grigoriou Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Δηλαδη ενα psu εως 65οC λειτουργει χωρις προβλημα? Ανεξαρτηtως W? Πόσα/ποια υποσυστηματα πρεπει να δουλεψουν για να ανεβασει υψηλη θερμοτητα το psu? Aν το pc κατεβαζει μόνο εισαι ok? Πόσο κανουν αυτα τα αυτορυθμιζομενα psu's που λετε?
PCharon Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Δηλαδη ενα psu εως 65οC λειτουργει χωρις προβλημα? Για κάποια CPU αναφέρθηκε ο συμφορουμίτης που είπε τα 65, όχι σε τροφοδοτικό. Βέβαια αν βάλεις θερμοστάτη τον ρυθμίζεις χαμηλότερα, δε χρειάζεται να ψάχνεσαι στο όριο του κατασκευαστή.
grigoriou Δημοσ. 24 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2011 Για κάποια CPU αναφέρθηκε ο συμφορουμίτης που είπε τα 65, όχι σε τροφοδοτικό. Βέβαια αν βάλεις θερμοστάτη τον ρυθμίζεις χαμηλότερα, δε χρειάζεται να ψάχνεσαι στο όριο του κατασκευαστή. Oxι φιλε μου, σε τροφοδοτικα αναφερθηκε. Τα fanless τροφοδοτικα ειναι το ζητουμενο του thread. Aκομα και το link που εβαλε σε psu αναφερεται. Τον θερμοστατη που λες, για cpu?
PCharon Δημοσ. 28 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2011 έλειπα Α ΟΚ. Πάντως δεν υπάρχει στάνταρ θερμοκρασίας σε τοφοδοτικά, είναι αυθαίρετο αυτό που είπε, γι αυτό νόμισα πως αναφέρεται σε CPU. Πρέπει να ανοίξεις το τροφοδοτικό, να δεις τί εξαρτήματα είναι πάνω στις ψύκτρες και να βρεις τα datasheets τους για να βγάλεις συμπέρασμα (να κατέχεις λίγο από ηλεκτρονικά δηλαδή) ή αλλιώς να βάλεις αισθητήρες σε σημεία και να μετρήσεις τί συμβαίνει σε ηρεμία ή σε φόρτο με τους ανεμιστήρες του και μετά να πάρεις τα δεδομένα για μόντες που θα κάνεις. Αλλιώς αυθαιρετείς στη τύχη. Ο θερμοστάτης που ανέφερα είναι custom με ηλεκτρονικό σχέδιο.
macabre_sunsets Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 [...]Πάντως δεν υπάρχει στάνταρ θερμοκρασίας σε τοφοδοτικά, είναι αυθαίρετο αυτό που είπε[...] Σαφώς και δεν είναι αυθαίρετη η θερμοκρασία που ανέφερα (εφόσον αναφέρεστε έκαστοι στο post μου).
phanispal Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Νομίζω πως εννοεί ότι αυτό αναφέρει η Nesteq.
nem52 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2011 Για κάποια CPU αναφέρθηκε ο συμφορουμίτης που είπε τα 65, όχι σε τροφοδοτικό. Βέβαια αν βάλεις θερμοστάτη τον ρυθμίζεις χαμηλότερα, δε χρειάζεται να ψάχνεσαι στο όριο του κατασκευαστή. Σπουδαζω αυτοματισμο.. και ουσιαστικα αυτα κανω.. μπορεις να μου εξηγξσεις περιληπτικα πως το κανεις?
grigoriou Δημοσ. 31 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2011 Υπαρχει και η λυση να αγορασεις ενα κοινο psu και να αντικαταστησεις το fan του με ενα αλλο, αθορυβο και αργοστροφο(σαν τα μυαλα καποιων)
phanispal Δημοσ. 31 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2011 Δεν είναι και τόσο εύκολα τα πράγματα όμως.. Τα τροφοδοτικά κάποιες φορές έχουν custom φουρφούρια και δύσκολα βρίσκεις κάποιο να χωράει.
FaRMaKhs Δημοσ. 31 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2011 Φανη δεν ειναι αυτο το προβλημα μονο 120-140αρια βρισκεις ανετα εμενα ψιλοατοπημα μου φαινεται η ολη φαση απο τη στιγμη που παιζει φουρφουρι στη cpu ουτος η αλλος
phanispal Δημοσ. 31 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2011 Νομίζω πως πρέπει να βρεις τα λεπρά όμως και πως δεν κάνουν όλα. Anyway..
Haldol Δημοσ. 31 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2011 Αυτό το «ανεπαίσθητο» δεν φαντάζεστε πόσο «γράφει» σε ένα πυκνωτικό. Εκ πείρας, ένα πυκνωτικό ΔΕΝ μπορεί να πιάσει το θόρυβο από ένα σοβαρό τροφοδοτικό. Δοκιμασμένο με Enermax MODU82+ 425W και Rode NT-2A. Forgot to say, το υπόλοιπο μηχάνημα ήταν 100% fanless και χωρίς κινούμενα μέρη (ούτε καν HDD).
PCharon Δημοσ. 31 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2011 Σπουδαζω αυτοματισμο.. και ουσιαστικα αυτα κανω.. μπορεις να μου εξηγξσεις περιληπτικα πως το κανεις? Το πρώτο κυκλωματάκι που είχα φτιάξει πριν 8 χρόνια και το είχα πάνω στο PC να λειτουργεί επί 5-6 χρόνια απροβλημάτιστα ήταν με μόλις 3 εξαρτήματα, ένα FET, ένα θερμίστορ και μία ρυθμιζόμενη αντίσταση που μου κόστισαν μόλις 1€. Μετά μου έκατσε στο μυαλό πως ήθελα κάτι πιο σπέσιαλ (δηλαδή απότομο off/on του ανεμιστήρα και ξεχωριστή ρύθμιση ανώτατου και κατώτατου κατωφλίου ενεργοποίησης/απενεργοποίησης - υστέρηση) κι έφτιαξα κάτι πιο... ακριβό (κόστος 2€) με χρήση διπλού τελεστικού ενισχυτή κι ελάχιστα εξαρτήματα. Για να πάρεις μια ιδέα, το σχέδιο είναι κάτι σαν αυτό αλλά έχω χρησιμοποιήσει διαφορετικά εξαρτήματα, μια μικρή τροποποίηση και υπολόγισα τις επιθυμητές τιμές των αντιστάσεων κατόπιν πειραματισμού. Εδώ και πολλούς μήνες ο θερμοστάτης που έφτιαξα ελέγχει ανεμιστήρα κουτιού και CPU βασιζόμενος στη θερμοκρασία της CPU. Αν θυμάμαι καλά, το έχω ρυθμίσει να ανοίγει στους 52 βαθμούς και να κλείνει στους 46. Τώρα το χειμώνα που πέφτει η θερμοκρασία δωματίου δεν τους ανοίγει ποτέ σε idle, δε χρειάζεται. Το καλοκαίρι με θερμοκρασία δωματίου πάνω από τους 30οC το duty cycle σε idle είναι περίπου 1:1 (ανοχτό:κλειστό).
macabre_sunsets Δημοσ. 1 Απριλίου 2011 Δημοσ. 1 Απριλίου 2011 Νομίζω πως πρέπει να βρεις τα λεπρά όμως[...] Πού να βρίσκεις λεπρά "phan"...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.