ge0rgeL1986 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Καλησπέρα! Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση που αφορά τη javascript. Έχω μια φόρμα με 5 dropdown lists που δέχονται κάποιες τιμές. Στη συνέχεια κάνουν υπολογισμούς βάση τις που πήραν απο αυτές τις λίστες και προβάλουν το αποτέλεσμα. Μέχρι εδώ όλα καλά. Αυτό που θέλω τώρα είναι να μπορεί ο χρήστης να βάζει σε ένα textfield το email του και να του αποστέλλονται οι επιλογές μαζί με την τις τιμές που εξήχθησαν απο τους υπολογισμούς. Σκέφτηκα έναν τρόπο, 1. με javascript εξάγω τις πληροφορίες σε αρχείο 2. με php παίρνω τις πληροφορίες απο το αρχείο και τις στελνω με mail στη διεύθυνση του textfield. Με λίγο ψάξιμο βρήκα κώδικα που κάνει εξαγωγή μεταβλητών (string και αριθμους) σε αρχείο. Τελικά δε δούλεψε και αναζήτησα κάτι άλλο για να συγκρίνω και να διαπιστώσω αν έχω κάνει κι εγώ κανένα λάθος στις μετατροπές μου. Τελικά ανακάλυψα μια σελίδα που εν ολίγης έλεγε οτι δεν μπορείς να γράψεις αρχείο αποκλειστικά με javascript... ξέρει κανείς αν μπορώ να στείλω τέτοιου είδους email με άλλο τρόπο χρησιμοποιώντας javascript? Tελικά γίνεται να γράψεις σε αρχείο αποκλειστικά με javascript? Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Uberalles_gr Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Τα αποτελέσματα σε javascript μεταβλητές τις έχεις;
ge0rgeL1986 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 ναι! αναρωτιόμουν αν γίνεται να περάσω τις javascript μεταβλητές στην php χωρίς να χρησιμοποιήσω αρχείο..
Uberalles_gr Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Πρέπει να χρησιμοποιήσεις AJAX.. Είναι ακριβώς αυτό που θέλεις.. Εδώ για διάβασμα
ge0rgeL1986 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 θα το κοιτάξω! σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου
gtroza Δημοσ. 25 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2011 http://tycoontalk.freelancer.com/php-forum/20054-how-do-i-assign-javascript-variable.html Uberalles_gr γίνεται να "περάσουν" όλες οι μεταβλητές μέσω του URL ? .
Uberalles_gr Δημοσ. 25 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2011 Και βέβαια γίνεται!! Μια φορά που είχα χρειαστεί να περάσω ΠΟΛΥ μεγάλα string στο URL, είχα διαβάσει κάπου ότι στο URL μπορούμε να γράψουμε μέχρι και 1024(εάν θυμάμαι καλά) χαρακτήρες !! Ίσως αντιμετωπίσεις ένα πρόβλημα με τα Ελληνικά(όπως είχα εγώ), αλλά αυτό που έκανα ήταν να τα κωδικοποιήσω, να τα περάσω στο URL και μετά να τα αποκωδικοποιήσω.
dewn735 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2011 Αντί να μπλέξεις με κωδικοποιήσεις και όρια της get, μπορείς επίσης να φτιάξεις μια φόρμα με hidden μεταβλητές, να τις ορίσεις με javascript (document.form.apotelesma.value=5) και να χρησιμοποιήσεις post, κάπως έτσι: ><form id="form" method ="post"> <input type="hidden" id="timi1" name="timi1" /> <input type="hidden" id="timi2" name="timi2" /> <input type="hidden" id="apotelesma" name="apotelesma" /> <input type="text" id="email" name="email" /> <input type="submit" /> </form>
Uberalles_gr Δημοσ. 25 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2011 Πολλά μπορείς να κάνεις.. Ο dewn735 έδωσε άλλη μία ιδέα / πρόταση.. Πάντως, ge0rgeL1986 καλό είναι να μάθεις AJAX γιατί βοηθάει σε πολλά πράγματα που θες να κάνεις.
thanocaster Δημοσ. 26 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2011 Δεν καταλαβαίνω γιατί να το κάνεις με javascript και όχι με php εκεί που γίνεται το action της φόρμας, η ακριβώς πριν στείλεις το mail... πχ με τη φόρμα > <form id='form' method ='post' action='sendmail.php'> <select name='select1'> <option value='1'>1</option> <option value='2'>2</option> <option value='3'>3</option> </select> <select name='select2'> <option value='50'>50</option> <option value='100'>100</option> <option value='150'>150</option> </select> <input type="text" id="email" name="email" /> <input type="submit" /> </form> θα έχεις το sendmail.php: > $select1 = $_POST['select1']; $select2 = $_POST['select2']; $email = $_POST['email']; $result = $select1 * $select2; // εδώ ο κώδικας για να στείλεις το mail
Uberalles_gr Δημοσ. 26 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2011 Ας μην μπούμε σε αυτή την λογική γιατί εγώ θα σου πω και γιατί να μην το κάνω με javascript;; Εγώ π.χ. βρίσκω ΜΟΝΟ πλεονεκτήματα να το κάνεις με javascript και ΜΟΝΟ μειονεκτήματα να το κάνεις έτσι όπως λες.. Γενικά, για κάθετι που θέλουμε να κάνουμε υπάρχουν πολλές λύσεις... απλώς εμείς κρίνουμε ποια είναι η καλύτερη και την υλοποιούμε
dewn735 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2011 Ας μην μπούμε σε αυτή την λογική γιατί εγώ θα σου πω και γιατί να μην το κάνω με javascript;; Εγώ π.χ. βρίσκω ΜΟΝΟ πλεονεκτήματα να το κάνεις με javascript και ΜΟΝΟ μειονεκτήματα να το κάνεις έτσι όπως λες.. Γενικά, για κάθετι που θέλουμε να κάνουμε υπάρχουν πολλές λύσεις... απλώς εμείς κρίνουμε ποια είναι η καλύτερη και την υλοποιούμε Από τη στιγμή που βρέθηκε μία λύση, επόμενο βήμα είναι η βελτιστοποίησή της οπότε λογικό κι επόμενο είναι να μπούμε σε αυτή τη λογική. @thanocaster: Είναι λιγάκι κατάχρηση πόρων να ξαναφορτώνουμε όλη τη σελίδα για κάθε έναν υπολογισμό, γι' αυτό και η κουβέντα περιστρέφεται γύρω από javascript και ajax...
thanocaster Δημοσ. 27 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2011 Απλά θεωρώ την client-side επεξεργασία κρίσιμων πληροφοριών επίφοβη, καθώς είναι πιθανή η απενεργοποίησή της από την μεριά του χρήστη. Επίσης, από την στιγμή που η php ήδη ποστάρει τα δεδομένα της φόρμας, πόσο πιο βαριά την κάνει μια μαθηματική πράξη;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.