Προς το περιεχόμενο

Ντεμπούτο για τον Firefox 4

SPANK

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σφαιρατος ο firefox 4 σε συγκριση με τον 3.6,και ουτε θολουρες ουτε τιποτα που διαβασα σε προηγουμενα posts.

Σε windows xp .Η προεπιλογη ηταν σε εργασια χωρις συνδεση και απλα uncheck.

η θολουρα σχετιζεται με το hardware acceleration. τι καρτα γραφικων εχεις? αν ειναι καμια παλια δεν το υποστηριζει οποτε δεν υπαρχει hardware acc. οποτε δεν βλεπεις θολουρα... και σε xp δεν ξερω καν αν υποστηριζεται το harware acc.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 268
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Πήρε μπούλο, 2 μέρες τώρα με 1000αδες ρυθμίσεις σε cleartype, κλείσιμο anisotropic filtering, κλείσιμο hardware acceleration, νέους driver στην nvidia 260 GTX δεν γινόταν... Σε 10 λεπτά πονούσαν τα μάτια μου...

uninstall και έβαλα τον 3.6.16 πάλι. Βασικός ο chrome και αυτός για δεύτερος χρόνια τώρα.

Πήρε μπούλο, 2 μέρες τώρα με 1000αδες ρυθμίσεις σε cleartype, κλείσιμο anisotropic filtering, κλείσιμο hardware acceleration, νέους driver στην nvidia 260 GTX δεν γινόταν... Σε 10 λεπτά πονούσαν τα μάτια μου...

uninstall και έβαλα τον 3.6.16 πάλι. Βασικός ο chrome και αυτός για δεύτερος χρόνια τώρα.

δηλαδη απενεργοποιησες τελειως το hw acc και συνεχιζεις να εχεις θολουρα; does not compute :huh:

οσοι εχετε θεμα με αυξημενα ποσοστα μνημης ή με τη χρησης επεξεργαστη καντε καθαρη εγκατασταση αν απλα εχετε περασει πανω στον 3.6 και κοιταχτε μηπως καποιο προσθετο ευθυνεται

Ναι παιδια, η μνημη που χρησιμοποιει ειναι τραγικα μεγαλη. Αν ειναι ποτε δυνατον να εχουμε φτασει σε σημειο να τρωνε μνημη οι browsers λες κ ειναι παιχνιδια ή καποα βαρια εφαρμογη. Δεν λεω, πλεον οι browsers ειναι πολυ εξελιγμενοι, τρεχουν πολλα, βαριες σελιδες, αλλα οχι κ ετσι... :shock:

ο firefox 4 αν παρατηρησες εχει πολλες νεες και εξελιγμενες τεχνολογιες οπως το πανοραμα,υποστηριξη aero,sync,κτλ και ειναι πληρως παρεμετροποιησιμος.

επομενως ειναι αναποφευκτια πιο βαρυς απο τον 3 και συγκριτικα με τους αλλους,λιγοτερο εξοπλισμενους browsers.

Aλλα το ξαναλεω ανοιχτε καμια 30αρια tabs σε firefox,chrome,opera,ie9 θα δειτε οτι κανει καλυτερη διαχειριση της μνημης και την συγκραταει σε χαμηλοτερα επιπεδα.

Και το λεω αυτο και απο προσωπικη εμπειρια.στο παλιο λαπτοπ με 1gb ram ο 3 κρασαρε συνεχεια λογω memory crash οποτε αναγκαστηκα τον εβγαλα και εβαλα τον chrome.

τωρα εχω βαλει τον 4 μαζι με καμια 10αρια addons και τρεχει ανετα,γρηγορα και χωρις κρασαρισματα.δεν μπορει να ειναι τυχαιο αυτο.

Οχι οτι δεν εχει προβλημα με memory leaks,το αναγνωριζουν αυτοι οι developes και ασχολουνται με το θεμα αλλα αν ειναι να κριτικαρουμε κατι καλο ειναι να το βαζουμε και στην σωστη του προοπτικη,

ο firefox 4 αν παρατηρησες εχει πολλες νεες και εξελιγμενες τεχνολογιες οπως το πανοραμα,υποστηριξη aero,sync,κτλ και ειναι πληρως παρεμετροποιησιμος.

επομενως ειναι αναποφευκτια πιο βαρυς απο τον 3 και συγκριτικα με τους αλλους,λιγοτερο εξοπλισμενους browsers.

Aλλα το ξαναλεω ανοιχτε καμια 30αρια tabs σε firefox,chrome,opera,ie9 θα δειτε οτι κανει καλυτερη διαχειριση της μνημης και την συγκραταει σε χαμηλοτερα επιπεδα.

21 tabs - 1 λεπτό μετά το άνοιγμα

10wpawz.jpg

Για το δικό μου pc και το macbook pro δεν ισχύει αυτό που λες.Τι παραπάνω εξοπλισμό έχει ο Firefox δλδ απο Opera,IE;

Και το λεω αυτο και απο προσωπικη εμπειρια.στο παλιο λαπτοπ με 1gb ram ο 3 κρασαρε συνεχεια λογω memory crash οποτε αναγκαστηκα τον εβγαλα και εβαλα τον chrome.

