Προς το περιεχόμενο

Μνήμες για i7

kosegdit

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όροι όπως η υποχρέωση σε αυτή τη χώρα δε βρίσκουν εφαρμογή όπως όλοι ξέρουμε (εκτός από εκείνους που δε θέλουν να το ξέρουν).

Στην ουσία είναι θέμα τύχης, αν θέλουν να στις δώσουν σε αυτή την τιμή ή όχι.

Αν και ξαναλέω, στη συγκεκριμένη περίπτωση η τιμή μου φαίνεται λογική.

Δημοσ.

Έπαθα την πλάκα μου και πιστεύω πως είναι λογικό. Δείτε και μόνοι σας:

eshop: http://www.e-shop.gr...l?id=PER.555817

skroutz: http://www.skroutz.g...CZ3X1600R2LV6GK

Εσείς λοιπόν τι θα κάνατε στην θέση μου;;;;

Η διαφορά που βρήκες στον skroutz είναι από μαγαζιά που ξέχασαν να κάνουν αναπροσαρμογή στις τιμές τους, ή που ψάχνουν για αφελείς πελάτες.

Στην πιάτσα μιά μέση τιμή για 8GB DDR3 είναι γύρω στα 100€, οπότε τα 89€ για 6GB είναι μιά κανονική τιμή.

Προσωπικά για μελλοντική εξασφάλιση, αλλά και για λόγους συμβατότητας θα έπαιρνα τις Kingston με τα Τall Heat Spreaders στα 92€

( το CL8 με το CL9 στην πράξη έχει αμελητέα διαφορά )

Πάντως, είναι καλή και η δική σου επιλογή, απλά σε βάθος χρόνου δεν ξέρεις τι θα γίνει με την υποστήριξη τους από την OCZ.

Παίζει λίγο ρίσκο είναι η αλήθεια.

update: μόλις είδα ότι αυτές τις Kingston τις έχει το pc1 στα 79,82€ ( ποτέ μην σταματάς να ψάχνεις grin.png )

Δημοσ.

Μια τελευταία ερώτηση, αυτή τη στιγμή οι μνήμες μου τρέχουν στα 1333Mhz και έχω FSB:DRAM = 2:10. Αν και στους i7 έχω ακούσει πως δεν έχει σημασία αυτή η αναλογία.

Ισχύει κάτι τέτοιο ή να ρίξω την συχνότητα από τις καινούργιες μνήμες (ας πούμε στα 1066Mhz), έτσι ώστε να κερδίσω σε timings και καλύτερη αναλογία FSB:DRAM;

Σε ποιά περίπτωση θα έχω καλύτερες επιδόσεις;;

Δημοσ.

Σε ποιά περίπτωση θα έχω καλύτερες επιδόσεις;;

Εξαρτάται από το software που τρέχεις, αλλά μην φανταστείς μεγάλες διαφορές, το triple-channel δίνει πολύ μεγάλο bandwidth στην CPU από μόνο του έτσι κι αλλιώς .

Γενικά πάντως να ξέρεις πως οι εφαρμογές ζητούν σφιχτά timings , ενώ τα games ψηλές συχνότητες.

Προσωπικά θα τις άφηνα να τρέχουν στα 1600. cool.png

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους!

Σας γράφω για να σας πω εντυπώσεις και αποτελέσματα από την αγορά των μνημών. Αγόρασα τελικά τις OCZ που σας είχα γράψει και παραπάνω: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.555817

Οι μνήμες τελικά δεν δουλεύουν στα 1.65V, απότι φαίνεται η μητρική μου δεν μπορεί να δώσει πάνω από 1.5V στις ram. Η ανησυχία μου είχε βάση. Δοκίμασα τα πάντα, άλλες φορές το pc δεν bootαρε καθόλου, και άλλες έμπαινε στα windows και μετά από λίγα δευτερόλεπτα έκανε restart από μόνο του.

Ωστόσο δεν έχω κανένα πρόβλημα, οι μνήμες αυτή τη στιγμή δουλεύουν στα 1.5V, 1066 Mhz, και timings 7-7-7-19. Το pc με τα 64μπιτα windows και 6Gb ram τρέχει εμφανώς καλύτερα.

Ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις σας, απλά σκέφτηκα να σας γράψω γιατί κάποιους μπορεί να τους ενδιέφερε το αποτέλεσμα, και για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Δημοσ.

φιλε μου εγω εχω την "αντιστοιχη" μητρικη με τη δικη σου, στο φθηνοτερο socket , και μια χαρα μου τρεχουν στο 1.65

συγκεκριμενα απο τα bios εχω επιλεξει χειροκινητα ταση στα 1.648V (με τις μνημες 190 x 10) και εδω και ενα χρονο+ δεν ειχα το παραμικρο προβλημα :-)

γενικα αυτη η μητρικη δε με ταλαιπωρησε ουτε στο ελαχιστο , ειμαι παρα πολυ ευχαριστημενος

εβαλες το extreme memory profile (xmp) και δε δουλεψε?

μου φαινεται παραξενο..

Δημοσ.

Γιατι δεν τις ανεβαζεις λιγο[να πανε στα 1600?]

Για να δουλέψουν στα 1600 νομίζω πρέπει να παίρνουν και το ανάλογο ρεύμα, δλδ 1.65V που όπως σου είπα δεν μπορώ να το βάλω.

φιλε μου εγω εχω την "αντιστοιχη" μητρικη με τη δικη σου, στο φθηνοτερο socket , και μια χαρα μου τρεχουν στο 1.65

συγκεκριμενα απο τα bios εχω επιλεξει χειροκινητα ταση στα 1.648V (με τις μνημες 190 x 10) και εδω και ενα χρονο+ δεν ειχα το παραμικρο προβλημα :-)

γενικα αυτη η μητρικη δε με ταλαιπωρησε ουτε στο ελαχιστο , ειμαι παρα πολυ ευχαριστημενος

εβαλες το extreme memory profile (xmp) και δε δουλεψε?

μου φαινεται παραξενο..

Τι να σου πω ρε συ δοκίμασα τα πάντα και να αλλάξω χειροκίνητα το ρεύμα όπως εσύ, και να φορτώσω το XMP. Ό,τι και να έκανα, ίδιο το αποτέλεσμα, να μην bootάρει ή να κάνει restart μετά από λίγο.

Έκανα και bios update στην τελευταία stable έκδοση, αν και δεν νομίζω να παίζει ρόλο αυτό.

Τελικά τις άφησα να δουλεύουν όπως σας είπα παραπάνω. Χάνω από συχνότητα αλλά κερδίζω σε timings.

Δημοσ.

Για να δουλέψουν στα 1600 νομίζω πρέπει να παίρνουν και το ανάλογο ρεύμα, δλδ 1.65V που όπως σου είπα δεν μπορώ να το βάλω.

γιατί δεν μπορείς να το βάλει;ς?

Δημοσ.

γιατί δεν μπορείς να το βάλει;ς?

γιατί ξαναλέω ότι δεν bootάρει καν ή bootάρει και κάνει restart μετά από λίγο!!

Δημοσ.

άνοιξε το cpu-z και δες στο ανάλογο volt πως π΄ρπει να τα έχεις γιατί μπορεί να τα έχεις σε υψηλά timings και να σε κάνει γκάφες

δες παράδειγμα στης εικόνες, οι μνήμες σε τι ρυθμίσεις πρέπει να είναι και σε τι είναι, αν και δουλεύουν κανονικά αλλα......

θα έπρεπε κανονικά να είναι στα 1.5 και είναι στα 1.65 στο bios χωρίς να βγάζει κάποιο πρόβλημα

post-171277-0-13172900-1301146301_thumb.jpg

post-171277-0-26193900-1301146305_thumb.jpg

Δημοσ.

γιατί ξαναλέω ότι δεν bootάρει καν ή bootάρει και κάνει restart μετά από λίγο!!

Δεν σε αφηνει να ανεβασεις volt?Πρωτη φορα το ακουω αυτο.Δεν εχει η μητρικη σου settings για OC?Μηπως ειναι σε κρυγο μενου?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...