Προς το περιεχόμενο

CPU s775 για μητρική ASUS P5Q

tsioudiver

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

1)Αλλα πές μου εσυ τώρα,έχεις δεί πουθενά τις συγκεκριμένες μνήμες ADATA Gaming Series 800G ή άλλες παρόμοιες με εγγύηση εφ'όρου ζωής κάτω απο 60 Ευρώ????

2)Απ'όσο ξές οι DDR2 μνήμες είναι παντού πανάκριβες και έχω δεί πολλά άτομα να πουλάνε τις ίδιες μνήμες ακριβώς στα ίδια λεφτά που τις δίνω εγώ,χωρίς να παρέχουν την παραμικρή εγγύηση απο κάποιο κατάστημα.

3)Επίσης έχω ξεψαχνίσει ολόκληρο το Ebay.co.uk και ΚΑΝΕΝΑ Performance DDR2 κιτάκι καινούργιο ΔΕΝ πέφτει κάτω απο τα 68 Ευρώ,πρό μεταφορικών εξόδων αποστολής,ακόμα και οι μεταχειρισμένες μνήμες παίζουν στα ίδια ποσά.

1) όλες οι μνήμες έχουν εφ'όρου ζωής και επειδή είναι gaming series δεν σημαίνει ότι έχουν και κάποια ιδική δυνατότητα και πως θα του δώσουν περισσότερα frames απο της άλλες μνήμες

2) δεν είναι πουθενά ακριβές, ακόμα και το πλαίσιο που είναι απο τα πιο ακριβά καταστήματα τα έχει στα 20 ευρώ τα 2GB

3) ποιά η διαφορά απο το performance και απο τα άλλα μπορείς να μου εξηγήσεις?

Δημοσ.

1) όλες οι μνήμες έχουν εφ'όρου ζωής και επειδή είναι gaming series δεν σημαίνει ότι έχουν και κάποια ιδική δυνατότητα και πως θα του δώσουν περισσότερα frames απο της άλλες μνήμες

2) δεν είναι πουθενά ακριβές, ακόμα και το πλαίσιο που είναι απο τα πιο ακριβά καταστήματα τα έχει στα 20 ευρώ τα 2GB

3) ποιά η διαφορά απο το performance και απο τα άλλα μπορείς να μου εξηγήσεις?

Φυσικά και έχουν διαφορά,πρώτον δέν είναι τόσο άσχημες ποιοτικά και εμφανισιακά όπως οι απλές και φθηνές μνήμες,δεύτερον έχουν ψύκτρες πάνω τους και δουλεύουν πολύ πιο δροσερά,τρίτον καλύτερα Timings απο τις απλές και τέταρτον πές μου εσύ ΠΟΥ είδες τα 2GB στα 20Ευρώ?Μάλλον θές να μας τρελάνεις αφού η πιο φθηνή 2GB μνήμη στο Πλαίσιο ξεκινάει στα 30 Ευρώ.

Δές και μόνος σου:

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/RAM.htm?MEMORY_TECHNOLOGY=DDR2

Και μιλάμε για ΑΠΛΕΣ μνήμες DDR2 στα 667MHz και όχι για ποιοτικές με ψύκτρα,χαμηλά Timings και συχνότητα 800MHz όπως οι δικές μου τα οποία εκμεταλλεύεται η μητρική του παιδιού αφού παίρνει DDR2 μέχρι 1200MHz με OC και στο μέλλον αν πάρει άλλο ένα κιτ θα έχει 8GB και είναι φούλ καλυμμένος.

Επίσης οι "πολύ ωραίες και φθηνές" μνημούλες που βλέπεις στο Πλαίσιο και είναι εκθεσιακά,έχουν ήδη φύγει πρωτού το πάρεις χαμπάρι.Τέλος δέν συνεχίζω αυτή την κουβέντα,αυτά που λέω έχουν ΟΛΑ βάση και το βλέπεις και μόνος σου.

Δημοσ.

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

1ον το παλικάρι χρειάζεται μόνο 2 dim των 2GB

2ον οι μνήμες που έχεις εσυ δουλεύουν σε CL5 και σε 1,9V ενώ οι Transcend (800ΜΗz) που είναι 30 (νταξ έκανα λάθος στην τημή) είναι σε 1.8V

στα e-shop υπάρχει και σε kingston στα 29 ευρώ

3ον αυτό που λες να πάει σε 8GB σε τέτοιο σύστημα πόσο % θα είναι αποτελεσματικό μπορείς να μου πείς? *****

4ον μνήμες μπορεί να βρεί μεταχειρισμένες στα 15 με 20 ευρώ ένα dimάκι και είναι κομπλέ (τα άλλα είναι overkill)

5ον του πλαισίου της συζητήσεις όταν της κάναμε εδω πέρα εσύ ούτε καν μέλος ήσουν στο insomnia

και τέλος εγω δεν είδα καμία βάση σε ΟΛΑ αυτά που είπες........