τωρα εχω βαλει τον 4 μαζι με καμια 10αρια addons και τρεχει ανετα,γρηγορα και χωρις κρασαρισματα.δεν μπορει να ειναι τυχαιο αυτο.

Οχι οτι δεν εχει προβλημα με memory leaks,το αναγνωριζουν αυτοι οι developes και ασχολουνται με το θεμα αλλα αν ειναι να κριτικαρουμε κατι καλο ειναι να το βαζουμε και στην σωστη του προοπτικη,

Τον 3.6 ειχα σταματησει απο πριν το καλοκαιρι να τον χρησιμοποιω, ειχα τον chrome για main browser. Δεν θα ελεγα παντως οτι πλεον οι υπολοιποι browsers ειναι λιγοτερο εξοπλισμενοι...μιλαω για clear χωρις κανενα εξτρα addon. Αν και η αληθεια ειναι πως ο chrome και με addons ακομη δεν χρησιμοποιει τοση μνημη κ παλι. Ο νεος firefox μου αρεσει παρα πολυ κ επεστρεψα σε αυτον τωρα η αληθεια ειναι. Αλλα συνεχιζει να μου φαινεται υπερβολικη η μνημη που τρωει. Κανενας αλλος browser δεν το κανει. Ας ελπισουμε πως θα το φτιαξουν. Βεβαια αν σκεφτει κανεις οτι τον δουλευαν απο το καλοκαιρι και τον βγαλαν τωρα ετσι... :P

Εμένα πάλι για το δικό μου ισχύει.... άνοιξα 27 tabs και η μνήμη ίσα που πέρασε τα 300ΜΒ. Και μη μου πει κανείς ότι είναι πολλά!

572,400Κ Internet Explorer 9

305.964k Firefox 4

Τον Chrome δε παίζει να τον βάλω για να δοκιμάσω...

Αυτό που θέλω να πω είναι το εξής: και στους 2 άνοιξα τα ίδια 27 sites, η δέσμευση της μνήμης είναι εμφανής, αυτό που μπορώ να καταλάβω εγώ είναι το εξής: δεν έχει νόημα να κάνουμε τέτοιες χαζές συγκρίσεις αφού είναι εμφανές ότι σε κάθε υπολογιστή θα έχουμε και άλλα νούμερα, άγνωστο γιατί όσο αφορά εμένα, αλλά δεδομένο! Οπότε ας σταματήσει αυτό το γαϊτανάκι των ss!

Τώρα όσο αφορά την αίσθησή μου, από την beta12 έως την τελική είναι, πολύ καλή! Ομαλός, γρήγορος, χωρίς κανένα κρασάρισμα και πρόβλημα εμφάνισης ιστοσελίδων. Προσωπικά δε θέλω κάτι άλλο από ένα πρόγραμμα αυτής της κατηγορίας!

Και όταν δοκίμασα και τον χ64 ΙΕ9, απλά το μετάνοιωσα! Και εσύ συγκρίνεις τον 32x ff με τον 64x IE9. Αν λέει κάτι αυτό.

post-147438-0-44009500-1300902149_thumb.jpg

Που το είδες το γαιτανάκι και που την σύγκριση;Χαίρω πολύ ότι είναι προφανές ότι κάθε configuration είναι διαφορετικό,το screenshot ήταν για να πω στον φίλο ότι το δοκίμασα και δεν ισχύει ότι ισχύει στο δικό του αντί να γράφω τα νούμερα.Λες να το πε στην τύχη ότι ο Firefox τρώει λιγότερη μνήμη,στο pc του το δε

Για το δικό μου pc και το macbook pro δεν ισχύει αυτό που λες.Τι παραπάνω εξοπλισμό έχει ο Firefox δλδ απο Opera,IE;

O IE9 που έχεις στην φωτο είναι χ64 σωστα? Οπότε συγκριση μπορεί να γίνει μόνο με το minefield χ64

Οπότε ανάμεσα σε firefox και όπερα που είναι χ32 ο firefox έχει hardware acceleration ενώ ο όπερα όχι. Για να είναι συγκρίσιμοι και οι δυο, κλείσε το ΗΑ στον firefox και δοκίμασε πάλι πόση μνήμη πιάνει ο καθένας

Την ιστορία με το να ανεβάσουμε όλοι ss την έχουμε δει σε ίδια θέματα, το είπα για να προλάβω καταστάσεις. Δεν λέω ότι λες του κεφαλιού σου. Λέω ότι δεν υπάρχει νόημα στη φράση: "δεν έχει καλή διαχείριση μνήμης" όταν το μόνο δεδομένο είναι ότι εσένα δεσμεύει πιο πολλά ο FF από τον IE. Πόσο μάλλον όταν δεν έχεις τα ίδια add-ons και ακόμα όταν το ένα είναι 32bit και το άλλο 64bit.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...