slygeo87 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2011 Φίλε όπερα...μιας και σου αρέσει ο Αϊνστάιν...
opera Δημοσ. 24 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2011 Φίλε όπερα...μιας και σου αρέσει ο Αϊνστάιν... συμφωνώ και πιστεύω πως οι θρησκείες κατασκευάστηκαν για να ελέγχουν και να διαιρούν τους ανθρώπους και να προκαλούν αντιπαραθέσεις και μίσος. Αυτό όμως δεν αναιρεί την ύπαρξή ΤΟΥ. Το λυπηρό είναι ότι οι άνθρωποι χωμένοι μέσα στα προβλήματά τους δεν ασχολούνται με τα πνευματικά ζητήματα.
pappous_soulis Δημοσ. 24 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2011 ρε γέροντα γέρασες και τίποτα δεν έμαθες ακόμα ,είπα δυαδικότητα, καλό χωρίς κακό δεν υπάρχει. Διαβάστε κανένα βιβλίο που να εξηγεί το πως λειτουργεί το σύμπαν,αυτό κάνω το τελευταίο καιρό,δεν είμαι δάσκαλος για να σας τα μάθω και εγώ τώρα μαθαίνω στα 40 μου. Ναι, το καταλάβαμε αυτό περί δυαδικότητας. Εσύ θεωρείς δεδομένο τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί αυτό το σύμπαν. Έχουμε τις τρεις διαστάσεις, τον χρόνο, έχουμε τη βαρύτητα, τον ηλεκτρισμό, τον μαγνητισμό, κτλ. Όμως εδώ μιλάμε για τον θεό, που υποτίθεται έφτιαξε το σύμπαν σύμφωνα με τη δική του βούληση, χωρίς να τον περιορίζει τίποτα, αντίθετα με μας που όταν δημιουργούμε κάτι πρέπει να υπακούσουμε στους νόμους της φυσικής και των μαθηματικών. Η δομή του κόσμου θα μπορούσε να είναι πολύ διαφορετική απ'αυτή που είναι, άμα το ήθελε. Πως μπορείς λοιπόν να ισχυρίζεσαι πως δεν υπήρχε τρόπος για αυτόν να δημιουργήσει το καλό χωρίς να υπάρχει κακό? Είναι το πιο χαζό, το πιο "πολυφορεμένο" και ταυτόχρονα το πιο αποτελεσματικό επιχείρημα όταν κοντράρεις με έναν που πιστεύει. Όπως και να 'χει παππού, τσάμπα κάθεσαι και χτυπιέσαι. =ρ Δε χτυπιέμαι ρε. Το διασκεδάζω. =ρ
marantonis Δημοσ. 24 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2011 συμφωνώ και πιστεύω πως οι θρησκείες κατασκευάστηκαν για να ελέγχουν και να διαιρούν τους ανθρώπους και να προκαλούν αντιπαραθέσεις και μίσος.Αυτό όμως δεν αναιρεί την ύπαρξή ΤΟΥ. Wow, εφοσον εισαι κατα των θρησκειων, τοτε πώς μαθαινεις για ΤΟΝ θεο στον οποιο πιστευεις; Ποια ειναι η πηγη σου; Πώς γινεται να γνωριζεις πηγες που να μιλανε για ΤΟΝ -αληθινο- θεο, και ταυτοχρονα να μην αντιλαμβανεσαι πως εφοσον το κανουν ειναι σιγουρα κατα καποιο τροπο θρησκευτικες; Η θρησκεια δεν ειναι, υποτιθεται οτι ειναι, ο τροπος ή το μεσο με τον οποιο/με το οποιο θα γνωρισεις ΤΟΝ -φανταστικο- θεο σου; Ή μηπως οι διαπιστωσεις σου βασιζονται σε δεδομενες επιστημονικες αληθειες; Ή μηπως χρησιμοποιεις απλα την φαντασια σου ή την φαντασια αλλων θρησκευομενων που απαρνουνται τις θρησκειες; ΥΓ. Αλλα αστο γιατι δεν μπορεις να συζητησεις με αθεους οπως ειπες (εχεις διαβασμα). win δηλαδης.
opera Δημοσ. 24 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2011 γέροντα περιορίζεσε στον 3διάστατο κόσμο ο οποίος είναι ένα μέρος μόνο του σύμπαντος. Εχω ξαναπεί τα ψάρια που κολυμπούν στο βυθό της θάλασσας δε μπορούν να δούν τον αετό που πετά ψηλά στον ουρανό, συνυπάρχουν όμως στο σύμπαν. Δεν είπα ότι δεν μπορούσε να δημιουργήσει καλό χωρίς κακό είπα ότι αυτό δεν θα εξυπηρετούσε τον σκοπό της ύπαρξής μας,επίσης δεν θα υπήρχε ισορροπία στο κόσμο.
panagos Δημοσ. 24 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2011 Χωρίς ισορροπία, δεν θα υπήρχε κόσμος. Η όποια ισορροπία υπάρχει αναγκαστικά δηλαδή. Δεν θα μπορούσε να ήταν διαφορετικά. Τα πάντα αλληλοεξαρτώνται. "Καλό" και "κακό", υφίστανται μόνο στον άνθρωπο - στις πράξεις του και στην φαντασία του. Στην φύση υπάρχει μόνο μια διαρκής μάχη για επιβίωση, εκτός από εκεί που έχει βάλει το χεράκι του ο άνθρωπος. Επίσης, ο άνθρωπος δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο σκοπό. Γεννιόμαστε, αναπαραγόμαστε και πεθαίνουμε όπως όλες οι μορφές ζωής. Μπορεί να υπάρχει ατομικός σκοπός - που οφείλεται στην αναζήτηση και στον στοχασμό που έχουμε σαν είδος-, αλλά γενικότερος δεν υπάρχει πέραν αυτών που ανέφερα.
