Προς το περιεχόμενο

CPU s775 για μητρική ASUS P5Q

tsioudiver

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετώ τα πλήθη,

όπως διαβάσατε και στο τίτλο σκέφτομαι να αναβαθμίσω τον επεξεργαστή του συστήματος, διότι ο Ε1400 που έχω σε κάποιες περιπτώσεις αδυνατεί να ανταπεξέλθει. Προς το παρόν έχω 2GB ram η οποία θα διπλασιαστεί μέσα στην εβδομάδα και για κάρτα γραφικών τη 4850 με 512 μνήμη.

Έχω δει διάφορες περιπτώσεις, τσέκαρα τις αγγελίες αλλά και καινούργια μοντέλα όμως θα ήθελα να μου πείτε τη δική σας γνώμη ώστε να καταλήξω κάπου. Ο υπολογιστήρας προορίζεται για σχετικό gaming, βλέπε Witcher 2 και τα συναφή.

Ευχαριστώ σας :)

Δημοσ.

όπως λέει και ο φάνης, άμα βρείς κάποιον επεξεργαστή στης αγγελίες καλύτερα θα είσαι....

άν έχεισ 20'' ιντσών οθόνη η κάρτα γραφικών σου ακόμα μια χαρά είναι για παιχνίδια (αλλα μην περιμένεις και σπουδαία γραφικά)

Δημοσ.

Έχω τη Samsung XL2370.

Γιατί; Θεωρείς οτι καλύτερα θα ήταν να γίνει αναβάθμιση που να περιλαμβάνει μητρική - επεξεργαστή και ενδεχομένως κάρτα γραφικών;

Δημοσ.

ακόμα σηκώνει η κάρτα γραφικών μην σε αγχώνει.

απλά άποψή μου είναι να πας σε κάποιον C2Q και να βάλεις ακόμα 2 GB ram μιας και είναι πολύ χαμηλά οι τιμές

Δημοσ.

Χαιρετώ τα πλήθη,

όπως διαβάσατε και στο τίτλο σκέφτομαι να αναβαθμίσω τον επεξεργαστή του συστήματος, διότι ο Ε1400 που έχω σε κάποιες περιπτώσεις αδυνατεί να ανταπεξέλθει. Προς το παρόν έχω 2GB ram η οποία θα διπλασιαστεί μέσα στην εβδομάδα και για κάρτα γραφικών τη 4850 με 512 μνήμη.

Έχω δει διάφορες περιπτώσεις, τσέκαρα τις αγγελίες αλλά και καινούργια μοντέλα όμως θα ήθελα να μου πείτε τη δική σας γνώμη ώστε να καταλήξω κάπου. Ο υπολογιστήρας προορίζεται για σχετικό gaming, βλέπε Witcher 2 και τα συναφή.

Ευχαριστώ σας :)

Συμφωνώ σε όσα σου είπε ο LeoNaxe!

Αν ψάχνεις για καλές μνημούλες για την μητρική σου,έχω ένα πάρα πολύ καλό κιτάκι απο την ADATA,Gaming Series 800MHz DDR2 2x2GB=4GB Τις αγόρασα πριν απο ένα χρόνο στα 104 ευρώ και τις δίνω στα 60,λόγο αναβάθμισης.Είναι άψογες,χωρίς να έχει γίνει ποτέ overclock και έχουν εγγύηση εφ'όρου ζωής απο το ΠΛΑΙΣΙΟ.

Αν ενδιαφέρεσαι μου λές!

Δημοσ.

Γεγονος ειναι, οτι ο Celeron ανεβαινει αρκετα -και δε σου στοιχιζει αυτο!

Δυστυχως η κομμενη/λιγοστη cache του, θα σε κρατησει πισω @ games*

(*ναι η Intel 'φροντισε' πολυ καλα, το που να μη σωζονται και με overclocking, οι Celeron...)

Δημοσ.

Hz>cache

στην αποδοση στα παιχνιδια .(διπλασια συχνοτητα πολυ καλυτερο απο διπλασια cache)λογο ελειψης cache clockari τοσο ευκολα

Δημοσ.

Αν ψάχνεις για καλές μνημούλες για την μητρική σου,έχω ένα πάρα πολύ καλό κιτάκι απο την ADATA,Gaming Series 800MHz DDR2 2x2GB=4GB Τις αγόρασα πριν απο ένα χρόνο στα 104 ευρώ και τις δίνω στα 60,λόγο αναβάθμισης.Είναι άψογες,χωρίς να έχει γίνει ποτέ overclock και έχουν εγγύηση εφ'όρου ζωής απο το ΠΛΑΙΣΙΟ.

