Goles Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Καλησπερα παιδια... Απο οτι βλεπετε ειμαι νεος στην παρεα σας Να μπω κατευθειαν στο θεμα:Εχω μια παλια μοναδα PC(χρονολογιας 2004) και επειδη την εχω παρατειμενη πλεον,εφαγα την φλασια σημερα να την κανω κατι σαν server η server αν αυτος ειναι ο ορος,αυτου που θελω να κανω.Θελω να δημιουργησω ενα χωρο αποθηκευσης,σε ενα ξεχωριστο case ωστε ειτε μεσω του δικου μου υπολογιστη,ειτε οχι να μπορω να αποθηκευω εκει αρχεια...Ειτε media,ειτε οχι!Απο οσο ξερω,αυτο μπορει να γινει με μια διανομη Linux με μιδενικο κοστος! Εσεις τι προτεινετε?Το μονο που λειπει στην παλια μοναδα ειναι οι σκληροι δισκοι,αλλα αυτο ειναι ευκολο να γινει αν μπορω να κανω την μοναδα server... Ευχαριστω εκ των προτερων
poulinos Δημοσ. 26 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2011 kai windows να εχεις πανω απλα κανεις τους δισκους share πανω στο δικτυο και εισαι οκ.μια αλλη λυση ειναι να παρεις ενα nas που δεν καιει και καθολου ρευμα και να βαλεις εκει 2 δισκους να το ριξεις στο δικτυο και να εισαι οκ.
Goles Δημοσ. 26 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2011 Τι εννοεις share τους δισκους?Γινετε με τον εξης τροπο:Να συνδεσω με ενα Ethernet την μοναδα που θελω να κανω χωρο αποθηκευσης πανω στο router στο σπιτι και να λειτουργει σαν δικτυο?
Orion_ Δημοσ. 27 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2011 Πέρασε κάποια διανομή linux στο PC που θες να κάνεις server (πχ Ubuntu που είναι και εύκολο για αρχάριους) Κατέβασε το Samba και κάνε share τον δίσκο που θες να χρησιμοποιείς για να αποθηκεύεις αρχεία και φτιάξε έναν user (θα βρεις αναλυτικές oδηγίες εδώ καθώς και σε πολλά forums- όπως και εδώ στο insomnia) Συνδέσου με το router σου (είτε ασύρματα είτε ενσύρματα) Μπες στις ρυθμίσεις του router σου και δίνε καρφωτά ΙΡ στο μηχάνημα που θες Από οποιοδήποτε μηχάνημα windows θα μπορείς να δεις τον σκληρό σου άμα πας στο run και δώσεις \\\\xxx.xxx.xx.xx\user\folder όπου τα x είναι η ΙΡ που έδωσες στο μηχάνημα user ο user που έφτιαξες και folder ο φάκελος που έκανες share στο samba. Οποιαδήποτε απορία έχεις εδώ είμαστε edit: Άμα δεν έχεις ΚΑΜΙΑ εμπειρία με linux, καλύτερα να ακολουθήσεις την λύση του poulinos με τα windows και share τους δίσκους. Για δική σου ευκολία πάντα, βοήθεια σίγουρα θα βρεις ακόμα και από δω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.