***** άμα ήταν να κάνει μεγαλύτερη αναβάθμιση και να έχει αποτέλεσμα σε 8 GB προτεραιότητα θα είχε ο επεξεργαστής να πάει σε Quad και όχι να πάει σε 8GB

Δημοσ.

2ον οι μνήμες που έχεις εσυ δουλεύουν σε CL5 και σε 1,9V ενώ οι Transcend (800ΜΗz) που είναι 30 (νταξ έκανα λάθος στην τημή) είναι σε 1.8V

3ον αυτό που λες να πάει σε 8GB σε τέτοιο σύστημα πόσο % θα είναι αποτελεσματικό μπορείς να μου πείς? *****

4ον μνήμες μπορεί να βρεί μεταχειρισμένες στα 15 με 20 ευρώ ένα dimάκι και είναι κομπλέ (τα άλλα είναι overkill)

5ον του πλαισίου της συζητήσεις όταν της κάναμε εδω πέρα εσύ ούτε καν μέλος ήσουν στο insomnia

***** άμα ήταν να κάνει μεγαλύτερη αναβάθμιση και να έχει αποτέλεσμα σε 8 GB προτεραιότητα θα είχε ο επεξεργαστής να πάει σε Quad και όχι να πάει σε 8GB

Δημοσ.

Πρώτον αναφέρομαι μόνο στις μνήμες και όχι στον επεξεργαστή και για τα 8GB μίλησα μελλοντικά και άν.

Δεύτερον άλλο 20ευρώ που έλεγες πρίν και άλλο 30 ευρώ.........

Τρίτον καμία σχέση η ποιότητα κατασκευής των δικών μου μνημών με τις απλές.Είναι σαν να συγκρίνεις έναν κινητήρα Kia 1600 κυβικά με έναν κινητήρα BMW στα ίδια κυβικά και να λές οτι βρίσκονται και οι 2 στην ίδια κατηγορία ποιότητας,επιδόσεων και αξιοπιστίας.

Τέταρτον το ότι είμαι μέλος σε αυτό το site λίγο καιρό δέν σημαίνει οτι δέν ήξερα περι συζητήσεων Πλαισίου,σε πληροφορώ είμουν απ'τους πρώτους που το έκαναν θέμα αφού ακριβώς δίπλα μου είναι το Τερράστιο Πλαίσιο Ευκαρπίας και με την πρώτη ευκαιρία πετάχτηκα δίπλα.Μάλλον το ήξερα πολύ πιο μπροστά απο σένα.

Πέμπτον το 1,8v και το 1,9v δέν μου λέει απολύτως τίποτα,έχω στα παλιό μου σύστημα μνήμες Kingston Hyper-X DDR2 1066MHz στα 2,20v!Και δουλεύουν άψογα και μάλιστα 4X1GB και όχι 2X2GB.

Και για δές λίγο το Username του αδερφού μου απο πάνω:Dannygr

Μαζί είχαμε κάνει την εγγραφή 17 Απριλίου του 2008,άρα θεωρούμαι πιο παλιός χρήστης απο σένα ανεξάρτητα αν εγώ έκανα εγγραφή φέτος.

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Όπως ανέφερα στην αρχή οι μνήμες που θα προμηθευτώ θα είναι απο φίλο που δεν τις χρειάζεται οπότε το συγκεκριμένο ζήτημα έχει λυθεί. Δεν υπάρχει λόγος να χαλάτε τις καρδιές σας. ΟΚ, έκαστος με την άποψη του, ας μείνουμε εκεί, δίχως χαρακτηρισμούς.

Ο επεξεργαστής ήταν το κύριο ερώτημα μου.

Δημοσ.

@ Bimmermeister

φιλαράκη πίγενε πρώτα μάθε τις διαφορές απο της μνήμες και μετά έλα να αναφέρεις εδω ποιό είναι ποιοτικό και πιό όχι.....

εμένα δεν με αφοράς καθόλου εσύ ούτε ο αδερφός σου. εμένα με αφορά το παλικάρι που θέλει να κάνει μια αναβάθμιση στον υπολογιστή του και εσυ πας να του καρφώσεις μνήμες που δε αξίζουν πάνω απο 40 ευρώ μεταχειρισμένες.

