γιατι με ctrl+κλικ ανοιγει κατι σε νεα καρτελα και με shift+κλικ σε νεο παραθυρο. Με μεσαιο κλικ ανοιγει παντα νεα καρτελα, ασχετως αν εχεις πατησει το ctrl ή το shift.

Αν δεν ειναι κατι απο αυτα, σιγουρα κατι κολλησες ή εχεις καποιο προσθετο που αλλαζει την συγκεκριμενη συμπεριφορα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 minutes ago, jim_p said:

Κανενα προβλημα εδω. Το κανονικο (αριστερο) κλικ ανοιγει στην ιδια καρτελα και το μεσαιο κλικ σε νεα. Το ιδιο δηλαδη που κανιε απο τον ff 1.0 :P
Μηπως εχει κολλησει καποιο πληκτρο στο πληκτρολογιο σου? Γιατι με ctrl+κλικ ανοιγει κατι σε νεα καρτελα και με shift+κλικ σε νεο παραθυρο. Με μεσαιο κλικ ανοιγει παντα νεα καρτελα, ασχετως αν εχεις πατησει το ctrl ή το shift.

Αν δεν ειναι κατι απο αυτα, σιγουρα κατι κολλησες ή εχεις καποιο προσθετο που αλλαζει την συγκεκριμενη συμπεριφορα.

Ίσως έφταιγε το tab mix plus, αλλά δεν είμαι 100% σίγουρος γιατί. Το απενεργοποίησα και η συμπεριφορά του αριστερού & μεσαίου κλικ επανήλθαν στο φυσιολογικό. Το ενεργοποίησα ξανά, αλλά συνεχίζουν να παραμένουν στο φυσιολογικό!

Επεξ/σία από techPro

Γιατι μετα την αναβαθμηση στη εκδοση 60.0 καθε φορα που ανοιγω τον firefox και την "προβολη πλευρικων στηλων" η γραμμη σελιδοδεικτων & μενου σελιδοδεικτων ειναι κλειστα και πρεπει να πατησω μια φορα πανω τους για να ανοιξουν?

Σε ολες τις παλιες εκδοσεις ηταν μονιμως ανοιχτα αυτα οτανπαταγα το κουμπι "προβολη πλευρικων στηλων"

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...