Αν ενδιαφέρεσαι μου λές!

sorry που θα σου κάνω χαλάστρα απλά εδώ λόγου ότι ο άλλος δεν ξέρει δεν σημαίνει πως θα δόσεις μνήμες τόσο όπου καινούριες της παίρνει πολυ πιο φτηνές.

με 20 ευρώ μπορεί να πάρεο ακόμα 2gb και θα είναι μια χαρά. ιδικά άμα τα βρει με 10 ευρώ μεταχειρισμένες πολύ καλύτερα.

όχι και 60 ευρώ

Δημοσ.

Hz>cache

στην αποδοση στα παιχνιδια .(διπλασια συχνοτητα πολυ καλυτερο απο διπλασια cache)λογο ελειψης cache clockari τοσο ευκολα

Επιμενω λιγη cache = μεγα προβλημα: θα μπορουσε να ξεπεραστει....

βασικα αν μπορουσες να ανεβασεις αυτους τους Celeron >= 4GHz :eek:

(πραγμα τρελα δυσκολο -η Intel ξερει οτι δε γινεται => cheapoCeleron not for games)

και για του λογου το αληθες, αρκετα reviews υπαρχουν:

http://www.pcgameshardware.com/aid,663794/Intel-Core-2-Cache-test-Seven-CPUs-reviewed/Reviews/?page=4

http://ixbtlabs.com/articles3/cpu/intel-lowend-2008-p3.html

http://www.techpowerup.com/forums/showthread.php?t=73342

http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/celeron-e1200_8.html#sect0

Dual-core Celeron processor working at 3.4GHz performs as fast as

Core 2 Duo E4600 with the 2.4GHz nominal clock speed

Δημοσ.

Ε τοτε ξαναδες αυτο κοιτα ποσο ανεβηκε http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/celeron-e1200_8.html#sect0

οχι τιποτα αλλα μην απαξιονουμε κατι και παμε για αγορες πριν το στραγγισουμε!!

ειπα διπλασια vs οχι 4πλασια η 8πλασια

Δημοσ.

Να το ξαναπω: ξεχνα τα MHz στους Celeron -εκτος και μπορεις να τους ανεβασεις > 4GHz*.

Δεν εχουν νοημα και στα 3-3.4GHz (δυστυχως) εκει ειναι "κουφια": δεν ειναι gaming cpus.

Βασικα για αρκετα πχ mp3 ripping, αξιζει το [τζαμπα] overclocking τους, αλλα οχι για ολα...!

*Κι εκει ακομη, θα ισοδυναμουσαν με αλλες cpu...σε 1200-1500MHz λιγοτερα, π.χ. Ε6750 :cry:

Δημοσ.

sorry που θα σου κάνω χαλάστρα απλά εδώ λόγου ότι ο άλλος δεν ξέρει δεν σημαίνει πως θα δόσεις μνήμες τόσο όπου καινούριες της παίρνει πολυ πιο φτηνές.

με 20 ευρώ μπορεί να πάρεο ακόμα 2gb και θα είναι μια χαρά. ιδικά άμα τα βρει με 10 ευρώ μεταχειρισμένες πολύ καλύτερα.

όχι και 60 ευρώ

Πρώτα απ'όλα δεν έχω σκοπό να εκμεταλλευτώ κανέναν,όπως επίσης και τις γνώσεις του,καθώς έχω βάλει και αγγελία τις μνήμες.Αλλα πές μου εσυ τώρα,έχεις δεί πουθενά τις συγκεκριμένες μνήμες ADATA Gaming Series 800G ή άλλες παρόμοιες με εγγύηση εφ'όρου ζωής κάτω απο 60 Ευρώ????Ειλικρινά ΔΕΝ νομίζω....Απ'όσο ξές οι DDR2 μνήμες είναι παντού πανάκριβες και έχω δεί πολλά άτομα να πουλάνε τις ίδιες μνήμες ακριβώς στα ίδια λεφτά που τις δίνω εγώ,χωρίς να παρέχουν την παραμικρή εγγύηση απο κάποιο κατάστημα.Επίσης έχω ξεψαχνίσει ολόκληρο το Ebay.co.uk και ΚΑΝΕΝΑ Performance DDR2 κιτάκι καινούργιο ΔΕΝ πέφτει κάτω απο τα 68 Ευρώ,πρό μεταφορικών εξόδων αποστολής,ακόμα και οι μεταχειρισμένες μνήμες παίζουν στα ίδια ποσά.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...