άμα ήθελες να του κάνεις πρόταση για της μνήμες στείλε του προσωπικό μήνυμα, το τοπικ δεν θα γίνει μάρκετ......

------------------------------------------------------------------

φιλε tsioudiver η μητρική σου είναι πολύ καλή όπως και η κάρτα γραφικών σου(για την οθόνη που διαθέτεις αντέχει ακόμα)

τώρα το αν θα πας σε 2core ή 4core είναι δικιά σου επιλογή στο κατα πόσο θα κρατήσεις το μηχάνημα...

άμα είναι μελλοντικά να το κάνεις αναβάθμιση και σε κάρτα γραφικών και τέτοια τότε δεν αξίζει να πας σε 2core γιατί δεν θα σου αρκέσει, απλά ψάξε για 4core.

Δημοσ.

@ Bimmermeister

φιλαράκη πίγενε πρώτα μάθε τις διαφορές απο της μνήμες και μετά έλα να αναφέρεις εδω ποιό είναι ποιοτικό και πιό όχι.....

εμένα δεν με αφοράς καθόλου εσύ ούτε ο αδερφός σου. εμένα με αφορά το παλικάρι που θέλει να κάνει μια αναβάθμιση στον υπολογιστή του και εσυ πας να του καρφώσεις μνήμες που δε αξίζουν πάνω απο 40 ευρώ μεταχειρισμένες.

άμα ήθελες να του κάνεις πρόταση για της μνήμες στείλε του προσωπικό μήνυμα, το τοπικ δεν θα γίνει μάρκετ......

------------------------------------------------------------------

φιλε tsioudiver η μητρική σου είναι πολύ καλή όπως και η κάρτα γραφικών σου(για την οθόνη που διαθέτεις αντέχει ακόμα)

τώρα το αν θα πας σε 2core ή 4core είναι δικιά σου επιλογή στο κατα πόσο θα κρατήσεις το μηχάνημα...

άμα είναι μελλοντικά να το κάνεις αναβάθμιση και σε κάρτα γραφικών και τέτοια τότε δεν αξίζει να πας σε 2core γιατί δεν θα σου αρκέσει, απλά ψάξε για 4core.

Το πρόβλημα όπως βλέπεις είναι με σένα και όχι με το παλικάρι,εγώ τον ρώτησα μόνο μια φορά στο αρχικό μήνυμα αν ενδιαφέρεται κ εσύ έχεις κολλήσει με τις μνήμες και λές οτι δέν αξίζουν πάνω απο 40Ευρώ και τις θεωρείς όλες ίδιες.Όλες μου οι απαντήσεις αφορούν εσένα και μόνο εσένα και δέν θα μου πείς εσύ για τα χαρακτηριστικά και τις ποιότητες.

απλά και μόνο επειδή δέν θέλω να συνεχιστεί αυτό το θέμα,παραιτούμαι γιατί δέν αντέχω τόση εξυπνάδα.....καλή σου μέρα.

Δημοσ.

παραιτούμαι γιατί δέν αντέχω τόση εξυπνάδα.....καλή σου μέρα.

εφόσον έχεις παραπάνω εξυπνάδα γιατί δεν μου δίνεις και σε εμένα λίγο :devil: :devil: :devil: :devil: ...

Δημοσ.

εφόσον έχεις παραπάνω εξυπνάδα γιατί δεν μου δίνεις και σε εμένα λίγο :devil: :devil: :devil: :devil: ...

Δεν θυμάμαι να έγραψα κάπου ότι έχω περισσότερη εξυπνάδα απο σένα....για να το λές εσύ αυτό όμως....είσαι τζιμάνι.....μπράβο.... :devil: :devil: :devil: :devil: :devil: ...

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Ο επεξεργαστής ήταν το κύριο ερώτημα μου.

Με την ιδια μητρικη και τον q8200 ανεβασμενο στα 2.7 με μια καλη ψυκτρα και gtx295 παιζει ολα τα games μεχρι στιγμης για πλακα σε 22αρι.

Mνημες 4 gb gskill στα 800.

Δημοσ.

πάρε έναν 4πύρηνο σαν της υπογραφής μου με κανα 100ρικο κια λίγη μνήμη κι εφτιαξες ένα αξιοπρεπές σύστημα για αρκετό καιρό.

δε ξέρω αν ξαναειπωθηκε,απλως βαρεθηκα ναδιαβασω τη συζητηση περί πώλησης των μνημων του ανωτερω φιλου κι αν αξιζουν ή όχι...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...