Προς το περιεχόμενο

Μνήμες για i7

kosegdit

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά, ενδιαφέρομαι να κάνω μια αναβάθμιση στον υπολογιστή μου, μιά και τον τελευταίο καιρό τρέχω κάποια βαριά προγράμματα, και γενικότερα το pc έχει μείνει χωρίς αναβάθμιση από τότε που το πήρα. Το σύστημά μου αποτελείται από τα εξής:

cpu: core i7 920 @ 2.66

mobo: gigabyte ex58-ud3r http://gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3103#ov

ram: kingston 3gb 1333Mhz CL9

gpu: gainward 9800gt 512Mb

ps: thermaltake 470Watt

Αυτό που σκεφτόμουν είναι να περάσω από τα 3gb ram στα 6gb και θα ήθελα να μου προτείνετε κάποιο καλό και σχετικά οικονομικό kit περίπου στα 100 euro το πολύ.

Έχω να κάνω αρχικά μία παρατήρηση-ερώτηση: Αν ανοίξετε το link της μητρικής μου, λέει στο memory support 4 x 1.5V DDR3 DIMM sockets supporting up to 16 GB of system memory

Οι περισσότερες μνήμες που βρίσκω είναι στα 1.65V.

1. Μπορώ στην μητρική μου να βάλω μνήμες 1.65V;

2. Έχετε να μου προτείνετε κάποιες;

Δημοσ.

μητρική σε socket 1366 και να έχει dualchannel????? :shock: :shock: :shock: :shock:

λογικά εσένα θα έχει μείνει μόνο ένα slot κενό...

Δημοσ.

μητρική σε socket 1366 και να έχει dualchannel????? :shock: :shock: :shock: :shock:

λογικά εσένα θα έχει μείνει μόνο ένα slot κενό...

ναι εμένα το ένα slot είναι κενό. η συγκεκριμμένη μητρική είναι και dual και triple channel.

Απάντηση σε κάποια από τις ερωτήσεις μου;;

Δημοσ.

κοιτα λογικά τον υπολογιστή λόγο ότι το έχεις τόσο καιρώ δεν πιστεύω και αυτα που έχεις να είναι στα 1,5......

εσένα η λύση σου τώρα λογικά είναι να πάρεις 6 gb σε triple και αυτά που έχεις να τα πουλήσεις... οι μνήμες θα σου βγουν κάπου στα 70 ευρώ πάντως

Δημοσ.

αυτό εγω δεν το ξέρω. μπορεί να βάλεις και 1,65 αλλα η μητρική σου να δωσει αυτόματα 1,5 και να μην δουλέψουν σωστά.

άμα μπείς στο bios θα πρέπει να υπάρχει επιλογή να δίνεις παραπάνω volt στης μνήμες. άμα το κάνεις αυτό δεν πιστεύω να υπάρχει κάποιο πρόβλημα

Δημοσ.

Πριν αγοράσεις οτιδήποτε θα πας στην memory support list της μητρικής σου για να δεις με ποια μοντέλα μνήμης είναι συμβατή.

Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να αντιμετωπίσεις προβλήματα αν αγοράσεις μνήμες που δεν υπάρχουν επίσημα στη λίστα της μητρικής σου.

Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά, αφού διάβασα τις απαντήσεις και με την ελπίδα ότι δεν θα πετάξω τα λεφτά μου λόγω ασυμβατότητας, μόλις παρήγγειλα αυτές:

http://www.ocztechnology.com/ocz-ddr3-pc3-12800-intel-i7-triple-channel-rev-2.html

Πως σας φαίνονται; Πιστεύει κανείς και πάλι ότι μπορεί να έχω πρόβλημα;

Δημοσ.

Η OCZ έχει δηλώσει πως αποσύρεται από την κατασκευή μνημών, όποτε και είναι αμφίβολο τι υποστήριξη θα έχεις στο μέλλον γι αυτή την αγορά.

Kingston , Corsair, A-data, θα ήταν οι περισσότερο ενδεδειγμένες για το mobo σου.

Όσον αφορά τώρα την συμβατότητα, τί να πούμε, μόνο στην πράξη θα δείξει, όλα τα άλλα είναι υποθέσεις.

( όπως ανέφεραν και τα παιδιά πιο πάνω από το voltage δεν έχεις πρόβλημα )

Δημοσ.

Το ξέρω αυτό που λες για την OCZ κι εγώ το έχω ακούσει. Να σου πω όμως και τον λόγο που ήθελα να κάνω αυτήν την αγορά (εννοείται όχι μόνο και μόνο για να αγοράσω μνήμες, αλλά επειδή ήθελα να κάνω αναβάθμιση).

Μπήκα χθες στην σελίδα του e-shop και βρήκα αυτές τις μνήμες στα 89 euro (στην ίδια τιμή είναι και σήμερα που τις παρήγγειλα). Όταν μπήκα όμως στο skroutz για να συγκρίνω τιμές, βρήκα αυτές τις μνήμες στα 197 euro το φθηνότερο.

Έπαθα την πλάκα μου και πιστεύω πως είναι λογικό. Δείτε και μόνοι σας:

eshop: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.555817

skroutz: http://www.skroutz.gr/s/295778/OCZ-6GB-DDR3-PC3-12800-Intel-i7-Triple-Channel-Rev-2.html?keyphrase=OCZ3X1600R2LV6GK

Εσείς λοιπόν τι θα κάνατε στην θέση μου;;;;

Δημοσ.

Εγω θα τις επερνα,αλλα μαλλον εχουν κανει λαθος την τιμη.

Και λάθος να έχουν κάνει εμένα είναι υποχρεωμένοι να μου τις δώσουν στα 89euro έτσι δεν είναι;;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...