Andreas2 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2011 Υπάρχει μεταθάνατον ζωή,υπάρχουν πνεύματα,το νοερό,καθώς και οι άγγελοι και οι δαίμονες.Νομίζεις ότι είναι από τύχη που από τα αρχαία χρόνια πίστευαν σε θεούς(ένας ο Αληθινός),δαίμονες,αγγέλους;Επίσης έχει ανθρώπους με εμπειρίες,ένας από αυτούς είμαι και εγώ.''Αστρικές προβολές'',ανεξήγητα,παράξενα...
slygeo87 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2011 Κεντάτε σταυροβελονιά και γαϊτανάκι ΜΑΖΙ να πούμε.
nicoc89 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2011 Υπάρχει μεταθάνατον ζωή,υπάρχουν πνεύματα,το νοερό,καθώς και οι άγγελοι και οι δαίμονες.Νομίζεις ότι είναι από τύχη που από τα αρχαία χρόνια πίστευαν σε θεούς(ένας ο Αληθινός),δαίμονες,αγγέλους;Επίσης έχει ανθρώπους με εμπειρίες,ένας από αυτούς είμαι και εγώ.''Αστρικές προβολές'',ανεξήγητα,παράξενα... Αντρέα αυτά υποθέτω είναι το πρωινό σου?
status Δημοσ. 24 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2011 Υπάρχει μεταθάνατον ζωή,υπάρχουν πνεύματα,το νοερό,καθώς και οι άγγελοι και οι δαίμονες.Νομίζεις ότι είναι από τύχη που από τα αρχαία χρόνια πίστευαν σε θεούς(ένας ο Αληθινός),δαίμονες,αγγέλους;Επίσης έχει ανθρώπους με εμπειρίες,ένας από αυτούς είμαι και εγώ.''Αστρικές προβολές'',ανεξήγητα,παράξενα... Κοίτα, μια φίλη μου μου είπε με σοβαρότερο ύφος ότι είδε τον ιησου, και εγώ σε σοβαρό ύφος κάλεσα το ασθενοφόρο γιατί τέτοια άτομα δεν πρέπει να μένουν ελεύθερα, οπότε τα στοιχεία σου για να φωνάξουμε να σε μαζέψουν. Αντρέα αυτά υποθέτω είναι το πρωινό σου? Πρωινό, δεκατιανό, μεσημεριανό, απογευματινό και δείπνο.
freedubus Δημοσ. 24 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2011 Νομίζεις ότι είναι από τύχη που από τα αρχαία χρόνια πίστευαν σε θεούς [...] ένας από αυτούς είμαι και εγώ. Κάνε με μέγα αρχιερέα σου ω Παντοδύναμε και υπόσχομαι να χτίσω ένα ζιγκουράτ για πάρτη σου και στη λειτουργία θα παίζει Philip Glass και θα σφάζω καθημερινά 7 παρθένες (με πρώτες το nicoc89 και το status) που για 7 μέρες πριν τη σφαγή θα είναι ταισμένες αποκλειστικά με οικολογικά προιόντα και λουσμένες με οργανικό σαμπουάν και θα μοιράζονται βιολογικά μωρομάντηλα δωρεάν σε όλους τους πιστούς.
nicoc89 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2011 Υπάρχει μεταθάνατον ζωή,υπάρχουν πνεύματα,το νοερό,καθώς και οι άγγελοι και οι δαίμονες.Νομίζεις ότι είναι από τύχη που από τα αρχαία χρόνια πίστευαν σε θεούς(ένας ο Αληθινός),δαίμονες,αγγέλους;Επίσης έχει ανθρώπους με εμπειρίες,ένας από αυτούς είμαι και εγώ.''Αστρικές προβολές'',ανεξήγητα,παράξενα...
nicoc89 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2011 Κάνε με μέγα αρχιερέα σου ω Παντοδύναμε και υπόσχομαι να χτίσω ένα ζιγκουράτ για πάρτη σου και στη λειτουργία θα παίζει Philip Glass και θα σφάζω καθημερινά 7 παρθένες (με πρώτες το nicoc89 και το status) που για 7 μέρες πριν τη σφαγή θα είναι ταισμένες αποκλειστικά με οικολογικά προιόντα και λουσμένες με οργανικό σαμπουάν και θα μοιράζονται βιολογικά μωρομάντηλα δωρεάν σε όλους τους πιστούς.
Andreas2 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2011 Κάνε με μέγα αρχιερέα σου ω Παντοδύναμε και υπόσχομαι να χτίσω ένα ζιγκουράτ για πάρτη σου και στη λειτουργία θα παίζει Philip Glass και θα σφάζω καθημερινά 7 παρθένες (με πρώτες το nicoc89 και το status) που για 7 μέρες πριν τη σφαγή θα είναι ταισμένες αποκλειστικά με οικολογικά προιόντα και λουσμένες με οργανικό σαμπουάν και θα μοιράζονται βιολογικά μωρομάντηλα δωρεάν σε όλους τους πιστούς. Δεν είπα είμαι ένας από τους αρχαίους.Λέω για διάφορους που είχαν/έχουν εμπειρίες όπως ''αστρικές προβολές'' και τα λοιπά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.